2012. február 2. csütörtök

febr. 2
6:06
Florida Romneyra voksolt (Kripto Akadémia)
Mitt Romney fölényesen győzött a floridai republikánus előválasztáson, s ezzel megerősítette: ő a legesélyesebb a republikánus elnökjelöltség megszerzésére. A volt massachusettsi kormányzó ellenfelei azonban egyelőre nem akarnak visszalépni. Newt Gingrich volt házelnök emlékeztetett, az előválasztási maratonon még 46 államban kell megküzdeniük a jelölteknek.
febr. 2
6:08
Feszültté vált a magyar-ukrán viszony (Kripto Akadémia)
Mind gyakrabban jelennek meg az ukrán országos sajtóban Magyarországgal foglalkozó cikkek. Ezek szinte kivétel nélkül azt hánytorgatják fel Budapestnek, hogy agresszív módon beavatkozik a vele szomszédos államok belügyeibe. Ukrajna vonatkozásában a kettős állampolgárságról szóló törvény alkalmazását és a kárpátaljai magyar autonóm körzet létrehozásának sürgetését ítélik el a cikkírók.
febr. 2
6:10
Versenyfutás az idővel (Kripto Akadémia)
Február közepén elítélhetik Silvio Berlusconit az úgynevezett Mills-ügyben, amelyben a vádak szerint megvesztegetett egy brit ügyvédet, hogy megváltoztassa vallomását. Ha bűnösnek találják is, ami egyáltalán nem biztos, Berlusconinak még nem kellene börtönbe vonulnia. Igaz, újabb ítéletek várnak rá.
febr. 2
7:00
Ezt is megértük: sajnálkozását fejezte ki a kormány (168 Óra Online)
Sajtónyilatkozatban fejezi ki sajnálkozását Malina Hedvig ügye miatt a kormányhivatal - döntött a kabinet szerdai ülésén. A kormány a már közzétett nyilatkozatban elismeri: a panaszos ügyében bizonyos körülmények kétségeket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy sérülhettek a panaszosnak az Emberi Jogok Európai Egyezményében rögzített jogai.
febr. 2
7:36
Elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában (Metropol)
A Star Ships hajózási társaság csütörtök reggel, helyi idő szerint 8:30-kor vészjelzéseket kapott, majd elveszített minden kapcsolatot az MV Rabaul Queen komppal, amely az ország keleti részén, Kime és Lae kikötője között hajózott. Eddig 219 embert sikerült kimenteni.
febr. 2
7:36
Ismét Magyarország a téma Európában (Kripto Akadémia)
A ciántechnológiát alkalmazó bányászat betiltására vonatkozó európai parlamenti határozat érvényesítését sürgette annak egyik előterjesztője, Tőkés László az EP brüsszeli plenáris ülésén, szerda éjjel elmondott felszólalásában.
febr. 2
7:38
30 év után találták meg egymást (Metropol)
Harminc éven át élt egymástól mindössze 40 kilométerre egy ikerpár Svédországban anélkül, hogy tudtak volna egymásról. A két nő kétpetéjű iker. Indonéziában születtek, de hamar árvaházba kerültek.
febr. 2
7:54
Pekingben tárgyal Angela Merkel (Metropol)
Főként üzletemberekből álló népes küldöttség élén érkezett csütörtökön a kínai fővárosba Angela Merkel német kancellár, aki fogadtatása után a pekingi társadalomtudományi akadémián tart előadást az uniós pénzügyi politikáról.
febr. 2
8:09
Felgyújtottak egy templomot az örjöngő radikálisok (Kitekintő)
Macedóniában etnikai feszültségek robbantak ki, amelyeket az albán muzulmánok és macedón pravoszlávok ellentéte táplál. Korángyalázás és templomégetés – mikor lesz vége az évtizedes ellentétnek?
febr. 2
8:12
Kiderült, honnan származik a világ leggyorsabb postagalambja (Kripto Akadémia)
A Ruhr-vidékről, pontosabban Oer-Erkenschwink városkából származik a világ leggyorsabb postagalambja.
