2012. február 15. szerda

febr. 15
6:06
Sarkozy taktikát vált (Kripto Akadémia)
Nicolas Sarkozy francia elnöknek két és fél hónapja maradt arra, hogy megfordítsa a trendet, s a saját javára döntse el a francia államfőválasztást. Ezért új stratégiához folyamodott, s a szélsőjobboldaliak szavazatait próbálja megszerezni.
febr. 15
6:08
A felkelés évfordulóján tüntettek Bahreinben (Kripto Akadémia)
Összecsapások robbantak ki Bahreinben a tavalyi felkelés kezdetének egyéves évfordulóján, jelentette tegnap az AFP francia hírügynökség tudósítója a helyszínről. A biztonsági erők könnygázzal és gumilövedékkel oszlatták a tömeget a fővárosban, ahol éppen egy éve vonultak először utcára a tüntetők, hogy a demokrácia mellett szólaljanak fel.
febr. 15
6:10
Csak Amerikával egyeztetnek a tálibok (Kripto Akadémia)
Egy esetleges béketárgyalásról egyeztettek amerikai tisztviselők és az afganisztáni tálibok képviselői Katarban, ismerte el első alkalommal a hírt egy tálib szóvivő a CNN amerikai hírtelevíziónak írt levelében.
febr. 15
6:12
Elkerülte a pert a pápa (Kripto Akadémia)
Nem indul polgári per a Vatikán és a pápa ellen egy több száz gyermeket molesztált amerikai pap miatt. A civilek a Szentszék szerepét firtatták. Azért akartak eljárást indítani, hogy a Vatikán titkos dokumentumai között kutathassanak a szexuális visszaélésekről.
febr. 15
6:14
Elértük a kritikus határt (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió legígéretesebb új tagjából a szervezet páriájává váltunk, politikai páriává, ahogy Görögország gazdasági páriává vált - mutatott rá az "Egy Emberibb Világért Alapítvány" rendezésében tartott vitaesten Balázs Péter.
febr. 15
7:33
Izrael: Iránnak azonnal le kell állítania atomprogramját (Infostart)
Üdvözölte az Irán ellen vitatott atomprogramja miatt bevezetett nemzetközi szankciók szigorítását az izraeli miniszterelnök helyettese, de nem adott egyenest választ arra a kérdésre, a zsidó állam tervezi-e, hogy megelőző csapást mér az iráni atomipari létesítményekre.
febr. 15
7:54
A kalózkodás az új mozgalom (Metropol)
Körülbelül ötven ország­ban vannak fiókpártjai, melyek tagjai parlamentekben és városi taná­csokban ülnek.
febr. 15
8:09
Nagy bajba kerültek az izraeliek (Kitekintő)
Nőtt a feszültség Izrael és Irán között, miután hétfőn robbantásos merénylők izraeli diplomatákat vettek célba az indiai és a grúziai fővárosokban. Izrael Iránt sejti a háttérben, Teherán azonban tagadja, hogy bármi köze lenne a történtekhez.
febr. 15
8:27
A XXI. század ökológiai érzékenysége (Kitekintő)
Elkészült a NASA legújabb modellje, mely Földünk ökoszisztémájának változását mutatja be egészen 2100-ig. Az eredmények megdöbbentő helyzetet prognosztizálnak: növény- és állatfajaink jelentős részét óriási veszély fenyegeti.
febr. 15
8:45
Változhat a választási rendszer - a magyarok kárára (Kitekintő)
A Gorilla-ellenes tüntetők a választási törvény módosítását követelik Szlovákiában, a politikusok egy része nem is ellenzi az ötletet.
febr. 15
9:03
A fogyatékossággal élő emberek választójogáról (Kitekintő)
Szlovákiában márciusban előrehozott választások lesznek, amelyek során a felnőtt állampolgárok az ország további sorsáról határozhatnak. De nem mindannyian. Vannak ugyanis, akiknek a törvény nem engedi, hogy az urnákhoz járuljanak.
