2012. március 1. csütörtök

márc. 1
5:51
Abbászt is elsöpri az arab tavasz? (Kripto Akadémia)
Miközben a palesztin kérdés nemzetközi képviseletének teljes súlya, az izraeli-palesztin béketárgyalások felelősségével egyetemben Mahmúd Abbász vállára nehezedik, addig riválisai gyűjtik a jó pontokat a választók előtt és építik kapcsolataikat az átalakuló arab világban. Az már nem kérdés, hogy Arafat utódját elsöpri az arab tavasz, csupán az, hogy mikor és ki jön utána.
márc. 1
6:09
Végső ostrom Szíriában (Kripto Akadémia)
Végső ostromba kezdtek tegnap a szír biztonsági erők, házról házra járva "tisztítják meg" Homsz város Amr Baba negyedét, állítják szíriai tisztviselők a brit BBC szerint. "A hadsereg épületről épületre ellenőrzi a kerületet. Minden alagsort, alagútat, folyosót, lakást és zugot átnéznek fegyverek és terroristák után kutatva" - mondta el névtelenül a szír tiszt.
márc. 1
6:11
Weiss: csak válaszoltunk (Kripto Akadémia)
Azzal a szlovák törvénnyel, mely szerint meg lehet vonni az állampolgárságot attól, aki felveszi egy másik országét, csupán reagáltunk a kettős állampolgárságról szóló magyar törvényre. Lépésünk egyoldalú válasz volt egy egyoldalú magyar lépésre.
márc. 1
6:13
Gorilla-ellenes akció a pozsonyi Házban (Kripto Akadémia)
Újabb tüntetést tartottak tegnap Pozsonyban a Gorilla-akta ellen. A tiltakozók ezúttal egyenesen a törvényhozó testületet célozták meg. Néhány percre fél is beszakadt a parlament ülése, ugyanis az elégedetlenkedő polgárok mintegy 10-15 fős csoportja a ház karzatáról kiabált le a politikusokra.
márc. 1
6:15
Csak ritkán tesz jót a gazdaságnak a háború (Kripto Akadémia)
Régi tévhitet döntött meg az Economics & Peace (IEP) intézet, amely az Egyesült Államok által vezetett háborúkat vizsgálta a II. világháború óta. Eszerint csak rövidtávon lendítheti fel a gazdaságot egy háború, hosszabb távon viszont jelentősen árt a GDP-nek. Így beigazolódtak Henry Ford iparmágnás, a róla elnevezett gépkocsi alapítójának szavai, aki már 1923-ban úgy látta, hogy "ma már a háborúk…
márc. 1
6:17
Minszki félelmek (Kripto Akadémia)
Visszahívták nagyköveteiket az uniós tagországok Fehéroroszországból. Fehérorosz ellenzékiek ezért attól tartanak, hogy a szomszédos Oroszország még nagyobb befolyást gyakorolhat az államra. Hivatalos minszki álláspont szerint azonban még "pozitív hatásai" is lehetnek az uniós nagykövetek távozásának.
márc. 1
6:21
Aláírják a fiskális paktumot a csúcson (Infostart)
A 27 tagállamból 25-en alá fogják írni a fiskális paktumot a csütörtök-pénteki csúcstalálkozón - véli Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár.
márc. 1
6:39
Már tizenkét halottja van az amerikai szélviharoknak (hvg.hu)
Tovább emelkedett a szélviharok áldozatainak száma az Egyesült Államokban.
márc. 1
6:57
Meghalt Castróék nővére (hvg.hu)
Elhunyt Fidel és Raúl Castro legidősebb nővére, Angela.
márc. 1
6:57
Durván drágul a parkolás Bécsben (Infostart)
Emelkednek a parkolási díjak és a büntetések március elsejétől Bécsben.
márc. 1
7:15
ENSZ: ezreket börtönöztek be a líbiai felkelők (hvg.hu)
Az ENSZ szerint hatezer líbiai sínylődik a forradalmárok börtöneiben.
márc. 1
7:21
A kondorkeselyű újra szányal (Metropol)
"Fogadjátok legodaadóbb szeretetemet! Élni fogunk és meggyógyulunk! Itt vagyok, szárnyalok, mint a kondorkeselyű" - üzente az 57 éves Hugo Chávez venezuelai elnök Havannából küldött Twitteres üzenetében.
