2012. február 2. csütörtök

febr. 2
1:15
Munkahelyi mosdószünet-figyelő rendszer Norvégiában (hvg.hu)
Heves ellenkezést váltott ki Norvégiában egy munkahelyi mosdószünet-figyelő rendszer, amely a mellékhelyiségekben naponta nyolc percnél többet időző beosztottakról riasztást küld főnökeiknek.
febr. 2
5:27
350 emberrel a fedélzeten veszett nyoma egy kompnak (hvg.hu)
Feltételezhetően elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, 350 emberrel a fedélzetén.
febr. 2
5:45
A Facebookon talált rá harminc éve nem látott ikertestvérére egy svéd nő (hvg.hu)
Harminc éven át élt egymástól mindössze 40 kilométerre egy ikerpár Svédországban anélkül, hogy tudtak volna egymásról.
febr. 2
6:06
Florida Romneyra voksolt (Kripto Akadémia)
Mitt Romney fölényesen győzött a floridai republikánus előválasztáson, s ezzel megerősítette: ő a legesélyesebb a republikánus elnökjelöltség megszerzésére. A volt massachusettsi kormányzó ellenfelei azonban egyelőre nem akarnak visszalépni. Newt Gingrich volt házelnök emlékeztetett, az előválasztási maratonon még 46 államban kell megküzdeniük a jelölteknek.
febr. 2
6:08
Feszültté vált a magyar-ukrán viszony (Kripto Akadémia)
Mind gyakrabban jelennek meg az ukrán országos sajtóban Magyarországgal foglalkozó cikkek. Ezek szinte kivétel nélkül azt hánytorgatják fel Budapestnek, hogy agresszív módon beavatkozik a vele szomszédos államok belügyeibe. Ukrajna vonatkozásában a kettős állampolgárságról szóló törvény alkalmazását és a kárpátaljai magyar autonóm körzet létrehozásának sürgetését ítélik el a cikkírók.
febr. 2
6:10
Versenyfutás az idővel (Kripto Akadémia)
Február közepén elítélhetik Silvio Berlusconit az úgynevezett Mills-ügyben, amelyben a vádak szerint megvesztegetett egy brit ügyvédet, hogy megváltoztassa vallomását. Ha bűnösnek találják is, ami egyáltalán nem biztos, Berlusconinak még nem kellene börtönbe vonulnia. Igaz, újabb ítéletek várnak rá.
febr. 2
6:21
13 ezres leépítésre készül az American Airlines (hvg.hu)
Közölte szakszervezeteivel a harmadik legnagyobb amerikai légitársaság, az American Airlines, hogy 88 ezer alkalmazottjából 13 ezret el kíván bocsátani. A leépítésekkel párhuzamosan várhatóan a munkaidőt is meghosszabbítják.
febr. 2
6:57
A hadsereg ellenőrzi Port Szaídot a halálos szurkolói tömegverekedés után (hvg.hu)
Az egyiptomi hadsereg ellenőrzi Port Szaídot a szerdai véres tömegverekedés után - jelentette az egyiptomi állami tévé, amely szerint a katonai egységeket a további erőszakcselekmények megakadályozására vezényelték az észak-egyiptomi kikötővárosba.
febr. 2
7:33
Motorbiciklire erősített pokolgép ölt meg öt embert Kolumbiában (hvg.hu)
Legalább öt embert megölt egy motorkerékpárra erősített pokolgép szerdán, Tumaco kolumbiai kikötőváros egyik rendőrőrse előtt.
febr. 2
7:36
Elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában (Metropol)
A Star Ships hajózási társaság csütörtök reggel, helyi idő szerint 8:30-kor vészjelzéseket kapott, majd elveszített minden kapcsolatot az MV Rabaul Queen komppal, amely az ország keleti részén, Kime és Lae kikötője között hajózott. Eddig 219 embert sikerült kimenteni.
febr. 2
7:36
Ismét Magyarország a téma Európában (Kripto Akadémia)
A ciántechnológiát alkalmazó bányászat betiltására vonatkozó európai parlamenti határozat érvényesítését sürgette annak egyik előterjesztője, Tőkés László az EP brüsszeli plenáris ülésén, szerda éjjel elmondott felszólalásában.
