2012. február 26. vasárnap

febr. 26
6:57
Berlusconi megint megúszta (168 Óra Online)
Elévültnek találta szombaton a milánói bíróság a Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ellen felhozott vádat, amely szerint dollárszázezrekkel megvesztegette két ellene zajló perben volt ügyvédjét.
febr. 26
8:09
Nagy erejű földrengés rázta meg Tajvan déli részét (Metropol)
A Richter-skála szerint 6,1-es erejű földrengés rázta meg Tajvant vasárnap, helyi idő szerint délelőtt - közölte a tajvani meteorológiai intézet.
febr. 26
8:27
Nagyon fontos dolog történ taz ország életében (Kitekintő)
Szerbia lassan beadja a derekát Koszovó függetlenségének kérdésében. Az európai integráció fontosabb lehet Belgrád számára, mint a de facto független Koszovó megtartása. A büszkeség látszatát még fenntartják.
febr. 26
9:03
A leggyengébb zebrákat felzabálják (Kitekintő)
Ha valakinek eddig nem tűnt volna fel, Magyarországnak az utóbbi két évben elfogytak a barátai.
febr. 26
9:21
Földrengés volt Szibériában (Metropol)
6,8-es erősségű földrengés volt a szibériai Tuva körzetben, Oroszországban közép-európai idő szerint vasárnap reggel 7 óra 17 perckor. Egyelőre sem esetleges anyagi, sem emberéletbeli kárról nem érkezett jelentés.
febr. 26
9:21
Orosz elnökválasztás: I. Péter cár elsöprő fölénnyel győzött az elnökválasztás próbáján (Kripto Akadémia)
I. Péter cár elsöprő fölénnyel győzött az orosz elnökválasztás szombati próbáján.
febr. 26
9:57
Az orosz elnöki verseny választási plakátjai (Kitekintő)
febr. 26
10:33
Beszólogatott a keleti ország budapesti nagykövete (Kitekintő)
A nagy nemzetközi szervezetek reformra szorulnak, hogy jobban alkalmazkodjanak a 21. század realitásaihoz - fejtette ki csütörtöki előadásában India budapesti nagykövete.
febr. 26
10:51
Nézze meg, mi a világ egyik legjobb állása! (Kripto Akadémia)
A világ egyik legédesebb munkáját végzi egy 53 éves brit nő: nemzetközi csokoládékóstoló.
febr. 26
11:09
Megműtötték Mandelát (Infostart)
Várhatóan hétfőn hagyhatja el a kórházat Nelson Mandela. Dél-Afrikai volt államfőjét szombaton hasi fájdalmak miatt műtötték meg, a BBC brit közszolgálati televízió úgy tudja, hogy a 93 éves politikus állapota továbbra is stabil.
febr. 26
11:09
Reaganre emlékeznek legszívesebben az amerikaiak (Kitekintő)
Ronald Reagan az Egyesült Államok elmúlt négy évtizedének legjobb elnöke - derül ki a Gallup felméréséből. Nem véletlen, hogy a Nagy Kommunikátor nevével lépten-nyomon találkozhatunk az előválasztási kampányban.
febr. 26
11:27
Lerombolják Oszama bin Laden utolsó házát (168 Óra Online)
Lerombolják a pakisztáni Abbotábád városban azt a házat, amelyben Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője élt háborítatlanul, mígnem tavaly májusban egy titkos amerikai kommandós akcióban megölték.
febr. 26
11:45
Repetázna az RMDSZ (Kitekintő)
Az RMDSZ a 2008-ban elért eredményét próbálja megismételni az idei önkormányzati választásokon, jelentette be tegnapi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor.
febr. 26
12:03
Kevesebb olasz diák jár hittanra (Metropol)
Csökkent az olasz állami iskolákban a katolikus hittanórát hallgató tanulók száma, de arányuk még így is megközelíti a kilencven százalékot, derült ki az olasz püspöki kar felméréséből.
febr. 26
12:21
Itt a News of the World utódja (Metropol)
Megjelent vasárnap a telefonlehallgatási botrány miatt tavaly szinte egyik pillanatról a másikra felszámolt egykori legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap, a News of the World utódja, amely nem más, mint a The Sun újonnan elindított vasárnapi kiadása.
febr. 26
12:23
Egy afgán rendőrt gyanúsítanak a két amerikai lelövésével (Metropol)
Az afgán belügyminisztérium hírszerző szolgálatánál dolgozó egyik rendőr a fő gyanúsítottja két amerikai tanácsadó lelövésének a minisztérium kabuli épületében.
febr. 26
12:25
Német lap a "gonosz színpadáról" (Metropol)
Tarlós István nem engedi, hogy az Új Színház az antiszemitizmusnak vagy a szélsőségesség más formáinak biztosítson megjelenési lehetőséget, a budapesti főpolgármester ezt a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német konzervatív lap riportjában jelentette ki.