febr. 15
9:39
Nagyot bukott a liberális párt (Kitekintő)
A Focus ügynökség legutóbbi felmérésében talán csak a Smer győzelme, és a KDH második helye nem meglepő.
febr. 15
9:57
Több tucat járatot töröltek a müncheni repülőtéren (Infostart)
Nyolcvannyolc járat indítását, illetve fogadását törölték szerdán reggel a müncheni repülőtéren a hideg és bajor főváros térségében megindult havazás miatt.
febr. 15
9:57
Dobogós az MKP munkahelyteremtő programja (Kitekintő)
Értékelte a választásokon induló szlovákiai pártok munkaerő-piaci programelképzeléseit a pozsonyi foglalkoztatottság-kutató intézet.
febr. 15
10:33
Tönkrement az egész ország (Kitekintő)
Jonathan Head, a BBC líbiai tudósítója Szíriában, Szirtben járt. Megtudhatjuk, milyen kilátásai vannak az októberben megölt diktátor, Moammer Kadhafi szülővárosának, és mi a véleményük a város lakóinak az elmúlt időszakról.
febr. 15
10:35
Elkészült a nemzeti jelentőségű intézmények listája (Kitekintő)
Elkészült a nemzeti jelentőségű intézmények listája az egész Kárpát-medencére vonatkozóan - jelentette be Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kedden Budapesten.
febr. 15
11:09
Hazai termékeket akar a mezőgazdasági miniszter (Kitekintő)
Simon Zsolt mezőgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján bemutatta a Híd választási programjának mezőgazdaságot érintő pontjait.
febr. 15
11:27
Nem lesz magyar diákszenátor (Kitekintő)
Ahogyan azt előre bejelentették, nem jelöltek képviselőt a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar diákjai az intézmény szenátusába.
febr. 15
11:45
Teljes jogi felülvizsgálatot követel Magyarországon az EP (Kitekintő)
Az aggályosnak ítélt magyar törvények módosítására szólítja fel az Európai Parlament a kormányt abban az állásfoglalás-tervezetben, amelyet négy baloldali frakció készített, és amelyről csütörtökön szavaznak Strasbourgban a képviselők.
febr. 15
12:03
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról (Infostart)
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról, miután egy konzervatív pártnak sikerült az előírt 100 ezernél jóval több aláírást összegyűjtenie ennek kiírása érdekében.
febr. 15
12:06
Polgárok ezrei tartották fel a bőrfejűeket (168 Óra Online)
1945 február 13 -14-én a nyugati szövetségek porrá bombázták Drezdát, a légitámadásoknak mintegy 25.000 polgári áldozata is volt. A szomorú évfordulóról szóló megemlékezéseket évről-évre megpróbálják kihasználni a neonácik, hogy azokért az eszmékért tüntessenek, amelyek a város pusztulásához vezettek. Tüntetők, ellentüntetők és rendőrök tavalyi, súlyos összecsapásai után a város polgárai idén –…
febr. 15
12:21
Kikerülhetetlen lenne az RMDSZ? (Kitekintő)
Ma még nincs olyan alternatíva, mely helyettesíteni lenne képes a Szövetséget a román politikai közegben.
febr. 15
12:24
Hét afgán gyermek megölését ismerték el a NATO-erők (Metropol)
A NATO vezette afganisztáni biztonsági erő (ISAF) elismerte szerdán, hogy egy légitámadásban nyolc afgán gyermeket öltek meg a múlt héten a közép-ázsiai ország keleti Kapisza tartományában.
febr. 15
12:26
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról (Metropol)
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról, miután egy konzervatív pártnak sikerült az előírt 100 ezernél jóval több aláírást összegyűjtenie ennek kiírása érdekében.
febr. 15
12:28
Szíria: népszavazás az alkotmánytervezetről (Metropol)
Népszavazásra bocsátanak február 26-án egy eseti bizottság által kidolgozott új alkotmánytervezetet Szíriában, ahol tavaly márciusban eddig példátlan népi felkelés kezdődött Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen. Damaszkusz egyik belső negyedét megszállta a kormányhadsereg.
