2012. március 7. szerda

márc. 7
5:27
Francia elnökválasztás: Sarkozy elnézést kért a hibáiért (hvg.hu)
A másfél hónap múlva esedékes francia elnökválasztáson saját székéért induló Nicolas Sarkozy államfő egy keddi esti tévéműsorban elnézést kért a mandátuma elején, az elsősorban személyiségéből fakadóan elkövetett hibákért, amelyekért ráragadt a "gazdagok elnöke" jelző. A France 2 közszolgálati televízió háromórás élő adásában Sarkozy azt is bejelentette, hogy megválasztása esetén új adónemet vezet…
márc. 7
5:29
Szuperkedd Amerikában: folyamatosan érkeznek az exit-pollok (hvg.hu)
Mitt Romney nyerte a "szuperkeddi" előválasztást Massachusetts államban - jelentette be nem hivatalos előrejelzésében a szavazóhelyiségek hét államban történt bezárása után a CNN az exit-pollok és a közvélemény-kutatások alapján. A hírtelevízió emellett az egyértelmű előzetes adatok alapján Romneyt a virginiai és a vermonti, Newt Gingrichet pedig a georgiai előválasztás győztesének hirdette ki.
márc. 7
5:45
Átalakították a görög kormányt (hvg.hu)
Lukasz Papademosz görög miniszterelnök kisebb átalakítást hajtott végre a kormányában kedd este: Anna Diamantopulu közoktatási minisztert a gazdasági és versenyképességi tárca élére helyezte át.
márc. 7
6:03
Újra lecsaphat ma az Európai Bizottság Magyarországra (hvg.hu)
Várhatóan szerdán dönt az Európai Bizottság Viviane Reding alelnök hétfői közlése szerint arról, hogy a magyar válaszok ismeretében leállítja-e a januárban Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásokat vagy folytatja azok valamelyikét. A hvg.hu úgy értesült, hogy a testület valószínűleg további kérésekkel válaszol a magyar kormánynak az MNB függetlenségével kapcsolatos…
márc. 7
6:05
Napi Gazdaság: lelassult a panelprogram (hvg.hu)
Jelentős csúszással folyósítják a hatóságok a panelprogram állami támogatási részét, ráadásul érzékelhetően lassultak az ide kapcsolódó banki döntések is - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.
márc. 7
6:09
Izrael nem ad időt (Kripto Akadémia)
Izrael továbbra is ragaszkodik az önvédelem jogához - hangsúlyozta Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő hétfőn Washingtonban, az AIPAC amerikai lobbiszervezet kongresszusán, amelyen előző nap Barack Obama is felszólalt. Netanjahu szerint már épp elég esélyt adtak a diplomáciának, s Izrael nem várhat sokáig az iráni atomterveket megállító katonai lépésekkel.
márc. 7
6:11
Putyin elismerte, hogy történtek visszaélések (Kripto Akadémia)
További megmozdulásokat tervez az orosz ellenzék azt követően, hogy a hétfői tüntetésen a rendőrség mintegy hatszáz tagjukat vette őrizetbe. A következő, szombati tömegtüntetésre 50 ezer embert várnak - közölte az eseményt szerbező Szergej Udalcov.
márc. 7
6:13
Javultak Tadicsék választási esélyei (Kripto Akadémia)
Csökkent a különbség a májusi parlamenti választás két favoritja, a nacionalista Szerb Haladó Párt (SNS) és a Boris Tadic elnök-vezette Demokra Párt (DS) között. A Faktor plus iroda február 24-március 4. között végezte felmérését, vagyis olyan időszakban, amikor már legalábbis sejteni lehetett, hogy Belgrád tagjelölti státust kap az Európai Uniótól.
márc. 7
6:15
Romney nyolc és fél milliót költött (Kripto Akadémia)
Barack Obama republikánus kihívójáról szavaztak tegnap tíz amerikai államban. Hét államban - Georgia, Massachusetts, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Vermont és Virginia - formális előválasztást, három államban - Alaszka, Idaho és Észak-Dakota - választási gyűléseket (caucust) tartottak.
márc. 7
6:21
Négy rendőr halt meg egy dagesztáni robbantásban (hvg.hu)
Négy rendőr meghalt, kettő pedig megsebesült egy öngyilkos merénylő támadásában az észak-kaukázusi Dagesztánban kedden. Az egyik sérült rendőr súlyos állapotban van.
márc. 7
7:15
ENSZ BT: csak később várható határozat Szíriáról (hvg.hu)
Összeült kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és az arab országok képviseletében Marokkó, hogy áttekintsen egy határozati javaslatot Szíriával kapcsolatban.
