2012. február 15. szerda

febr. 15
5:27
Megölte gondozóját egy oroszlán a Dél-afrikai Köztársaságban (hvg.hu)
Tragédiát okozott egy nyitva maradt ketrecajtó egy állatfarmon a Dél-afrikai Köztársaságban. Egy nőstényoroszlán halálosan megsebesített egy idős állatgondozót.
febr. 15
5:45
Négy meleg pár házasodott össze a magasban New Yorkban (hvg.hu)
Boldog párok majdnem két évtizede kötnek házasságot Valentin-nap alkalmából az Empire State Building tetején, de idén először meleg párok is kimondták a boldogító igent az emblematikus New York-i épületben. New York a hatodik, és egyben legnépesebb szövetségi állam Amerikában, ahol engedélyezték a homoszexuálisok és leszbikusok házasságát.
febr. 15
5:47
Amerikai elnökválasztás: Santorum beérte Romneyt a republikánusoknál (hvg.hu)
A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor beérte, sőt talán megelőzte a hónapok óta vezető Mitt Romney, volt massachusettsi kormányzót a republikánus elnökjelöltségért folyó versenyben.
febr. 15
6:03
Továbbra sem tudni, megtámadná-e Izrael Iránt (hvg.hu)
Üdvözölte az Irán ellen annak atomprogramja miatt bevezetett nemzetközi szankciók szigorítását az izraeli miniszterelnök helyettese, de nem adott egyenest választ arra a kérdésre, a zsidó állam tervezi-e, hogy megelőző csapást mér az iráni atomipari létesítményekre.
febr. 15
6:06
Sarkozy taktikát vált (Kripto Akadémia)
Nicolas Sarkozy francia elnöknek két és fél hónapja maradt arra, hogy megfordítsa a trendet, s a saját javára döntse el a francia államfőválasztást. Ezért új stratégiához folyamodott, s a szélsőjobboldaliak szavazatait próbálja megszerezni.
febr. 15
6:08
A felkelés évfordulóján tüntettek Bahreinben (Kripto Akadémia)
Összecsapások robbantak ki Bahreinben a tavalyi felkelés kezdetének egyéves évfordulóján, jelentette tegnap az AFP francia hírügynökség tudósítója a helyszínről. A biztonsági erők könnygázzal és gumilövedékkel oszlatták a tömeget a fővárosban, ahol éppen egy éve vonultak először utcára a tüntetők, hogy a demokrácia mellett szólaljanak fel.
febr. 15
6:10
Csak Amerikával egyeztetnek a tálibok (Kripto Akadémia)
Egy esetleges béketárgyalásról egyeztettek amerikai tisztviselők és az afganisztáni tálibok képviselői Katarban, ismerte el első alkalommal a hírt egy tálib szóvivő a CNN amerikai hírtelevíziónak írt levelében.
febr. 15
6:12
Elkerülte a pert a pápa (Kripto Akadémia)
Nem indul polgári per a Vatikán és a pápa ellen egy több száz gyermeket molesztált amerikai pap miatt. A civilek a Szentszék szerepét firtatták. Azért akartak eljárást indítani, hogy a Vatikán titkos dokumentumai között kutathassanak a szexuális visszaélésekről.
febr. 15
6:14
Elértük a kritikus határt (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió legígéretesebb új tagjából a szervezet páriájává váltunk, politikai páriává, ahogy Görögország gazdasági páriává vált - mutatott rá az "Egy Emberibb Világért Alapítvány" rendezésében tartott vitaesten Balázs Péter.
febr. 15
6:21
Határozatban ítélheti el az ENSZ a szíriai vezetőket csütörtökön (hvg.hu)
A szíriai rezsimet elítélő határozatot terjesztenek be az ENSZ Közgyűlése elé, az előterjesztésről csütörtökön szavaznak.
febr. 15
6:39
Amerikai magyarok tiltakoztak Kim Lane Scheppele princetoni előadásán (hvg.hu)
Az elmúlt 20 hónapban elfogadott jogszabályokban foglalt radikális változások közül több is veszélyezteti az Európai Unión belül Magyarország alkotmányos demokratikus államoknak kijáró státuszát - mondta Kim Lane Scheppele jogászprofesszor a Princetoni Egyetem Magyarország alkotmányos forradalma címmel rendezett keddi panelvitáján.
