2012. február 4. szombat

febr. 4
5:12
Háborús hisztéria a Közel-Keleten (Kripto Akadémia)
Egyre inkább háborús őrület uralkodik el a Közel-Keleten Irán vitatott nukleáris programja kapcsán. Irán legfőbb vallási vezetője, Ali Hamenei ajatollah tegnap megtorlással fenyegetőzött azok után, hogy Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy Izrael már áprilisban megtámadja Iránt.
febr. 4
5:48
Rövidzárlat a Sarkozy-táborban (Kripto Akadémia)
Összekuszálódtak Sarkozy francia államfő politikai táborának a hívei, annak a hatására, hogy a legfrissebb közvélemény kutatások változatlanul a szocialista elnökjelölt biztos győzelmét jelzik. Súlyosbítja a helyzetet, hogy egy meggondolatlan nyilatkozatával ezt az állapotot maga Sarkozy provokálta ki.
febr. 4
5:50
Támadják az olasz kormányfőt szavaiért (Kripto Akadémia)
Nagy megütközést keltett hazájában Mario Monti olasz miniszterelnök egy sajátos kijelentésével. Szerinte ugyanis túlságosan is unalmas, ha valaki egy munkahelyen van.
febr. 4
5:52
London szerint Vilmos küldetése "rutinszerű" (Kripto Akadémia)
Philip Hammond brit védelmi minszter visszautasította vádakat, hogy a brit trónörökös fiának falkland-szigeteki bevetése Argentina iránti "provokáció" lenne. Vilmos herceg a brit királyi légierő helikopterpilótájaként hat hetet szolgál majd az argentin partoktól 480 kilométerre fekvő, brit fennhatóság alatt lévő Falkland-szigeteken.
febr. 4
5:54
Marad a NATO Afganisztánban (Kripto Akadémia)
A NATO 2014 végéig marad Afganisztánban - közölte a védelmi miniszterek tegnap zárult brüsszeli ülése után Anders Fogh Rasmussen, az észak-atlanti szövetség főtitkára.
febr. 4
5:56
Migráció fenyeget Tunéziában? (Kripto Akadémia)
Az arab tavasz nyomán egy izraeli kormányminiszter felszólította a még Tunéziában maradt zsidó közösséget, hogy a saját biztonságuk érdekében hagyják el az afrikai országot, s költözzenek Izraelbe.
febr. 4
8:45
Százezer euró egy olimpiai aranyért: Putyin így motiválja az orosz sportolókat (hvg.hu)
Négymillió rubelt, azaz százezer eurót kap egy orosz sportoló, ha aranyérmet szerez a londoni olimpián.
febr. 4
11:12
Hadgyakorlatot kezdett az iráni Forradalmi Gárda (Metropol)
Egy hónapos hadgyakorlatot kezdett szombaton az iráni Forradalmi Gárda a nemzetközi olajkereskedelem szempontjából stratégiai fontosságú Hormuzi-szoros közelében.
febr. 4
13:33
Mínusz 37? Rekordhidegek Európában, havazás Afrikában (hvg.hu)
Mínusz 27 fokot mértek Németországban és Lengyelországban, Svájcban már volt mínusz 37. De az afrikai kontinensen is havazott már.
febr. 4
13:33
A szomszédban már 122 halottja van a szörnyű hidegnek (Infostart)
Ukrajnában 122-re emelkedett az egy hete tartó rendkívüli hideg halálos áldozatainak száma.
febr. 4
13:51
"Orbán Viktor politikai rocksztár, és az is marad" - külföldi lapok riportja Magyarországról (hvg.hu)
Az osztrák Kurier és a francia Le Monde magyarországi riportot közölt, míg az ORF közszolgálati rádiónak adott nyilatkozatában Othmar Karas, az EP új alelnöke a Magyarország elleni uniós eljárásokról is beszélt.
febr. 4
14:09
"Alábecsülték a fapadosok erejét" - a Malév-csődről cikkeznek külföldön (hvg.hu)
A német Frankfurter Allgemeine Zeitung és a francia Le Figaro is ír a pénteken leállt Malévról.
febr. 4
14:48
Kiszabadítottak a fogságból egy magyar nőt Egyiptomban (Metropol)
Több hónapos fogságból kiszabadítottak egy magyar nőt az egyiptomi Hurghadában - mondta el Kveck Péter, Magyarország kairói nagykövete.
febr. 4
15:03
Kiszabadítottak a fogságból egy magyar nőt Egyiptomban (Infostart)
Több hónapos fogságból kiszabadítottak egy magyar nőt az egyiptomi Hurghadában - mondta el Kveck Péter, Magyarország kairói nagykövete.
febr. 4
16:36
Európában egyre gyorsabban terjed a járvány (Metropol)
Európában növekvő ütemben terjed az influenza - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalos facebook-oldalán szombaton.
febr. 4
19:18
Oroszország és Kína megvétózta a Szíria elleni BT-határozatot (Metropol)
Oroszország és Kína szombaton megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsának nyugati és arab országok által támogatott, Szíriát elítélő határozati javaslatát, amely a hatalomból való távozásra szólította volna fel Bassár el-Aszad szíriai elnököt.
febr. 4
19:20
Interjú Orbán Viktorral a Le Monde-ban (Metropol)
Egyoldalas interjút közölt Orbán Viktorral a Le Monde című francia napilap szombat délután megjelent száma, amelyben a miniszterelnök egyebek mellett politikai orientációját, valamint aktuális belpolitikai témákat érintő kérdésekre válaszolt.
febr. 4
19:51
Clinton: Európa Washington stratégiai partnere marad (Infostart)
Az Egyesült Államok továbbra is stratégiai partnerként tekint Európára, ezen nem változtat, hogy új védelmi koncepciójában az ázsiai-csendes-óceáni térségre, valamint a Közel-Keletre koncentrál - fejtette ki az amerikai külügyminiszter és védelmi miniszter Münchenben.
febr. 4
21:03
Martonyi a Le Monde-nak: "A kormány magyarázó kampányt folytat" (hvg.hu)
Szombat délután a Le Monde honlapja leközölte a Martonyi Jánossal készült interjút.
febr. 4
21:39
Putyin-ellenes karnevál Moszkvában mínusz húsz fokban (hvg.hu)
Majdnem kétszázezer ember vonult az utcákra szombaton az orosz fővárosban: az ellenzék karneváli hangulatú felvonuláson követelte a kormányfő leváltását, Vlagyimir Putyin hívei pedig ellenük tüntetettek az elnökválasztás előtt egy hónappal.
febr. 4
22:15
Majdnem kétszázezer ember vonult az utcákra Moszkvában (Infostart)
Az orosz ellenzék karneváli hangulatú felvonuláson követelte a kormányfő leváltását, Vlagyimir Putyin hívei pedig ellenük tüntetettek az elnökválasztás előtt egy hónappal.
febr. 4
22:17
Romney a favorit Nevadában (Infostart)
Nevadában szombaton megkezdődtek a Republikánus Párt jelöltállító gyűlései (caucusok). A versenyben maradt négy elnökjelölt-aspiráns közül három az utolsó órákig kampányolt a sivatagi államban annak érdekében, hogy novemberben ő lehessen Barack Obama elnök hivatalos kihívója.

Keresés