2013. február 9. szombat

febr. 9
5:09
Orbáni levél a voksokért (Kripto Akadémia)
Már az új határon túli magyarok állampolgárokkal is konzultál Orbán Viktor; bár a Miniszterelnökség az akció indulásáról eddig nem tájékoztatta a nyilvánosságot, a levelet tegnap többen megosztották a Facebookon. Tóth Zoltán választási szakértő szerint törvényellenes a konzultáció, ilyen módon ugyanis csak azt lehet megkeresni, aki ehhez előzetesen írásban hozzájárult.
febr. 9
6:03
Kormányfő a vádpadon (Kripto Akadémia)
Tovább gyűrűzik a szerb miniszterelnök maffiakapcsolatait érintő botrány. Az ügyészség szervezett bűnözéssel foglalkozó részlege meghallgatja az ügyben a belügyminisztérium teljes vezetését köztük a tárcát is irányító Ivica Dacicot - értesült a Danas napilap. Az ügyészség tisztázni akarja, hogy az állami vezetőket milyen viszony fűzte a kokainkirályként is ismert Darko Saric köréhez.
febr. 9
6:05
Brennan védte a célzott dróntámadásokat (Kripto Akadémia)
A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatói posztjára jelölt John Brennan határozottan védelmébe vette az Obama-kormányzat dróntámadásokkal kapcsolatos politikáját. Obama eddigi terrorizmus elleni főtanácsadóját csütörtökön hallgatták meg a szenátus hírszerzési bizottságában.
febr. 9
6:07
Nem éli túl a plágiumbotrányt a német miniszter (Kripto Akadémia)
Bár plágium miatt doktorijától megfosztott Anette Schavan német oktatási miniszter azt hangoztatja, nem hajlandó lemondani, a Süddeutsche Zeitung tegnapi kiadásában nagyon valószínűnek tartotta, hogy már a következő napokban távoznia kell posztjáról.
febr. 9
7:33
Orbán szerint "kisebb tortából is sikerült többet kapni" (Kitekintő)
A magyar kormányfő sajtóértekezletén három szempontból is értékelte a következő hétéves keretköltségvetés magyar mérlegét, és mindhárom esetben arra jutott, hogy a most futó büdzséhez képest javulást sikerült elérni a magyar pozíciókban, és a nettó helyzet szempontjából az ország az élbolyban van.
febr. 9
7:51
Kampánypénzekből újítatta fel lakását a képviselő (Kripto Akadémia)
Vádalkut kötött az amerikai szövetségi hatóságokkal az ifjabb Jesse Jackson volt kongresszusi képviselő, akit kampánypénzekkel való visszaéléssel, valamint azzal gyanúsítanak, hogy meg akarta vásárolni Barack Obama elnök megüresedett szenátusi mandátumát, közölték helyi médiumok.
febr. 9
7:53
Megszorítások: jelentősen gyengülhet a katonai készültség (Kripto Akadémia)
Jelentősen gyengítheti az Egyesült Államok katonai készültségét, ha a kongresszus nem akadályozza meg, hogy március 1-jén életbe lépjen a költségvetési tételek automatikus csökkentése, jelentette ki Leon Panetta leköszönő védelmi miniszter ünnepélyes búcsúztatásán Barack Obama amerikai elnök.
febr. 9
8:27
Szükségállapotot hirdettek ki a hóvihar miatt (Infostart)
Szükségállapotot hirdetett ki pénteken Massachusetts, Connecticut, Rhode Island és New York állam kormányzója az Egyesült Államok északkeleti partvidékét elérő, várhatóan meteorológiai rekordokat megdöntő hóvihar miatt.
febr. 9
9:21
Román és bolgár hordák okoznak komoly gondot (Kitekintő)
A német városok a magas bevándorlás miatt panaszkodnak. Bulgária és Románia a fő ellenség.
febr. 9
9:23
Keserű a brüsszeli Orbán-siker utóíze (Kitekintő)
Magyar siker ide, megegyezés oda, az egész folyamat iránya nagyon is aggasztó.
febr. 9
9:39
USA: 5300 repülőjáratot töröltek (Metropol)
A légi, a vasúti és a közúti közlekedést is megbénította szombat hajnalra az Egyesült Államok északkeleti részét sújtó rendkívüli hóvihar.
febr. 9
9:57
Szmog: Japán tárgyalni akar Kínával (Metropol)
Az elmúlt napokban Japán nyugati részén is a köbméterenkénti 50 mikrogrammot meghaladó szállópor-koncentrációt mértek.
febr. 9
10:15
Az ellenzékével tárgyalt az RMDSZ (Metropol)
A találkozóról Kelemen Hunor RMDSZ-elnök tett említést pénteken délután tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 9
10:33
John Kerry oroszbarátabb lehet (Kitekintő)
John Kerry amerikai külügyminiszter szerint az Egyesült Államoknak javítania kellene kapcsolatát Oroszországgal.