márc. 1
7:39
Meghalt a legidősebb Castro (Metropol)
Angela Castro haláláról az Univision spanyol nyelvű amerikai tévé adott hírt egy másik Castro-lánytestvérre, Juanitára hivatkozva, aki 1966-ban hagyta el Kubát, és Miamiban él.
márc. 1
7:39
Házasságra felkészítő tanfolyam indul (Kripto Akadémia)
Rómában nemcsak a plébániákon, hanem az önkormányzati hivatalokban is házasságrafelkészítő tanfolyamokat rendeznek a házasulandók és válságba jutott kapcsolatban élők segítésére.
márc. 1
7:51
Végső leszámolásra készül a szíriai hadsereg (hvg.hu)
A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű eliterők néhány órai szünet után csütörtökön hajnalban folytatták a homszi lázadó negyed, Bába-Amr ostromát, ami arra utal, hogy három heti offenzíva után az ellenzéki fegyveresekkel való végső leszámolásra készülnek - közölték aktivisták.
márc. 1
7:57
„Tunéziában nem történt változás” (Metropol)
Az arab tavasz eseményei lelkesedéssel töltötték el a tunéziaiakat, azonban a forradalomról blogján tudósító Lina Ben Mhenni szerint a gyakorlatban semmi sem változott Ben Ali idejéhez képest. Egy tunéziai ellenzéki bloggerrel beszél­getett kolléga­nőnk.
márc. 1
8:09
Chávez: "szárnyalok, mint a kondorkeselyű" (hvg.hu)
Megtörte a csendet Hugo Chávez egy nappal a havannai műtéte után, s azt üzente szerdán híveinek, hogy felépülése jól halad, "szárnyal, mint a kondorkeselyű".
márc. 1
8:11
Orosz elnökválasztás: helikopterrel kutatják fel a rénszarvaspásztorokat (hvg.hu)
Már a vasárnapi orosz elnökválasztás előtt, március 3-áig leadhatják voksukat a tundrán élő rénszarvaspásztorok és a szavazás idején már távoli vizeken hajózó tengerészek.
márc. 1
8:15
Kire szavaznak a pásztorok? (Metropol)
Már a vasárnapi orosz elnökválasztás előtt, március 3-áig leadhatják voksukat a tundrán élő rénszarvaspásztorok és a szavazás idején már távoli vizeken hajózó tengerészek.
márc. 1
8:33
„Putyin úgy távozik majd, mint Mubarak” (Metropol)
Ilja Jasin, az orosz Szolidarnyoszt ellenzéki mozgalom egyik vezetője karizmatikus, iskolázott, bátor, és még csak huszonnyolc éves. Nem meglepő, hogy az orosz ellenzék arca lett.
márc. 1
8:35
Uniós biztos a görögöknek (Metropol)
Külön uniós biztos kinevezését javasolja az euróövezeti országok pénzügyminiszteri csoportjának (Eurogroup) vezetője a görögországi gazdaság szerkezetváltásának támogatására.
márc. 1
9:03
Mentőautók várták a lerobbant óceánjárót a kikötőben (hvg.hu)
Kikötött a seychelle-szigeteki Victoriában csütörtökön a Costa Allegra olasz tengerjáró hajó.
márc. 1
9:21
Pokolgép robbant Isztambulban (hvg.hu)
Nagy erejű pokolgéprobbanásban megsebesült tíz rendőr csütörtökön Isztambulban, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) székháza közelében, a Sütlüce kerületben - közölte a török rendőrség.
márc. 1
9:27
Kikötött a Costa Allegra (Metropol)
Az ezer főt fedélzetén szállító óceánjárót egy francia halászhajó vontatta be a a seychelle-szigeteki Victoria kikötőjébe, ahol mentőautók, a vöröskereszt orvoscsoportja és számos kisbusz várta érkezését.
márc. 1
9:27
DNS-adatbank segíti az elrabolt gyerekek hazakerülését Kínában (Kripto Akadémia)
Mintegy 2000 elrabolt kínai gyerek került vissza otthonába a közbiztonsági minisztérium DNS-adatbankja segítségével - számolt be a kínai média csütörtökön.
