2013. január 8. kedd

jan. 8
6:03
Újfajta hidegháború indul Ázsiából? (Kripto Akadémia)
Több impozáns hadgyakorlat bejelentésével kezdődött az év. A független Oroszország legnagyobb hadgyakorlatának előkészületei már zajlanak, az iráni hadiflotta néhány hét alatt másodjára kezdett gyakorlatozni a térség "tartós biztonságának felállítása", a "béke és barátság" üzenetének közvetítése céljával.
jan. 8
6:05
Államként szerepel Palesztina az iratokban (Kripto Akadémia)
Mahmúd Abbász palesztin elnök vasárnapi rendelete alapján új típusú személyi iratokat bocsát ki a Palesztin Hatóság - jelentette a WAFA palesztin hírügynökség.
jan. 8
6:07
Belfast: súlyosbodnak az összecsapások (Kripto Akadémia)
Ismét súlyos összecsapások színhelye volt Észak-Írország székhelye, Belfast, ahol már négy napja tüntetnek a lojalisták amiatt, mert a helyi önkormányzat csak bizonyos napokon hajlandó felhúzni a brit lobogót.
jan. 8
6:09
Tőkés László vádol, Ponta helyezkedik (Kripto Akadémia)
Nem csitulnak az indulatok az RMDSZ és a Victor Ponta román miniszterelnök mögött álló Szociál-Liberális Szövetség, az USL választások előtt kötött elvi megegyezése körül. A kétharmados többséget szerzett román koalíció miniszterelnök jelöltjeként Ponta közvetlenül az urnazárás után kormányra hívta a magyar érdekképviseletet.
jan. 8
6:11
Tovább hódítanak az okostelefonok (Kripto Akadémia)
Ma nyitja meg kapuit az amerikai Las Vegasban a sokak által várt szórakoztató elektronikai vásár (CES), mely minden évben felsorakoztatja a jövő elektronikai termékeit. Az expó főszereplői idén is a mobileszközök: az okostelefonok és a táblagépek lesznek.
jan. 8
6:57
A hitelezők lefoglalhatják az elnöki repülőgépet (Infostart)
Brit repülőgépet bérelt a közeljövőben esedékes külföldi útjaira Cristina Kirchner argentin elnök, mert attól tart, hogy külföldi hitelezők lefoglalhatják az állami tulajdonban lévő elnöki gépet - erősítette meg az argentin elnöki hivatal illetékese hétfőn a The Sun brit lap értesülését.
jan. 8
7:33
Téglákat hajigáltak a rendőrök felé a tüntetők (168 Óra Online)
Újabb összecsapások voltak hétfőn este Észak-Írországban a rendőrség és protestáns tiltakozók között, immár az ötödik egymást követő napon.
jan. 8
7:51
Autókat gyújtottak föl Észak-Írországban (Metropol)
Újabb összecsapások voltak hétfőn este Észak-Írországban a rendőrség és protestáns tiltakozók között.
jan. 8
8:09
Feldühödött tömeg támadt a határőrökre (Kitekintő)
Üzbegisztánból rátámadtak a kirgíz határőrökre a hétvégén. A két ország illetékes szervei már kapcsolatban vannak az incidenst illetően.
jan. 8
8:09
Kihűlt és meghalt két ember az Alpokban (Metropol)
A 23 éves osztrák férfira és 24 éves, szintén osztrák kísérőjére hétfőn kora délután találtak rá.
jan. 8
8:11
Megnősült a börtönben Tóásó Előd? (Metropol)
Állítólag egy elhunyt bolíviai politikus, Guillermo Fortún lányát, María Elenát vette el feleségül két év udvarlás után.
jan. 8
8:27
Kicsit több kocsit vettek a csehek (Kitekintő)
Csehországban tavaly 174 ezer személygépkocsit adtak el, mindössze 0,42 százalékkal többet, mint 2011-ben. Mindazonáltal Csehország egyike azon kevés európai államnak, ahol tavaly is nőtt az értékesítés - közölte a gépkocsi-importőrök csehországi szövetsége.