febr. 9
10:51
Iszonyatos hóvihar tombol: 4300 repülőjáratot töröltek (Kripto Akadémia)
A Nemo névre keresztelt hóvihar miatt szükségállapotot hirdettek, rengeteg járatot töröltek, és betiltották az autózást is.
febr. 9
12:03
Hatalmas baki: feltörték Bush postafiókját (Kitekintő)
Ezt a titkosszolgálat szóvivője jelentette be pénteken.
febr. 9
12:03
Román vágóhídról jön a marhahúsként értékesített lóhús (Kripto Akadémia)
Nagy-Britannia és Franciaország után Svédországot is elérte a lóhúsbotrány: a fagyasztott hústermékeket előállító nagykereskedelmi Findus pénteken a skandináv országban is visszavonta a megrendelői raktárakból azokat a marhahúsosként megjelölt készítményeit, amelyek lóhúst tartalmaznak.
febr. 9
12:21
Egy ötödik emeleti ablakból jöttek a halálos lövések (168 Óra Online)
A címben szereplő Haszán apó (Gyed Haszan) nem a Naszreddin Hodzsa-mesekör alakja. Ő a néhai Aszlan Uszojan, aki az orosz alvilágban kapta ragadványnevét. Nevezettet egy hideg, téli napon lőtték le egy vagy több „kollégája” megbízásából, a moszkvai Magyar Kulturális Intézet tőszomszédságában, a Povarszkaja utcán. Az 1. számú orosz keresztapa meggyilkolásának hátteréről szól KULCSÁR ISTVÁN írása.
febr. 9
13:00
Lezuhant egy kisrepülőgép Belgiumban (Metropol)
A Cessna típusú gépen helyi sajtójelentések szerint egy öttagú belga család utazott.
febr. 9
13:18
Végül a parlament még beszólhat a büdzsére (Kitekintő)
Mindenki elért valamit, mégsem lehet teljes mértékben elégedett - vonhatjuk le a csütörtök-pénteki EU-csúcs mérlegét. A tagállamok maguk alá gyűrték Brüsszelt.
febr. 9
13:18
„Tegyék hozzáférhetővé az adatokat” (Metropol)
A drónok támadásaira vonatkozó dokumentumok titkosításának feloldását követelte Julian Assange.
febr. 9
13:36
Brüsszeli alku magyar szemmel (Kitekintő)
Több mint 24 órán át tartó tárgyalási maraton után az uniós tagállamok vezetői péntek délután megállapodtak a következő hétéves pénzügyi keretről, ami nem csak a Bizottság eredeti javaslatából farag le jócskán, de a jelenlegi többéves büdzsétől is jelentősen elmarad. Magyarország pénzügyi pozíciója javult a tárgyalások végjátékában
febr. 9
13:54
Mégsem szabad az utazás Kubában? (Kitekintő)
Egy kubai ellenzéki vezető állítása szerint, a hatóságok megtagadták számára a szabad utazás jogát, amely az első negatív példának tekinthető, amióta a múlt hónapban a kormány lazított az utazási szabályokon.
febr. 9
14:30
A síneken fotózták, méterekre repítette a vonat (Kripto Akadémia)
A kínai lány azt szerette volna, ha vonat menetszele lebegteti a haját, ám túl közel állt a szerelvényhez.
febr. 9
14:48
Lemondott a német oktatási miniszter (Metropol)
Távozik hivatalából Anette Schavan német oktatási és kutatási miniszter.
febr. 9
15:06
Megbénította a hóvihar az Egyesült Államok északkeleti részét (Infostart)
A légi, a vasúti és a közúti közlekedést is megbénította szombat hajnalra az Egyesült Államok északkeleti részét sújtó rendkívüli hóvihar.
febr. 9
15:06
Tagadják az oroszok a japán légtér megsértését (Kitekintő)
Japán szerint orosz repülőgépk megsértették az ország légterét. Nem először fordult elő, hogy orosz vadászgépek túl közel repültek japán területekhez.
febr. 9
15:24
Ukrán elutasítás az orosz gázszámlára (Kitekintő)
Újabb vita van kialakulóban a Gazprom energiaóriás és Ukrajna között. Az ukránok sokallják a nekik benyújtott számla összegét.
febr. 9
15:42
Örökösöket keresnek a svájci bankok (Kripto Akadémia)
"Vetélytársai" akadtak Lázár János magyar miniszterelnökségi államtitkárnak. Azzal a lényeges különbséggel, hogy vele ellentétben nem kopókat szabadítanának a svájci bankházakra, "illegális" számlák tulajdonosait hajszolni, hogy ezzel betömhessék a honi költségvetés mind újabb lyukait. Ezzel szemben a svájci bankoknak az a szándékuk, hogy fölkutassák időközben elszunnyadt számlák jogos örököseit.
