2012. február 25. szombat

febr. 25
4:15
Újabb plágiumbotrány a láthatáron (Kripto Akadémia)
Plágiummal vádolja a cseh miniszterelnök kabinetvezetőjét a prágai sajtó.
febr. 25
6:03
Meddig élhet egy cica? (Kripto Akadémia)
Az állatorvoslás történetének egyik legnagyobb bakiját követte el az a svájci orvos, aki véletlenül végzett egy 33 éves macskával Tagerwilen városkában. Sokan kacsának minősítették a hírt a macska életkorát illetően, de a lapunknak nyilatkozó állatorvos szerint a gondos állattartás jelentősen javítja az esélyét annak, hogy a házi kedvenc minél nagyobb kort érjen meg.
febr. 25
8:27
Egymásnak estek a baloldali politikusok (Kitekintő)
Kedden a francia Nemzetgyűlés megszavazta az Európai Stabilitási Mechanizmus létrehozásáról szóló megállapodást. A szocialista ellenzék szinte egyöntetűen tartózkodott a szavazás során, képviselőik egy része azonban nemmel szavazott.
febr. 25
8:45
Újabb ólommérgezés, több tucat gyerek érintett (Kripto Akadémia)
Hatvannégy gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány egy községében; a felelős minden valószínűség szerint egy közeli olvasztóüzem.
febr. 25
9:03
Obama: ideje véget vetni a szíriai öldöklésnek (Metropol)
A nemzetközi közösségnek egységbe kell tömörülnie, hogy így gyakoroljon nyomást Bassár el-Aszad szíriai elnökre - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök pénteken, miközben segélymunkások megkezdték a sebesültek kimenekítését az ostromlott Homsz városból.
febr. 25
9:21
Ismét tüntettek a Gorillák ellen (Kitekintő)
Február 24-én folytatódtak a két hete megszakított Gorilla-ellenes, azaz a szlovákiai közélet megtisztulásáért és a korrupció ellen tartott tüntetések. A tüntetések szervezői szerint alkotmányellenesek az előrehozott parlamenti választások...
febr. 25
9:21
Az ukrán államfő kegyelmet adhat Timosenkónak (Metropol)
Az ukrán államfő jelezte, hogy a parlament előtt fekvő új büntető törvénykönyv lehetővé teszi Julija Timosenko volt kormányfő ügyének felülvizsgálatát.
febr. 25
9:23
Újabb ólommérgezés Kínában (Metropol)
Hatvannégy gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány egy községében; a felelős minden valószínűség szerint egy közeli olvasztóüzem.
febr. 25
9:39
Szlovákia szétesőben (Kitekintő)
Világos, hogy valahányszor a sajtó nyilvánosságra hoz egy-egy „gorillát“, „rózsát“ és „bejby“-t, az mindig a társadalom nagy érdeklődését váltja ki. Az emberek többsége szívesen elcsámcsog mások gondjain, így legalább ideig-óráig nem kell a sajátjaival foglalkoznia.
febr. 25
10:15
Magyarországon az Egyszerű Emberek (Kitekintő)
A magyarországi Rajkán és az ausztriai Wolfstahlban is megjelentek az egyik szlovák párt választási óriásplakátjai. Az Egyszerű Emberek két nyelven, szlovákul és magyarul illetve szlovákul és németül - igyekszik elérni a választókat.
febr. 25
10:15
A legkisebb brit borjú közepes ebnagyságú (Kripto Akadémia)
Egy közepes kutyához hasonló méretű Nagy-Britannia legkisebb borja.
febr. 25
10:33
Díszmarha miatt riasztották a rendőrséget (Kripto Akadémia)
Műtehénhez riasztották a rendőrséget Németországban - feltehetően a mesterséges marha tolvajai.
febr. 25
10:51
Folytatódtak a tüntetések Afganisztánban a Korán-égetés miatt (Infostart)
Afganisztánban szombaton folytatódtak az ötödik napja tartó tömeges tüntetések amiatt, hogy a hét elején egy amerikai katonai támaszponton a muzulmánok szent könyvének, a Koránnak a példányait égették el. Az összecsapásokban többen meghaltak.