febr. 15
7:33
Robbanások Bangkokban: vádat emeltek két iráni ellen (hvg.hu)
Vádat emeltek Thaiföldön két iráni férfi ellen a kedden elkövetett robbantásokkal összefüggésben - jelentette be a thaiföldi külügyminiszter.
febr. 15
7:33
Izrael: Iránnak azonnal le kell állítania atomprogramját (Infostart)
Üdvözölte az Irán ellen vitatott atomprogramja miatt bevezetett nemzetközi szankciók szigorítását az izraeli miniszterelnök helyettese, de nem adott egyenest választ arra a kérdésre, a zsidó állam tervezi-e, hogy megelőző csapást mér az iráni atomipari létesítményekre.
febr. 15
7:54
A kalózkodás az új mozgalom (Metropol)
Körülbelül ötven ország­ban vannak fiókpártjai, melyek tagjai parlamentekben és városi taná­csokban ülnek.
febr. 15
9:21
Robbanás egy olajvezetéken a szíriai Homsznál (hvg.hu)
Felrobbant szerdán a közép-szíriai Homsz olajfinomító üzemét ellátó vezeték, amely egy, a kormányzati erők által ostromlott szunnita negyed közelében helyezkedik el - közölték szemtanúk.
febr. 15
9:39
Damaszkusz belső negyedét támadják a szírai kormánykatonák (hvg.hu)
A szíriai főváros, Damaszkusz egyik belső negyedében kezdtek támadást szerdán a kormányhadsereg elitalakulatai, levegőbe leadott géppuskasorozatokkal, páncélozott szállító harcjárművek fedezetében - közölték helyiek.
febr. 15
9:57
Több tucat járatot töröltek a müncheni repülőtéren (Infostart)
Nyolcvannyolc járat indítását, illetve fogadását törölték szerdán reggel a müncheni repülőtéren a hideg és bajor főváros térségében megindult havazás miatt.
febr. 15
10:33
Töröltek 88 járatot a müncheni reptéren (hvg.hu)
Nyolcvannyolc járat indítását, illetve fogadását törölték szerdán reggel a müncheni repülőtéren a hideg és a bajor főváros térségében megindult havazás miatt. A járattörlések 8-9 ezer utast érintenek - közölte a repülőtér szóvivője.
febr. 15
12:03
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról (Infostart)
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról, miután egy konzervatív pártnak sikerült az előírt 100 ezernél jóval több aláírást összegyűjtenie ennek kiírása érdekében.
febr. 15
12:03
A bevándorlókról is kikérik a svájciak véleményét (hvg.hu)
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról, miután egy konzervatív pártnak sikerült az előírt 100 ezernél jóval több aláírást összegyűjtenie ennek kiírásáért.
febr. 15
12:21
Elegük van Görögországból a német, holland és finn keményvonalasoknak (hvg.hu)
"Keményvonalas" euróövezeti kormányilletékesek az újabb görög segélycsomag helyett most már inkább hagynák csődbe menni Görögországot - írta szerdán a Financial Times.
febr. 15
12:24
Hét afgán gyermek megölését ismerték el a NATO-erők (Metropol)
A NATO vezette afganisztáni biztonsági erő (ISAF) elismerte szerdán, hogy egy légitámadásban nyolc afgán gyermeket öltek meg a múlt héten a közép-ázsiai ország keleti Kapisza tartományában.
febr. 15
12:26
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról (Metropol)
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról, miután egy konzervatív pártnak sikerült az előírt 100 ezernél jóval több aláírást összegyűjtenie ennek kiírása érdekében.
febr. 15
12:28
Szíria: népszavazás az alkotmánytervezetről (Metropol)
Népszavazásra bocsátanak február 26-án egy eseti bizottság által kidolgozott új alkotmánytervezetet Szíriában, ahol tavaly márciusban eddig példátlan népi felkelés kezdődött Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen. Damaszkusz egyik belső negyedét megszállta a kormányhadsereg.
febr. 15
12:39
Bérgyilkosokkal végeztette ki magát két kolumbiai pap (hvg.hu)
Bérgyilkosokkal megölette magát két pap Kolumbiában, mert egyikük AIDS-beteg volt.