jan. 8
8:27
Lezuhant egy helikopter Peruban (Metropol)
A BV-234 típusú, kétrotoros személyszállító helikopter lezuhant, kettétört, lángra kapott és felrobbant.
jan. 8
8:29
Százezrekkel csökkent a magyarság (Metropol)
Romániában 194 ezerrel csökkent a magyarság száma, egyre inkább a falvakban és Székelyföldön koncentrálódik.
jan. 8
8:45
Peruban lezuhant egy helikopter (Infostart)
Peruban 7-en meghaltak, amikor lezuhant egy helikopter.
jan. 8
8:45
Rezgő villa segíthet a lefogyásban (Kitekintő)
Speciális rezgő villa jelentheti a megoldást a túlsúllyal küzdők számára - legalábbis kifejlesztői szerint.
jan. 8
8:45
Megkétszereződött a magyar zsidó családok áttelepülése Ausztriába (168 Óra Online)
A bécsi zsidó közösség vezetője megerősítette, hogy a fenyegetések hatására megkezdődött magyar zsidó családok áttelepülése Ausztriába.
jan. 8
8:45
Új alapokra helyezné a szerb kormányfő a szerb-horvát kapcsolatokat (Kripto Akadémia)
Ivica Dacic szerb kormányfő szerint új alapokra kell helyezni, újra kell indítani Szerbia és Horvátország kapcsolatait, mert a fagyos hangulat feloldásával kialakulhatna egy megfelelő regionális együttműködés.
jan. 8
9:03
Afganisztánban egyenruhás támadó ölt meg egy NATO-katonát (Infostart)
Ismét afgán katonai egyenruhát viselő támadó lőtte agyon a NATO-vezette nemzetközi biztonsági erők egyik katonáját a dél-afganisztáni Hilmend tartományban - közölte a NATO-parancsnokság kedden.
jan. 8
9:03
A lehető legrosszabb üzenet (Kitekintő)
A huszadik születésnapját ünneplő Szlovák Köztársaságban nem először fordul elő, hogy a köztársasági elnök megtagadja valamely magas rangú köztisztségviselő megválasztását.
jan. 8
9:21
Négy embert öltek meg elvadult kutyák (Metropol)
Eltanácsolták a lakosságot a mexikóvárosi hatóságok egy nagy városszéli park látogatásától.
jan. 8
9:39
Jobb hitelminősítési évet zártak a felzárkózók, mint a fejlett gazdaságok (Kitekintő)
Sokkal jobb évet zártak a felzárkózó térségi gazdaságok a fejlett ipari országoknál a negatív és pozitív hitelminősítői lépések arányát tekintve az egyik vezető globális pénzügyi szolgáltató csoport összesítése szerint.
jan. 8
9:57
Megszüntették az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetét (Kitekintő)
Azonnali hatállyal megszüntette a marosvásárhelyi RMDSZ döntéshozó és végrehajtói testületeit, valamint felmentette tisztségéből annak elnökét a szövetség Maros megyei vezetése.
jan. 8
10:15
Fontos dolgok a magyarság életében (Kitekintő)
A szlovéniai magyar Nemzetiségi Bizottság eddigi tevékenységeibe, eredményeibe nyerhetünk betekintést, valamint a többnyelvűség problémájával találkozhatunk.
jan. 8
10:15
Aggasztó a magyarországi EU-ellenes hangulat (168 Óra Online)
A magyar átalakítási folyamattal szemben megfogalmazott folyamatos és kitartó uniós bírálat azt eredményezte, hogy a magyarországi politikai vitákban az Európa-barát megnyilvánulásokat egyre inkább euroszkeptikus megszólalások váltják fel, de a pártoknál egyelőre még túlsúlyban van az unió pragmatikus megítélése.
