2012. március 5. hétfő

márc. 5
5:51
A hír szent, a vélemény szabad (Kripto Akadémia)
A nemzetpolitikát felügyelő helyettes államtitkár "nem tud azonosulni" a felvidéki Paraméter hírportál véleményrovatának tartalmával, ezért egyoldalúan felrúgta az előző vezetés által 2010-ben aláírt támogatási szerződést. Az államtitkárság nem utalta a pénz második felét, sőt az elsőt is kamatostól visszakövetelte, miután már az elszámolást rendben találva elfogadta.
márc. 5
6:09
Egymaga alakíthat kormányt a Smer? (Kripto Akadémia)
Egy hét maradt a szlovák parlamenti választásig. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Smer egymaga abszolút többséget szerez az új parlamentben. Felmérések szerint a közvélemény annyira kiábrándult a jelenlegi kormánykoalícióból a sorozatos korrupciós, illetve lehallgatási ügyek miatt, hogy sok magyar is Robert Fico pártjára adja a voksát.
márc. 5
6:11
Szemüveg nélkül homályosan látott (Kripto Akadémia)
Újabb elképesztő részletek derültek ki a január 13-i hajószerencsétlenség ügyében indult bizonyítási eljárás előzetes tárgyalásán a Costa Concordia balesetével kapcsolatban: a kapitány nem vette fel a szemüvegét, így nem látta a radaron szereplő adatokat, továbbá a katasztrófa után arra utasította a személyzetet, hogy hazudjanak a parti őrségnek a kialakult helyzetről. A bizonyítási eljárást a…
márc. 5
6:13
Elégedetlenek a kormánnyal a németek (Kripto Akadémia)
Nem tudott profitálni a liberális FDP az elnökjelölési folyamat alatt tanúsított magatartásából, amikor a párt váltig kiállt Joachim Gauck, a Stasi-dokumentációk egykori szövetségi megbízottja államfővé jelölése mellett.
márc. 5
6:15
Aggódhat jövőjéért az iráni elnök (Kripto Akadémia)
Az előzetes eredmények szerint vereséget szenvedett Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök nacionalista platformja a parlamenti választáson.
márc. 5
6:21
Fölényesen nyert Putyin (Infostart)
Senki nem veheti el Vlagyimir Putyin orosz kormányfőtől a győzelmet: a vasárnap tartott elnökválasztáson leadott szavazatok 98,47 százalékának összesítése után, a várakozásoknak megfelelően, továbbra is fölényesen vezet Oroszország erős embere.
márc. 5
6:24
Nem lesz állami ünnep a Karácsony (Kitekintő)
A lett parlament elutasította az orosz kisebbség pártjaként számon tartott Harmónia Központ kezdeményezését az ortodox karácsony (január 7.) államünneppé történő nyilvánításáról.
márc. 5
6:57
Szíria: mindenre lőttek a mesterlövészek, ami csak megmozdult (Infostart)
Heves harcok robbantak ki vasárnap éjjel Deraa városban a Bassár el-Aszad elnökhöz hű fegyveres erők és a lázadók között.
márc. 5
7:00
Jól teljesített a szlovák OTP (Kitekintő)
Az OTP Banka Slovensko 2011-ben 1,1 millió euró adózás utáni nyereséget ért el, szemben az előző év mintegy 3,5 millió eurós veszteségével - közölte az OTP szlovákiai leánybankja pénteken.
márc. 5
7:15
Holnap szuperkedd! (Infostart)
Meghatározó szakaszához érkezik kedden az amerikai republikánusok jelöltállító előválasztási küzdelme, amikor egyszerre tíz államban szavaznak majd arról, hogy a pártjuk nevében ki legyen a hivatalban lévő elnök kihívója.
márc. 5
7:36
Hét iskola hamuvá égett Nigériában (Kitekintő)
Hét iskola porig égett Nigéria északkeleti részén, a gyújtogatásokért nagy valószínűséggel a Boko Haram tagjai a felelősek.
márc. 5
8:30
Valóra vált a miniszterelnök legnagyobb álma (Kitekintő)
A majdnem végleges, 99,07 százalékos feldolgozottság melletti eredmények szerint Vlagyimir Putyin fölényes győzelmet aratott az orosz elnökválasztásokon, és így az elkövetkező hat évre Oroszország következő elnöke lett.