febr. 2
7:38
30 év után találták meg egymást (Metropol)
Harminc éven át élt egymástól mindössze 40 kilométerre egy ikerpár Svédországban anélkül, hogy tudtak volna egymásról. A két nő kétpetéjű iker. Indonéziában születtek, de hamar árvaházba kerültek.
febr. 2
7:51
Több száz embert kimentettek az elsüllyedt kompról (hvg.hu)
Kétszáztizenkilenc embert sikerült megmenteni arról a kompról, amely csütörtökön eddig ismeretlen okból elsüllyedt Pápua Új-Guinea partjai közelében, több mint 350 emberrel a fedélzetén – közölték a mentőszolgálatok. A mentést a nyugodt időjárás segítette, de több mint száz ember így is feltehetően életét veszítette.
febr. 2
7:54
Pekingben tárgyal Angela Merkel (Metropol)
Főként üzletemberekből álló népes küldöttség élén érkezett csütörtökön a kínai fővárosba Angela Merkel német kancellár, aki fogadtatása után a pekingi társadalomtudományi akadémián tart előadást az uniós pénzügyi politikáról.
febr. 2
8:09
Costa Rica: két tonna kokaint hagytak hátra a menekülő bandatagok (hvg.hu)
Csaknem két tonna kokaint foglaltak le a Costa-Rica-i rendőrök a Puntarenas tartomány tengerpartján a hét elején végrehajtott akciójuk során. Ez volt a közép-amerikai ország rendőrségének legnagyobb drogfogása az elmúlt hat évre visszatekintve.
febr. 2
8:12
Kiderült, honnan származik a világ leggyorsabb postagalambja (Kripto Akadémia)
A Ruhr-vidékről, pontosabban Oer-Erkenschwink városkából származik a világ leggyorsabb postagalambja.
febr. 2
8:14
Elütötte egy autó az ágyában (Kripto Akadémia)
Az ágyában ütött el autó egy férfit az Egyesült Államokban,valósággal berobbant a házba a sportkocsi.
febr. 2
8:48
Gazdagabbak, de feszültebbek lettek 60 év alatt a brit munkások (Kripto Akadémia)
Gazdagabbak, de jóval feszültebbek a britek mostanság, mint 60 éve - állítják egy brit tanulmány szerzői.
febr. 2
9:21
Az ENSZ-főtitkár látogatása közben lőtték Izraelt (hvg.hu)
Szerda este nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből, éppen akkor, amikor Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Izraelben tett látogatást.
febr. 2
9:21
Nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből (Infostart)
Nyolc rakétát lőttek ki szerda este és az éjszaka a Hamász palesztin iszlamista mozgalom ellenőrzése alatt álló Gázai övezetből Dél-Izraelre; a támadásokban senki sem sebesült meg, és anyagi károk sem keletkeztek - közölte az izraeli rendőrség.
febr. 2
9:39
Gazdagabbak, de feszültebbek lettek 60 év alatt a britek (hvg.hu)
Gazdagabbak, de jóval feszültebbek a britek mostanság, mint 60 éve - állítják egy brit tanulmány szerzői. A több szabadidő ellenére a munkahelyi, vagy a munkával kapcsolatos stressz erősödött, aminek egyik fő oka a munkanélküliség.
febr. 2
9:42
Nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből (Metropol)
Nyolc rakétát lőttek ki szerda este és az éjszaka a Hamász palesztin iszlamista mozgalom ellenőrzése alatt álló Gázai övezetből Dél-Izraelre. A támadásokban senki sem sebesült meg, és anyagi károk sem keletkeztek.
febr. 2
9:57
5 millió dolláros vérdíj: terrorista vezéreket öltek meg a Fülöp-szigeteken (hvg.hu)
Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető terrorista csoportok három régóta keresett vezetőjét ölte meg a Fülöp-szigeteki hadsereg csütörtök hajnalban.
febr. 2
9:59
Nyolc tonna radioaktív víz folyt el Fukusimában (hvg.hu)
Több mint nyolc tonna radioaktív víz folyt el a Fukusima-1 erőmű négyes reaktorblokkjából - közölte csütörtökön a létesítményt üzemeltető Tepco. Szakértők szerint az incidens nem okoz jelentős fennakadást az erőmű stabilizálásáért folyó erőfeszítésekben, de a japán kormány számára komoly kellemetlenséget okozhat az eset.
