2012. március 3. szombat

márc. 3
1:03
Házkutatás Christian Wulffnál (Metropol)
A hannoveri ügyészség nyomozói a Wulff-házaspárral egyetértésben, előre egyeztetett időpontban hajtották végre a házkutatást.
márc. 3
5:51
Komoly bajba került Marine Le Pen (Kripto Akadémia)
Folyamatosan csökken az esélye annak, hogy Marine Le Pen, a jobboldali radikális Nemzeti Front elnöke indulhat a elnökválasztáson. Bejelentette ugyanis, hogy még 48 polgármester támogató szavazata hiányzik.
márc. 3
5:53
Pusztulás fenyegeti Pompejit (Kripto Akadémia)
Drámai helyzet alakult ki Pompejinál. Az antik emlékek pusztulása megállíthatatlannak tűnik. Szinte naponta érkeznek hírek arról, hogy leomlott a templomok, illetve egykori császári lakások egy-egy darabja. Bár az Európai Unió anyagi hozzájárulást nyújt az épületek restaurálásához, a pénz aligha old meg minden gondot.
márc. 3
5:55
Megszűnhet a Costa Crociere (Kripto Akadémia)
A Costa Crociere olasz hajótársaság megszűnését jósolják olasz lapok, miután a közelmúltban két baleset is történt a flotta hajóin.
márc. 3
5:57
Homszban a Vörös Félhold (Kripto Akadémia)
Már a damaszkuszi tüntetőkra is lőnek Aszad katonái. Nagy Britannia és az Egyesült Államok után Franciaország is bezárja szíriai diplomáciai képviseletét. A Vörös Félhold munkatársai bejutottak Homszba, ahol szörnyű humanitárius helyzet alakult ki. A külföldi újságírókat kimenekítették.
márc. 3
6:09
Sarokkő marad az 5. cikkely (Kripto Akadémia)
Magyarország biztonságának sarokköve továbbra is az Észak-atlanti Szerződés 5. cikkelye a kollektív védelemről - szögezi le az új Nemzeti Biztonsági Stratégia, amelyet Sztáray Péter, a Külügyminisztérium politikai igazgatója mutatott be tegnap a Magyar Külügyi Intézetben.
márc. 3
6:11
Igen is meg nem is Szerbiának (Kripto Akadémia)
Több halasztás után, az európai uniós tagállamok állam- és kormányfői találkozója rábólintott arra, hogy Szerbia megkapja az EU-tagjelölt ország hivatalos státusát. A csatlakozási tárgyalásokat azonban nem kezdheti meg. Erre még várnia kell, ez lesz a csatlakozási folyamat következő lépcsője.
márc. 3
6:45
A volt államfő együttműködő volt (168 Óra Online)
Christian Wulff lemondott német államfő ellen korrupció gyanúja miatt indult eljárás, indítványozták mentelmi joga felfüggesztését.
márc. 3
8:12
Megdobálták az államfőt, menekülnie kellett (Kitekintő)
Nicolas Sarkozy francia államfőnek egy kávézóban kellett menedéket keresnie a tüntetők össztüze elől a dél-nyugat-franciaországi Bayonne-ban, ami elnökválasztási kampányának állomása volt.
márc. 3
8:15
Házkutatást tartottak a volt államfőnél (Kripto Akadémia)
Házkutatást tartottak pénteken Christian Wulff lemondott német államfő otthonában.
márc. 3
8:33
Kemény válasz Szájer Józsefnek (Kripto Akadémia)
Az Európai Bizottság mint az európai uniós szerződések őre pártatlanul kezeli az EU valamennyi tagállamát - szögezte le Neelie Kroes, az Európai Bizottság médiaügyekben is illetékes tagja Szájer József fideszes európai parlamenti (EP) képviselőnek pénteken írt válaszlevelében.
márc. 3
8:45
A briteknél is rekordot döntenek az üzemanyagárak (Infostart)
Rekordra emelkedtek a kiskereskedelmi üzemanyagárak Nagy-Britanniában a folyamatosan dráguló olaj hatására.