márc. 5
8:33
Hivatalosan is bejelentették Putyin győzelmét (Metropol)
Az előzetes eredmények alapján a szavazók 63,75 százaléka adta voksát az orosz kormányfőre, ami több mint 45 millió voksot jelent. Nem lesz második forduló.
márc. 5
8:33
Felgyújtotta magát egy négygyermekes családanya (168 Óra Online)
Tiltakozásul Kína Tibet-politikája ellen, felgyújtotta magát egy négygyermekes családanya vasárnap Délnyugat-Kínában - közölte Londonban a Szabad Tibet jogvédő szervezet.
márc. 5
8:33
Felülvizsgálják Hodorkovszkij ügyét (Kripto Akadémia)
Az orosz államfő utasítást adott a legfőbb ügyésznek, hogy vizsgálja meg: törvényes és megalapozott volt-e az ítélet Mihail Hodorkovszkij és további 31 személy ellen - közölte hétfőn a Kreml sajtóosztálya.
márc. 5
8:45
Putyin könnyes szemmel győzött (Infostart)
Könnyes szemmel jelentette be választási győzelmét Vlagyimir Putyin, aki az első fordulóban megnyerte az orosz elnökválasztást. Bár valódi kihívója nem volt, az utóbbi hónapokban a fagyos utcákon tüntető aktivisták súlyos választási csalásokkal vádolják híveit.
márc. 5
8:51
Csökkenő gazdasági teljesítményre számít a kínai vezetés (Kripto Akadémia)
Kína az idén 7,5 százalékos gazdasági növekedést irányzott elő és 4 százalék körüli inflációt vár - derült ki a kínai miniszterelnök beszámolójából, amely hétfőn hangzott el a parlament éves ülésszakának plenáris ülésén.
márc. 5
9:06
Nem változott ma reggelre a forint árfolyama (Kitekintő)
A forint árfolyama a hét végén gyakorlatilag nem változott: hétfőn reggel röviddel hét óra után 289,36 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben, a péntek délutánival gyakorlatilag megegyező árfolyamon.
márc. 5
9:24
Koalíciós kormány készül Szlovákiában? (Kitekintő)
Ha a Smernek a választások egyedül szerez több mint 75 mandátumot, a párt kísérletet tesz a kétpárti kormány kialakítására.
márc. 5
9:39
Felülvizsgálják a Hodorkovszkij elleni ítélet törvényességét (Infostart)
Az orosz államfő utasítást adott a legfőbb ügyésznek, hogy vizsgálja meg: törvényes és megalapozott volt-e az ítélet Mihail Hodorkovszkij és további 31 személy ellen - közölte hétfőn a Kreml sajtóosztálya.
márc. 5
9:45
Leáldozóban a nagy bevásárlóközpontok kora az Egyesült Államokban (Kripto Akadémia)
Sok amerikai bevásárlóközponthoz hasonlóan a clevelandi Galleria at Erieview-ra is nehéz idők járnak. Hétvégeken, mivel kevés a vásárló, zárva tart, és már csak nyolc kiskereskedelmi üzlet, nyolc étkezde és néhány iroda működik benne. Az üvegtetejű létesítménynek egy részét fedett zöldségpiaccá alakítják át.
márc. 5
10:36
Olcsóbb áram, nyugdíjemelés: tényleg ez vár az országra? (Kitekintő)
India legnépesebb és egyik legszegényebb államában választásokat tartottak az utóbbi hetekben. Az eredménynek országos jelentősége lesz: mélybe taszíthatja a megtépázott hírnevű kormánypártot vagy esélyt ad a megújulásra.
márc. 5
10:38
Magyar összefogás készül Erdélyben (Kitekintő)
Támogatja az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi és megyei szervezetei között az együttműködést Szász Jenő, az MPP elnöke még abban az esetben is, ha a két szervezet országos vezetőségének nem sikerül megállapodásra jutnia egymással - ezt maga a politikus jelentette ki Szatmárnémetiben.
márc. 5
10:39
Putyin hivatalosan is győzött (168 Óra Online)
Hivatalosan bejelentette Vlagyimir Putyin elnökválasztási győzelmét hétfőn Vlagymimir Csurov, az orosz központi választási bizottság elnöke. Az előzetes eredmények alapján a szavazók 63,75 százaléka adta voksát az orosz kormányfőre – ez több mint 45 millió voksot jelent.
