2012. február 21. kedd

febr. 21
6:06
Javulnak Obama újraválasztási esélyei (Kripto Akadémia)
Javulnak az amerikai gazdasági mutatók és ezzel Barack Obama újraválasztási kilátásai is. A friss felmérések szerint a demokrata elnök népszerűségi mutatója ismét elérte az 50 százalékot, többen támogatják, mint amennyien elégedetlenek teljesítményével. Ez pedig azt jelzi, nagy eséllyel a duplázó elnökök sorába léphet.
febr. 21
6:08
Karneváli csillogás Rióban (Kripto Akadémia)
Döntő szakaszához ért a riói karnevál. Holnap ugyanis eldől, melyik szambaiskola nyeri a tánckarosok versenyét, és lesz a jellegzetes brazil tánc koronázatlan királya. A brazil város legfontosabb idei rendezvényén olyan sztárok léptek fel, mint Madonna, Jennifer Lopez vagy Hugh Hefner.
febr. 21
6:10
Megosztja a rivalizálás a republikánusokat (Kripto Akadémia)
Bár csak jövő kedden tartják a következő előválasztásokat, a republikánus jelöltek lázasan kampányolnak, nem csupán Arizonára és Michiganre, hanem már a nagy megmérettetésre, a Szuperkeddre kacsintgatva. Ám nem kizárt, hogy március 6-át követően is marad a bizonytalanság.
febr. 21
6:12
Több tízezren harcolnak a rezsim ellen (Kripto Akadémia)
Szíriából nem lehet független hírekhez jutni, így az ellenzékiek adatai és a YouTube videomegosztó portálra feltöltött sokkoló képek alapján lehet következtetni arra, milyen vérengzés is zajlik az országban.
febr. 21
6:14
Kokaint szívott a Concordia kapitánya? (Kripto Akadémia)
Kokain nyomait találták az egy hónapja zátonyra futott olasz luxustengerjáró, a Costa Concordia kapitányának hajszálában - adta hírül a Sky News a túlélők ügyvédeitől szerzett információkra hivatkozva.
febr. 21
6:16
Orbánék hatalmon tartanák Basescuékat (Kripto Akadémia)
Döntésünk most egybeesett a magyarországi sugallattal - nyilatkozta a kolozsvári Krónika napilapnak Kelemen Hunor RMDSZ elnök, a román kormány művelődési minisztere a Boc- kormány bukása és az Ungureanu-kabinet felállása kapcsán.
febr. 21
6:18
Oligarcha indul harcba a Kremlért (Kripto Akadémia)
Oroszország harmadik leggazdagabb embere harcba száll Putyinnal az elnöki cím megszerzéséért. Tévedés ne essék, nemcsak esélye nincs arra, hogy megszorongassa Putyint, de még arra sem, hogy a kommunista Zjuganov közelébe jusson. Mi végre akkor ez a felhajtás?
febr. 21
6:21
Afgán rendőrök ölhettek meg egy NATO-katonát (hvg.hu)
Rendőrruhás támadók tüzet nyitottak NATO-katonákra és megöltek egy albán katonát az ázsiai ország déli részén - közölték tisztségviselők.
febr. 21
6:39
Megállapodtak a görög mentőcsomagról (Infostart)
Megállapodtak az euróövezeti tagországok pénzügyminiszterei kedd hajnalban a Görögországnak nyújtandó újabb mentőcsomagról, amely 130 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot és a GDP-arányos görög államadósság 121 százalékra történő leszorítását irányozza elő az évtized végéig - közölte két uniós tisztségviselő. A megállapodás hírére erősödött az euró. A miniszterek tizenkét órás brüsszeli…
febr. 21
6:57
Santorum már népszerűbb, mint Romney (hvg.hu)
Nyolc százalékponttal maga mögé utasította Rick Santorum Mitt Romneyt az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok országos támogatottságában - derült ki a Gallup legfrissebb közvélemény-kutatásából.
febr. 21
7:33
Bizonytalannak látja Putyin jövőjét egy amerikai agytröszt (hvg.hu)
Az újból elnöki címre pályázó Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök hatalmi rendszerének bomlása olyan mértékű, hogy nem képes állni a versenyt, még úgy sem, hogy kezében van az államapparátus, és ellenfelei emiatt súlyos hátrányt szenvednek - állítja az orosz elnökválasztás esélyeit latolgató elemzésében a washingtoni Jamestown Alapítvány.