márc. 7
7:15
Szuperkedd: Romney-Santorum 6:3 (Infostart)
Noha tíz államból ötben Mitt Romney nyert, mégsem sikerült megsemmisítő vereséget mérnie a legfőbb ellenfelére, Rick Santorumra a republikánus jelöltállítási küzdelem eddigi legnagyobb horderejű megmérettetésén, a "szuperkedden".
márc. 7
7:21
Csecsenföldön szinte mindenki Putyinra szavazott (Kripto Akadémia)
A jól teljesítő Ramzan Kadirov elnök ünnepnek nevezte az elnökválasztást.
márc. 7
7:33
Romney hat államot vitt, de messze van a kiütéses győzelemtől (hvg.hu)
Noha tíz államból hatban Mitt Romney nyert, mégsem sikerült megsemmisítő vereséget mérnie a legfőbb ellenfelére, Rick Santorumra a republikánus jelöltállítási küzdelem eddigi legnagyobb horderejű megmérettetésén, a "szuperkedden".
márc. 7
7:39
"Szuperkedd" - Romney győzött Massachusettsben a CNN előrejelzése szerint (Kripto Akadémia)
Mitt Romney nyerte a "szuperkeddi" előválasztást Massachusetts államban - jelentette be nem hivatalos előrejelzésében a szavazóhelyiségek hét államban történt bezárása nyomán a CNN az exit-pollok és a közvélemény-kutatások alapján.
márc. 7
8:09
A vártnál pusztítóbb lehet a Tokió melletti földrengés (hvg.hu)
A földmozgás központja tíz kilométerrel közelebb lesz a földfelszínhez, mint gondolták, ezért japán kutatók a vártnál pusztítóbb fölrengésre számítanak Tokió közelében.
márc. 7
8:15
Romney nem tudta kiütni Santorumot (Metropol)
Noha tíz államból ötben Mitt Romney nyert, mégsem sikerült megsemmisítő vereséget mérnie a legfőbb ellenfelére, Rick Santorumra a republikánus jelöltállítási küzdelem eddigi legnagyobb horderejű megmérettetésén, a "szuperkedden".
márc. 7
8:51
Egymillió dollár egy volt FBI-ügynökért (Metropol)
Egymillió dolláros jutalmat ajánlott fel kedden az FBI annak, aki információkkal szolgál az Iránban öt éve eltűnt egykori ügynökének hollétéről.
márc. 7
8:51
"Szuperkedd": Romney öt államban győzött, mégsem ütötte ki Santorumot (Kripto Akadémia)
Noha tíz államból ötben Mitt Romney nyert, mégsem sikerült megsemmisítő vereséget mérnie a legfőbb ellenfelére, Rick Santorumra a republikánus jelöltállítási küzdelem eddigi legnagyobb horderejű megmérettetésén, a "szuperkedden".
márc. 7
9:09
Fél Európából elérhetetlen volt a Facebook (Kripto Akadémia)
Erősen akadozott ma a Facebook: Európa egyes részein bejött a közösségi oldal, másol azonban elérhetetlen volt. Egyesek Anonymus-féle hackertámadás sejtenek a háttérben. Annyi biztosnak tűnik, hogy amerikai IP-címekről zavartalan az üzemelt.
márc. 7
9:21
Izraeli diplomata elleni merénylet: egy újságíró is érintett lehet (hvg.hu)
Az indiai rendőrség letartóztatott egy újságírót egy izraeli diplomata elleni közelmúltbeli pokolgépes támadással összefüggésben.
márc. 7
9:39
Washington: azonnal menjen el minden amerikai Szíriából (hvg.hu)
Szíria azonnali elhagyására szólította fel az amerikai állampolgárokat a washingtoni külügyminisztérium.
márc. 7
10:03
Londoni elemzők: a harmadik negyedévre csúszhat a program (Kripto Akadémia)
A harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt, és a megegyezésig eltelő időben a forint valószínűleg széles - gyengébbik végén 300 forint/euró feletti - árfolyamsávban mozog majd - jósolták szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó térségi elemzők.
márc. 7
10:05
A csehek több mint fele elégedetlen a demokrácia működésével (Kripto Akadémia)
A lakosság több mint a fele elégedetlen a demokrácia működésével Csehországban - derült ki egy februári országos felmérésből, amelynek eredményét szerdán hozták nyilvánosságra Prágában.
márc. 7
10:15
Egymillió dollárt ajánlott fel volt ügynökéért az FBI (hvg.hu)
Egymillió dolláros jutalmat ajánlott fel kedden az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda annak, aki információkkal szolgál Iránban öt éve eltűnt egykori ügynökének hollétéről.
