2012. március 4. vasárnap

márc. 4
7:33
Frontálisan ütközött két vonat Lengyelországban, sok a halott (hvg.hu)
Összeütközött két személyvonat szombat éjszaka Lengyelország déli részén. A hatóságok szerint legalább tizennégy utas meghalt, csaknem hatvanan megsérültek, közülük negyvenen komoly sérüléseket szenvedett. Az ügyben még vasárnap eljárást indítanak.
márc. 4
7:51
Ötvenen haltak meg egy balesetben Guineában (hvg.hu)
Ötven ember meghalt és 27 megsérült szombaton Guineában egy közúti balesetben - közölte a belügyminisztérium. Elromlott egy teherautó fékje, amikor helyieket vitt egy vásárba. A baleset a kelet-afrikai ország délkeleti részén, Moribadou város közelében történt.
márc. 4
7:51
Romney újabb győzelmet aratott (Infostart)
Mitt Romney győzött a Washington állambeli republikánus jelöltállító gyűléseken.
márc. 4
7:53
Két személyvonat frontálisan összeütközött Lengyelországban (Infostart)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legalább tizenöt utas meghalt, 54-en megsérültek, közülük negyvenen súlyosan.
márc. 4
8:09
Megkezdődött az elnökválasztás Oroszországban (hvg.hu)
Oroszországban hat évre választanak elnököt vasárnap. Moszkvában közép-európai idő szerint reggel öt órakor nyitották ki a szavazóhelyiségeket, miközben az ország távol-keleti vidékein ekkor már záráshoz készülődtek.
márc. 4
8:33
Összeütközött két személyvonat - legalább tizennégyen meghaltak (Kripto Akadémia)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legalább tizennégy utas meghalt, csaknem hatvanan megsérültek, közülük 40 személy komoly sérüléseket szenvedett.
márc. 4
9:21
Több mint 11 százalékkal növelik a védelmi kiadásokat Kínában (hvg.hu)
Kína 11,2 százalékkal növeli idén védelmi kiadásait. A kínai parlament szóvivője vasárnap azt mondta, hogy idén 670,2 milliárd jüant (106,4 milliárd dollárt) költenek a hadseregre, ami 67 milliárd jüanos, azaz 11,2 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.
márc. 4
9:21
Nemzeti színű zöldségek az olimpián (Infostart)
A londoni olimpia szervezőbizottsága arra kéri a kertészkedő lakosokat, hogy nemzeti színekben ültetett növényekkel és zöldségekkel adjanak erőt a hazai sportolóknak a nyári játékokon.
márc. 4
9:27
Romney győzött a Washington állambeli jelöltállítón (Metropol)
Mitt Romney győzött a Washington állambeli szombati republikánus jelöltállító gyűléseken (caucusokon) - jelentette az amerikai média leadott szavazatok 83 százaléknak összeszámlálása tán.
márc. 4
9:27
Videókamerák a szavazóhelyiségekben (Kripto Akadémia)
Oroszország egész területén megkezdődött vasárnap az elnökválasztás, amelyen 111 millió szavazásra jogosult adhatja le voksát.
márc. 4
9:29
Tizenöt halott egy vonatbalesetben (Metropol)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legalább tizenöt utas meghalt, 54-en megsérültek, közülük negyvenen súlyosan.
márc. 4
9:45
Súlyos baleset, félszáz halott Guineában (Metropol)
Ötven ember meghalt és 27 megsérült szombaton Guineában egy közúti balesetben - közölte a belügyminisztérium.
márc. 4
9:47
Megkezdődött az orosz elnökválasztás (Metropol)
Oroszország egész területén megkezdődött vasárnap az elnökválasztás, amelyen 111 millió szavazásra jogosult adhatja le voksát.
márc. 4
9:57
Amerikai tornádók: 36 halott, többszáz sérült (Infostart)
Az Egyesült Államokban 36-an meghaltak és többszázan megsérültek a középnyugati és déli részeken pusztító viharokban és tornádókban.
márc. 4
10:15
Amerikai elnökjelölés: Romney győzött Washingtonban a republikánusoknál (hvg.hu)
Mitt Romney győzött a Washington állambeli szombati republikánus jelöltállító gyűléseken - jelentette az amerikai média leadott szavazatok 83 százaléknak összeszámlálása tán. Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó a részeredmények szerint a szavazatok 37 százalékát kapta, és ezzel sorozatban a negyedik fordulógyőzelmét érte el a republikánus jelöltállítási küzdelemben.