márc. 5
10:54
Csökkenő gazdasági növekedésre számít a kormány (Kitekintő)
Kína az idén 7,5 százalékos gazdasági növekedést irányzott elő és  4 százalék körüli inflációt vár - derült ki a kínai miniszterelnök beszámolójából, amely hétfőn hangzott el a parlament éves ülésszakának plenáris ülésén.
márc. 5
11:15
A Fényes Ösvény új vezérét fogták el (Metropol)
A perui rendőrség bejelentette helyi idő szerint vasárnap, hogy előző este őrizetbe vette a Fényes Ösvény maoista gerillaszervezet három hete elfogott vezérének, Artemio parancsnoknak a valószínű utódját.
márc. 5
11:30
Állítólag francia katonákat tartanak fogva Szíriában (Kitekintő)
Tizenhárom francia katonát tart fogva Szíriában a reguláris hadsereg - jelentette a The Daily Star című libanoni lap. A francia külügyminisztérium közölte, nem tudja megerősíteni, hogy francia katonák lennének Szíriában.
márc. 5
11:33
Elloptak egy emberi szívet (168 Óra Online)
Ellopták az ír főváros védőszentjének, Szent Laurence O'Toole-nak a szívét, amelyet a 12. század óta őriztek a dublini Christ Church katedrálisban.
márc. 5
11:33
Peking üdvözli Putyin megválasztását (Kripto Akadémia)
Nem sokkal az orosz elnökválasztás végeredményének közlése után máris gratulált Vlagyimir Putyin elnökké választásához Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfő - tájékoztatott hétfőn a pekingi külügyminisztériumi szóvivő.
márc. 5
11:45
Peking örül Putyinnak (Infostart)
Nem sokkal az orosz elnökválasztás végeredményének közlése után máris gratulált Vlagyimir Putyin elnökké választásához Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfő - tájékoztatott hétfőn a pekingi külügyminisztériumi szóvivő.
márc. 5
11:51
A britek nem tudják megvédeni a Falkland-szigeteket (Metropol)
Argentína "valószínűleg ismét megtámadja" a brit fennhatóság alá tartozó dél-atlanti Falkland-szigeteket, és a brit katonai költségvetés alapos lefaragása miatt ezúttal jó eséllyel győzne is - mondta a hétfői The Timesnak a szigetekért harminc évvel ezelőtt megvívott háború egyik brit parancsnoka.
márc. 5
12:09
Erős földrengés Újdelhiben (Metropol)
Az amerikai földtani intézet, USGS mérése szerint 5,2-es magnitúdójú földrengés rázta meg hétfőn Újdelhit és a szomszédos Harijána északi-indiai szövetségi állam területét.
márc. 5
12:21
Orosz elnökválasztás: komoly problémák voltak a külföldi megfigyelők szerint (Infostart)
"Komoly problémák" merültek fel a vasárnapi orosz az elnökválasztás során - állapította meg hétfőn nyilvánosságra hozott közleményében Tonino Picula, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) egyik megfigyelője.
márc. 5
12:24
Robert Fico: Nem mondott igazat Malina Hedvig (Kitekintő)
Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban jelentette ki vasárnap.
márc. 5
12:27
Brit tábornok: "ha az argentinok támadnak, elveszítjük a Falkland-szigeteket" (Kripto Akadémia)
Argentína "valószínűleg ismét megtámadja" a brit fennhatóság alá tartozó dél-atlanti Falkland-szigeteket, és a brit katonai költségvetés alapos lefaragása miatt ezúttal jó eséllyel győzne is - mondta a hétfői The Timesnak a szigetekért harminc évvel ezelőtt megvívott háború egyik brit parancsnoka.
márc. 5
12:45
103 évesen lehet újra magyar állampolgár (Metropol)
Az észak-romániai Máramarosszigeten élő, 103 éves Bálint Imre kérelmezett magyar állampolgárságot a hétvégén.
márc. 5
13:00
A kisebb rosszat jelenti Putyin megválasztása? (Kitekintő)
Jerzy Buzek, az Európai Parlament volt lengyel elnöke szerint, az ukrán-uniós kapcsolatokhoz hasonlóan felül kell vizsgálni az orosz-uniós viszonyokat is; Lech Walesa volt lengyel elnök azt hangsúlyozza, hogy a jelen helyzetben Putin jobb egy ismeretlen politikusnál.
