2012. február 20. hétfő

febr. 20
5:48
Hatalmas ellenzéki autókonvoj a tisztességes választásokért (168 Óra Online)
A tisztességes választásokért autóztak vasárnap Oroszország-szerte egy ellenzéki akció résztvevői, akik Moszkvában még a forgalmi dugókban várakozást is vállalták.
febr. 20
6:06
Dzurinda nem adja át az SKDÚ vezetését (Kripto Akadémia)
Mikuláą Dzurinda szombaton, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SKDÚ) zólyomi elnökségi ülésén közölte, nem távozik a pártvezetői posztról.
febr. 20
6:08
Csapdába csalta az FBI a washingtoni robbantót (Kripto Akadémia)
Egy éve követték a szövetségi hatóságok azt a marokkói férfit, aki öngyilkos robbantást akart végrehajtani a washingtoni Capitoliumnál.
febr. 20
6:10
Kedvenc dalaival búcsúztatták Whitneyt (Kripto Akadémia)
Temetni és dícsérni ment szombaton fél Hollywood a New Jersey állambeli Newarkba. A New Hope baptista templomban majd négy óra hosszat tartott a 48 éves korában egy hete elhunyt Whithney Houston búcsúztatója.
febr. 20
6:21
Joachim Gauck a többpárti jelölt a német államfői tisztségre (Infostart)
Joachim Gauck evangélikus lelkészt, keletnémet polgárjogi harcost, a volt NDK állambiztonsági iratait kezelő hivatal első vezetőjét jelöli a Német Szövetségi Köztársaság elnöki tisztségére a konzervatív-liberális kormánykoalíció az ellenzéki szociáldemokratákkal és Zöldekkel közösen - jelentette be vasárnap este Berlinben Angela Merkel kancellár, a kereszténydemokrata CDU elnöke.
febr. 20
6:21
Gašparovič és Klaus a horvát és szerb EU csatlakozás mellett (Kitekintő)
Hétvégén a Kladno melletti lány-i kastélyban találkozott egymással Václav Klaus cseh, Ivan Gašparovič szlovák, Ivo Josipović horvát valamint Boris Tadić szerb államfő. A találkozó fő témája az EU balkáni bővítése volt.
febr. 20
6:57
Románia: a Duna-delta (Kitekintő)
Kattintson, és nézzen szét velünk a Duna-deltában
febr. 20
7:15
Így lehetne átalakítani a nyugdíjrendszert (Kitekintő)
Az EU népességének mintegy egynegyede számára ma a nyugdíj a fő jövedelemforrás, és később a mostani fiatalok is a nyugdíjra fognak támaszkodni.
febr. 20
7:17
Tovább bővülhet az iráni atomprogram (Kitekintő)
Lehetséges, hogy atomprogramjának bővítésére készül Irán egy Kom város közelében lévő föld alatti létesítményben - mondta egy Bécsben dolgozó diplomata vasárnap a BBC-nek.
febr. 20
7:33
Dübörög a szlovák választási kampány (Infostart)
Szlovákiában a hétvégén hivatalosan is elkezdődött a választási kampány a márciusi előrehozott parlamenti választások előtt. A választók kegyeiért 26 párt és mozgalom verseng, ám reális esélye a bejutásra csupán 5-7 pártnak van.
febr. 20
7:36
Joachim Gauck lehet a német államfő (Kripto Akadémia)
Joachim Gauck evangélikus lelkészt, keletnémet polgárjogi harcost, a volt NDK állambiztonsági iratait kezelő hivatal első vezetőjét jelöli a Német Szövetségi Köztársaság elnöki tisztségére a konzervatív-liberális kormánykoalíció az ellenzéki szociáldemokratákkal és Zöldekkel közösen - jelentette be vasárnap este Berlinben Angela Merkel kancellár, a kereszténydemokrata CDU elnöke.
febr. 20
7:51
Példátlan katasztrófa történt: ilyet még nem látott az ország (Kitekintő)
Kedd este újabb tragédia történt a hondurasi börtönök egyikében. Most nem lázadás tört ki, hanem egy tűzvészben égett halálra több, mint 350 elítélt.
