2012. március 13. kedd

márc. 13
5:15
Felújítják a krasznahorkai várat (Kripto Akadémia)
Néhány hónapon belül részlegesen felújíthatják a krasznahorkai vár megsérült tetőszerkezetét és falait - közölte a pozsonyi Új Szó tudósítása szerint Daniel Krajcer kulturális miniszter. Hozzátette, az egész vár biztosítva volt, s a kulturális minisztérium készen áll arra, hogy tartalékaiból biztosítsa a helyreállításhoz szükséges forrásokat.
márc. 13
5:17
Tőkés László kilépett az RMDSZ-ből (Kripto Akadémia)
Tőkés László, az RMDSZ egyik alapító tagja, brüsszeli listavezetője, aki évek óta a romániai magyar érdekképviselet legádázabb kritikusa és ellenfele volt, tavaly pedig saját pártot is alapított, tegnap kilépett az RMDSZ-ből.
márc. 13
5:45
A Facebookról lopták le NATO-tisztek személyes adatait (Infostart)
A Facebookról lopták le NATO-tisztviselők személyes adatait ismeretlen csalók, akik az atlanti szövetség egyik legmagasabb rangú parancsnokának nevében nyitottak hamis oldalt a közösségi portálon.
márc. 13
5:45
Mesterlövész az Afganisztánban 16 civilt meggyilkoló katona (hvg.hu)
Kiképzett gyalogos mesterlövész az a katona, akit Afganisztánban az után vettek őrizetbe, hogy afgán civileket gyilkolt meg Kandahár tartományban - közölte hétfőn híroldalán a CNN, magas rangú Pentagon-forrásra hivatkozva.
márc. 13
5:51
Szoros befutót jósolnak (Kripto Akadémia)
Rick Santorum és Newt Gingrich nagy reményekkel kampányolt a mai két előválasztás előtt.
márc. 13
5:53
Megtorlástól félnek az amerikai katonák (Kripto Akadémia)
Bosszút esküdtek az afganisztáni tálibok azt követően, hogy egy ámokfutó amerikai katona 16 ártatlan ember, köztük kilenc gyermek életét oltotta ki vasárnap. Angela Merkel német kancellár tegnap váratlanul Afganisztánba látogatott.
márc. 13
5:55
Katasztrófa fenyegetett? (Kripto Akadémia)
Amióta 2000 augusztusában elsüllyedt Oroszország legmodernebb atom-tengeralattjárója, a Kurszk, a világ megkülönböztetett figyelemmel kísér minden hasonló jellegű balesetet. Még a Kurszk tragédiájának minden kérdésére sem kaptunk választ, az újabb, decemberi baleset máris újabb izgalmas találgatásokra ad okot.
márc. 13
6:21
Kiképzett mesterlövész ölt meg 16 civilt (Infostart)
A CNN információ szerint kiképzett gyalogos mesterlövész az a katona, aki Afganisztánban 16 civilt ölt meg a hétvégén.
márc. 13
6:39
Olajszállító kamionkonvojra támadt a FARC (hvg.hu)
A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbalos gerillaszervezet fegyveresei hétfőn megtámadtak egy olajszállító kamionkonvojt - közölték a helyi hatóságok.
márc. 13
6:39
Könnyítés a spanyol gazdaságnak (Infostart)
A korábban tervezettnél csaknem egy százalékponttal magasabb államháztartási hiányt engedélyeznek az euróövezet pénzügyminiszterei idén Spanyolországnak. Ezt az Eurócsoport elnöke jelentette be Brüsszelben.
márc. 13
6:41
Halál egy brüsszeli mecsetben (Infostart)
Brüsszelben egy ember meghalt, amikor egy férfi felgyújtotta a város egyik mecsetét.
márc. 13
6:43
Bangladesben 150-en eltűntek (Infostart)
Bangladesben 150-en eltűntek, amikor elsüllyedt egy folyami komp a Megna folyón.
márc. 13
6:45
Tűzszüneti megállapodás Izrael és a palesztinok között (Infostart)
Tűzszüneti megállapodást kötöttek Izraellel a gázai övezet palesztin csoportjai tegnap Egyiptomban.
