2012. március 10. szombat

márc. 10
6:09
Kansas a következő állomás (Kripto Akadémia)
Ma Kansas államban folytatódik a republikánus maraton. Mitt Romney, az éllovas mögött egy újabb tekintélyes támogató sorakozott fel, Bob Dole, az 1996-os republikánus elnökjelölt.
márc. 10
6:11
A múlt homálya (Kripto Akadémia)
Összesen 12 ezer osztrák neve szerepelt az egykori csehszlovák kommunista titkosszolgálat, a Státní Bezpecnost (StB - "Állambiztonság") aktáiban - tették közzé a napokban történészek. Többségük nem az StB munkatársa volt, hanem jelentettek róluk. A rossz emlékű titkosszolgálat külföldön is kiterjedt tevékenységet folytatott.
márc. 10
6:13
Félresikerült mentőakció (Kripto Akadémia)
Meghalt a két európai túsz, akit tavaly májusban ejtettek foglyul fegyveresek Nigériában. A kimentésükre indított brit és nigériai katonai mentőakció kudarcot vallott, de a fogva tartókat sikerült elkapni. Olasz képviselők nemtetszésüket fejezték ki, amiért Nagy-Britannia nem konzultált a római kormánnyal a művelet megkezdése előtt.
márc. 10
6:15
Szelektíven választ partnert a kormány (Kripto Akadémia)
Bugár Béla pártja, a Híd-Most állásfoglalásában leszögezte: Orbán Viktor kormánya a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) szurkol az előrehozott, szlovákiai parlamenti választások során. Bugár Béla szerint közvetlenül beleavatkozik a szlovákiai választásokba a magyar külügyminisztérium parlamenti államtitkára, amikor "azt tanácsolja, hogy az MKP-t válasszák".
márc. 10
7:33
Szlovákia: magyar pártként csak az MKP-ra gondol a Fidesz (hvg.hu)
Várakozással tekintenek a megkérdezett fideszes képviselők a szombati szlovákiai választásokra. Mindenki kiemelte annak fontosságát, hogy magyar képviselők is bekerüljenek a szlovák parlamentbe. Azonban magyar pártként csak az MKP-ben gondolkodnak. A csütörtöki közvélemény-kutatások szerint mind az MKP, mind a Híd bejuthat a szlovák parlamentbe.
márc. 10
9:03
Megkezdődtek a parlamenti választások Szlovákiában (hvg.hu)
Szombat reggel hét órakor országszerte csaknem hatezer választóhelyiség nyílt meg Szlovákiában, ezek este tíz óráig tartanak nyitva. Az előrehozott parlamenti választáson rekord alacsony szintű részvétel várható az utóbbi hónapok felmérései és több elemző egybehangzó állítása szerint.
márc. 10
9:24
Választásokat tartanak ma Szlovákiában (Metropol)
Megkezdődtek az előrehozott parlamenti választások Szlovákiában: szombat reggel hét órakor országszerte csaknem hatezer választóhelyiség nyílt meg, ezek este tíz óráig tartanak nyitva.
márc. 10
9:26
Európában még nem tetőzött az influenzajárvány (Metropol)
Európában továbbra is nő az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, de három országban már tetőzött a járvány — közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.
márc. 10
9:42
9/11-ről rikoltozott egy amerikai légikísérő (Metropol)
A repülőgép várható lezuhanásáról és a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrorcselekményekről rikoltozott egy zavartan viselkedő utaskísérő az American Airlines amerikai légitársaság felszállásra készülő gépén a dallasi repülőtéren: a stewardesst végül az utasok segítségével legyűrték, a gép némi késéssel a levegőbe emelkedett és biztonságosan megérkezett úti céljára.
márc. 10
9:57
Megkezdődtek a parlamenti választások Szlovákiában (Infostart)
Megkezdődtek az előrehozott parlamenti választások Szlovákiában: szombat reggel hét órakor országszerte csaknem hatezer választóhelyiség nyílt meg, ezek este tíz óráig tartanak nyitva. A voksoláson rekord alacsony szintű részvétel várható az utóbbi hónapok felmérései és több elemző egybehangzó állítása szerint.