febr. 20
8:27
Megint elővették Schmitt Pál plágiumügyét (Kitekintő)
Christian Wulff német elnök lemondása kapcsán számolt be Schmitt Pál köztársasági elnök állítólagos plágiumügyéről a Le Monde című francia napilap hétvégi számában.
febr. 20
9:03
Nem mehet csődbe az ország (Kitekintő)
Bizakodásának adott hangot Viviane Reding egy vasárnapi lapinterjúban, hogy a pénzügyminiszterek elfogadják az újabb görög mentőcsomagot, de az EU feltételeket támaszt a hitelhez az uniós biztos szerint.
febr. 20
9:21
Bahrein: az elfelejtett "forradalom" folytatódik (Kitekintő)
Ismét fellángoltak az indulatok Bahreinben, miután a megmozdulás egy éves évfordulóján mind a tüntetők, mind a rendőrség erőszakosan lépett fel.
febr. 20
10:15
A kuvaiti választások és következményeik (Kitekintő)
A február 2-i parlamenti választások a szunnita-iszlamista ellenzék győzelmét hozták, amely nemcsak betetőzi a közelmúlt társadalmi folyamatait, de valószínűleg intézményesíti is azokat.
febr. 20
11:09
Negatív nyilatkozatokat akartak kicsikarni Habsburg Györgyből (Infostart)
"Habsburg György elítéli a Magyarország ellen irányuló negatív információk cunamiját" - ezzel a címmel jelent meg a Nouvelles de France, magyarul Franciaországi hírek című liberális-konzervatív havilap februári száma. A Magyar Vöröskereszt elnökeként nyilatkozó közéleti személyiség a vele készült kétoldalas interjúban védelmébe veszi a magyar kormányt. Hasonló módon jár el legutóbbi számában a…
febr. 20
11:27
Megvan az új német államfőjelölt (Kitekintő)
Ötpárti egyeztetéseket követően megvan Németország új állafőjelöltje, Joachim Gauck személyében.
febr. 20
11:29
Magyarországról fogják meghódítani egész Európát (Kitekintő)
Végleg eldőlt, az orosz Szberbank tulajdonába kerül az eddig osztrák többségi tulajdonban lévő Volksbank International, és így az orosz bank Magyarországon is folytatja a terjeszkedését.
febr. 20
12:03
Rakétákat találtak az algériai homokba ásva (Metropol)
Valóságos arzenált, benne 43 darab, levegőben lévő repülőgépek kilövésére alkalmas rakétát találtak az algériai biztonsági szervek az ország délkeleti részén, nem messze a líbiai határtól - jelentette hétfőn az El Watan című, francia nyelvű helyi lap.
febr. 20
12:21
Jelentősen nőtt a cigányok aránya (Kitekintő)
Jelentősen nőtt a romák aránya Romániában tíz év alatt: 2002-ben a teljes lakosság 2,46 százaléka volt cigány, most ez az arány 3,2 százalék, írja a Manna.ro.
febr. 20
12:24
Késesek lehetnek Budapesten a frankfurti repülőtéri sztrájk miatt (Kripto Akadémia)
Késésekre lehet számítani a frankfurti repülőtéri sztrájk miatt a Budapest és Frankfurt között közlekedő járatoknál, eddig minden járat elindult, és nem érkezett jelzés törlésről - nyilatkozta Hardy Mihály, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) kommunikációs igazgatója.
febr. 20
12:26
Irán egyre nehezebben tudja eladni olaját (Kripto Akadémia)
Irán nehezen talál vevőt exportra szánt olajának csaknem negyedére, jeleként annak, hogy az iráni nukleáris fejlesztési program miatt bevezetett nyugati szankciók máris éreztetni kezdik hatásukat - írta a hétfői Financial Times.
febr. 20
12:39
Cséfalvay szerint hamarosan indulhatnak a tárgyalások (Metropol)
Cséfalvay Zoltán szerint az EU-val és az IMF-fel hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások, amelyek március végén vagy áprilisban le is zárulhatnak egy biztonsági védőhálóról.
febr. 20
12:57
Ma hagyhatják jóvá a legújabb hitelcsomagot (Kitekintő)
Ma 16 órakor kezdődik az uniós pénzügyminiszteri szeánsz, aminek keretében áldásukat adják a 130 milliárd eurós görög mentőcsomagra.