febr. 15
12:39
Magyarországnál is megszólalt a riasztó (Kitekintő)
Magyarország és 11 másik uniós tagállam esetében azonosított be az Európai Bizottság olyan potenciális makrogazdasági egyensúlytalansági problémákat, amelyek alaposabb elemzést igényelnek, mielőtt végső esetben elindulhatna egy ezzel kapcsolatos eljárás.
febr. 15
12:57
Időzített kárpótlás a zsidóságnak (Kitekintő)
Horvátország Ivo Josipović jeruzsálemi látogatásához időzítette a délszláv állam zsidó lakosainak kárpótlását. A szándék már biztosnak tűnik, az anyagi háttér még nem.
febr. 15
13:15
Több százan haltak meg egy hondurasi börtöntűzben (Infostart)
Legalább kétszázan meghaltak, több tucatnyian pedig megsérültek egy börtöntűzben a Honduras középső részén található Comayaguában - közölte szerdán Danilo Orellana, a hondurasi fegyházak igazgatásáért felelős központi illetékes.
febr. 15
13:15
Új adókat akar a kivetni a kormány (Kitekintő)
A gazdasági eredmények konszolidálása, a középosztály megerősítése céljából  egyre több latin-amerikai vezető veti fel az adóreform lehetőségét.
febr. 15
13:33
Tovább gyűrűzik a szudáni olajvita (Kitekintő)
Hiába a békéltető tárgyalássorozat eredményeként megkötött ígéretes biztonsági paktum, a két szudáni állam képtelenek rendezni a konfliktusuk alapját képező olajvitát. Sőt.
febr. 15
13:51
Magyarország vs. EU/IMF: elég a 9 milliárd euró is? (Kitekintő)
Felduzzadt a híráram hazánk hitelcsomagjával kapcsolatban, hiszen az EU/IMF észrevételei mellett az Európai Bizottság is veri a tamtamot.
febr. 15
14:27
Esténként nem nézhetnek külföldi műsort a kínaiak (Kitekintő)
Nem nézhetnek főműsoridőben külföldi televíziós programot a kínaiak.
febr. 15
14:30
Irán leállította az olajexportot 6 EU-országba (Metropol)
Irán leállította az olajexportot hat európai országba válaszul azért, hogy az Európai Unió szankciókat jelentett be korábban az iszlám állam legfontosabb exporttermékére, a nyersolajra - jelentette az angol nyelvű Press TV iráni állami tévécsatorna szerdán.
febr. 15
14:45
MOL: betett Szíria (Kitekintő)
Az INA tegnapi gyorsjelentése a sztorikban nem, a számokban azonban okozott meglepetést.
febr. 15
15:03
Sztrájkhullám béníthatja meg Észtországot március elején (Kitekintő)
Észtországban március 7-től országos szintű sztrájkhullámra lehet számítani miután a kormány nem tudott megegyezni a pedagógus szakszervezettel a bérek drasztikus emelését illetően.
febr. 15
15:06
Zord időjárás Európában (Metropol)
Romániában 86-ra nőtt a fagy halálos áldozatainak száma. Több tucat járatot töröltek a müncheni repülőtéren. Bulgáriában újabb hidegrekordok dőltek meg. Erős havazás és széllökések váltották a fagyokat Lengyelországban. Komoly közlekedési fennakadásokat okozott a sűrű havazás Csehországban.
febr. 15
15:21
Görögök: rosáltak a leghosszabb sakkpartiban (Kitekintő)
Bekeményítettek az eurózóna pénzügyminiszterei, a mára tervezett találkozó ugyanis telefonkonferenciává szelídült, mivel a hellének még mindig nem rakták össze idei, újabb 325 millió euróra rúgó megtakarítási programjukat.
febr. 15
15:57
Japán: Jól fogadta a piac a jegybank döntését (Kitekintő)
A piac jól fogadta a Japán Nemzeti Bank pénzügyi környezet enyhítését szolgáló keddi döntését.