febr. 2
8:14
Elütötte egy autó az ágyában (Kripto Akadémia)
Az ágyában ütött el autó egy férfit az Egyesült Államokban,valósággal berobbant a házba a sportkocsi.
febr. 2
8:27
Állami pénzen kampányol a Híd? (Kitekintő)
Miroslav Jureňa volt földművelésügyi miniszter, az SNS képviselőjelöltje szerint a Híd a Környezetvédelmi Alap pénzén csinál választási kampányt magának.
febr. 2
8:45
Cirkusz a szlovák parlamentben (Kitekintő)
A biztonsági szolgálat embereinek is közbe kellett lépni, hogy megvédjék a politikusokat az aktivistáktól. A tüntetők feljelentést fontolgatnak.
febr. 2
8:48
Az ellenfeleket addig kell ütni, míg elcsendesednek (168 Óra Online)
Tíz hónappal ezelőtt úgy festett, hogy az „arab tavasz” lángjai átölelik a földközi-tengeri térség egyetlen maradék családi diktatúráját, a szíriait is. Az autokrata elnöknek, Basar el-Aszadnak azonban kollégáinál kevesebb félnivalója van: tábornokai nem árulták el, mint az egyiptomi Mubarakot; politikai ellenfelei és a népharag nem késztették menekülésre, mint a tunéziai Ben Alit; s az a módszer,…
febr. 2
8:48
Gazdagabbak, de feszültebbek lettek 60 év alatt a brit munkások (Kripto Akadémia)
Gazdagabbak, de jóval feszültebbek a britek mostanság, mint 60 éve - állítják egy brit tanulmány szerzői.
febr. 2
9:03
Parlamentbe tart a bunyós (Kitekintő)
Kampánylik, a 63-as főút mellett (is) szinte kompozíciókban mosolyognak ránk a politikusok, akad olyan párt, amelyik kilométerenként más problémára ígéri a megoldást.
febr. 2
9:21
Nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből (Infostart)
Nyolc rakétát lőttek ki szerda este és az éjszaka a Hamász palesztin iszlamista mozgalom ellenőrzése alatt álló Gázai övezetből Dél-Izraelre; a támadásokban senki sem sebesült meg, és anyagi károk sem keletkeztek - közölte az izraeli rendőrség.
febr. 2
9:39
Visszavonta elnökjelöltségét Sarkozy egyik baloldali riválisa (Kitekintő)
Jean-Pierre Chevénement, a Köztársasági és Állampolgári Mozgalom (Mouvement républicain et citoyen - MRC) tiszteletbeli elnöke február 1-jén visszavonta jelöltségét a francia elnökválasztáson.
febr. 2
9:42
Nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből (Metropol)
Nyolc rakétát lőttek ki szerda este és az éjszaka a Hamász palesztin iszlamista mozgalom ellenőrzése alatt álló Gázai övezetből Dél-Izraelre. A támadásokban senki sem sebesült meg, és anyagi károk sem keletkeztek.
febr. 2
9:57
Szlovákiát támogatja a Bizottság a Sólyom-perben (Kitekintő)
Őszig is elhúzódhat az Európai Bíróságon a Sólyom László volt államfő 2009-es révkomáromi incidensének pere, amelyet Magyarország indított Szlovákia ellen, és amelynek első tárgyalási napját szerdán tartották Luxembourgban.
febr. 2
10:00
Szabadon engedtek hat segélymunkást Jemenben (Metropol)
Jemenben szabadon engedtek elrablóik hat segélymunkást a védelmi minisztérium csütörtöki közlése szerint.
febr. 2
10:15
Beszóltak a közgazdászok a kormánynak (Kitekintő)
Új kormány, új ötletekkel, új megszorításokkal, de az elemzők szerint az átfogó reformcsomag még várat magára Horvátországban.
febr. 2
10:33
Uniós és nemzetközi jog ütközetét hozta Sólyom kitiltása (Kitekintő)
A magyar fél szerint a minden uniós polgárt megillető szabad mozgás elve, a szlovák kormány álláspontja szerint viszont a diplomáciai kapcsolattartás nemzetközi jogi szabályai alapján kell elbírálni a jogvitát.