febr. 21
7:33
Az ügyész halálos ítéletet kér Mubarakra (Infostart)
Egyiptomban halálos ítéletet kért Hoszni Mubarak volt elnökre a tüntetők tavalyi tömeges lemészárlása miatt az ügyész.
febr. 21
7:36
Görögországnak még további segélycsomagokra lehet szüksége (Kripto Akadémia)
A görög mentőprogram "messze letért" a kívánt pályáról, és Görögországnak egy újabb, harmadik segélycsomagra lehet szüksége a most formálódó második kifutása után - áll egy "szigorúan bizalmas" jelentésben, amelyből a keddi Financial Times idézett.
febr. 21
7:51
Elkezdődött az elnökválasztás Jemenben (hvg.hu)
Megkezdődött kedd reggel Jemenben az elnökválasztás, amely véget vet a 33 éve hatalmon lévő Ali Abdalláh Száleh uralmának.
febr. 21
8:09
Bolgár zenekarral játszatták fel Sarkozy kampányzenéjét (hvg.hu)
Egy bolgár zenekarral vették fel Nicolas Sarkozy francia elnök kampányzenéjét anélkül, hogy a zenekarból bárki tudta volna, kinek komponálták a muzsikát.
febr. 21
8:09
Űrfelvonót építene egy japán cég (Infostart)
Az évszázad derekára meg akarja valósítani az űrfelvonó építésével kapcsolatos terveit japán egyik legnagyobb építkezési vállalata - jelentette kedden a japán média.
febr. 21
9:03
Péntekig marad a frankfurti reptérsztrájk (hvg.hu)
Péntekig meghosszabbították a sztrájkot a frankfurti repülőtéren.
febr. 21
9:03
On The Spot: Törzsek (Metropol)
Eddig a világ konfliktusainak gócpontjait járták, most viszont a legeldugottabb részek és embercsoportok kezdték érdekelni őket. A sorozat történetében az m1-en holnap este induló „On The Spot: Törzsek” több szempontból is újdonságot jelent.
febr. 21
9:21
Meghosszabbították a sztrájkot a frankfurti repülőtéren (Infostart)
Péntekig meghosszabbították a sztrájkot a frankfurti repülőtéren - közölte kedd reggel a repülésbiztonsági dolgozókat tömörítő GdF szakszervezet. A múlt héten csütörtökön kezdődött, a hét végén felfüggesztett, majd hétfőn újrakezdett sztrájkot eredetileg szerda reggel ötkor tervezték befejezni.
febr. 21
9:21
Prostitúciós ügyben vették őrizetbe DSK-t (Metropol)
Őrizetbe vették ma Dominique Strauss-Kahnt volt IMF-vezért egy észak-franciaországi prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében.
febr. 21
9:23
Kilenc mexikói foglár segédkezett a szökésben (Metropol)
Kilenc börtönőr ismerte be, hogy segítette a fegyenceket egy észak-mexikói börtönből való szökésben, amelyet tömegmészárlás előzött meg - közölte hétfőn a helyi biztonsági szolgálat szóvivője.
febr. 21
10:33
Az IMF feltételeket szab a görögöknek (Infostart)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa várhatóan március második hetében dönt arról, hogy milyen mértékben járul hozzá a második görög mentőcsomaghoz - mondta kedden az IMF vezérigazgatója, aki hangsúlyozta, hogy a valutaalap feltételekkel vesz részt a programban.
febr. 21
10:51
Szexpartik: újra őrizetben a volt IMF-vezér (hvg.hu)
Őrizetbe vette kedden Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatóját az észak-franciaországi Lille ügyészsége egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében.
febr. 21
10:53
Balról jött a kritika a leendő német államfőnek (hvg.hu)
A német reformkommunisták pártja megismételte a leendő német államfővel kapcsolatos fenntartásait, míg a környezetvédő párt balszárnya a bevándorlás kapcsán elhangzott kijelentései miatt bírálta Joachim Gauckot.
febr. 21
10:54
Schäuble: a német parlament támogatja majd az új mentőcsomagot (Kripto Akadémia)
A német pénzügyminiszter szerint a Bundestag, a német parlament alsóháza megszavazza az új görög mentőcsomagot.
