2012. március 7. szerda

márc. 7
5:30
Régi és új ötvözve - a lengyel hadsereg fegyverzete (Kitekintő)
Kattintson és nézze meg, milyen fegyverekkel harcolhat a lengyel hadsereg!
márc. 7
5:33
Őrizetben marad a bírónő (168 Óra Online)
Előzetes letartóztatásban marad a romániai Maria David, a legfelsőbb bíróság korrupció gyanújával múlt héten őrizetbe vett bírája, miután a legfőbb bírói fórum elutasította szabadlábra helyezés iránti kérelmét.
márc. 7
6:09
Izrael nem ad időt (Kripto Akadémia)
Izrael továbbra is ragaszkodik az önvédelem jogához - hangsúlyozta Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő hétfőn Washingtonban, az AIPAC amerikai lobbiszervezet kongresszusán, amelyen előző nap Barack Obama is felszólalt. Netanjahu szerint már épp elég esélyt adtak a diplomáciának, s Izrael nem várhat sokáig az iráni atomterveket megállító katonai lépésekkel.
márc. 7
6:11
Putyin elismerte, hogy történtek visszaélések (Kripto Akadémia)
További megmozdulásokat tervez az orosz ellenzék azt követően, hogy a hétfői tüntetésen a rendőrség mintegy hatszáz tagjukat vette őrizetbe. A következő, szombati tömegtüntetésre 50 ezer embert várnak - közölte az eseményt szerbező Szergej Udalcov.
márc. 7
6:13
Javultak Tadicsék választási esélyei (Kripto Akadémia)
Csökkent a különbség a májusi parlamenti választás két favoritja, a nacionalista Szerb Haladó Párt (SNS) és a Boris Tadic elnök-vezette Demokra Párt (DS) között. A Faktor plus iroda február 24-március 4. között végezte felmérését, vagyis olyan időszakban, amikor már legalábbis sejteni lehetett, hogy Belgrád tagjelölti státust kap az Európai Uniótól.
márc. 7
6:15
Romney nyolc és fél milliót költött (Kripto Akadémia)
Barack Obama republikánus kihívójáról szavaztak tegnap tíz amerikai államban. Hét államban - Georgia, Massachusetts, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Vermont és Virginia - formális előválasztást, három államban - Alaszka, Idaho és Észak-Dakota - választási gyűléseket (caucust) tartottak.
márc. 7
6:24
Sólyom-ügy: vesztésre állunk Szlovákiával szemben (Kitekintő)
A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság kijelölt főtanácsnoka szerint a Szlovák Köztársaság nem sértette meg az uniós jogot, amikor 2009. augusztus 21-én megtagadta Sólyom László magyar köztársasági elnöknek a területére történő belépését.
márc. 7
6:45
A szuperkedd győztese (168 Óra Online)
Egyszerre 10 államban tartanak előválasztásokat, hogy eldöntsék, ki legyen a republikánus jelölt a novemberi elnökválasztáson.
márc. 7
7:00
Magyar cégek a világ egyik legfontosabb informatikai kiállításán (Kitekintő)
Hét magyar cég mutatkozik be Hannoverben az ötnapos "CEBIT" információtechnológiai kiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével, összesen 42 négyzetméteren.
márc. 7
7:15
Szuperkedd: Romney-Santorum 6:3 (Infostart)
Noha tíz államból ötben Mitt Romney nyert, mégsem sikerült megsemmisítő vereséget mérnie a legfőbb ellenfelére, Rick Santorumra a republikánus jelöltállítási küzdelem eddigi legnagyobb horderejű megmérettetésén, a "szuperkedden".
márc. 7
7:18
Megint dühbe jöttek a zsilvölgyi bányászok (Kitekintő)
Ötszáz bányász sztrájkol a Zsil völgyében, a petrozsényi bányavállalat előtt demonstrálnak az elégedetlenkedők.
márc. 7
7:21
Csecsenföldön szinte mindenki Putyinra szavazott (Kripto Akadémia)
A jól teljesítő Ramzan Kadirov elnök ünnepnek nevezte az elnökválasztást.
márc. 7
7:39
"Szuperkedd" - Romney győzött Massachusettsben a CNN előrejelzése szerint (Kripto Akadémia)
Mitt Romney nyerte a "szuperkeddi" előválasztást Massachusetts államban - jelentette be nem hivatalos előrejelzésében a szavazóhelyiségek hét államban történt bezárása nyomán a CNN az exit-pollok és a közvélemény-kutatások alapján.