márc. 7
10:51
"Sajnos én sokszor robbantam" - exkluzív videó egy gettóból (hvg.hu)
Kábítószer, gyilkosság, fegyveres rablás - a johannesburgi gengszterek mindennapjait mutatja be az On the Spot csapata.
márc. 7
11:30
Szuperkedd: Romney 6 államban győzött (Metropol)
Megnyerte az alaszkai jelöltállító gyűlést Mitt Romney, aki így összesen 6 államban győzedelmeskedett a republikánus elnökjelölt-állítási küzdelem eddigi legnagyobb horderejű megmérettetésén, a "szuperkedden".
márc. 7
11:48
Az USA hazahívja állampolgárait Szíriából (Metropol)
Az USA szerint Szíriában figyelmeztetés nélkül lezárhatják a határokat. Spanyolország bezárta damaszkuszi nagykövetségét. Az ENSZ BT új, amerikai határozati javaslatot tanulmányoz.
márc. 7
12:21
Izrael: Irán nem mond le az atomprogramjáról (hvg.hu)
Jaakov Amidror, az izraeli nemzetbiztonsági tanács vezetője üdvözölte szerdán azt, hogy az ENSZ-ben rövidesen felújul a párbeszéd Iránnal atomprogramjáról, de figyelmeztetett a dialógus kudarcának lehetőségére.
márc. 7
12:23
Keményen kioktatták a kormányt Brüsszelben, folytatódik az eljárás (hvg.hu)
Tovább folytatja gyorsított kötelességszegési eljárásait Magyarország kapcsán az Európai Bizottság - döntöttek a biztosok szerdai brüsszeli ülésükön. Brüsszelből újabb levelet küldtek az Orbán-kormánynak, Magyarországnak egy hónapon belül válaszolnia kell. Az EU még komolyan aggódik, levelükben ráadásul olyan alapvető dolgokra voltak kénytelenek felhívni a figyelmet, miszerint nem jó, ha a magyar…
márc. 7
12:25
Nagyot kockáztatnak a csehek, ha nem írják alá a fiskális paktumot (hvg.hu)
Komoly kockázatokkal kell számolni, ha Csehország nem csatlakozik a költségvetési felelősséget rögzítő fiskális szerződéshez - írta szerdán a Mladá Fronta Dnes című liberális cseh napilap.
márc. 7
12:39
Lengyel vonatbaleset: elromlott az egyik váltó az ütközés előtt (hvg.hu)
Meghibásodott az egyik váltó a szombati lengyelországi vasúti szerencsétlenség előtt néhány perccel - jelentette az TVN24 lengyel hírtévé. Az értesülést Adam Mlodawski, a nemzeti vasúti vállalat helyi kirendeltségének igazgatója megerősítette.
márc. 7
12:57
Robbantás Afganisztánban: hat brit katona tűnt el (hvg.hu)
Hat brit katona eltűnt, valószínűleg életét vesztette a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, a páncélozott szállító járművüket ért robbanás következtében - közölte a brit védelmi minisztérium szerdán.
márc. 7
12:59
Nem lehet autonóm terület Kelet-Líbia (hvg.hu)
Ha kell, erőt alkalmaz az ideiglenes líbiai vezetés, hogy elejét vegye Kelet-Líbia bármiféle autonómiájának – erre figyelmeztetett szerdán az Átmeneti Nemzeti Tanács vezetője. Musztafa Abdel-Dzsalíl párbeszédre szólította fel a Kirenaikának nevezett kelet-líbiai régióban élő "testvéreit".
márc. 7
13:00
Lengyelországi baleset: meghibásodott egy váltó (Metropol)
Meghibásodott egy váltó és egy szemafor a szombati lengyelországi vasúti szerencsétlenség előtt néhány perccel - jelentette szerdán a TVN24 hírtévé; az értesülést Adam Mlodawski, a lengyel államvasutak (PKP PLK) helyi kirendeltségének igazgatója megerősítette.
márc. 7
13:02
Kizárólagossá tennék a szlovák nyelvet (Metropol)
A szlovák nyelv kizárólagos hivatali használatának eléréséért kezdeményez népszavazást a Szlovák Nemzeti Párt (SNS), amely erről petíciót adott át hétfőn 351 ezer aláírással a köztársasági elnöki hivatalban.
márc. 7
13:04
Hat brit katona eltűnt Afganisztánban (Metropol)
Hat brit katona eltűnt, valószínűleg életét vesztette a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, a páncélozott szállító járművüket ért robbanás következtében - közölte a brit védelmi minisztérium szerdán.