febr. 26
12:39
Hamis üzenettel küldték rossz helyre a szavazókat (Kitekintő)
A 2011-es választáson kanadaiakat a telefonban egy géphang arra figyelmeztetett, hogy más helyszínre kell menniük szavazni, mint amiről eredetileg értesítették őket. A cél az ellenzéki szavazók távol tartása lehetett az urnáktól; a kormányzó konzervatív párt belső vizsgálatot rendelt el.
febr. 26
12:39
Halottak és népszavazás Szíriában (Metropol)
Huszonkét ember, köztük tizenkét civil esett az erőszak áldozatául vasárnap Szíriában, miközben reggel megkezdődött a kormányzat által szervezett népszavazás az új alkotmányról.
febr. 26
12:39
Nagy erejű földrengés volt Tajvanon és Oroszországban is (168 Óra Online)
A Richter-skála szerint 6,1-es erejű földrengés rázta meg Tajvant vasárnap, helyi idő szerint délelőtt. A szibériai Tuva körzetben, Oroszországban 6,8-es erősségű földmozgást mértek vasárnap reggel.
febr. 26
13:15
Ritka baleset: két katona meghalt a tűzben (168 Óra Online)
Tűzvész pusztította el Brazília antarktiszi kutatóállomását szombaton. Két katona életét vesztette, egy pedig megsebesült, s a rossz időjárás miatt mindenkit evakuálni kellett - közölte a brazil haditengerészet.
febr. 26
13:33
Schmitt Pállal is találkozott a miniszter (Kitekintő)
Magyarországra látogatott a horvát külügyminiszter. Együttműködésünk bővítési szándéka mellett újságírói felvetésre szóba került a két ország afganisztáni szerepvállalása is. A miniszteri válaszok aligha nevezhetőek megnyugtatónak.
febr. 26
13:51
Kanadában sem rózsás a gazdaség helyzete (Kitekintő)
A szövetségi kormány a kiadások csökkentésére és a társasági adókedvezmények fenntartására szólította fel a tartományokat. Saját költségvetési programját a kabinet azonban nem hajlandó megváltoztatni a tartományok pénzügyi nehézségeinek enyhítése érdekében.
febr. 26
13:51
Putyin-ellenes élőlánc Moszkva belvárosa körül (Metropol)
Tizenhat kilométeres élőláncot alkotott több ezer orosz ellenzéki vasárnap a Moszkva belvárosát körülvevő körúton "Ne hagyjuk Putyint bejutni a Kremlbe" jelszóval, egy héttel a március 4-i elnökválasztás előtt.
febr. 26
14:09
Elefántcsontpart: alapos vizsgálatot indít Hága (Kitekintő)
A Nemzetközi Büntetőbíróság kiterjeszti hatáskörét Elefántcsontparton, vizsgálatával az elmúlt tíz év visszaéléseire derülhet fény.
febr. 26
14:45
Putyint már az első fordulóban megválaszthatják (Infostart)
Orosz közvélemény-kutatók szerint Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz miniszterelnök valószínűleg már az első, március 4-i fordulóban megnyeri az elnökválasztást. Eközben több nagyvárosban is ezrek tüntettek a leendő elnök mellett, ellenzékiek viszont már most törvénytelennek tekinti a referendumot.
febr. 26
14:45
Energetika és védelem: tovább erősödik a lengyel-litván együttműködés (Kitekintő)
Az energetika és a védelmi politika területén való együttműködésről írt alá megállapodást Vilniusban a lengyel és a litván elnök, ezzel tovább erősítve az együttműködést a két állam között.
febr. 26
15:03
Oktatásügyi miniszter vezeti a hadügyet Észtországban (Kitekintő)
Ideiglenesen Jaak Aaviksoo oktatásügyi miniszter vette át a hadügyminisztérium irányítását Észtországban miután annak vezetője, Mart Laar, egészségügyi állapota miatt kórházi kezelésre szorul.
febr. 26
15:03
Megszólalt az olasz kapitánnyal hírbe hozott hölgy (Metropol)
Elismerte a múlt hónapban szerencsétlenül járt olasz óceánjáró kapitányával kibontakozó intim kapcsolatát az a fiatal moldovai tolmácsnő, akinek szerepét a több tucatnyi halálos áldozattal járó szerencsétlenség óta vitatja a világsajtó. Domnica Cemortan azonban a Mail on Sundaynek adott interjúban tagadta, hogy az általa kölcsönösnek mondott vonzalomnak köze lett volna a hajótöréshez.
febr. 26
15:21
A legédesebb állás: világkörüli csokikóstoló (Kitekintő)
A világ egyik legédesebb munkáját végzi egy 53 éves brit nő: nemzetközi csokoládékóstoló.
febr. 26
15:21
Kiengedték a kórházból Nelson Mandelát (Metropol)
Vizsgálat után kiengedték a kórházból vasárnap Nelson Mandelát, Dél-Afrika korábbi elnökét, mivel semmi komoly problémát nem találtak az orvosok.