márc. 7
8:12
Közeleg a vég: napokon belül bejelentik az államcsődöt? (Kitekintő)
Kilábalhat Görögország a kritikus helyzetből, avagy szűnni nem akaró megszorítások elé kell néznie az eljövendő években? Nagyon úgy tűnik nem lesz elég a második csomag sem.
márc. 7
8:15
Romney nem tudta kiütni Santorumot (Metropol)
Noha tíz államból ötben Mitt Romney nyert, mégsem sikerült megsemmisítő vereséget mérnie a legfőbb ellenfelére, Rick Santorumra a republikánus jelöltállítási küzdelem eddigi legnagyobb horderejű megmérettetésén, a "szuperkedden".
márc. 7
8:15
Igen komoly árvíz fenyeget (168 Óra Online)
Legutóbb 2001 márciusában volt árvíz Kárpátalján, amely nagy károkat okozott a gazdaságnak, a lakosságnak, több tucat települést öntött el a víz. Akkor az ár levonulása után nemzetközi összefogással kidolgozták a Tisza árvízvédelmi programot, hozzáláttak a régi gátak megerősítéséhez, újak építéséhez. Mivel azonban az utóbbi években a kedvező időjárás következtében megyénkben nem alakult ki…
márc. 7
8:30
Szuperkedd: Romney öt államban győzött (Kitekintő)
Noha tíz államból ötben Mitt Romney nyert, mégsem sikerült megsemmisítő vereséget mérnie a legfőbb ellenfelére, Rick Santorumra.
márc. 7
8:48
Botrány: Magyar zászlóval buzdították a szatmári kéziseket (Kitekintő)
Nagy port kavart a kolozsvári helyi sajtóban a férfi kézilabda élvonalban hétvégén rendezett mérkőzés. A magyar zászló volt a botrány hőse.
márc. 7
8:51
Egymillió dollár egy volt FBI-ügynökért (Metropol)
Egymillió dolláros jutalmat ajánlott fel kedden az FBI annak, aki információkkal szolgál az Iránban öt éve eltűnt egykori ügynökének hollétéről.
márc. 7
8:51
"Szuperkedd": Romney öt államban győzött, mégsem ütötte ki Santorumot (Kripto Akadémia)
Noha tíz államból ötben Mitt Romney nyert, mégsem sikerült megsemmisítő vereséget mérnie a legfőbb ellenfelére, Rick Santorumra a republikánus jelöltállítási küzdelem eddigi legnagyobb horderejű megmérettetésén, a "szuperkedden".
márc. 7
9:06
Tömeges elbocsátás vár az egészségügyi nővérekre? (Kitekintő)
Február elején a pozsonyi parlament megszavazta az egészségügyi nővérek bérének emelését. A nővérek elbocsátásoktól, lefokozásoktól tartanak. Folyik a harc az egészségügyi biztosítókkal.
márc. 7
9:09
Fél Európából elérhetetlen volt a Facebook (Kripto Akadémia)
Erősen akadozott ma a Facebook: Európa egyes részein bejött a közösségi oldal, másol azonban elérhetetlen volt. Egyesek Anonymus-féle hackertámadás sejtenek a háttérben. Annyi biztosnak tűnik, hogy amerikai IP-címekről zavartalan az üzemelt.
márc. 7
9:24
Szlovákia: minden magyar szavazat számít! (Kitekintő)
Pártállástól függetlenül minden szlovákiai magyart a parlamenti választáson való részvételre szólít fel a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala.
márc. 7
9:45
Borulhat a kormánykoalíció Romániában: az RMDSZ ultimátumot adott (168 Óra Online)
Eredménytelenül zárult Romániában a kormánykoalíció tegnapi tanácskozása a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozatának megalakításáról – közölte Markó Béla miniszterelnök-helyettes.
márc. 7
10:00
Diktatúra-e Magyarország? - újabb magyar vita az EP-ben (Kitekintő)
Magyarország nem autoriter állam, de kétségtelenül több szabadságjogot is korlátozott a kormány –összegezték az Európai Parlament zöld frakciójának meghallgatásán a Magyarországról meghívott egyetemi tanárok és tudósok.