márc. 1
9:29
Pokolgép robbant Isztambulban (Metropol)
Három ember megsebesült csütörtökön egy robbanásban a török nagyvárosban, Isztambulban - közölte az Anadolu állami hírügynökség.
márc. 1
10:33
Obama szerint életeket mentett azzal, hogy bocsánatot kért (hvg.hu)
Az amerikai elnök szerint nyugtatólag hatott az afganisztáni helyzetre az, hogy bocsánatot kért az afganisztáni bagrami amerikai támaszponton történt Korán-égetésért.
márc. 1
10:35
Meg akarták ölni Putyint: Moszkva kiadatást kér Ukrajnától (hvg.hu)
Az orosz főügyészség csütörtökön kérte Ukrajnától, hogy adja ki a Vlagyimir Putyin orosz kormányfő ellen tervezett merénylet egyik résztvevőjét, Adam Oszmajevet.
márc. 1
10:39
Február 29-én született mindhárom gyerekük (Metropol)
Egyedülálló a világon az a norvég család, amelyben mindhárom gyerek február 29-én született. A kicsik már meglehetősen nagyok, mivel 1960-ban, 64-ben és 68-ban jöttek a világra, napra pontosan négyévente, de nem precízen megvalósított családtervezés, hanem a véletlen okán.
márc. 1
10:51
Visszavertek egy nigériai kalóztámadást (hvg.hu)
Pár nap leforgása alatt már a második alkalommal intéztek támadást kalózok Nigéria partjainál; ezúttal egy tanker volt a célpont, az akció azonban kudarcba fulladt - adta hírül csütörtökön a hajózás biztonságát felügyelő Nemzetközi Tengerészeti Hivatal (IMB).
márc. 1
10:57
Újabb kalóztámadás történt Nigéria partjainál (Metropol)
Pár nap leforgása alatt már a második alkalommal intéztek támadást kalózok Nigéria partjainál; ezúttal egy tanker volt a célpont, az akció azonban kudarcba fulladt - adta hírül csütörtökön a hajózás biztonságát felügyelő Nemzetközi Tengerészeti Hivatal.
márc. 1
10:59
Pokolgép robbant Isztambulban (Metropol)
Nagy erejű pokolgéprobbanásban megsebesült 15 rendőr és egy polgári személy csütörtökön Isztambulban, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) székháza és az iszlamista irányultságú Müsiad vállalkozói szövetség irodáinak közelében, a Sütlüce kerületben - közölte a török rendőrség.
márc. 1
11:15
Lelőttek két NATO-katonát Afganisztánban (Metropol)
Lelőttek két NATO-katonát csütörtökön Afganisztán déli részén - jelentette az ázsiai országban állomásozó nemzetközi biztonsági erő (ISAF).
márc. 1
11:27
Lelőttek két NATO-katonát Afganisztán déli részén (hvg.hu)
Lelőttek két NATO-katonát csütörtökön Afganisztán déli részén - jelentette az ázsiai országban állomásozó nemzetközi biztonsági erő (ISAF).
márc. 1
11:29
Elítélte Szíriát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa (hvg.hu)
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa csütörtöki határozatában elítélte Szíriát a polgári lakossággal szemben elkövetett "kiterjedt és módszeres jogsértések" miatt.
márc. 1
11:33
Végső leszámolásra készülnek Homszban (Metropol)
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa csütörtöki határozatában elítélte Szíriát a polgári lakossággal szemben elkövetett „kiterjedt és módszeres jogsértések” miatt. A szíriai hadsereg közben a homszi lázadókkal való végső leszámolásra készül. A lázadók kivonulnak Homsz ostromlott negyedéből. Az ellenzék katonai irodát hozott létre.
márc. 1
12:27
Kényszerkirándultatta unokáit a kegyetlen nagypapa (Metropol)
Börtön vár egy nagypapára unokái kényszerkirándultatásáért az Egyesült Államokban. A férfi a Grand Canyon környékén túráztatta 8, 9 és 12 éves fiúunokáit tavaly augusztusban.
