2012. március 6. kedd

márc. 6
6:09
Elorozná az MKP a Híd szavazatait? (Kripto Akadémia)
A Bugár Béla által irányított Híd párt értesülése szerint bizonyos egyének a Rákóczi Szövetség munkatársainak adva ki magukat telefonos közvélemény-kutatást színlelve próbálják befolyásolni a szlovákiai magyar választókat, hogy azok ne a Hídra, hanem a Magyar Koalíció Pártjára (MKP) adják le voksukat a március 10-i előrehozott parlamenti választásokon.
márc. 6
6:11
Szuperkedd mégsem lesz vízválasztó? (Kripto Akadémia)
Tíz republikánus előválasztást tartanak ma az Egyesült Államokban, s a voksoláson kiderülhet, beletörődik-e a republikánus párthívek többsége, hogy Mitt Romney lesz Barack Obama kihívója novemberben. Romney jó hátszéllel indul, egymás után öt előválasztást is megnyert és több hangadó republikánus vezető kiállt mellette a mai Szuperkedd előtt.
márc. 6
6:13
Sarkozy elnök hölgykoszorúban (Kripto Akadémia)
Új kegyeltek, a kegyvesztettek visszatérése - tömören ebben foglalható össze, milyen magas rangú nők kaptak helyet Nicolas Sarkozy francia államfő választási hadjáratának élén. Két név keltett különösebb föltűnést: Nathalie Kosciusko-Morizet, a kampány kizárólagos szóvivője és Rachida Dati volt miniszter, a visszafogadott.
márc. 6
6:24
A magyar szak ellen tüntetnek (Kitekintő)
A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem román nemzetiségű diákjai mától március 14-ig tiltakozó akciók sorozatát szervezik.
márc. 6
6:39
Washington vizsgálatot sürget, Párizs és London gratulált Putyinnak (Infostart)
Az Egyesült Államok az orosz elnökválasztás szabálytalanságainak "független és hiteles" kivizsgálását kérte Oroszországtól, miután számos jelentés szerint ilyenek is hozzájárulhattak Vlagyimir Putyin győzelméhez. Közben David Cameron brit kormányfő már egyeztetett orosz kollégájával, akinek gratulált Nicolas Sarkozy francia államfő is.
márc. 6
6:57
Kanada bezárta damaszkuszi nagykövetségét (Infostart)
Kanada bezárta szíriai nagykövetségét és újabb szankciókat léptetett életbe Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerét sújtva. John Baird külügyminiszter a biztonsági helyzet romlásával indokolta a döntést. A kanadai diplomaták már el is hagyták Szíriát.
márc. 6
7:00
Újabb megszorításokat ígér a kormányfő (Kitekintő)
Elengedhetetlennek nevezte Mark Rutte holland miniszterelnök hétfőn, hogy országában további lépéseket tegyenek az államháztartási hiány csökkentésének érdekében.
márc. 6
7:15
Terroristát megölni nem kell félnetek (Infostart)
Azok az amerikai állampolgárok, akik csatlakoztak az al-Kaidához, vagy a terrorhálózat társzervezeteihez, halálos csapás célpontjai lehetnek, amennyiben az Egyesült Államokat közeli veszély fenyegeti és az adott személyek elfogása megvalósíthatatlan - jelentette ki Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter.
márc. 6
7:18
Az RMDSZ-pénzosztást bírálja az EMNP (Kitekintő)
Jelentős visszhangot váltott ki a magyar pártok körében a Krónika cikke, amely rávilágít: noha évről évre növekszik a magyarságnak járó román költségvetési támogatás, az RMDSZ a keret egyre kisebb hányadát osztja ki nyílt pályázat útján.
márc. 6
7:21
Törvényes megölni az amerikai állampolgárságú terroristákat (Kripto Akadémia)
Azok az amerikai állampolgárok, akik csatlakoztak az al-Kaidához, vagy a terrorhálózat társzervezeteihez, halálos csapás célpontjai lehetnek, amennyiben az Egyesült Államokat közeli veszély fenyegeti és az adott személyek elfogása megvalósíthatatlan - jelentette ki hétfőn Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter.