febr. 9
16:00
Kiderült, miért vetették be a francia katonákat (Kitekintő)
Vajon a nigeri uránbányák védelme is szerepet játszik Franciaország Maliba történő beavatkozásában?
febr. 9
16:02
Félelem és reszketés Bissau-Guineában (Kitekintő)
Bár a világ figyelme mostanában nagy valószínűséggel az afrikai kontinensre koncentrálódik, Bissau-Guinea mégsem szerepel a nagy hírügynökségek címlapján.
febr. 9
16:18
Az Air Astana száll rendelkezésére (Kitekintő)
Növekedő utasszámmal és nyereséggel zárta a díjnyertes kazah légi társaság a 2012-es évet. A trend folytatódására számítanak idén is, többek között új útvonalak indításával.
febr. 9
16:36
Háromgyermekes családdal csapódott a földbe a kisrepülpülő (Kripto Akadémia)
Lezuhant Belgiumban, a charleroi-i repülőtéren szombaton egy kisrepülőgép, a fedélzetén tartózkodó öt ember meghalt.
febr. 9
16:54
Fasiszta titkosszolgálatnak dolgozott a köztársasági elnök apósa (Kripto Akadémia)
Václav Klaus cseh köztársasági elnök apósa a második világháború idején magasrangú tisztviselőként a fasiszta szlovák állam titkosszolgálatánál dolgozott, és személyesen is részt vett a szlovákiai zsidók üldözésében, írja a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap.
febr. 9
17:12
Oroszország és az USA közösen vizsgálódik az örökbefogadási visszaélésekről (Kitekintő)
A jövőben Oroszország és az USA közösen vizsgálódik az amerikai szülők után, akik rosszul bántak az örökbefogadott orosz gyermekekkel.
febr. 9
17:14
Japán tárgyalásokat kezdeményez Kínával a légszennyezés miatt (Kitekintő)
A kínai szmog a mérések szerint a szigetország partjait is elérte.
febr. 9
18:06
Nagy Britanniában jó lengyelül tudni (168 Óra Online)
A 2011-es adatok szerint a lengyel nyelv a harmadik legnépszerűbb Nagy Britanniában az angol és a walesi után – adta hírül a brit média alapján a lengyel.
febr. 9
18:06
Képviselőket akart ölni - kivégezték (Kripto Akadémia)
Kivégezték Indiában szombaton annak a fegyveres támadásnak az egyik aktív segítőjét, amit 2001-ben követtek el az újdelhi parlament ellen. Mohamed Afzal Guru egy betiltott kasmíri szélsőséges szervezet tagja volt, ezért halálos ítéletének végrehajtása után az Indiához tartozó régióban fokozott rendőri felügyeletet és kijárási korlátozásokat rendeltek el.
febr. 9
18:42
Rakétákkal lőttek az ellenzékiekre (Kripto Akadémia)
Hiába telepítették át az iráni ellenzékieket a "Szabadság Táborába", itt sem sikerült megóvni őket - hat embert ölt meg egy rakétatámadás.
febr. 9
19:00
Az amerikai kormány önkényesen dönt a dróncsapásokról (Kripto Akadémia)
A pilóta nélküli harci repülőgépek, azaz drónok támadásaira vonatkozó dokumentumok titkosításának feloldását követelte egy interjúban a bizalmas adatok kiszivárogtatásával foglalkozó WikiLeaks portál alapítója.
febr. 9
19:02
Plágiumügy: villámgyorsan lemondott a miniszter (Kripto Akadémia)
Távozik hivatalából Anette Schavan német oktatási és kutatási miniszter, jelentette be Angela Merkel német kancellár Berlinben szombaton, négy nappal azután, hogy a minisztertől plágium miatt megvonták a doktori címet.
febr. 9
20:30
Busz zuhant szakadékba Chilében (Metropol)
A súlyos balesetben 16 ember életét veszítette és 21 megsebesült.
febr. 9
20:48
A tunéziai kormányfő felajánlotta lemondását (Metropol)
Tunéziában a mérsékelt iszlamista kormánypárt hívei tüntettek szombaton.
febr. 9
21:06
Aszad átalakította kormányát (Metropol)
Egyebek között az olajipari és a pénzügyi tárca élén történt változás.
febr. 9
22:36
Az oktatási miniszter lemondott (Kitekintő)
A kancellár szombaton elfogadta Annette Schavan német oktatási miniszter lemondását, és kijelölte utódját, Johanna Wankát.

Keresés