márc. 10
10:33
Al-Kaida-tagokat öltek meg Jemenben (hvg.hu)
Huszonhárom feltételezett al-Kaida-tagot öltek meg éjszakai légitámadásokban Jemen középső részében, Beida tartományban - közölték szombaton biztonsági források.
márc. 10
10:33
Utolsóként Obama gratulált Putyinnak (Infostart)
Minden alap megvan a minőségi ugrásra az orosz-amerikai kapcsolatokban - jelentette ki Vlagyimir Putyin megválasztott államfő Barack Obama amerikai elnökkel folytatott pénteki telefonbeszélgetésekor. Obama az elnöki különgép, az Air Force One fedélzetéről hívta fel Putyint, hogy gratuláljon választási győzelméhez.
márc. 10
11:45
Magyar helységnevekről is szavaznak Szlovákiában (hvg.hu)
A parlamenti választásokkal egy időben több szlovákiai településen népszavazásokat is tartanak. Gútán (Kolárovo) és Pereden (Tesedíkovo) a két felvidéki település eredeti, magyar nevének visszaállításáról is szavazhatnak az ott élők. Révkomáromban nem szavazhatot egy férfi, aki korábban felvette a magyar állampolgárságot.
márc. 10
12:06
Tűz ütött ki az acsádi idősotthonban (Metropol)
Eloltották azt a tüzet amely szombat délelőtt a Vas megyei Acsádon egy idősotthonban keletkezett; egy idős nő életét veszítette, egy gondozott és egy ápoló pedig füstmérgezést szenvedett, őket a mentők kórházba vitték.
márc. 10
12:24
Tízezren az ellenzék moszkvai nagygyűlésén (Metropol)
A rendőrség szerint mintegy tízezer ember gyűlt össze szombat délután a moszkvai Novij Arbat sugárúton az orosz ellenzék nagygyűlésén, ahol a múlt heti elnökválasztás eredménye ellen tiltakoznak.
márc. 10
12:39
Kiváltak a nacionalisták a moszkvai nagygyűlésen (hvg.hu)
A rendőrség szerint mintegy tízezer ember gyűlt össze szombat délután a moszkvai Novij Arbat sugárúton az orosz ellenzék nagygyűlésén, ahol a múlt heti elnökválasztás eredménye ellen tiltakoznak.
márc. 10
13:51
A Facebookon bukott le a bigámista (hvg.hu)
A Facebook ismerős-ajánlója révén fedezte fel két amerikai nő, hogy ugyanaz a férfi a férje mindkettőjüknek.
márc. 10
14:12
Osztályharc az amerikai Republikánus Pártban (Metropol)
Miközben a republikánusok választási osztályharc kirobbantásával vádolják a magát a középosztályt védelmező Robin Hoodként beállító Barack Obamát, a jelöltállítási küzdelem során magán az ellenzéki párton belül is egy gazdag-szegény háború bontakozott ki, az egyik póluson a multimilliomos Mitt Romney-val, a másikon pedig a "kékgalléros" származásával büszkélkedő Rick Santorummal.
márc. 10
14:27
Rendben zajlik a szlovák választás (hvg.hu)
Országszerte fennakadások nélkül zajlik a szavazás a szombat reggel hét órakor kezdődött előre hozott parlamenti választásokon Szlovákiában. Kora délutánig szinte az összes nagyobb politikai párt vezetője leadta szavazatát. Többen a választások fontosságára hívták fel a figyelmet és az azon való részvételre szólították fel a lakosságot.
márc. 10
15:03
Érvénytelen volt a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének a szombati közgyűlése (Infostart)
Érvénytelennek bizonyult a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) szombatra összehívott lábnyiki küldöttgyűlése, ezért a korábban lemondott vezetőknek újabb közgyűlést kell összehívniuk.
márc. 10
15:57
Leégett Krasznahorka vára - fotó (hvg.hu)
A rozsnyói, dobsinai, szepsi és kassai tűzoltók oltották el a krasznahorkai várat. A várnak a tetőszerkezete gyulladt ki, egyelőre ismeretlen okokból, majd a tűz fokozatosan továbbterjedt - írta az Új Szó.