febr. 21
11:09
Jemeni elnökválasztás: már többen meghaltak a zavargásokban (hvg.hu)
Szavazóhelyiséget gyújtottak fel a déli szakadárok Jemenben, az előrehozott elnökválasztások megkezdődése után. A választások miatti zavargásokban többen meghaltak.
febr. 21
11:09
Őrizetbe vették Dominique Strauss-Kahnt (Infostart)
Őrizetbe vette Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatóját az észak-franciaországi Lille ügyészsége egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében.
febr. 21
11:09
Görögország marad az euróövezetben (Metropol)
Görögország és az euróövezet pénzügyi stabilitását egyaránt biztosítja a kedden született megállapodás a 130 milliárd eurós, újabb görög pénzügyi támogatási programról és a görög adósság könnyítéséről - hangoztatta Jean-Claude Juncker, az euróövezeti országok pénzügyminiszteri tanácsának elnöke a miniszterek maratoni ülését követően.
febr. 21
11:11
Schäuble: a német parlament támogatja majd a görög mentőcsomagot (hvg.hu)
A német pénzügyminiszter szerint a Bundestag, a német parlament alsóháza megszavazza az új görög mentőcsomagot.
febr. 21
11:48
"Erősen feltételes" a görög adósságráta-cél elérése (Kripto Akadémia)
Több feltételezett tényező megvalósulásától is erőteljesen függ a kedden elért görög segély-megállapodás adósságráta-céljának elérése, és változatlanul kérdéses még az is, hogy Görögország az euróövezet tagja maradhat-e - vélekedtek a kedd hajnali egyezségről adott értékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.
febr. 21
12:03
Visszatér a Vörös-tengerre a két iráni hadihajó (Metropol)
A múlt héten Szíriába küldött két iráni hadihajó kedd reggel beúszott a Szuezi-csatornába, hogy visszatérjen a Földközi-tengerről a Vörös-tengerre - közölte Egyiptomban a csatornahatóság egyik embere.
febr. 21
12:21
ETA-tagokat fogtak el Spanyolországban (hvg.hu)
A spanyol rendőrség kedden Baszkföldön letartóztatta az ETA baszk szeparatista mozgalom két feltételezett tagját - közölte a madridi belügyminisztérium.
febr. 21
12:23
Irán megelőző csapást helyezett kilátásba (hvg.hu)
Irán megelőző csapást mér ellenségeire, ha nemzeti érdekei veszélybe kerülnek - idézte kedden a Farsz félhivatalos hírügynökség az iráni fegyveres erők helyettes vezetőjét.
febr. 21
12:39
Sarkozy hiába jelentett be, nem javított esélyein (hvg.hu)
A várakozásokkal ellentétben nem javított Nicolas Sarkozy francia államfő esélyein az, hogy múlt héten hivatalosan is bejelentette: ismét elindul az elnöki tisztségért.
febr. 21
13:15
Nincs határidő a kötelezettségszegési eljárások keretében adott válaszok értékelésére (Infostart)
Az európai uniós szabályok értelmében nincsen előre meghatározott határidő arra, hogy az Európai Bizottságnak mikorra kell értékelnie a januárban indított kötelezettségszegési eljárások keretében múlt héten adott magyar válaszokat - erősítette meg Olivier Bailly, a végrehajtó testület szóvivője.
febr. 21
13:15
Darwin, Ausztrália Pearl Harborja (Metropol)
Ausztráliának is megvan a maga "Pearl Harborja", ám míg az amerikai kikötőt ért japán légitámadás közismert, ausztráliai megfelelőjéről, Darwin tragédiájáról alig tudott eddig a világ főként azért, mert Ausztrália szégyenként élte meg - okkal.
febr. 21
13:17
Erőszakos akciók a jemeni elnökválasztás ellen (Infostart)
Déli szakadár aktivisták felgyújtottak egy szavazóhelyiséget és utcákat torlaszoltak el kedden a dél-jemeni Ádenben, hogy akadályozzák a reggel kezdődött elnökválasztást - jelentette az AFP hírügynökség tudósítója szemtanúkra hivatkozva. Négyen haltak meg a déli-délkeleti országrészben a keddi erőszakcselekményekben, köztük egy gyerek.