márc. 4
10:15
Egyre több az influenzás Európában (Infostart)
Európa szerte tovább emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
márc. 4
10:33
Izrael az USA nélkül is dönthet az Irán elleni lépésekről (Infostart)
Izrael saját maga hozza meg döntéseit Iránnal kapcsolatban, mivel független állam - jelentette ki a közszolgálati rádiónak nyilatkozva vasárnap Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter.
márc. 4
10:51
Harcra buzdító muzulmán egyesületet oszlattak fel (Infostart)
Egy radikális muzulmán egyesület feloszlatását rendelte el a francia belügyminiszter. A Forsane Alizza, magyarul A büszkeség lovagjai nevet viselő szervezet céljai között szerepelt egyebek mellett Franciaország kalifátussá való átalakítása, illetve az iszlám törvénykezés, a saría bevezetése.
márc. 4
11:15
Kína nem kötelezi el magát Európa mellett (Metropol)
A kínai állami befektetési alap tavaly 30 milliárd dollárral gazdagodott, de ettől még nem várható el, hogy automatikusan növekednék az európai állampapírok vásárlására fordítható összeg.
márc. 4
12:03
Liberman: Izrael független, és saját döntéseket hoz Iránról (hvg.hu)
Izrael saját maga hozza meg döntéseit Iránnal kapcsolatban, mivel független állam - nyilatkozta a közszolgálati rádiónak vasárnap Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter. "Az Egyesült Államok kétségtelenül a legnagyobb hatalom a világon és Izrael legjobb és legfontosabb barátja, de mi független állam vagyunk, így a helyzettel kapcsolatos döntéseinket a saját értékelésünk alapján hozzuk meg" -…
márc. 4
12:39
Százhatvan gyerek kapott ólommérgezést egy kínai városban (hvg.hu)
Összesen százhatvan gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung tartomány egyik településén a környező gyárakból származó mérgező anyagok miatt - számolt be vasárnap a Hszinhua állami hírügynökség. A Tungtang városban elvégzett vérvizsgálatok során az ólom magas szintjét mutatták ki, amely a levegőből és a szennyezett élelmiszerekből került az emberi szervezetbe. A városban…
márc. 4
12:39
Putyin akár a szavazatok szűk kétharmadát is megszerezheti (Infostart)
Oroszország ma választ hat évre elnököt. A szavazásra jogosultak mintegy 110 millió ember öt jelölt közül választhat.
márc. 4
12:41
Orosz elnökválasztás: állítólag nem működik minden webkamera (hvg.hu)
Oroszországban összesen 111 millió szavazásra jogosult adhatja le voksát a vasárnapi elnökválasztáson. A távol-keleti Csukcsföldön, ahol a közép-európai idő szerint éjfélkor nyitották ki a szavazóhelyiségeket, a jogosultak fele a mínusz 30 Celsius-fokos hideg ellenére már szavazott. Az ország kelettől nyugatig kilenc időzónára osztott. A központi választási bizottság tájékoztatása szerint az…
márc. 4
12:41
Újabb tömeges ólommérgezés Kínában (Infostart)
Százhatvan gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung tartomány egyik településén a környező gyárakból származó mérgező anyagok miatt - számolt be vasárnap a Hszinhua állami hírügynökség.
márc. 4
12:45
Vona: a Békemenet Egyesület is támogassa a népszavazást! (Metropol)
A Jobbik elnöke arra kéri a januári Békemenet szervezői által létrehozott egyesületet, álljon az élére az europaktumról szóló népszavazási kezdeményezésnek.
márc. 4
13:03
„Megsértették Magyarország méltóságát” (Metropol)
"Van egy rejtett Európa" címmel interjút közölt Orbán Viktorral a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című, vasárnap megjelenő konzervatív német lap.
márc. 4
13:33
Spiegel: már a harmadik görög mentőcsomagot emlegetik (hvg.hu)
Görögország hivatalos hitelezői és ellenőrei szerint 2015-től újabb, immár harmadik mentőprogramra is szükség lehet, legalább 50 milliárd euró erejéig.