febr. 2
10:00
Szabadon engedtek hat segélymunkást Jemenben (Metropol)
Jemenben szabadon engedtek elrablóik hat segélymunkást a védelmi minisztérium csütörtöki közlése szerint.
febr. 2
10:15
A cseh kormányfő elmondta, miért nem írta alá az uniós szerződést (hvg.hu)
Azért nem írta alá az új uniós paktumot Petr Necas cseh kormányfő, mert az szerinte a mai valódi problémák lényegét nem oldja meg, és azért sem, mert elégedetlen a csúcstalálkozók lefolyásával.
febr. 2
10:33
Washington államban is házasodhatnak a melegek (hvg.hu)
Washington szövetségi államban is engedélyezik a melegházasságokat.
febr. 2
10:54
Jogerős ítélet Szcientológia Egyház ellen csalás miatt (Kripto Akadémia)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét, megerősítve a több mint két évvel ezelőtt meghozott elsőfokú ítéletet.
febr. 2
11:09
Mínusz 33 fok: 24 óra alatt húsz ember halt meg Ukrajnában (hvg.hu)
Az utóbbi 24 órában húszan fagytak meg Ukrajnában, s ezzel csütörtökre 63-ra nőtt a rendkívüli hideg halálos áldozatainak a száma; a nagy hideg miatt az ország több mint 14 ezer iskolájában rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet.
febr. 2
11:12
Ultraortodoxai gondot okoznak Izraelnek - Hatásuk túlnyúlik a szegregált buszokon (Kripto Akadémia)
Rachel Weinstein izraeli háziasszony nemrég buszra szállt a lakóhelyén, hogy elmenjen egy bevásárlóközpontba. Ugyanarra a járatra, amelyet rendszeresen használ, de amelyen most egy ultraortodox férfi is utazott, aki a jármű végébe küldte, ahol már több nő ült, a férfiaktól elkülönülve.
febr. 2
11:27
Egyre jobban félnek a rómaiak (hvg.hu)
Statisztikai adatok tanúsága szerint Olaszországban emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma, ezzel párhuzamosan csökkent a lakosság biztonságérzete.
febr. 2
11:30
Magyar pályamunkával a csalás ellen (Metropol)
Magyar versenymunka lett az első az Európai Bizottság és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal hamisítás és csalás elleni uniós pályázatán - közölte az MTI-vel csütörtökön Brüsszelben Herczog Edit európai parlamenti képviselő.
febr. 2
11:45
Bűnszövetkezetben csalt a francia szcientológia egyház (hvg.hu)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét, megerősítve a több mint két évvel ezelőtt meghozott elsőfokú ítéletet.
febr. 2
11:48
Vinohradnícka oblas Tokaj (Metropol)
Tárgyalást tartottak csütörtökön az Európai Unió luxembourgi székhelyű Törvényszékén abban a jogvitában, amelyben Magyarország azt kéri, töröljék a Tokajra utaló szlovákiai bejegyzést a borra vonatkozó eredetmegjelöléseket tartalmazó, uniós elektronikus nyilvántartásból, az úgynevezett E-Bacchus listáról.
febr. 2
11:48
Rekordot döntött az olaszországi bűnözés (Kripto Akadémia)
Statisztikai adatok tanúsága szerint Olaszországban emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma, ezzel párhuzamosan csökkent a lakosság biztonságérzete.
febr. 2
11:50
Csalásért ítélték el a Szcientológia Egyházat (Metropol)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét, megerősítve a több mint két évvel ezelőtt meghozott elsőfokú ítéletet.
febr. 2
12:03
Nyitott fürdőben ülőkre zúdult a lavina Japánban (hvg.hu)
Több mint félszázan haltak meg Japánban a súlyos hóviharokban.
febr. 2
12:03
Leváltották a port-szaídi biztonsági igazgatót a véres tömegverekedés miatt (Infostart)
Leváltották Port-Szaíd észak-egyiptomi kikötőváros biztonsági igazgatóját egy szerda esti futballmérkőzés után kirobbant tömegverekedés miatt, amelynek legkevesebb 74 halálos áldozata és több száz sebesültje van - közölte csütörtökön a MENA hivatalos hírügynökség.