febr. 15
12:57
A válságkezelés lesz a fő téma a márciusi EU-csúcson (hvg.hu)
A nemzetközi gazdasági válság elleni fellépés áll majd a március eleji európai uniós csúcstalálkozó középpontjában is - jelentették be a témáról szerdán az Európai Parlament plenáris ülésén folytatott strasbourgi vitában az EU-tagországok kormányközi tanácsa és az Európai Bizottság képviselői.
febr. 15
12:59
Öt év börtönt kért az ügyész Berlusconira (hvg.hu)
Ötéves börtönbüntetés kért Silvio Berlusconira egy milánói ügyész szerdán a volt kormányfő vesztegetési ügyében, amelyben várhatóan a nyár közepéig ítélet születhet.
febr. 15
13:15
Közzétették a nemzeti jelentőségű intézmények listáját (hvg.hu)
Összesen 56 intézmény és program került fel a nemzeti jelentőségű intézmények listájára, amelyen a Vajdaságból többek között a Magyar Nemzeti Tanács több programja, Erdélyből a Sapientia-Erdélyi Magyar Tudományegyetem, míg Kárpátaljáról a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola szerepel. Ezek az intézmények normatív alapon kapnak támogatást egy-egy költségvetési évben, és nem a nyílt…
febr. 15
13:15
Több százan haltak meg egy hondurasi börtöntűzben (Infostart)
Legalább kétszázan meghaltak, több tucatnyian pedig megsérültek egy börtöntűzben a Honduras középső részén található Comayaguában - közölte szerdán Danilo Orellana, a hondurasi fegyházak igazgatásáért felelős központi illetékes.
febr. 15
13:17
Legalább kétszázan haltak meg egy hondurasi börtöntűzben (hvg.hu)
Legalább kétszázan meghaltak, több tucatnyian pedig megsérültek egy börtöntűzben a Honduras középső részén található Comayaguában - közölte szerdán Danilo Orellana, a hondurasi fegyházak igazgatásáért felelős központi illetékes.
febr. 15
14:30
Irán leállította az olajexportot 6 EU-országba (Metropol)
Irán leállította az olajexportot hat európai országba válaszul azért, hogy az Európai Unió szankciókat jelentett be korábban az iszlám állam legfontosabb exporttermékére, a nyersolajra - jelentette az angol nyelvű Press TV iráni állami tévécsatorna szerdán.
febr. 15
15:06
Zord időjárás Európában (Metropol)
Romániában 86-ra nőtt a fagy halálos áldozatainak száma. Több tucat járatot töröltek a müncheni repülőtéren. Bulgáriában újabb hidegrekordok dőltek meg. Erős havazás és széllökések váltották a fagyokat Lengyelországban. Komoly közlekedési fennakadásokat okozott a sűrű havazás Csehországban.
febr. 15
16:33
Kínába menekült Szíria washingtoni nagykövete (hvg.hu)
Szíria washingtoni nagykövete, aki ellen az FBI nyomozást indított az Egyesült Államokban élő szíriai tüntetők és hozzátartozóik megfélemlítése miatt, családostól Kínába költözött - közölte internetes kiadásában a Foreign Policy amerikai folyóirat.
febr. 15
16:51
Egyre több szerb ellenzi országuk uniós csatlakozását (hvg.hu)
Az utóbbi öt évben még sohasem volt olyan magas a Szerbia uniós csatlakozását ellenzők száma, mint most - mutatta ki az a felmérés, amelynek eredményeit szerdán ismertette a Politika című belgrádi napilap.
febr. 15
17:09
Irán továbbfejlesztett centrifugákat helyezett üzembe Natanzban (Infostart)
Irán új, háromszor hatékonyabb centrifugákat helyezett üzembe a natanzi atomerőműben, továbbá bővítette a centrifugák számát - adta hírül az iráni média szerdán.
febr. 15
18:57
Hajókatasztrófa: nő a kártérítési perek száma (hvg.hu)
Olaszországban és az Egyesült Államokban egymás után indulnak a kártérítési perek a Costa Crociere és ennek tulajdonosa, a Carnival hajótársaság ellen a január 13-án zátonyra futott üdülőhajó túlélői és az áldozatok rokonai részéről.
febr. 15
18:59
Elvett állampolgárság: Strasbourg vizsgálja a 99 éves nő ügyét (hvg.hu)
Beadvánnyal fordult a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bírósághoz a csaknem százéves Tamás Aladárné családja, annak megállapítását kérve, hogy az idős asszonyt, aki felvette a magyar állampolgárságot, jogtalanul fosztották meg szlovák állampolgárságától.