jan. 8
10:51
Tóásó Előd megnősült a börtönben (Kitekintő)
Megnősült a bolíviai börtönben Tóásó Előd, az a magyar és román állampolgársággal is rendelkező férfi, akit 38 másik személlyel együtt Bolíviában az Evo Morales elnök elleni terrorista összeesküvésben való részvétellel vádolnak.
jan. 8
10:51
Az óceánba fulladt a brazíliai főkonzul (Metropol)
Szjarhej Gurevszkijt a brazil nagyvárostól nyugatra található strandon egy nagyobb hullámverés a nyílt tengerre sodorta.
jan. 8
11:09
8,5 milliárd dollár kártérítést ítéltek meg a bankok (Kitekintő)
Tíz jelzálogkölcsönt folyósító hitelintézet hétfőn megállapodott abban, hogy 8,5 milliárd dollárnyi kártérítésben részesíti a válság idején szabálytalanul végrehajtott ingatlan lefoglalások károsultjait, véget vetve ezzel annak, hogy esetről esetre vizsgálják ki az összes ilyen ügyet.
jan. 8
11:27
Három évet kap egy orosz internetes tolvaj (Kitekintő)
Az amerikai bíróság három évre elítélte azt az orosz nemzetiségű férfit aki internetes csalási rendszerével amerikai fogyasztókat és bankokat vett célba.
jan. 8
11:27
Atrocitás érte a német Spiegel magazin egy oknyomozó újságíróját Kínában (Kripto Akadémia)
Atrocitás érte Kínában a német Spiegel magazin újságíróját, aki novemberben kukában meghalt kínai gyerekek ügyében nyomozott - közölte az érintett hétfőn megjelent cikkében.
jan. 8
11:45
A Securitate egy volt kémelhárítója kerül Romániából az EP-be (Infostart)
A Securitate - az egykori kommunista titkosszolgálat - egy volt tisztje kerül Romániából az Európai Parlamentbe - közölte keddi számában a Romania Libera című napilap.
jan. 8
11:45
Tapintatból nem idéznek Bayer cikkéből (168 Óra Online)
Der Standard tudósít arról, hogy Bayer Zsolt szélsőjobboldali publicista, a Fidesz egyik alapító tagja a kormányközeli Magyar Hírlapban állatnak minősítette a legtöbb cigányt, akik szerinte nem alkalmasak arra, hogy emberek között éljenek.
jan. 8
12:03
Orbán Viktor Ciprusra megy (Kitekintő)
Orbán Viktor kormányfő részt vesz pénteken az Európai Néppárt (EPP) rendkívüli csúcstalálkozóján, a ciprusi Limasszolban - erősítette meg Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden az MTI érdeklődésére.
jan. 8
12:21
Abbász kerüli az összetűzést Izraellel (Kitekintő)
Mahmúd Abbász palesztin elnök kerüli a konfliktust Izraellel, ezért egyelőre nem cserélteti le a zsidó állammal való érintkezésben használt okmányokat a Palesztin Hatóság nevét Palesztin Államra változtató rendelete nyomán - közölték hétfőn palesztin illetékesek.
jan. 8
12:39
Nem tárgyalják az őssejtkutatás finanszírozása elleni keresetet (Kitekintő)
Az amerikai Legfelsőbb Bíróság hétfőn úgy határozott, hogy nem tűzi napirendre azt a keresetet, amelyet csaknem négy éve nyújtott be két kutató azzal a céllal, hogy tiltsák be az embrionális őssejtkutatás szövetségi finanszírozását.
jan. 8
12:57
Új alapokra helyeznék a szerb-horvát kapcsolatokat (Kitekintő)
Ivica Dacic szerb kormányfő szerint új alapokra kell helyezni, újra kell indítani Szerbia és Horvátország kapcsolatait, mert a fagyos hangulat feloldásával kialakulhatna egy megfelelő regionális együttműködés.