febr. 26
15:39
Díszmarha miatt riasztották a rendőrséget (Kitekintő)
Műtehénhez riasztották a rendőrséget Németországban - feltehetően a mesterséges marha tolvajai.
febr. 26
15:39
Példátlan támadás: gránátot dobtak a híres sportoló házára (168 Óra Online)
Ismeretlen tettesek szombat este a szerbiai Nis városában kézigránátot dobtak be Dragan Stojkovics, a jugoszláv labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya szülőházának udvarára.
febr. 26
15:57
Kétszer is férjhez adtak egy halott menyasszonyt (Kitekintő)
Kétszer is férjhez adtak Kínában "szellemesküvőn" egy halott menyasszonyt pár napon belül, mert tolvajok kihantolták holttestét.
febr. 26
16:15
Konkrét eredmények nélkül zárult a pénzügyi csúcstalálkozó (Infostart)
Konkrét eredmények nélkül zárult a hétvégén Mexikóban tartott kétnapos G20-as csúcsértekezlet. A tanácskozás témája az euróövezeti adósságválság volt.
febr. 26
16:33
Veszély leselkedik az országra (Kitekintő)
Irán passzív védelmi képességeiért felelős tábornoka, Gholamreza Jalali a napokban bejelentette egy új, az országra leselkedő kiberfenyegetések elhárításáért felelős  állami kiberhadsereg felállítását.
febr. 26
16:51
Óriáspókot lát, aki fél tőle (Kitekintő)
Minél jobban fél valaki a póktól, annál nagyobbnak látja - állítják amerikai kutatók.
febr. 26
17:09
Élhet-e "vadházasságban" az államfő? (Metropol)
Vajon egy államfő élhet-e vadházasságban? Erről vitázik ma egész Németország azok után, hogy a lemondásra kényszerült Christian Wulff elnök utódaként Joachim Gauck lesz a Bellevue kastély új lakója.
febr. 26
17:27
Mianmar választási korlátozásokon is enyhít (Kitekintő)
A mianmari vezetés nem zárta ki a lehetőségét, hogy részt vehetnek az áprilisi pótválasztáson az ASEAN megfigyelői.
febr. 26
18:03
Elhunyt Szeli István (Kitekintő)
Életének 91. évében szombaton Újvidéken elhunyt Szeli István akadémikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár, kritikus, a vajdasági magyar irodalmi és tudományos élet kiemelkedő egyénisége – írja a VajdaságMa hírportál.
febr. 26
18:57
A gazdák az élelmiszerárak emelkedésével riogatnak (Infostart)
Anglia és Wales nagy részén, a legfontosabb mezőgazdasági vidékeken, öt hónapja nem esett elegendő mennyiségű csapadék. Hó hullott, de hamar elolvadt, nem tudta pótolni a tározókból eltűnt vízmennyiséget. Ha így megy tovább, nyárra komoly vízhiány és aszály várható.
febr. 26
18:57
Előrehozott választásokat akarnak (Kitekintő)
Közel egy hét múlva kiderül, hogy ki lesz Oroszország következő elnöke. De mit is ígérnek pontosan szavazóiknak az elnökjelöltek a belpolitika területén?
febr. 26
19:33
A Korán-égetéssel magyarázzák a két amerikai katonatiszt meggyilkolását (168 Óra Online)
A két amerikai tisztet egy afgán kollégájuk lőtte le szombaton a kabuli belügyminisztérium épületében, miután a bagrami Korán-égetési esettel kapcsolatban vitába keveredtek.
febr. 26
19:51
Irodalmi hősök fantomképeken (Kitekintő)
Irodalmi hősökről alkot fantomképeket egy amerikai író és médiaművész. A The Composites elnevezésű Tumblr-oldalon közzétett rajzokat a szerzők leírása alapján, rendőrségi technológiát használva készíti el Brian Joseph Davis.
febr. 26
20:45
Magyar nagykövet Kárpátalján (Kitekintő)
Az újraindítás előtt álló nagymuzsalyi aranybánya, a beomlásveszély miatt Aknaszlatina lakóinak tervezett kitelepítése, a határátkelők fejlesztésének ügye szerepelt az elmúlt héten Kárpátalján tartózkodó Bayer Mihály legfontosabb találkozóinak napirendjén.
febr. 26
20:45
A Hamász második számú vezetője is elhagyta Szíriát (Metropol)
A Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet második számú vezetője megerősítette vasárnap, hogy ő és más vezető tagok is elhagyták Szíriát amiatt, hogy a damaszkuszi rezsim vérbe akarja fojtani a népfelkelést.
febr. 26
21:39
Lerombolták bin Laden utolsó lakhelyét (Metropol)
Helyi lakosok beszámolója szerint szombaton délután a biztonsági erők nagy létszámban vonultak ki a házhoz, s legalább öt darut hoztak magukkal. Az egész várost lezárták, senkit nem engedtek se be, se ki.

Keresés