márc. 6
7:39
Több ezren hagyták el otthonukat Ausztráliában (Metropol)
Ausztrália keleti részét sújtó árvizek miatt 13 ezer embernek kellett elhagynia otthonát kedden. Az áradások Új-Dél-Wales állam területének már csaknem háromnegyedét sújtják, és az árvízhelyzet tovább súlyosbodik.
márc. 6
7:39
Netanjahu: Obama érti, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez (Kripto Akadémia)
Barack Obama "megértette Izrael álláspontját", hogy joga van az önvédelemhez az iráni nukleáris fenyegetéssel szemben - jelentette ki hétfőn Washingtonban Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, miután a Fehér Házban megbeszélést folytatott az amerikai elnökkel.
márc. 6
7:41
Egy tizenéves tibeti gyújtotta fel magát (Metropol)
Egy tizenéves tibeti gyújtotta fel magát a délnyugat-kínai Szecsuan (Sichuan) tartományban - áll keddi hírügynökségi jelentésekben.
márc. 6
7:57
McCain Szíria bombázását sürgeti (Metropol)
Az amerikai kongresszus tagjai közül elsőként John McCain republikánus szenátor Szíria elleni légicsapásokat sürgetett hétfőn.
márc. 6
7:57
Hirtelen havazás miatt lebénult Franciaország északi része (Kripto Akadémia)
Közel négyezren rekedtek hétfőn este a francia szuperexpresszekben (TGV) Franciaország északi részén, Arras és Lille városa között a hirtelen érkezett havazás következtében kialakult közlekedési káoszban - közölte a helyi prefektúra.
márc. 6
7:59
Kanada bezárta damaszkuszi nagykövetségét (Metropol)
Kanada bezárta hétfőn szíriai nagykövetségét és újabb szankciókat léptetett életbe Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerét sújtva.
márc. 6
8:01
Elengedték az orosz ellenzéki vezetőket (Metropol)
A jegyzőkönyv felvétele után elengedték a rendőrségről az orosz ellenzéki vezetőket, akiket hétfőn este vettek őrizetbe Moszkvában a Vlagyimir Putyin elnökké választása elleni tiltakozó akciókon.
márc. 6
8:03
Újra felrobbant egy egyiptomi gázvezeték (Metropol)
Ismét felrobbantották az egyiptomi Sínai-félszigetről Izraelbe és Jordániába vezető földgázvezetéket.
márc. 6
8:12
Nincs mit szépíteni: kitört a háború (Kitekintő)
Miközben a szélsőséges iszlamista szervezet, az al-Shabaab Szomália északi részén, Puntföldön próbálja erősíteni pozícióit, a déli országrészben egyre több területveszteséget kell elszenvedniük a kenyai intervenció nyomán.
márc. 6
8:15
Agyonlőtt két orvost egy német nyugdíjas (Metropol)
Két orvost agyonlőtt, egy asszisztensnőt és - menekülés közben - egy rendőrt megsebesített, majd öngyilkos lett egy nyugdíjas a délnyugat-németországi Weilerbach településen.
márc. 6
8:17
Hirtelen havazás Franciaországban (Metropol)
Közel négyezren rekedtek hétfőn este a francia szuperexpresszekben (TGV) Franciaország északi részén, Arras és Lille városa között a hirtelen érkezett havazás következtében kialakult közlekedési káoszban - közölte a helyi prefektúra.
márc. 6
8:30
Székely öltözéket kap a Pisilő Kisfiú (Kitekintő)
Székelyföld brüsszeli képviseleti irodájának kezdeményezésére székely ruhába öltöztetik a Brüsszelben található világhírű Manneken Pis szobrot.
márc. 6
8:33
Putyin örömkönnyei (Metropol)
Korrektnek és intelligensnek minősítette Vlagyimir Putyin a vasárnapi választások lebonyolítását. A megválasztott elnök tegnap találkozott volt „ellenfeleivel”, akik közül csak a kommunista párt elnöke, Gennagyij Zjuganov nem fogadta el a meghívást. A politikus még az eredményhirdetés után közölte, hogy nem ismeri el az eredményeket.