febr. 20
13:15
Diszkriminációra panaszkodnak a székelyföldi románok (Kitekintő)
A székelyföldi románokat érő diszkriminációra panaszkodott a nép ügyvédjének a Hargita, Kovászna és Maros Megyei Románok Polgári Fórumának vezetősége.
febr. 20
13:36
Újabb szexbotrányba keveredett a híres pénzügyi vezető (168 Óra Online)
Újabb szexbotrányba keveredett Strauss-Kahn - Egy, az észak-franciaországi Lille városában működő prostituálthálózattal kapcsolatban kérdezi ki a rendőrség a Nemzetközi Valutaalap volt vezetőjét.
febr. 20
13:38
Joachim Gauck lesz az új német államelnök (168 Óra Online)
Joachim Gauck evangélikus lelkész, az egykori NDK-beli polgárjogi mozgalom egyik vezető alakja a jelölt a német államfő tisztére. Gauck a német egyesülés után a hírhedt Stasi, az NDK állambiztonsági szervezete levéltárának alapítója és tíz éven át első vezetője volt s nagy érdemeket szerzett a múlt bűneinek feltárásában. Gauckot a szociáldemokraták, a Zöldek s a kormányban részt vevő liberális FDP…
febr. 20
13:51
Szlovákiában Fico a leghitelesebb (Metropol)
Robert Fico a leghitelesebb politikus Szlovákiában az MVK közvélemény- kutató ügynökség által készített felmérés szerint.
febr. 20
14:27
100 millió eurót veszíthet Románia (Kitekintő)
Dacian Cioloş európai biztos felhívta a figyelmet, Románia 100 millió euró elvesztését kockáztatja, amelyet a 2007–2013-as időszakban a vidéki internet összeköttetések kiépítésére fordíthatna.
febr. 20
14:45
Egyre nagyobb a veszély: hamarosan szétszakadhat az ország (Kitekintő)
„Világossá szeretném tenni, minden lehetséges eszközzel küzdeni fogok azért, hogy az Egyesült Királyság egységben maradjon" – nyilatkozta David Cameron brit miniszterelnök, miután Alex Salmond skót kormányfővel találkozott.
febr. 20
15:03
Továbbra is jó üzlet a fegyverkereskedelem (Kitekintő)
Rekordévet zárt tavaly az oroszországi fegyverexport a világgazdasági válság, a kínai konkurencia erősödése és az arab világbeli piacvesztés ellenére – közölte a katonai-műszaki együttműködésért felelős szövetségi hivatal igazgatója.
febr. 20
15:21
"A csángók sorsa az lesz, mint az indiánoké" (Kitekintő)
Amíg bírjuk, csánjuk címmel az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatták be a csángó-magyar faluról, Külsőrekecsinyről szóló dokumentumfilmet.
febr. 20
15:39
Többsebességes integráció felé halad Európa (Metropol)
Az euróválság kezelésében a fiskális paktum létrehozásával a többsebességes Európa felé haladnak a tagállamok - hangzott el egy hétfői tanácskozáson a Magyar Külügyi Intézetben.
febr. 20
16:15
Radicova: Szlovákia nem tud mit kezdeni a kettős állampolgársággal (Kitekintő)
"Nem rendelkezünk jó megoldással a kettős állampolgárságra" - vallotta be a szlovák kormányfő.
febr. 20
16:51
Iráni hadgyakorlatok a nukleáris létesítmények védelmére (Metropol)
Hadgyakorlatot kezdett Irán hétfőn, tökéletesítendő nukleáris létesítményeinek védelmét - közölte az IRNA állami hírügynökség.
febr. 20
17:09
Állítólag javultak az Apple-beszállítóknál a munkakörülmények (Kitekintő)
Javultak az Apple beszállítóinak dolgozók munkakörülményei - írja a China Daily napilap a gyárakban a héten vizsgálatot kezdett amerikai munkajogi szervezet, a Fair Labor Association (FLA) előzetes megállapításaira hivatkozva.
febr. 20
17:09
Nyitott pontok a görög mentőcsomagban (Metropol)
Továbbra is tisztázásra vár néhány részletkérdés a Görögországnak szánt újabb euróövezeti pénzügyi mentőcsomagot illetően - mondta újságíróknak Jean-Claude Juncker hétfőn Brüsszelben, az eurózónabeli országok pénzügyminisztereinek tanácskozása előtt.