febr. 2
10:54
Több száz ember tűnt el (168 Óra Online)
A hajózási társaság csütörtök reggel elvesztett minden kapcsolatot egy komppal, amely feltehetően elsüllyedt Pápua Új-Guineában – írja a .
febr. 2
10:54
Jogerős ítélet Szcientológia Egyház ellen csalás miatt (Kripto Akadémia)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét, megerősítve a több mint két évvel ezelőtt meghozott elsőfokú ítéletet.
febr. 2
11:09
Jogilag is támadható a helységnévlista (Kitekintő)
Egy Igor Matovič által kiharcolt módosítás miatt nem csupán politikai, hanem jogi érvekkel is megtámadható a januártól hatályos új kisebbségi helységnévlista – a részletekről az Új Szó csütörtöki számában olvashatnak.
febr. 2
11:12
Ultraortodoxai gondot okoznak Izraelnek - Hatásuk túlnyúlik a szegregált buszokon (Kripto Akadémia)
Rachel Weinstein izraeli háziasszony nemrég buszra szállt a lakóhelyén, hogy elmenjen egy bevásárlóközpontba. Ugyanarra a járatra, amelyet rendszeresen használ, de amelyen most egy ultraortodox férfi is utazott, aki a jármű végébe küldte, ahol már több nő ült, a férfiaktól elkülönülve.
febr. 2
11:27
Ellenzéki bojkottal kezdődött a parlament (Kitekintő)
Hivatalosan is eldőlt, hogy bojkottálja az ellenzéki Szociálliberális Unió (USL) pártszövetség a szerdán kezdődött tavaszi parlamenti ülésszak törvényhozási üléseit.
febr. 2
11:30
Magyar pályamunkával a csalás ellen (Metropol)
Magyar versenymunka lett az első az Európai Bizottság és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal hamisítás és csalás elleni uniós pályázatán - közölte az MTI-vel csütörtökön Brüsszelben Herczog Edit európai parlamenti képviselő.
febr. 2
11:45
Csaltak a franciaországi szcientológusok (Kitekintő)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét, megerősítve a több mint két évvel ezelőtt meghozott elsőfokú ítéletet.
febr. 2
11:48
Vinohradnícka oblas Tokaj (Metropol)
Tárgyalást tartottak csütörtökön az Európai Unió luxembourgi székhelyű Törvényszékén abban a jogvitában, amelyben Magyarország azt kéri, töröljék a Tokajra utaló szlovákiai bejegyzést a borra vonatkozó eredetmegjelöléseket tartalmazó, uniós elektronikus nyilvántartásból, az úgynevezett E-Bacchus listáról.
febr. 2
11:48
Újabb hírhedt hacker bukott le (168 Óra Online)
Temesváron előállította a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyosztály (DIICOT) a TinKode néven nemzetközi ismertségre is szert tett hackert, aki a hatóságok szerint behatolt többek között az amerikai hadsereg, a Pentagon és a NASA szervereire - írja a .
febr. 2
11:48
Rekordot döntött az olaszországi bűnözés (Kripto Akadémia)
Statisztikai adatok tanúsága szerint Olaszországban emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma, ezzel párhuzamosan csökkent a lakosság biztonságérzete.
febr. 2
11:50
Csalásért ítélték el a Szcientológia Egyházat (Metropol)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét, megerősítve a több mint két évvel ezelőtt meghozott elsőfokú ítéletet.
febr. 2
12:03
Leváltották a port-szaídi biztonsági igazgatót a véres tömegverekedés miatt (Infostart)
Leváltották Port-Szaíd észak-egyiptomi kikötőváros biztonsági igazgatóját egy szerda esti futballmérkőzés után kirobbant tömegverekedés miatt, amelynek legkevesebb 74 halálos áldozata és több száz sebesültje van - közölte csütörtökön a MENA hivatalos hírügynökség.
