2013. február 8. péntek

febr. 8
5:45
Kampány a székely zászló ürügyén (Kripto Akadémia)
Remélhetően a konvencionális diplomáciai keretek közé szorul vissza az a diplomáciai vita, amely a székely zászló ürügyén robbant ki Magyarország és Románia között, és majdnem a magyar nagykövet kiutasításába torkollt. Az RMDSZ nem örvend a nem kért budapesti segítségnek, Tőkés László rasszista magyarellenes kampányról beszél. A tegnap délelőtt még kilátásba helyezett magyar diplomáciai lépések…
febr. 8
6:03
Bárcenas pénztárnok titkos füzete (Kripto Akadémia)
Politikai túléléséért küzd a spanyol kormányfő. Mariano Rajoy és a kormányzó konzervatív Néppárt (PP) ellen súlyos korrupciós gyanú merült fel. Az ellenzéki szocialistákhoz közelálló El País című lap dokumentumokat tett közzé, amelyek arról tanúskodnak hogy a PP duplafenekű könyvelést vezetett a párthoz befolyt adományokról, s a fekete pénzekből rendszeres átutalásokat kaptak a párt vezetői -…
febr. 8
6:05
Feszült helyzet Tunézia-szerte (Kripto Akadémia)
Folytatódtak a tömegtüntetések Tunéziában azt követően, hogy szerda reggel meggyilkolták az ellenzék egyik vezető politikusát, Sokri Belaidot. Több tucat városban csaptak össze a tüntetők a biztonsági erőkkel. A brit BBC információi szerint egy rendőr életét vesztette a zavargások során.
febr. 8
6:07
Célzott amerikai dróntámadások (Kripto Akadémia)
A szaúdi CIA-drónbázisról kiszivárgott információk nyomán a Fehér Ház változtatott korábbi álláspontján. Barack Obama utasította az igazságügyi minisztériumot: tárja a washingtoni kongresszus két bizottsága elé az amerikai állampolgárok ellen külföldön elkövetett célzott rakétatámadások jogi megalapozását szolgáló dokumentumokat.
febr. 8
6:21
Még órákig húzódhatnak a megbeszélések Brüsszelben (Infostart)
Kétoldalú tárgyalásokkal folytatódik az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója, amelynek célja, hogy sikerüljön megállapodni az Európai Unió 2014 és 2020 közötti keretköltségvetéséről, az egyeztetések még órákig húzódhatnak - tudatta pénteken hajnali fél három tájban Alexander Stubb, Finnország Európa-ügyi minisztere egy népszerű mikroblogon.
febr. 8
6:39
Újabb termékben találtak lóhúst (Infostart)
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak Nagy-Britanniában. A brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal bejelentette, hogy a Findus marhahúsosként megjelölt készítményeiben talált nagy mennyiségű lóhúst.
febr. 8
6:57
Élve égettek el egy boszorkánysággal vádolt fiatal anyát (Metropol)
Megkínoztak és több száz ember előtt élve megégettek egy boszorkánysággal vádolt húszéves anyát Pápua-Új-Guineán.
febr. 8
6:59
Hajtóvadászat egy volt rendőr után (Metropol)
A fegyelmivel elbocsátott kaliforniai rendőr lelőtte két volt társát, és további egyenruhások, valamint a családtagjaik meggyilkolásával fenyegetőzik.
febr. 8
7:51
Óva intik Észak-Koreát a kísérleti atomrobbantástól (Infostart)
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár óva intette csütörtökön Észak-Koreát attól, hogy végrehajtson újabb kísérleti atomrobbantást, és felszólította, hogy inkább tegyen többet a drámai helyzetben lévő népe jólétéért.
febr. 8
7:51
Betiltatnák a radikális jobbos pártot (Kitekintő)
A német parlament alsóháza február elsején ülésezett a Német Nemzeti Demokrata Párt elleni beszüntetési eljárás kapcsán.
febr. 8
7:51
Újabb rövid szünet után folytatódik a brüsszeli csúcs (Metropol)
Újabb rövid szünetet tartanak az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján - jelentette be péntek hajnalban egy népszerű mikroblogoldalon keresztül Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.
febr. 8
8:09
Nagy vonalakban megállapodtak az uniós keretköltségvetésről (Infostart)
Az EU-országok csúcsvezetői péntek reggelre nagy vonalakban megállapodtak a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetéséről - jelezték Brüsszelben uniós források, egyelőre névtelenséget kérve.
febr. 8
8:09
Hogyan módosítanák az alkotmányt a román kormánypártok? (Kitekintő)
A kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) a képviselőház létszámát háromszáz főre korlátozná a kedden este ismertetett alkotmánymódosítási elképzelései szerint.
febr. 8
8:27
Az iráni elnök Egyiptomba látogatott (Kitekintő)
Harminchárom év után először lépett egyiptomi földre iráni elnök.