febr. 21
13:33
Német lap: "Schmitt Pál megpróbálja kibekkelni a plágiumügyet" (hvg.hu)
A német Berliner Zeitung a magyar államfő plágiumügyéről, a svájci Neue Zürcher Zeitung Orbán Viktor békülékenységéről, a Limes olasz geopolitikai folyóirat a miniszterelnökről és a Fideszről, a felvidéki Szabad Újság a kettős állampolgársággal kapcsolatos szlovák megjegyzésről közölt írást.
febr. 21
13:36
Milyen gazdagok az olasz kormány tagjai? (Kripto Akadémia)
A Monti-kormány által hirdetett átláthatóság jegyében interneten közzé tették a közgazdász vezette kabinet tagjainak vagyoni helyzetét, fizetési plafont szabva az olasz állami menedzserek számára.
febr. 21
14:12
Magyar vitorlás hajó Rakonczay nyomában (Kripto Akadémia)
Magyar vitorlás hajó indul az Atlanti-óceán átszelésére tervek szerint szombaton azt az útvonalat követve, amelyen Rakonczay Gábor is haladhat.
febr. 21
14:27
Irán: megvannak a márciusi választás jelöltjei (Metropol)
Az iráni Őrök Tanácsa jóváhagyta a március 2-án tartandó parlamenti választások képviselőjelöltjeinek listáját - jelentette kedden az Isna hírügynökség.
febr. 21
14:29
Elnökválasztás elleni erőszakos akciók Jemenben (Metropol)
Déli szakadár aktivisták felgyújtottak egy szavazóhelyiséget és utcákat torlaszoltak el kedden a dél-jemeni Ádenben, hogy akadályozzák a reggel kezdődött elnökválasztást - jelentette az AFP hírügynökség tudósítója szemtanúkra hivatkozva.
febr. 21
14:45
Népszerű szórakozóhelyet süllyesztett el a Duna jege Belgrádnál (hvg.hu)
Jégzajlás pusztított hétfőn Belgrád Zimony nevű városrészében, a Duna jobb partja mentén, ahol több száz motoros csónak ütközött egymásnak és tört össze.
febr. 21
15:03
Szigoríthatják a népszavazásokról szóló szabályozást Lettországban (hvg.hu)
A lett kormány szigorítani akarja a népszavazásokkal kapcsolatos szabályozást, hogy a kisebbség úgymond "ne diktálhasson a többségnek" - közölte kedden a parlament elnöke. Lettországban népszavazást tartottak hétvégén arról, hivatalos nyelv legyen-e az orosz is.
febr. 21
15:05
Élettársi kapcsolatának rendezésére kérik a leendő német államfőt (hvg.hu)
Egy konzervatív alsóházi képviselő felszólította a leendő német államfőt, hogy "rendezze" élettársi kapcsolatát.
febr. 21
15:07
Ismét több tucatnyian haltak meg szíriai támadásokban (hvg.hu)
Legkevesebb 27 ember, köztük 16 a közép-szíriai Homsz város Bába Amr negyedében meghalt kedden a hadsereg támadásában - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).
febr. 21
15:21
Homszt lőtték a kormányerők: 27 áldozat (Metropol)
Legkevesebb 27 ember, köztük 16 a közép-szíriai Homsz város Bába Amr negyedében meghalt kedden a hadsereg támadásában - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).
febr. 21
15:57
Orbán Viktor messzi tájakra utazik (hvg.hu)
Orbán Viktor kormányfő hivatalos kazahsztáni látogatását készíti elő Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki a kazah fővárosban, Asztanában folytat megbeszéléseket február 22-25. között - közölte a kazah külügyi tárca hivatalos képviselője asztanai sajtótájékoztatóján.
febr. 21
15:57
Orbán Viktor Kazahsztánba látogat (Metropol)
Orbán Viktor kormányfő hivatalos kazahsztáni látogatását készíti elő Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki a kazah fővárosban folytat megbeszéléseket február 22-25. között - közölte a kazah külügyi tárca hivatalos képviselője asztanai sajtótájékoztatóján.
febr. 21
16:15
Van Rompuy nem szívesen hagyná ott a pozícióját (hvg.hu)
Herman Van Rompuy 2014 végéig maradna az Európai Tanács elnöki posztján - írta kedden a De Tijd belga újság honlapja.

Keresés