márc. 3
8:48
Szlovákia választ: MKP sehol, Bugárék Matovicék után kullognak (Kitekintő)
3 584 fős reprezentatív mintán készített választási prognózist a SANEP közvélemény-kutató a Nový Čas napilap számára. Az eredmények meglepőek.
márc. 3
9:03
Peren kívül egyezett meg a BP a mexikói-öbölbeli károsultakkal (Infostart)
Peren kívüli megegyezésre jutott a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa károsultjainak egy részével a BP olajvállalat.
márc. 3
9:09
Megvédte Orbánt Szapáry György (Kripto Akadémia)
Olvasói levélben válaszolt a The Washington Postban a magyarországi médiaszabadsággal kapcsolatos vádakra Szapáry György washingtoni nagykövet; levele pénteken jelent meg a lap internetes változatában.
márc. 3
9:42
Egyre kevesebb pénzt oszt az RMDSZ (Kitekintő)
A Krónika napilap cikke szerint évről-évre növekszik a magyarságnak járó román költségvetési támogatás, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) viszont ennek évről-évre kisebb hányadát osztja ki nyílt pályázat útján.
márc. 3
9:45
BP: 7,8 milliárd dollár a mexikói-öbölbeli károsultaknak (Metropol)
Peren kívüli megegyezésre jutott a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa károsultjainak egy részével a BP olajvállalat.
márc. 3
9:47
Ahmadinezsád vesztésre áll (Metropol)
A hivatalban lévő Mahmúd Ahmadinezsád elnökkel rivális konzervatív erők vezetnek a pénteken megtartott iráni parlamenti választásokon a részeredmények szerint.
márc. 3
10:03
Ahmadinezsád húga nem került be a parlamentbe (Metropol)
Nem került be az iráni törvényhozásba a hivatalban lévő államfő, Mahmúd Ahmadinezsád húga a pénteki parlamenti választáson - jelentette szombatra virradóra a Mehr iráni hírügynökség.
márc. 3
10:03
Védelmet kérnek a csíksomlyói búcsúnak (168 Óra Online)
A csíksomlyói búcsú védettséget kapna, azaz senki nem szüntethetné meg, hatalmi eszközzel sem, amennyiben felkerülne az UNESCO szellemi világörökség listájára – hangzott el az ügyben tartott csíkszeredai találkozón.
márc. 3
10:05
Újabb tornádók az Egyesült Államokban (Metropol)
Legkevesebb 28 halálos áldozatot követeltek azok a nagy erejű viharok és tornádók, amelyek pénteken söpörtek végig az Egyesült Államok középnyugati és déli részén; a hatóságok szerint a forgószelek több kisebb települést is a földdel tettek egyenlővé.
márc. 3
10:15
Házkutatást tartottak Christian Wulff volt német államfőnél (Infostart)
Házkutatást tartottak pénteken Christian Wulff lemondott német államfő otthonában.
márc. 3
10:21
Összedőlt egy lelátó Stockholmban (Metropol)
Összedőlt egy ideiglenesen épített lelátó a stockholmi Globen Arena sportcsarnokban tartott koncerten, a helyi média híradásai szerint a balesetben húszan megsérültek, mind tizenévesek.
márc. 3
10:33
Tornádók söpörtek végig az Egyesült Államokon (Infostart)
Újabb tornádók söpörtek végig pénteken az Egyesült Államok középnyugati és déli részén; a hatóságok szerint a forgószelek legalább 22 ember életét oltották ki, és épületeket rongáltak meg.
márc. 3
10:36
Elemzők szerint a küszöbön az államcsőd (Kitekintő)
Figyelőnkben összeállítottuk az elmúlt napok legfontosabb latin-amerikai eseményeit.
márc. 3
11:30
Kollektív jogokat az Unió minden kisebbségi állampolgárának! (Kitekintő)
Az Unióban ,,a kisebbségek problematikáját a kollektív jogok alapján kell megoldani" - tudatta nyilatkozatában Ágoston András, a VMDP elnöke.