márc. 7
10:03
Londoni elemzők: a harmadik negyedévre csúszhat a program (Kripto Akadémia)
A harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt, és a megegyezésig eltelő időben a forint valószínűleg széles - gyengébbik végén 300 forint/euró feletti - árfolyamsávban mozog majd - jósolták szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó térségi elemzők.
márc. 7
10:05
A csehek több mint fele elégedetlen a demokrácia működésével (Kripto Akadémia)
A lakosság több mint a fele elégedetlen a demokrácia működésével Csehországban - derült ki egy februári országos felmérésből, amelynek eredményét szerdán hozták nyilvánosságra Prágában.
márc. 7
10:18
Délben kiderül, mit lép Orbánékkal szemben Brüsszel (Kitekintő)
Dél körül jelentheti be az Európai Bizottság, hogy elmarasztalja-e Magyarországot a korábban meglebegtetett három téma kapcsán (jegybanktörvény, a bírák korai nyugdíjazása és az adatvédelmi biztos pozíciójának megszüntetése).
márc. 7
10:36
Népszámlálás: eltűnt pár százezer hívő is (Kitekintő)
Még többen nem vallották meg hitüket, mint ahányan a nemzetiségüket, továbbra is a katolikus egyház a legnagyobb Szlovákiában.
márc. 7
10:54
Egy témára szűkül le a vita a jegybanktörvényről? (Kitekintő)
Várakozások szerint egyetlen nyitott kérdés marad a jegybanktörvényt illetően, mégpedig az MNB-elnök fizetésének az ügye szerdán, amikor az Európai Bizottság elfogadja álláspontját a Magyarország ellen indult kötelezettségszegési eljárások kapcsán.
márc. 7
10:57
A bányászok csak a miniszterelnökkel tárgyalnának (168 Óra Online)
Több mint ezer bányász vonult kedden is a romániai Országos Kőszénvállalat (CNH) petrozsényi székháza elé – a vájárok amiatt elégedetlenek, hogy a vállalat nem tartja be a szakszervezettel közösen aláírt, a gazdasági minisztérium által is elfogadott megállapodást, amely egyebek között a bérek emelését és új munkaerő alkalmazását írja elő.
márc. 7
11:12
Tömegek várnak erre: most kell lépnie az Orbán-kormánynak (Kitekintő)
A magyar tannyelvű felsőoktatás helyzete borzolja a kedélyeket az erdélyi közéletben. Konfliktusokat nemcsak a különböző hiányosságok szítanak, de manapság már a nyilvánvaló előrelépések is képesek egymásnak ugrasztani a közszereplőket.
márc. 7
11:30
Elengedték a német turistákat az afarok (Kitekintő)
Kiszabadult a még januárban elfogott két német turista az Etiópia északkeleti részén lázadó afarok fogságából.
márc. 7
11:30
Szuperkedd: Romney 6 államban győzött (Metropol)
Megnyerte az alaszkai jelöltállító gyűlést Mitt Romney, aki így összesen 6 államban győzedelmeskedett a republikánus elnökjelölt-állítási küzdelem eddigi legnagyobb horderejű megmérettetésén, a "szuperkedden".
márc. 7
11:48
Az USA hazahívja állampolgárait Szíriából (Metropol)
Az USA szerint Szíriában figyelmeztetés nélkül lezárhatják a határokat. Spanyolország bezárta damaszkuszi nagykövetségét. Az ENSZ BT új, amerikai határozati javaslatot tanulmányoz.
márc. 7
12:24
Szlovákia: A Híd a harmadik legerősebb párt, feljövőben az MKP (Kitekintő)
Önmagában 75 mandátumot szerezne a Robert Fico vezette Irány – Szociáldemokrácia (Smer) a Focus iroda legújabb felmérése szerint.
márc. 7
13:00
Újabb szakaszba lépnek a Magyarország elleni uniós eljárások (Kitekintő)
Két témában - az adatvédelmi hatóság függetlensége és a bírói tevékenység felső korhatára tekintetében - az Európai Bizottság folytatja Magyarország ellen a gyorsított kötelezettségszegési eljárást, a központi bank függetlenségét illetően pedig további tájékoztatást kér a magyar kormánytól.
márc. 7
13:00
Lengyelországi baleset: meghibásodott egy váltó (Metropol)
Meghibásodott egy váltó és egy szemafor a szombati lengyelországi vasúti szerencsétlenség előtt néhány perccel - jelentette szerdán a TVN24 hírtévé; az értesülést Adam Mlodawski, a lengyel államvasutak (PKP PLK) helyi kirendeltségének igazgatója megerősítette.