febr. 8
8:27
EU-csúcs: közel a megegyezés (Metropol)
A minden részletre kiterjedő megállapodást még nem dolgozták ki, de annak közvetlen közelébe jutottak.
febr. 8
8:27
Orbán már tudhatja, mennyi pénz kapnak a magyarok (168 Óra Online)
Az EU-országok csúcsvezetői péntek reggelre nagy vonalakban megállapodtak a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetéséről – jelezték Brüsszelben uniós források, egyelőre névtelenséget kérve.
febr. 8
8:29
Felborult egy komp Bangladesben (Metropol)
A baleset után félszáz utasnak nyoma veszett.
febr. 8
8:45
Szigorítanák az internetes biztonságot (Kitekintő)
A jelenleginél szorosabb internetes biztonsági együttműködést teremtene meg a tagállamok között az az irányelv, amelyet csütörtökön mutatott be az Európai Bizottság.
febr. 8
8:45
Laurent Fabius: nincs okunk Maliban maradni (Metropol)
A francia külügyminiszter elmondta: a jövő hónapban megkezdik a csapatkivonást Maliból, és a Közel-Keleten bekövetkezett változásokról is beszélt.
febr. 8
9:03
Felborult egy komp Bangladesben (Infostart)
Felborult egy komp több mint száz utassal a fedélzetén pénteken Banglades középső részén, a baleset után félszáz utasnak nyoma veszett - közölte a rendőrség.
febr. 8
9:03
A lehetőségek hazája (Kitekintő)
Ahol a kormányfő a belügyminiszter is, de bűnözőkkel haverkodik, ott tényleg minden lehet.
febr. 8
9:39
Saját megyefőnök-jelöltet indít az MKP (Kitekintő)
A kassai és a nagyszombati kerületben önálló megyefőnök-jelöltet indít a megyei választásokon a Magyar Közöség Pártja. A képviselőjelöltek személyéről a járási szervekben születik döntés.
febr. 8
9:39
Kettős robbanás egy bagdadi piacon (Metropol)
Legalább tizenegy — más források szerint tizennyolc — ember meghalt, legalább harminc pedig megsebesült, miután kettős robbanás történt péntek reggel egy bagdadi baromfipiacon.
febr. 8
9:41
Az eredeti tervhez képest több pénz juthat kohéziós támogatásokra (Metropol)
Az új uniós keretköltségvetési tervezet péntek hajnalban került az Európai Unió állam- és kormányfői elé.
febr. 8
9:43
Nagy vonalakban megállapodtak a keretköltségvetésről (Metropol)
Az új uniós keretköltségvetési tervezet péntek hajnalban került az Európai Unió állam- és kormányfői elé.
febr. 8
9:57
Egész éjszaka folyt az alkudozás a keretköltségvetésről (Kitekintő)
Pénteken reggel még semmi jele nem volt annak, hogy az Európai Tanácsnak sikerül nyélbe ütnie az alkut a következő hétéves keretköltségvetésről. A tárgyalások már az első lépésnél elakadtak.
febr. 8
10:15
Plágiumbotrány: az oktatási miniszter is lebukott (Kitekintő)
Annette Schavan, a német oktatási minisztert megfosztották doktori címétől, az ellenzék pedig lemondásra szólította fel. Schavan fellebbez, a kancellár kiáll mellette.
febr. 8
10:15
Rekordmennyiségű kerékpáros baleset Olaszországban (Metropol)
Tavaly naponta halt meg kerékpáros a városok utcáin vagy az országutakon.
febr. 8
10:33
Boc ellenzi a kormány törekvéseit (Kitekintő)
Nem ért egyet a Ponta-kormány regionalizációs elképzeléseivel Emil Boc demokrata-liberális párti politikus.
febr. 8
10:51
Délben folytatódik az EU-csúcs (Infostart)
Péntek délelőtt újabb szünetet rendeltek el az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozóján, a küldöttségek délben ülnek össze ismét. Az Európai Parlament (EP) elnöke csalódottságának adott hangot az eddigi hírek nyomán.
febr. 8
11:09
Félmilliárd eurós spórolás jön (Kitekintő)
A Bruxinfo értesülései szerint újabb mintegy 500 millió eurós vágásra tett javaslatot az Európai Tanács elnöke az uniós intézményi kiadások tekintetében, ezzel együtt már összesen legalább kétmilliárdos kiadáscsökkentéssel kell számolniuk az EU-intézményeknek a következő hét évben a Bizottság eredeti javaslatához képest.
febr. 8
11:27
Orbán Viktor nem akar előre inni a medve bőrére (Infostart)
Orbán Viktor szerint több esély van a megegyezésre, mint arra, hogy anélkül távoznak Brüsszelből az EU-országok állam-, illetve kormányfői a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetésének szentelt rendkívüli csúcstalálkozóról.