márc. 4
13:51
Ahmadinezsád hatalma csökkenhet (Infostart)
A szavazatok 90 százalékának összeszámlálása alapján Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetőjének, Ali Hamenei ajatolláhnak a hívei elsöprő győzelmet arattak a pénteken tartott parlamenti választásokon - derült a belügyminisztérium vasárnap nyilvánosságra hozott adataiból.
márc. 4
14:27
Félmeztelen feministák tiltakoztak Putyin szavazása után (hvg.hu)
Meztelen felsőtesttel tiltakozott a Femen ukrán mozgalom három női aktivistája vasárnap Moszkvában abban a szavazóhelyiségben, ahol azelőtt nem sokkal Vlagymir Putyin kormányfő, az elnökválasztás nagy esélyese adta le voksát.
márc. 4
14:33
Berlin tagadja a „konzervatív összeesküvést” (Metropol)
A berlini kormány cáfolta a Der Spiegel német hetilap értesülését, hogy négy európai uniós konzervatív vezető megállapodott abban: nem fogadják Francois Hollande-ot, a francia szocialisták elnökjelöltjét.
márc. 4
14:45
Nem védik a földrengéstől a bukaresti házakat, pedig kellene (hvg.hu)
Alig 15 épület tartószerkezetét erősítették meg eddig Bukarest központjában abból a 126-ból, amely összeomolhat egy erős földrengés esetén - közölte vasárnap az Agerpres hírügynökség, amely a román területfejlesztési és közműépítési minisztérium közleményét idézi. Romániában 35 évvel ezelőtt, 1977. március 4-én volt az utóbbi évtizedek legpusztítóbb földrengése.
márc. 4
14:51
Bejelentett választási csalások Oroszországban (Metropol)
Oroszország-szerte máris számos választási visszaélésről számoltak be. Az ellenzéki Jabloko párt internetes oldalán azt állította, a távol-keleti Vlagyivosztok 155. számú választási irodájában egyes szavazók megérkezésükkor meglepve hallották, hogy ők már leszavaztak.
márc. 4
15:03
Iráni választások: ellenszélbe kerülhet Ahamdinezsád (hvg.hu)
A szavazatok 90 százalékának összeszámlálása alapján Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetőjének hívei elsöprő győzelmet arattak a pénteken tartott parlamenti választásokon - derült a belügyminisztérium vasárnap nyilvánosságra hozott adataiból. Beigazolódott az előrejelzés, hogy Mahmúd Ahamdinezsád elnöknek mandátuma utolsó másfél évében az eddiginél jóval ellenségesebb törvényhozással kell…
márc. 4
15:03
150-nél is többen meghaltak, amikor felrobbant egy kongói fegyverraktár (Infostart)
Felrobbant vasárnap a Kongói Köztársaságban egy fegyverraktár, kioltva legalább másfélszáz ember életét, és megsebesítve 1500 személyt - jelentette egy európai diplomáciai forrás.
márc. 4
15:21
Tagesspiegel: Reménytelenség Orbánisztánban (Infostart)
A Tagesspiegel című liberális német lap Reménytelenség Orbánisztánban címmel közölt cikket vasárnap, amelyben beszámolt az Osteuropa című német folyóirat Magyarországgal foglalkozó különszámáról is.
márc. 4
15:21
Putyin más lesz majd, mint amilyen lenni szeretne (hvg.hu)
Komoly, részben népszerűtlen intézkedésekkel járó változásokat kell végrehajtania Oroszországban a vasárnap minden bizonnyal elnöki címet szerző Vlagyimir Putyinnak – mondta a hvg.hu-nak a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Rácz András szerint kérdés, hogy Putyin szeretne-e „örökös elnök” lenni, de a felszín alatt már elindultak azok a folyamatok is, amik legközelebb egy ellenzéki jelöltet…
márc. 4
15:23
A szabad vasárnapért kampányolnak az olasz szakszervezetek (hvg.hu)
"A vasárnapnak nincsen ára" – ez a címmel tartanak egész napos akciót az olasz szakszervezetek az üzletek ünnepi nyitvatartása ellen. Az utóbbi évtizedekben ritkán látott szövetséget teremtett a szabad vasárnapért való küzdelem: az olasz egyház a szakszervezetek mellé állt - kommentálta az olasz sajtó a kezdeményezést.
márc. 4
15:25
Felrobbant egy kongói fegyverraktár, legalább 150-en meghaltak (hvg.hu)
Felrobbant vasárnap a Kongói Köztársaságban egy fegyverraktár. Legalább 150 ember meghalt, 1500-an megsebesültek - jelentette egy európai diplomáciai forrás.