febr. 15
19:01
Lemondott Kolozsvár előzetes letartóztatásban levő polgármestere (hvg.hu)
Nyílt levélben közölte Sorin Apostu, Kolozsvár előzetes letartóztatásban levő polgármestere, hogy befejezettnek tekinti politikai és közigazgatási pályafutását.
febr. 15
19:15
Sztrájk lesz Berlinben, megbénul a tömegközlekedés (hvg.hu)
A berlini tömegközlekedés nagy része megbénul szombaton, miután a német főváros közlekedési vállalatának (BVG) járművezetői hajnali 4 órától este 19 óráig figyelmeztető sztrájkot tartanak.
febr. 15
19:17
Fehér Ház: nevetséges a szíriai elnök ígérete (hvg.hu)
"Nevetségesnek" nevezte a Fehér Ház szóvivője Bassár el-Aszad szíriai elnöknek azt az ígéretét, hogy népszavazást ír ki az új alkotmányról, ami megnyitja az utat a többpárti választások előtt.
febr. 15
19:33
Munkalassító sztrájk miatt hajók vesztegelnek az antwerpeni kikötő előtt (hvg.hu)
A révkalauzok munkalassító sztrájkja miatt továbbra is több hajó vesztegel az antwerpeni kikötő előtt, illetve néhány a kikötőből sem tud kimenni.
febr. 15
19:54
Strasbourghoz fordult a 100 éves szlovákiai tanítónő (Metropol)
Beadvánnyal fordult a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bírósághoz Tamás Aladárné, az az idős tanítónő, aki a magyar állampolgárság felvétele miatt a hatályos szlovák törvények alapján elvesztette szlovák állampolgárságát - írta a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál szerdán.
febr. 15
20:09
Lemondatnák az igazgatót, aki nem fogadta el a magyar beadványt (hvg.hu)
Lemondásra szólította fel a magyar nyelvű irat iktatását megtagadó marosvásárhelyi iskola igazgatóját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).
febr. 15
20:12
Elutasították Breivik fellebbezését (Metropol)
A norvég legfelsőbb bíróság is elutasította szerdán - immár véglegesen - a 77 embert lemészároló Anders Behring Breivik fellebbezését a második elmeszakértői vizsgálat ellen.
febr. 15
20:27
Kifakadt a görög államfő a német pénzügyminiszterre (hvg.hu)
Karolosz Papuliasz kikérte magának szerdán, hogy a német pénzügyminiszter, Hollandia és Finnország tetszés szerint sértegethetik gazdasági nehézségekkel küzdő hazáját, hogy bent maradjon az euróövezetben.
febr. 15
20:29
Megismétlik Breivik elmeállapotának vizsgálatát (hvg.hu)
A norvég legfelsőbb bíróság is elutasította szerdán - immár véglegesen - a 77 embert lemészároló Anders Behring Breivik fellebbezését a második elmeszakértői vizsgálat ellen.
febr. 15
20:45
Hivatalos: Nicolas Sarkozy ismét indul az elnökségért (Infostart)
Nicolas Sarkozy francia államfő szerda este hivatalosan bejelentette, hogy ismét elindul az elnöki székért az alig több, mint két hónap múlva esedékes elnökválasztáson.
febr. 15
21:03
Májusban kezdődik a Mladic-per (hvg.hu)
Május 14-én kezdődik meg a népirtással és háborús bűncselekményekkel vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok büntetőpere a hágai Nemzetközi Törvényszéken (NT) - jelentette be szerdán az NT.
febr. 15
21:05
A frekvenciákról döntöttek az EP-ben (hvg.hu)
Jelentősen felgyorsulhat a mobilinternet elterjedése a rádióspektrumok felosztásáról szóló európai uniós szabályoknak köszönhetően, amelyeket szerdán, a strasbourgi plenáris ülésen tartott voksolással fogadott el az Európai Parlament.
febr. 15
21:07
Hivatalos: Sarkozy is indul az elnökválasztáson (hvg.hu)
Nicolas Sarkozy francia államfő szerda este hivatalosan bejelentette, hogy ismét elindul az elnöki székért az alig több, mint két hónap múlva esedékes elnökválasztáson.

Keresés