márc. 10
16:51
Ellenzékieket vettek őrizetbe Moszkvában (hvg.hu)
Az orosz rendőrség őrizetbe vette Szergej Udalcovot, a Baloldali Front mozgalom vezetőjét és tucatnyi hívét Moszkvában szombaton azt követően, hogy engedély nélküli tiltakozásba kezdtek az ellenzék közös nagygyűlése után.
márc. 10
17:09
Kigyulladt a krasznahorkai vár (Infostart)
Kigyulladt a krasznahorkai vár szombat délután - adta hírül a SITA szlovák hírügynökség.
márc. 10
18:06
Kigyulladt a krasznahorkai vár (Metropol)
Feltehetően gyerek-csíny állhat a tűz mögött. Krasznahorka vára túlélte az első és a második világháborút, most pedig rövid idő alatt a lángok olyan pusztítást végeztek, amilyenre a legöregebbek sem emlékeztek.
márc. 10
18:21
Zátonyra futott egy üres tartályhajó a szicíliai partoknál (hvg.hu)
Rossz időjárási viszonyok között zátonyra futott szombaton egy üres olasz tartályhajó a szicíliai partok közelében. A legénység mind a 19 tagját kimentették.
márc. 10
18:39
Húszezren emlékeztek Zoran Djindjicre Belgrádban (hvg.hu)
Zoran Djindjicre, a 2003. március 12-én meggyilkolt szerb miniszterelnökre emlékeztek szombaton annak a több mint 20 ezer főt számláló néma felvonulásnak a résztvevői, akik Belgrádban a szerb kormány épületénél, a merénylet helyszínén elhelyezték a kegyelet virágait.
márc. 10
19:03
Leégett a krasznahorkai vár (Kripto Akadémia)
Kigyulladt a krasznahorkai vár szombat délután - adta hírül a SITA szlovák hírügynökség.
márc. 10
19:15
Csúsznak a választási részeredményekkel Szlovákiában (hvg.hu)
A tervezetthez képest legalább 10 perccel később kerül sor a szlovákiai parlamenti választások hivatalos befejezésére - tudta meg az MTI pozsonyi irodája szombaton. A késedelem oka, hogy Sopornyában a választóhelyiséget reggel nem sikerült pontosan 7 órakor megnyitni, így ezen a helyen ennyivel később zárul majd a szavazás is.
márc. 10
19:51
A közbiztonság romlását okozzák a forradalmak? (Infostart)
Az arab tavaszként emlegetett felkeléshullám eredményeként romlott a helyiek biztonságérzete Egyiptom, Tunézia és Bahrein térségében is. Jemenben a változás csak kismértékű.
márc. 10
20:09
Magasabb lehet a részvételi arány a vártnál Szlovákiában (hvg.hu)
Magasabb lehet a szlovákiai parlamenti választások részvételi aránya a vártnál, amennyiben nem lankad a választók szavazókedve a szavazóhelyiségek este 10 órakor esedékes bezárásáig.
márc. 10
21:21
Kézigránátos merénylet a kenyai fővárosban (hvg.hu)
Kézigránátos merényletet követtek el szombat este a kenyai főváros egyik autóbusz-állomásán. A támadásnak három halálos, valamint több mint húsz sebesült áldozata van. Egy rendőrségi közlemény szerint a merényletet a szomáliai al-Shabaab milícia követte el.
márc. 10
21:39
Az ENSZ-szervezet 75 millió dollárt kér a palesztinoknak (Infostart)
Hetvenöt millió dollár folyósítására kérte az adományozó országokat az ENSZ palesztin menekülteket segélyező ügynöksége (UNWRA); a pénzből iskolák, kórházak fenntartását fizetnék, valamint kis összegű járandóságot folyósítanának a nagy szegénységben élő menekülteknek az év hátralévő részében.
márc. 10
22:15
Bizakodó hangulat uralkodik az MKP és a Most-Híd székházában (hvg.hu)
Alig egy órával a szlovákiai parlamenti választások befejezése előtt bizakodó, de nem feszültségmentes hangulat uralkodik a Magyar Koalíció Pártja és a Most-Híd párt székházában.

Keresés