márc. 4
15:39
"Vasárnap inkább stadionba menjél, mint plázába" (Infostart)
Olaszországban egész napos megmozdulással tiltakoznak a szakszervezetek az üzletek vasárnapi nyitvatartása ellen. A kezdeményezést az olasz püspöki konferencia is támogatja.
márc. 4
15:57
Lukasenka: „Inkább vagyok diktátor, mint meleg” (hvg.hu)
Diktátornak nevezte magát a fehérorosz elnök, miután a homoszexualitását nyíltan vállaló német külügyminiszter, Guido Westerwelle nemrég "Európa utolsó diktátoraként" emlegette Aljakszandr Lukasenkát. "Inkább vagyok diktátor mint meleg" - reagált vasárnap az egykori termelőszövetkezeti elnök a Belat fehérorosz állami hírügynökség jelentése szerint.
márc. 4
15:57
Fico: Malina Hedvig nem mondott igazat (Infostart)
Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban jelentette ki vasárnap.
márc. 4
15:59
Fico: Malina Hedvig hazudott (hvg.hu)
Robert Fico szerint nem történtek meg mindaz, amit Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt egy politikai vitaműsorban állította vasárnap a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője. Robert Fico alig egy hónappal azután mondta ezt, hogy a szlovák kormány közleményben fejezte ki sajnálkozását Malina Hedvig ügye miatt.
márc. 4
16:03
Felrobbant egy fegyverraktár, száznál több halott (Metropol)
Felrobbant vasárnap a Kongói Köztársaságban egy fegyverraktár, kioltva legalább másfélszáz ember életét, és megsebesítve 1500 személyt - jelentette egy európai diplomáciai forrás.
márc. 4
16:05
Csehország belpolitikai okokból utasította el az europaktumot (Metropol)
A cseh külügyminiszter szerint Petr Necas miniszterelnök belpolitikai okok miatt nem írta alá az Európai Unió új költségvetési felelősséget rögzítő fiskális paktumát.
márc. 4
16:07
Több mint száz menekültet mentettek meg olasz halászok (Metropol)
Több mint száz menekültet, köztük 21 nőt és egy gyereket mentettek ki olasz halászok egy süllyedő bárkáról vasárnap a Földközi-tengeren, az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigettől bő száz kilométerre délre - közölte az olasz parti őrség.
márc. 4
16:15
Süllyedő bárkáról mentettek ki menekülteket a Földközi-tengeren (hvg.hu)
Több mint száz menekültet, köztük 21 nőt és egy gyereket mentettek ki olasz halászok egy süllyedő bárkáról vasárnap a Földközi-tengeren, az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigettől körülbelül száz kilométerre délre. Az állampolgárságukat egyelőre nem tudták megállapítani, a menekültügyi központba vitték őket, mindannyian jól vannak - közölte a parti őrség szóvivője.
márc. 4
16:21
Fico szerint hazudott Malina Hedvig (Metropol)
Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban jelentette ki vasárnap.
márc. 4
16:33
Megkezdődött a segélyek szétosztása Szíriában (Infostart)
Szíriában megkezdte a segélyadományok szétosztását a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága abban a Homsz melletti faluban, ahová a város hetek óta ostromlott Bába-Amr kerületéből menekült a lakók nagy része.
márc. 4
16:39
Orosz elnökválasztás: Nosztalgia és szavazás - helyszíni riport egy moszkvai választókörben (Kripto Akadémia)
Nosztalgikus zene kíséretében és évtizedekkel ezelőtti körülmények közepette zajlott a szavazás az elnökválasztáson vasárnap egy Moszkva déli részén található szavazókörben.
márc. 4
16:51
Ereklyelopás Dublinban: elvitték a védőszent szívét (hvg.hu)
Ellopták az ír főváros védőszentjének, Szent Laurence O'Toole-nak a szívét, amelyet a 12. század óta őriztek a dublini Christ Church katedrálisban. Az egykori dublini érsek utolsó földi maradványának eltűntését szombat délután fedezték fel. A tolvaj felfeszítette a templom falára erősített fémketrecet, amelyben egy szívalakú fa ereklyetartóban őrizték a nagy becsben tartott relikviát.

Keresés