márc. 6
8:33
Peking az alapvető érdekek kölcsönös tiszteletben tartására szólít fel (Kripto Akadémia)
Az alapvető érdekek kölcsönös tiszteletben tartására szólította fel az Egyesült Államokat a kínai külügyminiszter keddi pekingi sajtóértekezletén.
márc. 6
8:51
„Motiválni kell a bizonytalan választókat” (Metropol)
Clarke Cooperrel, a republikánus gazdasági bizottság tagjával beszélgettünk.
márc. 6
8:51
Újabb önégetés Kínában, egy tizenéves tibeti az áldozat (Kripto Akadémia)
Három nap leforgása alatt ez már a harmadik önégetés, ami emigráns tibeti szervezetek szerint arról tanúskodik, hogy egyre nagyobb az elégedetlenség a tibetiek körében Peking Tibet-politikájával szemben.
márc. 6
9:06
Egyre kevesebben kapnak családi pótlékot (Kitekintő)
2006 végétől 2011 végéig 45,8 ezerrel csökkent a családi pótlékot felvevők száma.
márc. 6
9:08
Orosz elnökválasztás képekben (Kitekintő)
Kattintson és nézze meg az orosz elnökválasztás képeit!
márc. 6
9:24
Kampányzárás Szlovákiában: kihozzák a maximumot (Kitekintő)
Öt nappal a parlamenti választások előtt fokozódik a feszültség a kampányban.
márc. 6
10:03
Milyen legyen Firenze főtere? (Kripto Akadémia)
A város főterének burkolatáról folyik a vita Firenzében, ahol mást akar a polgármester, mást a városvédők, és megint mást a szakszervezetek.
márc. 6
10:21
Plágiumgyanús Stoiber fiának doktorija (Metropol)
Plágium gyanújával vizsgálják Dominic Stoibernak, Edmund Stoiber korábbi bajor kormányfő fiának doktori disszertációját - közölte az Innsbrucki Egyetem szóvivője.
márc. 6
10:33
Szlovákia nem sértett uniós jogot Sólyom László belépésének megtagadásával (Infostart)
A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság kijelölt főtanácsnoka szerint a Szlovák Köztársaság nem sértette meg az uniós jogot, amikor megtagadta Sólyom László magyar köztársasági elnöknek a területére történő belépését.
márc. 6
10:36
Szerdán dönt a magyar ügyekről a Bizottság (Kitekintő)
Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke hétfőn a BruxInfo érdeklődésére megerősítette, hogy a biztosi testület szerdán hoz döntést a különböző magyar ügyekben.
márc. 6
10:39
Etiópia: szabadon engedték a németeket (Metropol)
Szabadon engedték a hat hete fogva tartott két német turistát azok az etiópiai lázadók, akik januárban egy európai utazócsoport több tagját - köztük két magyart - megölték az Erta Ale vulkán közelében.
márc. 6
10:39
Izrael öt év után először engedélyezi a Gázai övezetből Ciszjordániába irányuló exportot (Kripto Akadémia)
A Hamász radikális palesztin szervezet 2007-es hatalomra kerülése óta most először engedélyezi Izrael, hogy a Gázai övezetből árut exportáljanak Ciszjordániába - adta hírül kedden a Háárec című izraeli napilap.
márc. 6
10:54
Ez fájhat: óriási sallert kapott a köztársasági elnök (Kitekintő)
A múlt pénteki iráni parlamenti választáson elsöprő többséggel nyertek az Ahmadinezsád-ellenes konzervatív erők. Az elnök és a reformer tábor egyaránt elbukott.
márc. 6
10:56
Orbán és az IMF: már aggódnak a befektetők (Kitekintő)
Szerdán jelenti be az Európai Bizottság, hogy elmarasztalja-e Magyarországot a korábban meglebegtetett három téma kapcsán (jegybanktörvény, a bírák korai nyugdíjazása és az adatvédelmi biztos pozíciójának megszüntetése).