márc. 5
13:02
Rendkívül óvatosan nyilatkozik a gazdasági növekedésről a kormány (Kitekintő)
7,5%-ra rontotta az idei GDP-várakozását a kínai kormányzat, amely nagyjából megfelelt a piaci várakozásoknak, ám jóval alacsonyabb a hosszabb távú 8%-os mágikus számnál.
márc. 5
13:18
Hiába a forradalom, romlott az emberek biztonságérzete (Kitekintő)
Az arab tavaszként emlegetett felkeléshullám eredményeként romlott a helyiek biztonságérzete Egyiptom, Tunézia és Bahrein térségében is. Jemenben a változás csak kismértékű.
márc. 5
13:21
Büntetőper a volt kormányfő ellen (Metropol)
Megkezdődött hétfőn Reykjavíkban a volt izlandi miniszterelnök elleni büntetőper: Geir Haardét azzal vádolják, hogy a 2008-as pénzügyi válságban nem tett meg mindent az izlandi bankrendszer összeomlásának megakadályozásáért.
márc. 5
13:21
Andor László szerint Magyarországtól nem vesznek majd el uniós forrásokat (Kripto Akadémia)
Andor László szerint Magyarországtól nem vesznek majd el uniós forrásokat. Az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa egy hétfői budapesti idősügyi konferencia szünetében kérdezték újságírók.
márc. 5
13:57
Andor szerint megkapjuk az uniós pénzeket (Metropol)
Andor László szerint Magyarországtól nem vesznek majd el uniós forrásokat. Az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa egy hétfői budapesti idősügyi konferencia szünetében kérdezték újságírók.
márc. 5
14:09
Szerdán dönt az Európai Bizottság a magyar válaszokról (Infostart)
Szerdai ülésén dönt az Európai Bizottság arról, folytassa-e a Magyarország ellen indított európai uniós kötelezettségszegési eljárások valamelyikét vagy sem - jelentette be Viviane Reding igazságügyi biztos hétfőn Brüsszelben.
márc. 5
14:15
Szerdán döntenek a magyar válaszokról (Metropol)
Szerdai ülésén dönt az Európai Bizottság arról, folytassa-e a Magyarország ellen indított európai uniós kötelezettségszegési eljárások valamelyikét vagy sem.
márc. 5
14:30
Merkel nem fogadta a szocialisták vezetőjét (Kitekintő)
Angela Merkel német kancellár tényleg jelezte, hogy nem kívánja fogadni Francois Hollande-ot, a francia baloldal elnökjelöltjét - mondta hétfőn Martine Aubry, a francia Szocialista Párt (PS) főtitkára az I-télé francia hírtelevízióban.
márc. 5
14:48
Államcsőd: itt az elrettentő példa az Orbán-kormány számára (Kitekintő)
A görög válság eddig még soha nem látott feladat elé állította Európa vezetőit, ám úgy tűnik, hogy az eddig hozott áldozatok sem lesznek elegendőek.
márc. 5
15:06
Milyen hatással lesz a gazdaságra az óriási pénzkibocsátás (Kitekintő)
A gyümölcsös gépen is gyakran látható tripla 7-es kombináció jött ki az EKB-nál a múlt héten, mivel az európai bank egynapos betéteinek összege 475 milliárd euróról 777 milliárd euróra ugrott a központi banknál.
márc. 5
15:09
Paczolay: az orosz választások tisztasága megkérdőjelezhető (168 Óra Online)
Nemzetközi megfigyelők szerint komoly problémák voltak az orosz elnökválasztás tisztaságával; az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetének képviselői Moszkvában sajtótájékoztatón mondták el kifogásaikat.
márc. 5
15:09
Szerdán dönt az Európai Bizottság a magyar válaszokról (Kripto Akadémia)
Szerdai ülésén dönt az Európai Bizottság arról, folytassa-e a Magyarország ellen indított európai uniós kötelezettségszegési eljárások valamelyikét vagy sem - jelentette be Viviane Reding igazságügyi biztos hétfőn Brüsszelben.
márc. 5
15:24
Mécsesgyújtással figyelmeztettek a magyarok fogyására (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártja somorjai kampány-rendezvényén szimbolikus mécsesgyújtással mutattak rá az asszimiláció következményeire.

Keresés