febr. 20
17:27
Az egész világnak példát mutat a fiatal magyar lány (Kitekintő)
A Sea Shepherd nyolcadik Antarktiszi Bálnavédő Kampányáról - Isteni Szél Hadművelet (Operation Divine Wind) – a szervezet Steve Irwin nevű hajóján tartózkodó Kristóf Veronika haditudósításából értesülhetnek Olvasóink, aki immár az ötödik európai telet tölti az Antarktisz térségében.
febr. 20
17:27
AMSZ: durva bírálatok érték Magyarországot (Metropol)
Noha Magyarország demokrácia, a NATO tagja és az Egyesült Államok fontos szövetségese, az utóbbi időben durva és gyakran méltánytalan bírálatok érték mind az Egyesült Államokban, mind máshol külföldön - hangoztatta az Amerikai Magyar Szövetség a héten Magyarországra és Szlovákiába látogató amerikai kongresszusi küldöttség tagjaihoz intézett levelében.
febr. 20
17:29
Szlovákia: Nőt a magyar tannyelvű iskolákba beíratott gyerekek száma (Kitekintő)
Nőt a magyar tannyelvű alapiskolákba beíratott gyerekek száma 2012-ben az előző évihez képest.
febr. 20
17:45
NYT: nem elég az izraeli légierő Iránban (Metropol)
Az iráni nukleáris objektumok megsemmisítéséhez összehasonlíthatatlanul nagyobb katonai kapacitás szükséges, mint az iraki és a szíriai reaktorokat 1981-ben, illetve 2007-ben leromboló izraeli "sebészeti" csapásokhoz, és nem biztos, hogy Izrael rendelkezik ilyennel.
febr. 20
18:03
Az államfő hivatala cáfolja a Blikk állításait (Metropol)
Cáfolja a Schmitt Pál államfői programjaival kapcsolatos, a Blikk hétfői számában megjelent több állítást a Köztársaság Elnöki Hivatal.
febr. 20
18:21
Megoldatlan kérdések a nyelvtörvénnyel kapcsolatban (Kitekintő)
A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szerint a Szovákia továbbra is több pontban megszegi nemzetközi kötelezettségeit.
febr. 20
18:57
Nemzeti adatbázis készül a korrupció ellen (Kitekintő)
A korrupció elleni küzdelem jegyében a megvesztegetés vádjával bűnösnek talált személyek és vállalatok nevét tartalmazó nemzeti adatbázist állítottak fel Kínában - jelentette be a héten a pekingi legfelsőbb ügyészség.
febr. 20
19:15
Nem akarnak demokráciát a líbiaiak (Kitekintő)
Moammer Kadhafi négy évtizedes uralma után sem akarnak demokráciát a líbiaiak egy friss kutatás szerint. A többség egy erőskezű vezető vagy vezetői csoport irányítását reméli.
febr. 20
19:33
Sikert arattak a vízilabda szabadságharcosai (Infostart)
"Elkészülni, vigyázz, dok!" címmel sport-dokumentumfilm fesztivál kezdődött Londonban. Az Európai Unió tagországai által működtetett kulturális intézetek ezzel tisztelegnek a közelgő olimpiai játékok előtt. Láthatunk filmeket hajléktalanok labdarúgó-bajnokságáról és nyolcvanhárom éves rúdugróról is, de megtelt a londoni Francia Intézet jókora mozija, mikor a múlt hét végén A szabadság vihara című…
febr. 20
19:51
Március 18-án választhatják meg Gauckot (Metropol)
Németországban Norbert Lammert, a törvényhozás alsóházának elnöke hétfőn hivatalosan összehívta az államfőválasztásra hivatott szövetségi közgyűlést március 18-ra, s a testület várhatóan Joachim Gauckot választja meg szövetségi elnöknek.
febr. 20
20:09
Ebből nagyon sokat tanulhatna az Orbán-kormány is (Kitekintő)
A cseh kormány jól halad hadseregének átalakításával Közép-Európában: követendő példa lehet hazánk számára is.
febr. 20
20:09
A Fehér Házba várják Netanjahut (Metropol)
Barack Obama március 5-re fehér házi látogatása hívta meg Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt - közölte hétfőn az amerikai elnök hivatala.

Keresés