márc. 3
11:33
Már tilos az orosz választók győzködése (Metropol)
Kampánycsend lépett életbe szombaton Oroszországban, ahol vasárnap hat évre választanak elnököt a szavazásra jogosultak A választási törvény szerint a kampánycsend beállta előtt elhelyezett plakátokat, propagandaanyagokat nem kell eltávolítani, ha azok legalább ötven méteres távolságban vannak a szavazóhelyiségektől. Néhány őrizetbe vétel a kampánycsend megsértése miatt.
márc. 3
11:51
Megkezdődött a bizonyítási eljárás (Metropol)
Bírósággá alakították át Grosseto toszkán város színházát a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia bizonyítási eljárására, melyre nyolcszázan akkreditáltatták magukat, közöttük a szerencsétlenség túlélői, a feleket képviselő nyolcvan ügyvéd és újságírók.
márc. 3
12:03
Óceánjáró balesete: "El kell ítélni a legénységet, mivel az utasok helyett magát mentette" (Infostart)
Bírósággá alakították át Grosseto toszkán város színházát a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia bizonyítási eljárására, melyre nyolcszázan akkreditáltatták magukat, közöttük a szerencsétlenség túlélői, a feleket képviselő nyolcvan ügyvéd és újságírók.
márc. 3
12:06
Kemény üzenetet küldött Brüsszel (Kitekintő)
Állam- és kormányfői szinten is felszólította Szíriát az Európai Unió az erőszakos cselekmények beszüntetésére. Az Európai Tanács eközben kemény üzenetet küldött Kínának és Oroszországnak, amelyek egyelőre nem járulnak hozzá az ENSZ-ben az egységes nemzetközi fellépéshez
márc. 3
12:09
Szíria: nem engedik be a Vöröskeresztet (Metropol)
Szíriai aktivisták szerint a hadsereg szombaton ismét tüzérséggel lőtte Homsz városának egyes negyedeit, miközben továbbra is akadályozta, hogy a nemzetközi vöröskereszt helyszínen lévő konvoja az ostromlott körzet lakosságának segítségére siessen.
márc. 3
13:00
Nemzetközi elfogatóparancs Szudán védelmi minisztere ellen (Kitekintő)
A szudáni elnök után annak közeli szövetségese is nemzetközi körözés alá került. Kérdés azonban, hogy valóban bíróság elé tudják-e majd állítani a darfúri konfliktus felelősét.
márc. 3
13:03
Hallgatnia kell Putyinnak (Kripto Akadémia)
Kampánycsend lépett életbe szombaton Oroszországban, ahol vasárnap hat évre választanak elnököt a szavazásra jogosultak.
márc. 3
13:21
Tornádók okoztak felmérhetetlen pusztítást (168 Óra Online)
Újabb forgószelek söpörtek végig pénteken az ország középnyugati és déli részén.
márc. 3
13:33
Választások Iránban: nem Ahmadinezsád vezet (Infostart)
A hivatalban lévő Mahmúd Ahmadinezsád elnökkel rivális konzervatív erők vezetnek az iráni parlamenti választásokon Teheránban és több más vidéki városban a szombaton közzétett részeredmények szerint.
márc. 3
13:54
Kínával szövetkezik az ország (Kitekintő)
Az ismét nagyhatalomként játszó Oroszország számára Ázsia egyre fontosabb szerepet kezdett betölteni az elmúlt években, és Moszkva most már Kínával együtt törekszik az amerikai befolyás csökkentésére a térségben.
márc. 3
13:57
Veszett kutya harapott meg nyolc embert (Metropol)
Nyolc embert harapott meg néhány óra leforgása alatt egy veszett kutya csütörtökön Beregszászon, ahol a hatóságok óvintézkedéseket léptettek életbe.