febr. 2
12:21
Előre kitervelt akció volt a tragikus egyiptomi tömegverekedés? (hvg.hu)
Leváltották Port-Szaíd észak-egyiptomi kikötőváros biztonsági igazgatóját egy szerda esti futballmérkőzés után kirobbant tömegverekedés miatt, amelynek legkevesebb 74 halálos áldozata és több száz sebesültje van - közölte csütörtökön a MENA hivatalos hírügynökség.
febr. 2
12:39
Megdobálták Gázában az ENSZ-főtitkár konvoját (hvg.hu)
Cipőkkel és kövekkel dobálták meg Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár gépkocsioszlopát csütörtökön a Gázai övezetbe való belépésekor.
febr. 2
13:15
Tragédia az óceánjárón: előzetes eljárást indít a párizsi ügyészség (hvg.hu)
Előzetes eljárást indít a párizsi ügyészség a Costa Concordia olasz óceánjáró luxushajó balesetének kivizsgálására - közölte csütörtökön a vádhatóság. Egyben felkérte a tengeri csendőrséget, hogy hallgassa meg az ügyben a francia túlélőket.
febr. 2
13:51
Vandál tolvajok jártak a római Medici-villában (hvg.hu)
Szobrokat loptak a francia művészeti akadémiának otthont adó római Medici-villából, a kertben pedig további alkotásokat rongáltak meg ismeretlenek. Eric de Chassey, az akadémia vezetője azt mondta: sokkolta őt a vandál rombolás.
febr. 2
14:09
Egyiptomi tömegverekedés: lemondott a labdarúgó-szövetség vezetősége (hvg.hu)
Lemondott csütörtökön az előző esti port-szaídi véres tömegverekedés után az észak-egyiptomi város kormányzója, és Kamál Ganzúri kormányfő bejelentette a parlament rendkívüli ülésén, hogy elfogadta a lemondást.
febr. 2
14:27
Orosz gyereknek orosz játékkatona jár a kormányfő-helyettes szerint (hvg.hu)
Az orosz gyereknek orosz katonai játékok kellenek, nem nyugati mintára készült játékfegyverek vagy játéktankok - jelentette ki Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes a Twitteren.
febr. 2
15:21
FIFA-elnök: "a labdarúgás fekete napja" (hvg.hu)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke magyarázatot vár a szerdai, 74 halálos áldozatot és több száz sebesültet követelő egyiptomi stadionkatasztrófára, miközben az észak-afrikai ország kormányfője csütörtökön menesztette a helyi futballszövetség vezérkarát. Az Afrika Kupa hétvégi negyeddöntői előtt gyászszünetet tartanak.
febr. 2
15:39
Nyolcan fagytak meg egy nap alatt Romániában (hvg.hu)
Már huszonkét halálos áldozata van Romániában a mínusz 20 Celsius fok körüli hidegnek, miután az utóbbi huszonnégy órában újabb nyolc személy szenvedett fagyhalált.
febr. 2
16:33
"Fémcsövekkel és kövekkel vertek minket" - újra kezdődik az erőszak Egyiptomban? (hvg.hu)
A helyszíni beszámolók szerint az al-Ahli hírhedt ultrái nem válogattak az eszközökben, és minden létező tárggyal ütötték-verték a hazai drukkereket, a focistákat és az utóbbiak védelmére kirendelt, kevés számú biztonsági embert.
febr. 2
16:33
Vizsgálják a Costa Concordia kapitányának magatartását (Infostart)
Az ügyészség a kapitány magatartását vizsgálja a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia utolsó óráiban, melynek megmaradt tárgyai iránt nagy a kereslet interneten.
febr. 2
17:09
Óriási dugók vannak a hideg miatt Moszkvában (hvg.hu)
A sarkvidéki hideg már második napja gigantikus méretű forgalmi dugókat okoz az orosz fővárosban; csütörtökre a helyzet súlyosbodott.
febr. 2
17:09
OMV: 30 százalékkal kevesebb orosz földgáz érkezik Ausztriába (Infostart)
Mintegy harminc százalékkal kevesebb orosz földgáz szállítását mérték Ausztriában a baumgarteni földgázelosztó központnál - közölte csütörtökön az OMV osztrák földgáz- és kőolajipari konszern.

Keresés