febr. 25
10:51
Fellőtték Kína saját navigációs rendszerének 11. műholdját (Kripto Akadémia)
Kínában szombatra virradóra sikeresen Föld körüli pályára állították az ország saját fejlesztésű globális navigációs és helymeghatározó rendszerét szolgáló 11. műholdat.
febr. 25
11:09
Phenjan óva inti Amerikát (Infostart)
Észak-Korea szombaton "szent háború" megindításával fenyegette meg az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, ha a jövő héten megkezdik tervezett közös hadgyakorlatukat.
febr. 25
11:09
Ezt aztán jól elszúrta a kormány (Kitekintő)
Rovatunk legújabb háttércikkében az elhúzódó polgárháború nyomait a mai napig magán viselő Guatemaláról írunk, ahol az elmúlt évtizedek kormányai erőfeszítéseket tettek a demokrácia megszilárdításáért, és a belső biztonság megteremtéséért, eddig kevés sikerrel.
febr. 25
11:27
Első országos küldöttgyűlését tartja az Erdélyi Magyar Néppárt (Infostart)
Erdély-központú politizálásra biztatta az első országos küldöttgyűlését tartó Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) a párt védnöke, Tőkés László. A tanácskozáson részt vesz Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Répás Zsuzsanna, a nemzetpolitikai ügyekkel megbízott helyettes államtitkár, Orbán Viktor kormányfő pedig videóüzenetben köszöntötte a küldöttgyűlést.
febr. 25
11:27
Orbán ismét durván bírálta az Uniót (Kripto Akadémia)
Illegálisnak nevezte Orbán Viktor a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerkesztőségében tett látogatásakor, amelyről a német konzervatív újság a címoldalon kezdődő írásban számolt be szombaton.
febr. 25
11:45
Amerikai szenátorokkal tárgyalt a kubai elnök (Infostart)
Amerikai szenátorok meglátogatták a havannai börtönkórházban Alan Gross amerikai állampolgárt, majd megbeszélést folytattak Raúl Castro kubai elnökkel egyebek között a kémkedés vádjával elítélt Gross ügyéről.
febr. 25
11:45
Ólommérgezés: több tucat kínai gyerek érintett (Kitekintő)
Hatvannégy gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány egy községében; a felelős minden valószínűség szerint egy közeli olvasztóüzem.
febr. 25
12:03
Kórházba szállították Nelson Mandelát (Metropol)
Kórházba szállították Nelson Mandelát, Dél-Afrika 93 éves volt elnökét. Hasfájdalmai vannak. Jacob Zuma elnök hivatala tette a bejelentést azzal, hogy szombaton vették fel a kórházba Mandelát.
febr. 25
12:21
Ellenzi Magyarország megbüntetését a cseh kormányfő (Metropol)
Bár Orbán Viktor biztos nem egy "álompartner", nagyon jó, hogy Prága most kiállt mellette. Nem kizárt azonban, hogy Petr Necas cseh miniszterelnök az igazság melletti kiállásával belpolitikai célokat is követett - véli a Lidové Noviny című cseh napilap szombati szerkesztőségi jegyzetében.
febr. 25
12:39
Magyar zongorista a The New York Timesban (Kitekintő)
Tárgyilagos hangnemű tudósításban számolt be internetes kiadásában a The New York Times Schiff András zongoraművész és a Muzsikás együttes a Carnegie Hallban szerdán tartott közös, The Routes and Roots of Bartok (Bartók útjai és gyökerei) című koncertjéről.
febr. 25
13:33
Így lehetne megvédeni a gyerekeket (Kitekintő)
Két hete tart a vita a gyermekek védelme érdekében beterjesztett internetes bűnözés elleni törvényjavaslatról az ottawai törvényhozásban. A rendőrök támogatják, a bírók ellenzik a tervezetet.
febr. 25
13:51
Letette hivatali esküjét az új jemeni elnök (Metropol)
Letette hivatali esküjét szombaton a parlament előtt Abed Rabbo Manszúr Hádi, Jemen új elnöke, elkötelezve magát az ország egysége, függetlensége és területi integritása mellett - jelentette a jemeni közszolgálati televízió.