márc. 13
7:33
Mecsetet gyújtottak fel Brüsszelben - az imám meghalt (hvg.hu)
Lángba borította Brüsszel egyik mecsetét hétfő este egy férfi, a merényletben életét vesztette a szentély síita imámja.
márc. 13
7:39
Pellengérre állította fiát a rossz jegyek miatt (Kripto Akadémia)
Rossz osztályzatok miatt "szendvicset" csinált fiából egy férfi Floridában: szendvicsemberként kellett a gyereknek ácsorognia egy utcasarkon és a nyakában lógó plakátokon tudatni a járókelőkkel, hogy milyen gyatra iskolai jegyei vannak.
márc. 13
7:54
Tűzszünet a gázai övezetben (Metropol)
Izrael és a gázai palesztin csoportok tűzszünetet kötöttek egymással négy napon át tartó öldöklés után - jelentették világhírügynökségek egyiptomi biztonsági illetékesekre hivatkozva, akik közvetítettek a fegyvernyugvási megállapodás létrejöttének érdekében.
márc. 13
7:56
Ma döntenek az EU-ban a kohéziós pénzekről (Metropol)
A Magyarország ellen túlzott államháztartási hiány miatt folyó eljárás keretében kidolgozandó újabb ajánlás is napirenden lesz az európai uniós pénzügyminiszterek mai brüsszeli találkozóján.
márc. 13
7:57
Kína még az idén rendszerbe állítja repülőgép-hordozóját (Kripto Akadémia)
Kína még az idén rendszerbe állítja első repülőgép-hordozóját - közölte a haditengerészet egy magas beosztású tisztje a parlament ülésszakához kapcsolódóan.
márc. 13
8:12
A kezünkben az életük (Metropol)
Segélyvonalak, adománygyűjtő helyek, számlaszámok, önkéntes programok és még számos lehetőség áll rendelkezésre ahhoz, hogy akár magánszemélyek is segíthessenek rászoruló gyermekeken. Az adományozási kedv egyre nő, sokan mégsem bíznak abban, hogy a felajánlásuk célba ér.
márc. 13
8:15
Kiállt a halálbüntetés mellett egy kínai parlamenti képviselő (Kripto Akadémia)
A halálbüntetés fenntartása mellett szállt síkra a kínai Országos Népi Gyűlés, vagyis a parlament egyik képviselője a most folyó ülésszakon Pekingben - jelentette a Hszinhua hírügynökség kedden.
márc. 13
8:27
Tüntettek Afganisztánban a tömeggyilkos amerikai miatt (hvg.hu)
Több száz diák tüntetett kedden a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban amiatt az amerikai katona miatt, aki lemészárolt 16 civilt a déli Kandahárban - közölték szemtanúk. Ez az első jelentősebb demonstráció a vasárnapi eset miatt.
márc. 13
8:30
Megváltást várnak a szlovákok Ficótól (Metropol)
Robert Fico és pártja, a szociáldemokrata Smer elsöprő győzelme mellett az Egyszerű Emberek sikere jelentett némi meglepetést, egyébként a papírforma dominált – nyilatkozta a Népszabadságnak Szarka László történész.
márc. 13
8:45
Megreformálná az igazságszolgáltatást a kínai főbíró (hvg.hu)
Az átláthatóság növelésére és a korrupció visszaszorítására további reformok szükségesek a kínai igazságszolgáltatási rendszerben - jelentette ki Vang Seng-csün (Wang Shengjun), a legfelsőbb bíróság elnöke az Országos Népi Gyűlés előtt.
márc. 13
8:47
Így néz ki a tűz után a leégett Krasznahorka vára (hvg.hu)
Megkezdődött a kiállítási tárgyak elszállítása a krasznahorkai várból, miután a tűzoltóegységeknek sikerült stabilizálni a helyzetet hétfő délutánra a krasznahorkai várban. A 13. századi krasznahorkai vár a felében magyarok lakta Krasznahorkaváralja település legjellegzetesebb nevezetessége, Szlovákia egyik legértékesebb történelmi épülete.
márc. 13
8:49
Elnök lehet a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetőjéből is (hvg.hu)
Sikerült megszereznie ötszáz választott tisztségviselő támogatását, és így indulhat a francia elnökválasztáson Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetője - jelentette be kedden a politikus.