márc. 7
13:15
Vádat emelt az ügyészség a norvég mészáros ellen (hvg.hu)
A norvég ügyészség szerdán hivatalosan vádat emelt "terrorista cselekedetek" és "szándékos emberölés" címén Anders Behring Breivik ellen, aki robbantásokban és lövöldözve összesen 77 embert ölt meg tavaly nyáron Norvégiában.
márc. 7
13:15
Vádat emeltek Breivik ellen (Infostart)
A norvég ügyészség szerdán hivatalosan vádat emelt "terrorista cselekedetek" és "szándékos emberölés" címén Anders Behring Breivik ellen, aki robbantásokban és lövöldözve összesen 77 embert ölt meg tavaly nyáron Norvégiában.
márc. 7
13:17
Jövő pénteken próbálnak újra államfőt választani Moldovában (hvg.hu)
A moldovai parlament március 16-ra tűzte ki az újabb elnökválasztást szerdán, miután a kormányzó pártkoalíció tagjai közös jelöltről állapodtak meg a szocialisták képviselőcsoportjával. A moldovai parlament már két és fél éve képtelen megválasztani az ország új államfőjét.
márc. 7
13:33
Már harmadik napja tüntetnek a bányászok Romániában (hvg.hu)
Magasabb bérekért és jobb munkakörülményekért tüntetnek Romániában a Zsil-völgyi bányászok, akik immár harmadik napja vonultak utcára szerdán.
márc. 7
13:51
Vajdasági Magyarok Szövetsége: törvénytelen dolog polgárőrségeket szervezni (hvg.hu)
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke bírálta a polgárőrség megalakítását Péterréve bácskai településen és kijelentette, hogy az erre irányuló kezdeményezések törvénytelenek és veszélyesek is.
márc. 7
13:51
Meghibásodott egy váltó a lengyel vasúti szerencsétlenség előtt (Infostart)
Meghibásodott egy váltó és egy szemafor a szombati lengyelországi vasúti szerencsétlenség előtt néhány perccel - jelentette szerdán a TVN24 hírtévé; az értesülést Adam Mlodawski, a lengyel államvasutak (PKP PLK) helyi kirendeltségének igazgatója megerősítette.
márc. 7
13:57
Romániának mielőbb ratifikálnia kell az EU fiskális szerződését (Kripto Akadémia)
Az EU pénzügyi fegyelmet és stabilitást szolgáló szerződésének mielőbbi ratifikálását kérte a román parlamenttől Traian Basescu államfő a bukaresti törvényhozás két házának szerdai együttes ülésén elhangzott beszédében.
márc. 7
14:09
Holokauszttagadás miatt leváltották a román szociáldemokraták szóvivőjét (hvg.hu)
Holokauszttagadással vádolja a romániai holokauszt tanulmányozása céljából alapított intézet Dan Sovát, a román ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivőjét, aki egy televíziós műsorban kijelentette, hogy "Romániában a zsidóknak soha nem kellett szenvedniük".
márc. 7
14:12
Holokauszttagadással vádolják a román szóvivőt (Metropol)
Holokauszttagadással vádolja a romániai holokauszt tanulmányozása céljából alapított intézet Dan Sovát, a román ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivőjét, aki egy televíziós műsorban kijelentette, hogy "Romániában a zsidóknak soha nem kellett szenvedniük".
márc. 7
14:33
Veszélyes dolog polgárőrséget szervezni (Kripto Akadémia)
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke bírálta a polgárőrség megalakítását Péterréve bácskai településen és kijelentette, hogy az erre irányuló kezdeményezések törvénytelenek és veszélyesek is.
márc. 7
14:35
Meghibásodott egy váltó a lengyel vasúti szerencsétlenség előtt (Kripto Akadémia)
Meghibásodott egy váltó és egy szemafor a szombati lengyelországi vasúti szerencsétlenség előtt néhány perccel - jelentette szerdán a TVN24 hírtévé; az értesülést Adam Mlodawski, a lengyel államvasutak (PKP PLK) helyi kirendeltségének igazgatója megerősítette.
márc. 7
14:45
Csökken az olasz parlament létszáma (hvg.hu)
Elkészült a parlament létszámát csökkentő és a miniszterelnök hatalmi hatáskörét bővítő olasz kormányzási reform, amelynek célja az olcsóbb és gyorsabb törvénykezés.
márc. 7
14:47
EB: még nem teljesültek a feltételeink Magyarország felé (hvg.hu)
Az Európai Bizottság szerint még nem teljesültek annak a feltételei, hogy bármilyen pénzügyi támogatásról nemzetközi tárgyalások kezdődhessenek Magyarországgal.

Keresés