febr. 25
14:09
Három hete maradt az államfőnek (168 Óra Online)
Két hónappal az elnökválasztás első fordulója előtt minden közvélemény-kutatónál vesztésre áll Nicolas Sarkozy. Míg a jelenlegi helyzet szerint az április 22-i első fordulóban csak néhány százalékkal maradna le az első helyre befutó Francois Hollande szocialista elnökjelölttől, a május 6-ára kitűzött második, döntő fordulóban ellenfele jelentős fölénnyel utasítaná maga mögé a hivatalban lévő…
febr. 25
14:09
Kemény üzenet Oroszországnak (Kripto Akadémia)
Nem tartja kizártnak a Kirgizisztánban lévő orosz katonai bázis bezárását, a manaszi amerikai légi bázis felszámolásának időpontját pedig 2014-re tette Almazbek Atambajev államfő, aki a Golosz Rossziji rádiónak nyilatkozott szombaton.
febr. 25
14:27
Húsz éve először nőtt a közúti balesetben meghaltak száma Németországban (Kitekintő)
Húsz év folyamatos csökkenés után tavaly először ismét nőtt a közúti balesetben elhunytak száma Németországban, statisztikusok a kedvező időjárással magyarázzák a jelenséget, amelyet közlekedési szakemberek vitatnak.
febr. 25
14:27
Chuck Norris lehet a híd névadója (Metropol)
Soha nem látott voksolási láz indult a Dévényújfaluban épülő kerékpáros hídnak a jövendő nevéről.
febr. 25
14:45
Putyin nélküli Oroszországért tüntetnek (Metropol)
"Oroszországot Putyin nélkül" jelszóval vonultak az utcára szombaton Szentpéterváron a tisztességes választásokért különböző ellenzéki mozgalmak támogatói.
febr. 25
15:03
Németh Zsolt: Megérett az idő a román-magyar stratégiai szövetségre (Infostart)
Az Erdélyi Magyar Néppárt csíkszeredai országos közgyűlésén részt vevő Németh Zsolt egy rögtönzött sajtótájékoztatón kijelentette, megérett az idő a román-magyar stratégiai szövetségre.
febr. 25
15:03
Átadták a második újjáépített Ipoly-hidat (Kitekintő)
A második újjáépített Ipoly-hidat adták át a Nógrád megyei Szécsényhez tartozó Pösténypuszta és a szlovákiai Pető között pénteken.
febr. 25
15:05
Toró T. Tibort választotta elnökévé az Erdélyi Magyar Néppárt (Infostart)
A korábbi ideiglenes elnököt, Toró T. Tibort választotta elnökévé szombaton, első országos küldöttgyűlésén az Erdélyi Magyar Néppárt.
febr. 25
15:21
Elfogadta az RMDSZ az önkormányzati választásokra vonatkozó jelölési szabályzatát (Infostart)
Elfogadta szombaton a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) második legfontosabb döntéshozó testülete az önkormányzati választásokra vonatkozó jelölési szabályzatát, amely meghatározza, hogy a szövetség területi szervezetei milyen szempontok és szabályok szerint választják meg az önkormányzati választásokra jelölt személyeket.
febr. 25
15:21
Öngyilkos merénylet Dél-Jemenben (Metropol)
A köztársasági gárda legalább 26 katonája vesztette életét szombaton egy öngyilkos merényletben a dél-jemeni Mukallában, az elnöki palota bejárata előtt - közölték egészségügyi források.
febr. 25
15:57
Mehetne könnyebben is a bankváltás (Kitekintő)
Nem olyan egyszerű az Európai Unión belül bankot váltani, mint ahogyan a szabályok szerint lehetne – állapította meg az Európai Bizottság felkérésére készült tanulmány, amelyet megelőzően 10 „próbavásárlóból” 8 nehézségekbe ütközött, amikor is szeretett volna bankot váltani a számlája adatainak egyszerű átvitelével.
febr. 25
16:51
Meglepő: bocsánatot kért Angela Merkel (Kitekintő)
Angela Merkel bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól, akik a neonáci sorozatgyilkosságok következtében vesztették életüket.