jan. 8
13:33
Adócsalással vádolják az oktatási miniszter házastársát (Kitekintő)
Röviddel kinevezése után máris a sajtó kereszttűzébe került Dainius Pavalkis litván oktatás- és kutatásügyi miniszter, miután feleségét nagy értékben elkövetett adócsalással vádolta meg az ügyészség.
jan. 8
13:51
A chávezi forradalom folytatása biztosítottnak tűnik (Metropol)
„Valódi forradalmárnak” tartja alelnökét Hugo Chávez. Megfigyelők szerint bizonytalan, hogy Nicolás Maduro be tud-e kerülni a bársonyszékbe.
jan. 8
14:09
Ponta jövőre nem indul az elnöki székért (Kitekintő)
Nem indul a 2014-es államfőválasztáson Victor Ponta,  a szociáldemokraták  elnöke, de támogatni fogja Crin Antonescut.
jan. 8
14:45
Szlovákia 3000 új munkahelytől esett el (Kitekintő)
Egy német, egy francia és egy indiai vállalat is úgy döntött, hogy nem jönnek Szlovákiába vállalkozni, ezáltal nem hozzák létre a tervezett 3000 új munkahelyet.
jan. 8
15:03
Több mint száz erdőtűz Ausztráliában (Metropol)
A rekordmeleg és az erős szél miatt 130 erdőtűz keletkezett Ausztráliában, 40-et még nem tudtak megfékezni.
jan. 8
15:03
Szlovákia: országos akció a kétnyelvűségért (Kitekintő)
Minden eddiginél nagyobb matricázós akció indult Felvidéken.
jan. 8
15:21
Egyes önkormányzatok hulladékként kezelik a romákat (Kitekintő)
Már több mint 400 szlovákiai község polgármestere csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely egy jogvédő szervezet szerint a hulladéktörvény segítségével igyekszik likvidálni az illegális cigánytelepeket.
jan. 8
15:39
Timosenkót megmérgezték? (Metropol)
A bebörtönzött ukrán exkormányfő, Julija Timosenko azt állítja, hogy feltehetően mérgező anyagot kevertek a kozmetikumaiba vagy a mosószerébe a harkivi kórházban.
jan. 8
15:39
Kommunista vezetőnek állítanának emlékművet (168 Óra Online)
A lengyel Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) első idei javaslata, hogy a 2013-as évet szenteljék az egykori kommunista vezető, Edward Gierek emlékének. Január 6-án lett volna 100 éves a Lengyel Egyesült Munkáspárt egykori vezetője, aki a hetvenes években hatalmas beruházásokkal és kimagasló lakásépítéssel is tette nevét ismertté.
jan. 8
16:51
Észak-Koreában üldözik a leginkább a keresztényeket (Metropol)
A keresztények rendszeres üldözése világviszonylatban az iszlám szélsőségességnek tudható be.
jan. 8
16:51
Lakatosok fogtak össze a kilakoltatások ellen (Kitekintő)
Spanyolországban a Pamplonai Lakatosmesterek Gyűlése összefogást kezdeményezett a banki kilakoltatások ellen. Az ibériai országban 2012 egyik legnagyobb társadalmi problémáját a hitelcsapdába esett családok jelentették.
jan. 8
17:27
Szerbia megalázta Vajdaságot (Kitekintő)
A tartományi adminisztrációnak hatalmas megaláztatást kellett elviselni a köztársasági költségvetés elfogadásával, a Vajdasági Fejlesztési Bank (RBV) felszámolásával és a Nagyberuházási Alap újraalapításával.
jan. 8
17:45
Előzetesben a karcagi baleset feltételezett okozója (Infostart)
Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Szolnoki Járásbíróság a 4-es főúton, Karcagnál vasárnap öt halálos áldozatot követelő autóbaleset feltételezett okozóját.
jan. 8
17:45
Frunda: Románia nem nemzetállam (Kitekintő)
Románia nem nemzetállam, mivel nem viselkedik nemzetállamként, és csak akkor erős, ha egy kis közösséggel kerül szembe – szögezte le Frunda György, az RMDSZ politikusa.

Keresés