febr. 2
12:21
Rekordot döntött az olaszországi bűnözés (Kitekintő)
Statisztikai adatok tanúsága szerint Olaszországban emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma, ezzel párhuzamosan csökkent a lakosság biztonságérzete.
febr. 2
12:39
Hatvannál is többen fagytak halálra Ukrajnában (Kitekintő)
Az utóbbi 24 órában húszan fagytak meg Ukrajnában, s ezzel csütörtökre 63-ra nőtt a rendkívüli hideg halálos áldozatainak a száma; a nagy hideg miatt az ország több mint 14 ezer iskolájában rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet.
febr. 2
12:57
Korszerű kezeléssel sok vakság megelőzhető (Kitekintő)
Egy évtized alatt felére csökkent Dániában az időskori látászavarral kezdődő, majd teljes megvakulással járó esetek száma. Egy tanulmány szerint ezt egy új gyógyító eljárással sikerült elérni.
febr. 2
13:15
Kitört a vallásháború az országban? (Kitekintő)
Úgy tűnik, a balkáni országban politikusok sem feltétlenül kellenek némi botrány előállításához, vallási vezetők is szívesen betöltik ezt a szerepet, miközben a vallási szélsőségek egyre szaporodnak.
febr. 2
13:18
Történelmi döntés született: elítélték a szcientológusokat (168 Óra Online)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét.
febr. 2
13:51
Elütötte egy autó a saját ágyában (Kitekintő)
Az ágyában ütött el autó egy férfit az Egyesült Államokban,valósággal berobbant a házba a sportkocsi.
febr. 2
14:09
Gazdagabbak, de feszültebbek a brit munkások (Kitekintő)
Gazdagabbak, de jóval feszültebbek a britek mostanság, mint 60 éve - állítják egy brit tanulmány szerzői.
febr. 2
14:27
Harminc évig nem tudtak egymásról a 40 kilométerre élő ikrek (Kitekintő)
Harminc éven át élt egymástól mindössze 40 kilométerre egy ikerpár Svédországban anélkül, hogy tudtak volna egymásról.
febr. 2
14:30
Hallatlan: milliomos hajléktalan koldust találtak a fővárosban (168 Óra Online)
Milliomos kéregetőre bukkantak a hatóságok egy bukaresti rutinellenőrzésen: a hajléktalanokat segítő akció során 12.700 lejt (kb. 890 ezer forint) találtak egy férfinál.
febr. 2
14:45
Hitelminősítő: az euróövezet nemsokára kikapaszkodik a válságból (Kitekintő)
Az euróövezet az idei második félévben várhatóan fokozatosan kikapaszkodik "enyhe recessziójából" - jósolta csütörtökön Londonban ismertetett új, 2012-2013-a szóló előrejelzésében a Standard & Poor's.
febr. 2
15:21
A falu, ahol majdnem mindenki milliomos (Kitekintő)
Mindenki milliomos lett egy spanyol faluban sorsjegy révén - egy kivétellel: az illető görög, egy nő kedvéért költözött a településre, ám szétváltak útjaik, ő pedig most egy pajtában él.
febr. 2
15:24
Már 22 áldozata van az idei télnek (168 Óra Online)
Nyolc ember halálát okozta a hideg az utóbbi 24 órában Romániában, ezzel 22-re emelkedett a kihűlés miatt bekövetkezett halálesetek száma.
febr. 2
15:39
Erősíteni kell a magyar-magyar civil együttműködést (Kitekintő)
Anyaországi és határon túli civil szervezetek közösen pályázhatnak a Nemzeti Együttműködési Alaphoz (NEA) programjaik finanszírozására.
febr. 2
15:57
Visszalépett Pozsonyi a jelöltségtől (Kitekintő)
A BBTE magyar tagozatának vezetői pozíciójára így két jelölt van.
febr. 2
16:15
Ebbe sokan belebukhatnak - bemutatjuk a titkos dokumentumot (Kitekintő)
Gorilla-sorozatunk második részében az ügyirat "magyarítását"  közöljük.

Keresés