márc. 3
13:57
Öt személyt tartóztattak le a Gorilla-tüntetések után (168 Óra Online)
Rendőrségi források szerint összesen öt személyt vettek őrizetbe a hatóságok a pénteki Gorilla-tüntetéseket követően. Szervezett rendőrségi fellépésre ugyanakkor nem volt szükség a tömeg ellen.
márc. 3
14:30
Székelyföld Brüsszelben: párhuzamos megyei irodák (Kitekintő)
Tavaly június 1-jén nagy hírveréssel, ünnepélyes keretek között felavatták Székelyföld brüsszeli képviseleti irodáját, mely azóta is üresen áll. Időközben kiderült, valójában egy helyiségben levő két irodáról van szó, mégpedig Kovászna, illetve Hargita megye külön képviseletéről.
márc. 3
14:51
A volt államfő tiszteletdíjáról vitatkoznak (168 Óra Online)
A német államelnököt, amennyiben egészségi vagy politikai okból lemondásra kényszerül, élete végéig tekintélyes tiszteletdíj illeti meg. Miután Christian Wulff köztársasági elnök nemrég lemondott, politikusok, jogászok és a média hevesen vitatja: jár-e az évi 200.000 eurós tiszteletdíj olyan elnöknek, akinek valójában erkölcsileg kifogásolható magatartása miatt kellett idő előtt távoznia. Ez annál…
márc. 3
15:24
Egy hét múlva választ Szlovákia (Kitekintő)
Egy hét múlva, március 10-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak Szlovákiában.
márc. 3
16:18
Háborút akar Izrael (Kitekintő)
Benjamin Netanjahu mielőtt az Egyesült Államokba utazik, biztosítékot várt a kanadai kormányfőtől, hogy háborús lépéseket is támogatna Irán ellen. Stephen Harper pénteken azonban korábbi kijelentéseivel ellentétben a békés megoldás mellett érvelt.
márc. 3
16:54
Jobboldali mélyrepülés várható? (Kitekintő)
Szlovákiában vitasorozatot szerveztek a választási kampányról. Az eheti vita szerint a jobboldalt büntetni fogják a választók.
márc. 3
17:33
Igen komoly árvíz fenyeget (168 Óra Online)
Legutóbb 2001 márciusában volt árvíz Kárpátalján, amely nagy károkat okozott a gazdaságnak, a lakosságnak, több tucat települést öntött el a víz. Akkor az ár levonulása után nemzetközi összefogással kidolgozták a Tisza árvízvédelmi programot, hozzáláttak a régi gátak megerősítéséhez, újak építéséhez. Mivel azonban az utóbbi években a kedvező időjárás következtében megyénkben nem alakult ki…
márc. 3
18:06
Egyiptom májusban választhat új elnököt (Kitekintő)
Történelme során először kerülhet Egyiptom élére olyan elnök, aki nem a hadsereg soraiból kerül ki.
márc. 3
18:27
Neonácik ellen tüntettek Németországban (Metropol)
Ezrek tüntettek szombaton a németországi Münsterben egy néhány száz fős neonáci felvonulás ellen, a rendőrség csak könnygáz bevetésével tudta biztosítani a szélsőjobboldaliak számára a gyülekezési jog gyakorlását.
márc. 3
18:42
Felháborító dolgot mondott a polgármester (Kitekintő)
Általános felháborodást keltett Kínában egy japán polgármester bejelentése, aki tagadta a nankingi mészárlást.
márc. 3
19:18
Szerb-román kisebbségvédelmi megállapodás (Kitekintő)
A hét paprikásra sikerült a román-szerb diplomáciai kapcsolatok háza táján. Csörte - kiegyezés - békülés.
márc. 3
21:27
57 képviselőjelölt lépett vissza (168 Óra Online)
Eddig 57 képviselőjelölt döntött úgy, hogy nem vesz részt a jövő szombati előrehozott parlamenti választásokon Szlovákiában. Négy jelöltet pedig a pártja vont vissza, így 61-en már biztosan búcsút mondhatnak a parlamentnek.

Keresés