márc. 7
13:02
Katasztrófa után: a BP fokozza a mélytengeri olajkitermelést (Kitekintő)
Két évvel a Deepwater Horizon katasztrófája után új lendületet vesz az olajkitermelés a Mexikói-öbölben. A BP is újabb fúrószigetek létesítését tervezi.
márc. 7
13:02
Kizárólagossá tennék a szlovák nyelvet (Metropol)
A szlovák nyelv kizárólagos hivatali használatának eléréséért kezdeményez népszavazást a Szlovák Nemzeti Párt (SNS), amely erről petíciót adott át hétfőn 351 ezer aláírással a köztársasági elnöki hivatalban.
márc. 7
13:04
Hat brit katona eltűnt Afganisztánban (Metropol)
Hat brit katona eltűnt, valószínűleg életét vesztette a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, a páncélozott szállító járművüket ért robbanás következtében - közölte a brit védelmi minisztérium szerdán.
márc. 7
13:15
Vádat emeltek Breivik ellen (Infostart)
A norvég ügyészség szerdán hivatalosan vádat emelt "terrorista cselekedetek" és "szándékos emberölés" címén Anders Behring Breivik ellen, aki robbantásokban és lövöldözve összesen 77 embert ölt meg tavaly nyáron Norvégiában.
márc. 7
13:18
Sokan álmodoznak az Amerikai Álomról (Kitekintő)
Egy felmérés szerint még mindig sok amerikai álmodozik arról, hogy egyszer kocsijával útnak indul és megteszi a két part közötti majdnem ötezer kilométeres utat.
márc. 7
13:21
Kirúgták a pártszóvivőt holokauszttagadás miatt (168 Óra Online)
Victor Ponta, a romániai Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerdán bejelentette: menesztette a pártszóvivői tisztségből Dan Şova szenátort, miután az arról beszélt egy televíziós műsorban, hogy Romániában semmilyen bántódás nem érte a zsidókat, ez pedig Ion Antonescu marsallnak köszönhető.
márc. 7
13:36
Most nagyon kiszúrhat a kormány az egyik legnagyobb multival (Kitekintő)
Az Apple-lel az iPad márkanév tulajdonjogaiért perben álló Proview vállalat győzelme esetén a bíróság akár be is tilthatja a népszerű termék forgalmazását Kínában.
márc. 7
13:51
Meghibásodott egy váltó a lengyel vasúti szerencsétlenség előtt (Infostart)
Meghibásodott egy váltó és egy szemafor a szombati lengyelországi vasúti szerencsétlenség előtt néhány perccel - jelentette szerdán a TVN24 hírtévé; az értesülést Adam Mlodawski, a lengyel államvasutak (PKP PLK) helyi kirendeltségének igazgatója megerősítette.
márc. 7
13:57
Romániának mielőbb ratifikálnia kell az EU fiskális szerződését (Kripto Akadémia)
Az EU pénzügyi fegyelmet és stabilitást szolgáló szerződésének mielőbbi ratifikálását kérte a román parlamenttől Traian Basescu államfő a bukaresti törvényhozás két házának szerdai együttes ülésén elhangzott beszédében.
márc. 7
14:12
Magyarország nem teljesítette az uniós hitel feltételeit (Kitekintő)
Az Európai Bizottság szerint még nem teljesültek annak a feltételei, hogy bármilyen pénzügyi támogatásról nemzetközi tárgyalások kezdődhessenek Magyarországgal.
márc. 7
14:12
Holokauszttagadással vádolják a román szóvivőt (Metropol)
Holokauszttagadással vádolja a romániai holokauszt tanulmányozása céljából alapított intézet Dan Sovát, a román ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivőjét, aki egy televíziós műsorban kijelentette, hogy "Romániában a zsidóknak soha nem kellett szenvedniük".
márc. 7
14:30
A magyar kormány örül az Európai Bizottság döntésének (Kitekintő)
A kormány örömmel értesült arról, hogy az Európai Bizottság (EB) az általa kezdeményezett ügyek 90 százalékában elfogadta a magyar válaszokat, így ezeket az ügyeket le lehet zárni - közölte a miniszterelnök szóvivője és a kormányszóvivő az MTI-vel.

Keresés