febr. 25
17:27
"Így gondolkodik és viselkedik a hatalom" (Infostart)
"Letartóztatásom, majd szabadon bocsátásom sok mindent megmutatott számomra a Kínában folyó küzdelemről. Ezúttal nagyon közelről láthattam, miként gondolkodik és hogyan viselkedik a hatalom" - jelentette ki a párizsi Le Figarónak adott interjújában Aj Vej-vej, a sokoldalú kortárs képzőművész és a világszerte ismert emberjogi harcos, akinek fotókiállítása nyílt a francia fővárosban, a Jeu de Paume…
febr. 25
17:45
Fellőtték a kínai navigációs rendszer műholdját (Kitekintő)
Kínában szombatra virradóra sikeresen Föld körüli pályára állították az ország saját fejlesztésű globális navigációs és helymeghatározó rendszerét szolgáló 11. műholdat.
febr. 25
17:45
Elévültnek ítélték a Berlusconi elleni vádat (Metropol)
Elévültnek találta szombaton a milánói bíróság a Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ellen felhozott vádat, amely szerint dollárszázezrekkel megvesztegette két ellene zajló perben volt ügyvédjét.
febr. 25
18:03
Visszahívták az afgán NATO-alkalmazottakat (Metropol)
Visszarendelte az afgán minisztériumokban dolgozó teljes ISAF-személyzetet John Allen tábornok, a NATO afganisztáni erejének, az afganisztáni nemzetközi biztonsági erők főparancsnoka, miután lelőttek két amerikai tanácsadót a kabuli belügyminisztériumban.
febr. 25
18:39
Huszonéves, ambiciózus diákok a pszichológusnál (Kitekintő)
Huszonéves, ambiciózus diákok fordulnak a leggyakrabban pszichológushoz Lengyelországban, mert a karrierért saját igényeiket és társadalmi kapcsolataikat is feláldozzák - ismertette pénteken egy egyetemi pszichiátriai központ felmérését a Rzeczpospolita című napilap.
febr. 25
18:57
Holnap eldől az ország sorsa (Kitekintő)
Pont az elnökválasztás előtti célegyenesben izzottak fel az indulatok Szenegálban: a fővárosban most már nem csak a gazdasági problémák, de az elnök személye miatt is utcára vonult az ellenzék. Holnap kiderül, hogy ér-e ez bármit is.
febr. 25
18:57
Népirtás Szíriában? (Kripto Akadémia)
Folyamatos fegyverropogás, szétlőtt házak, víz- és élelemhiány, örökös veszély - ezek a szíriai Homsz városában élők hétköznapjai. Az immár 22 napja, a kormányerők által körbekerített Baba Amr negyedben rekedt lakók számára élhetetlenné vált a kerület. Hétvégén népszavazást rendeznek az országban, ez azonban csak a rezsim legitimizálását szolgálná.
febr. 25
19:33
Még gyorsabban terjedhet majd a mobilnet (Kitekintő)
Az Európai Parlament elfogadta azt a tervezetet mely lehetővé teszi, hogy a mobilinternet terjedése tovább gyorsuljon, köszönhetően az új rádióspektrumok felosztásáról szóló szabályzatnak.
febr. 25
19:51
Nem akarnak demokráciát a líbiaiak? (Infostart)
Moammer Kadhafi négy évtizedes uralma után sem akarnak demokráciát a líbiaiak egy friss kutatás szerint. A többség egy erőskezű vezető vagy vezetői csoport irányítását reméli.
febr. 25
20:09
Síbalesetben meghalt egy 12 éves magyar kislány (Metropol)
Szörnyű síbaleset történt szombaton Ausztriában, Gerlitze-n. Egy 12 éves magyar kislány nem tudott lefékezni a lejtő végén, és nagy sebességgel a kassza faépületének csapódott. A gyermeket helikopterrel a klangenfurti kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni - írja a sielok.hu.
febr. 25
22:15
Magyarországon lassan feledésbe merül Sisi és 1956 (168 Óra Online)
Hangulatváltozás. Számos magyart zavar, hogy Ausztria a hevesen támadott Orbán-kormány bírálóihoz csatlakozott- írja cikkében Peter Bognar, a Die Presse budapesti tudósítója.

Keresés