márc. 1
12:57
Hollandia nem akarja Romániát és Bulgáriát a schengeni övezeten belül látni (hvg.hu)
Hollandia mindaddig ellenezni fogja Románia és Bulgária belépését a schengeni övezetbe, amíg a két balkáni ország nem léptet életbe igazságügyi reformokat - nyilatkozta Mark Rutte holland miniszterelnök csütörtökön a brüsszeli EU-csúcsot megelőzően.
márc. 1
13:15
"Orbán politikájával sérti a nemzetközi tőke érdekeit" (hvg.hu)
A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német lap, és a Lidové Noviny cseh újság jelentetett meg magyar témájú kommentáló írást csütörtökön.
márc. 1
13:17
Lengyelországban megint jól nőtt a GDP (hvg.hu)
Lengyelországban 4,3 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) 2011 utolsó negyedévében az előző év azonos időszakához képest - jelentette szerdán a lengyel statisztikai hivatal (GUS).
márc. 1
13:21
Szűkült a képviselők mentelmi joga Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Csütörtöktől lépett hatályba Szlovákiában a parlamenti képviselők mentelmi jogát szabályozó törvény módosítása, amely nemcsak a törvényhozók, hanem az államfő, az államügyészek, a bírák és a rendfenntartó szervek tagjainak szabálysértési mentességét is megszünteti.
márc. 1
13:33
Magyar embercsempészbanda Kanadában: eljárás egy újabb tag ellen (hvg.hu)
A kanadai rendőrség eljárást indított egy magyar embercsempész banda újabb tagja, egy 37 éves férfi ellen az Ontario tartománybeli Hamiltonban - jelentette a The Spec című kanadai honlap.
márc. 1
13:35
Aranykupolás orosz templom épülhet a Szajna-partra (hvg.hu)
Hivalkodónak és építészeti utánzatnak nevezte Párizs főpolgármestere annak az arany hagymakupolás, orosz ortodox templomnak a tervét, amely a Szajna-parton épülne fel a francia fővárosban.
márc. 1
13:39
Szűkül a szlovákiai képviselők mentelmi joga (Metropol)
Csütörtöktől lépett hatályba Szlovákiában a parlamenti képviselők mentelmi jogát szabályozó törvény módosítása, amely nemcsak a törvényhozók, hanem az államfő, az államügyészek, a bírák és a rendfenntartó szervek tagjainak szabálysértési mentességét is megszünteti.
márc. 1
14:09
Letette az esküt az új finn elnök (hvg.hu)
Letette a hivatali esküt csütörtökön Sauli Niinistö, Finnország új államfője, aki fölényesen nyerte meg a februári elnökválasztást.
márc. 1
14:15
Lemondott fizetéséről a görög miniszterelnök (Metropol)
Az országát sújtó adósságválságra való tekintettel lemondott a fizetéséről Lukasz Papademosz görög miniszterelnök. Kormányzati források szerint Papademosz lépése "személyes elhatározás" volt, tervét a bejelentést megelőzően még legközelebbi munkatársaival sem osztotta meg.
márc. 1
14:27
Lemondott fizetéséről a görög miniszterelnök (Infostart)
Az országát sújtó adósságválságra való tekintettel lemondott a fizetéséről Lukasz Papademosz görög miniszterelnök.
márc. 1
14:27
A német-lengyel kapcsolatokra koncentrálna Joachim Gauck (hvg.hu)
Kiemelt figyelmet kíván szentelni a német-lengyel kapcsolatoknak megválasztása esetén Joachim Gauck német elnökjelölt, aki erről a Lódzi Egyetemen tartott előadásában beszélt csütörtökön.
márc. 1
14:29
Papademosz lemondott fizetéséről (hvg.hu)
Az országát sújtó adósságválságra való tekintettel lemondott a fizetéséről Lukasz Papademosz görög miniszterelnök.
márc. 1
15:03
Lerobbant magyar buszt vontak ki a forgalomból Ausztriában (hvg.hu)
Kivontak a forgalomból egy rossz műszaki állapotú és túlterhelt magyar buszt Ausztriában - közölte csütörtökön az osztrák rendőrség. A busz magyar síelőket szállított hazafelé.

Keresés