márc. 13
9:03
Tűzszünetet kötött Izrael és a gázai palesztin csoportok (hvg.hu)
Izrael és a gázai palesztin csoportok tűzszünetet kötöttek egymással négy napon át tartó öldöklés után - jelentették világhírügynökségek egyiptomi biztonsági illetékesekre hivatkozva, akik közvetítettek a fegyvernyugvási megállapodás létrejöttének érdekében.
márc. 13
9:03
Indulhat a francia elnökválasztáson Marine Le Pen (Infostart)
Sikerült megszereznie ötszáz választott tisztségviselő támogatását, és így indulhat a francia elnökválasztáson Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetője - jelentette be kedden a politikus.
márc. 13
9:21
Hatezer év börtönbüntetésre ítéltek egy egykori katonát (hvg.hu)
Hatezerhatvan évi börtönbüntetésre ítéltek egy volt katonát Guatemalában, aki 1982-ben részt vett egy több mint 200 ember életét követelő tömegmészárlásban.
márc. 13
9:21
Tüntetés Afganisztánban a civilek lemészárlása miatt (Infostart)
Több száz diák tüntetett kedden a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban amiatt, hogy egy amerikai katona lemészárolt 16 civilt, zömmel nőket és gyerekeket a déli Kandahár tartományban - közölték szemtanúk. Ez az első jelentősebb demonstráció a vasárnap hajnali eset miatt.
márc. 13
9:39
Halál várhat a civileket lemészárló amerikai mesterlövészre (hvg.hu)
Nem zárta ki az amerikai védelmi miniszter, hogy halálra ítélhetik azt az amerikai törzsőrmestert, aki vasárnap hajnalban a dél-afganisztáni Kandahár tartományban lemészárolt 16 civilt, zömmel nőket és gyerekeket.
márc. 13
9:57
Harci helikopter zuhant le Oroszországban (hvg.hu)
Lezuhant egy harci helikopter hétfőn este Oroszországban, 230 kilométerre északnyugatra Moszkvától, a két pilóta meghalt - közölték a hatóságok.
márc. 13
10:03
Megkezdődött az EU-pénzügyminiszterek találkozója (Kripto Akadémia)
Megkezdődött kedd délelőtt az európai uniós tagországok pénzügyminisztereinek találkozója Brüsszelben, az ülés napirendjén szerepel az a javaslat is, hogy az EU részlegesen függessze fel a Magyarországnak járó jövő évi kohéziós keret felhasználhatóságát.
márc. 13
10:15
Kétszáz emberrel együtt süllyedt el egy komp Bangladesben (hvg.hu)
Elsüllyedt egy folyami komp Bangladesben kedden mintegy 200 emberrel a fedélzetén.
márc. 13
10:21
Kohéziós pénzek - Az osztrák pénzügyminiszter több időt adna Magyarországnak (Kripto Akadémia)
Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter szerint az Európai Unió helyesen tenné, ha több időt adna Magyarországnak pénzügyei rendbetételére.
márc. 13
10:33
Szakadékba hajtott egy autóbusz Kínában (hvg.hu)
Szakadékba zuhant egy busz, utasai közül 15-en a helyszínen meghaltak kedden a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány Apa (Aba) prefektúrájában - jelentette a Hszinhua hírügynökség.
márc. 13
10:35
Itt a bosszú az amerikai katona ámokfutása után (hvg.hu)
Rálőttek egy afgán kormányzati küldöttségre kedden a dél-afganisztáni Kandahár tartományban, abban a faluban, ahol vasárnap hajnalban egy amerikai katona lemészárolt 16 civilt, köztük kilenc gyereket és három nőt.
márc. 13
10:36
Hatezer évi börtön a tömeggyilkos katonának (Metropol)
Hatezerhatvan évi börtönbüntetésre ítéltek egy volt katonát Guatemalában, aki 1982-ben részt vett egy több mint 200 ember életét követelő tömegmészárlásban.