márc. 6
11:15
Szlovákia nem sértett uniós jogot Sólyom László belépésének megtagadásával (Kripto Akadémia)
A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság kijelölt főtanácsnoka szerint a Szlovák Köztársaság nem sértette meg az uniós jogot, amikor 2009. augusztus 21-én megtagadta Sólyom László magyar köztársasági elnöknek a területére történő belépését.
márc. 6
11:30
A vajdasági magyarok kiállnak Orbán Viktor mellett (Kitekintő)
A tavaszi szerbiai választás volt a fő témája Orbán Viktor miniszterelnök és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Pásztor István hétfői budapesti megbeszélésének.
márc. 6
11:33
Szlovákia nem sértett uniós jogot Sólyom kitiltása miatt (Metropol)
.
márc. 6
11:51
Franciaország: 22 ezer háztartásban nincs áram (Metropol)
Összesen mintegy 80 ezer utast érintett a hirtelen érkezett havazás következtében kialakult vasúti közlekedési káosz Franciaország északi részén, ahol keddre virradóra helyreállt a forgalom, de 22 ezer háztartásban még mindig nincs áramszolgáltatás.
márc. 6
11:51
Több mint 600 tüntetőt vettek őrizetbe Moszkvában és Szentpéterváron (Kripto Akadémia)
Több mint hatszáz tüntetővel szemben intézkedett a rendőrség a hétfői moszkvai és szentpétervári ellenzéki megmozdulásokon; a tiltakozások folytatódnak - közölték a szervezők.
márc. 6
11:53
Több mint 600 orosz tüntetőt vettek őrizetbe (Metropol)
Több mint hatszáz tüntetővel szemben intézkedett a rendőrség a hétfői moszkvai és szentpétervári ellenzéki megmozdulásokon; a tiltakozások folytatódnak.
márc. 6
12:09
Nagy támadás a szíriai Deraa tartományban (Metropol)
Heves támadást indítottak a szíriai kormányerők a lázadás déli bölcsőjének tekintett Deraa tartomány Hirak városa ellen, s közben ostromolják Tíbet al-Imám települést is a középső Hama tartományban - közölte kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).
márc. 6
12:24
Önállóan indul a választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség (Kitekintő)
A VMSZ abban érdekelt, hogy a Demokrata Párttal és a köré tömörült többi párttal szót tudjon szót érteni, és együtt folytassa velük a politizálást.
márc. 6
13:00
Elrajtolt a Szuperkedd (Kitekintő)
A keleti parti államokban megkezdődött a szavazás az amerikai republikánusok jelöltállító előválasztási küzdelmének eddigi legnagyobb horderejű napján, a "szuperkedden".
márc. 6
13:02
Földrengés jöhet a görög piacokon (Kitekintő)
Durvul a görög mentőcsomag végrehajtása, a pletykák szerint ugyanis nem lesz meg a 90%-os részvételi arány az önkéntes kötvénycserében.
márc. 6
13:18
Koszorúzás Komáromban az Esterházy-évforduló alkalmából (Kitekintő)
Esterházy János gróf, felvidéki politikus mártírhalálának 55. évfordulója alkalmából filmvetítéssel egybekötött koszorúzást tart az Egy Jobb Komáromért polgári kezdeményezés március 8-án, csütörtkön délután 16.30 órakor.
márc. 6
13:21
Szuperkedd: megkezdődött a szavazás (Metropol)
A keleti parti államokban megkezdődött a szavazás az amerikai republikánusok jelöltállító előválasztási küzdelmének eddigi legnagyobb horderejű napján, a „szuperkedden”.
márc. 6
14:12
Súlyos vádak: lefizették a miniszterelnök mellett tüntető tömeget? (Kitekintő)
Az orosz elnökválasztások napján és másnapján országszerte tüntetéseket szerveztek, Putyin mellett és ellen egyaránt.

Keresés