febr. 8
11:27
Szlovák-magyar történelmi szaklap létesülhet (Kitekintő)
Szlovákia és Magyarország is támogatja egy közös történelemtudományi szaklap létrehozását. Ez az egyik ajánlása a szlovák-magyar kisebbségi vegyes bizottságnak legutóbbi ülése után.
febr. 8
11:27
Orbán megegyezést valószínűsít (Kripto Akadémia)
Orbán Viktor szerint több esély van a megegyezésre, mint arra, hogy anélkül távoznak Brüsszelből az EU-országok állam-, illetve kormányfői a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetésének szentelt rendkívüli csúcstalálkozóról.
febr. 8
11:45
Martin Schulz nem kér a deficitunióból (Kitekintő)
Nem fog asszisztálni egy ”hiányunió” létrejöttéhez és nem fog aláírni deficites uniós költségvetést – figyelmeztette az EU-tagországok állam- és kormányfőit csütörtök este Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke.
febr. 8
11:45
Pokolgép robbant Szíriában egy hadiüzemnél (Metropol)
Ötvennégyen meghaltak egy hadiüzemnél történt robbanásban Szíria középső részén.
febr. 8
12:03
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak brit üzletekben (Kitekintő)
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak Nagy-Britanniában csütörtökön.
febr. 8
12:39
Bűnösnek vallotta magát a Federal Reserve Bank támadója (Kitekintő)
Vádalku keretében bűnösnek vallotta magát csütörtökön az a bangladesi férfi, aki tavaly októberben fel akarta robbantani a New York-i Federal Reserve Bankot.
febr. 8
12:57
Berlinale: kínai szuperprodukcióval kezdődött a fesztivál (Kitekintő)
Vong Kar-vaj kínai filmrendező A nagymester (The Grandmaster) című alkotásával elkezdődött csütörtök este a 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja.
febr. 8
13:15
Teljesen elszigetelődhet az ország (Kitekintő)
Egy elemzés szerint Haiti nemzetközileg elszigetelődhet, ha az elnök nem változtat eddigi politikáján, és nem tesz lépéseket a nemzeti konszenzus irányába.
febr. 8
13:33
Tovább csúszik a brüsszeli csúcs (Infostart)
A legfrissebb bejelentés szerint a korábban tervezettnél később, 13 órakor ülnek össze ismét a csúcsvezetők az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek Brüsszelben zajló rendkívüli találkozóján.
febr. 8
13:33
Amerika továbbra is háborúban áll az al-Kaidával (Kitekintő)
Az Egyesült Államok továbbra is háborúban áll az al-Kaida terrorszervezettel, és az ország "mindennapos kibertámadások" célpontja - jelentette ki csütörtöki szenátusi meghallgatásán John O. Brennan, Barack Obama elnök jelöltje a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatói posztjára.
febr. 8
14:09
Kína: két százalékos infláció januárban (Kitekintő)
Mérséklődött az infláció az év első hónapjában Kínában: a fogyasztói árak januárban 2,0 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban a decemberi 2,5 százalékos héthavi csúcsot követően - jelentette az országos statisztikai hivatal pénteken.
febr. 8
14:27
Fizetősek lettek az olasz szigetek (Kitekintő)
Egyeurós "belépti díjat" szednek a turistáktól a toszkán Elba szigetén, amely ezzel a lépéssel számos más itáliai sziget példáját követi.
febr. 8
14:45
Felvonult a hadsereg Tunéziában (Infostart)
Tunéziában felvonult a hadsereg, miután káosz alakult ki az országban egy ellenzéki vezető megölése miatt
febr. 8
14:45
Amerikából érkezik a Kína elleni hackertámadások többsége (Kitekintő)
Az Egyesült Államokból eredeztethető a Kína elleni hackertámadások túlnyomó része - közölte a pekingi média pénteken az internet biztonságáért felelős kínai szervezet (CNCERT) információi alapján.
febr. 8
14:45
Újabb erős földrengés a Salamon-szigeteken (Metropol)
Két nappal korábban már volt egy nyolcas erősségű rengés, amely mintegy húsz falut tett a föld színével egyenlővé.
febr. 8
15:21
Pozitív jelek Kína külkereskedelmi forgalmában (Kitekintő)
Kína exportja 25, míg az importja 28,8 százalékkal nőtt januárban az egy évvel korábbihoz képest - jelentette a kínai fővámhivatal pénteken. A külkereskedelmi forgalom növekedése 26,7 százalékosra gyorsult a decemberi 10,2 százalékos ütem után.
febr. 8
15:39
Panettát is meghallgatták Bengáziról (Kitekintő)
Az amerikai védemi miniszter a meghallgatáson elmondta, személyesen ő értesítette Obama elnököt a Bengáziban történt támadásról.
febr. 8
15:57
Naponta ezrével menekülnek az emberek Szíriából (Metropol)
Naponta több mint ötezer ember hagyja el Szíriát, közel nyolcszázezer a nyilvántartott menekültek száma.

Keresés