márc. 13
10:39
OECD: növelni kell a foglalkoztatást Magyarországon (Kripto Akadémia)
A munkaerőpiacot tekintve erősíteni kell az aktivitási rátát Magyarországon, mert a foglalkoztatás alacsony szintje az ország egyik legnagyobb gondja - közölte Andrew Dean, az OECD igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
márc. 13
11:09
Lázadók megölhettek több katonát Szíriában (hvg.hu)
Szíriai lázadók megöltek legalább tíz katonát kedd hajnalban az ország északnyugati részén lévő Idlíb tartomány Maarrat-en-Numán városában - jelentette egy jogvédő szervezet.
márc. 13
11:09
Megvonta Ciprus befektetői osztályzatát a Moody's (Infostart)
Megvonta Ciprustól a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot kedden a Moody's Investors Service, a ciprusi bankrendszer görögországi kitettségéből eredő költségvetési és piaci bizalmi kockázatokkal indokolva a lépést.
márc. 13
11:45
Súlyos buszbaleset Kínában (Infostart)
Kínában 15 ember meghalt, amikor szakadékba zuhant egy busz Szecsuan tartományban.
márc. 13
12:21
Letartóztatták a News International volt igazgatóját (hvg.hu)
A News International egykori vezetőjét is letartóztatták a tavalyi brit sajtóbotrány ügyében - írja a Daily Mail.
márc. 13
12:24
Jemeni Al-Kaida-vezető és rendőrök halála (Metropol)
Életét vesztette az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egy helyi vezetője, Nászer al-Dzafri és egy fegyverese kedden a jemeni biztonsági erőkkel vívott tűzharcban a fővárostól, Szanaától délre, Baida tartományban, miután egy öngyilkos merénylő három rendőr életét oltotta ki - közölte egy biztonsági forrás.
márc. 13
12:27
Nincs eléggé nagy terem a szlovák parlamentben a Smer képviselőinek (Kripto Akadémia)
Nem fér el a szlovákiai választásokon fölényes győzelmet szerző baloldali Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) összes képviselője a szlovák parlament épületének egyetlen helyiségében sem, ezért kérdéses, hogy Robert Fico pártjának képviselői klubja hol tartja majd a gyűléseit - adta hírül a Sme szlovákiai liberális napilap kedden.
márc. 13
12:39
A csehek is kevesebben vannak (hvg.hu)
A Cseh Köztársaságnak a tavalyi év végén 10 millió 504 ezer lakosa volt, 28 567-el kevesebb, mint 2010 végén. A 2010-es évben még 26 ezerrel nőtt a lakosság száma - közölte a cseh statisztikai hivatal kedden Prágában.
márc. 13
12:39
Csökkent Csehország lakossága (Infostart)
A Cseh Köztársaságnak a tavalyi év végén 10 millió 504 ezer lakosa volt, 28 567-el kevesebb, mint 2010 végén. A 2010-es évben még 26 ezerrel nőtt a lakosság száma - közölte a cseh statisztikai hivatal.
márc. 13
12:42
Gyújtogatás áldozata lett egy síita imám Brüsszelben (Metropol)
Lángba borította Brüsszel egyik mecsetét hétfő este egy férfi, a merényletben életét vesztette a szentély síita imámja.
márc. 13
12:57
Kofi Annan nem adott sok időt Szíriának (hvg.hu)
Kofi Annan, az ENSZ és az Arab Liga szíriai küldöttje már kedden választ vár Damaszkusztól azokra a javaslataira, amelyeket néhány nappal korábban közölt Bassár el-Aszad elnökkel az erőszak megállítása érdekében. Erről maga Annan számolt be ankarai sajtóértekezletén.
márc. 13
12:57
Közömbösek, vagy szófogadóak Putyin választói? (Infostart)
A moszkvai Puskin tér szökőkútja a demokráciáért folyó küzdelem jelképe lett Oroszországban, még a Novij Arbat sugárúton lévő, tribünné vált telefonfülke sem tud vele versenyre kelni - írja Andrej Kolesznyikov a gazeta.ru internetes lap keddi számában.
márc. 13
13:03
Nők bújtatták a maffiafőnököt (Kripto Akadémia)
Tizennyolc rokonát tartóztatták le a dél-olasz 'ndrangheta bűnszervezet körözött vezérének, akit húsz éven át élettársa, anyósa és nagynénjei bújtattak.

Keresés