febr. 15
16:15
Magyar szakértő szólt be a németeknek (Kitekintő)
A magyar származású amerikai befektető szerint a Merkel-kormány válságkezelési intézkedései egyenesen katasztrofálisak. A kíméletlen megszorítások mellett több pénzt kellene pumpálni Európa kritikus térségeibe - fogalmazott Soros György.
febr. 15
16:33
Nőtt a korrupció az EU-ban (Kitekintő)
Nőtt a korrupció az Európai Unióban egy Brüsszelben szerdán nyilvánosságra hozott, átfogó közvélemény-kutatás szerint: a friss felmérés során megkérdezettek összesen nyolc százaléka nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt év során kenőpénz fizetésére kérték őket, vagy azt várták el tőlük, 47 százalék szerint pedig országában megemelkedett a korrupció az elmúlt három évben.
febr. 15
17:09
Irán továbbfejlesztett centrifugákat helyezett üzembe Natanzban (Infostart)
Irán új, háromszor hatékonyabb centrifugákat helyezett üzembe a natanzi atomerőműben, továbbá bővítette a centrifugák számát - adta hírül az iráni média szerdán.
febr. 15
17:09
Romániában 86-an fagytak halálra (Kitekintő)
Romániában 86-ra nőtt a fagy halálos áldozatainak száma, miután az elmúlt huszonnégy órában újabb hét személy vesztette életét - közölte szerdán a román egészségügyi minisztérium.
febr. 15
17:27
A szerelem 50 órája: új csókcsúcs (Kitekintő)
Új csókcsúcsot ismert el a Guinness Rekordok Könyvének szerkesztősége, miután Thaiföldön 50 órán át csókolózott egy pár.
febr. 15
17:45
Külföldi sajtó Magyarországról, Andrew G. Vajna berlini tájékoztatójáról (Kitekintő)
A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap Andrew G. Vajna, a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos berlini tájékoztatójáról közölt cikket szerdai számában.
febr. 15
18:03
Felbomlott a Mol-Gazprom közös cége (Kitekintő)
A Mol és a Gazprom tervezett közös magyarországi fölalatti földgáztárolóját nem valósítják meg, döntött  a két fél a megvalósíthatósági tanulmány alapján - közölte a Mol az MTI kérdésére szerdán.
febr. 15
18:21
Romániában a jövőben himnuszénekléssel kezdődhet az iskolahét (Kitekintő)
A képviselőház oktatási bizottsága kedden, Cătălin Baba tanügyminiszter jelenlétében, kedvezően véleményezte azt a törvényjavaslatot, amely szerint az iskolákban minden hétfőn kötelező lenne a himnusz éneklése.
febr. 15
18:57
Maroshévíz: helységnévtáblák csak románul (Kitekintő)
Még mindig nem pótolták a magyar nyelvű helyiségnévtáblát a Hargita megyei Maroshévízen, pedig kötelező a kétnyelvű tábla.
febr. 15
19:15
Kirúgták a védelmi minisztert (Kitekintő)
Viktor Janukovics, ukrán államfő február 8-án leváltotta Mihajlo Jezsel védelmi minisztert, és helyébe Dmitro Szalamatint nevezte ki, közölte az elnöki sajtóhivatal.
febr. 15
19:33
Bírság a magyar nyelvű beadvány miatt (Kitekintő)
A megbírságolt szülő szerint közelmúltban az intézményben magyarul tanuló gyermekek szüleinek egy csoportja kétnyelvű feliratokat készíttetett, amelyeket az iskola magyar nemzetiségű igazgatóhelyettesének a beleegyezésével tűztek ki a folyosókon.
febr. 15
19:54
Strasbourghoz fordult a 100 éves szlovákiai tanítónő (Metropol)
Beadvánnyal fordult a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bírósághoz Tamás Aladárné, az az idős tanítónő, aki a magyar állampolgárság felvétele miatt a hatályos szlovák törvények alapján elvesztette szlovák állampolgárságát - írta a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál szerdán.

Keresés