2013. március 14. csütörtök

márc. 14
5:12
Ferenc az új pápa (Kripto Akadémia)
Meglepetésre a jezsuita Jorge Mario Bergogliót, Buenos Aires érsekét választották meg a katolikus egyház fejének, aki a Ferenc nevet veszi fel. Ezzel első ízben latin-amerikai, argentin főpap kerül a katolikus egyház élére. Rá hárul az a feladat, hogy megújítsa a katolikus egyházat. Egyszerű, közismerten szerény főpap, akinek lehet elég ereje ahhoz, hogy véghezvigye a Vatikán reformját,…
márc. 14
5:30
Szankciókra készül a Nyugat Orbán hidegvérű rendszere ellen (168 Óra Online)
A frankfurti FAZ kommentárja szerint Magyarország súlyos válságot él át, Orbán becsvágya azonban a jelek szerint kimerül abban, hogy az egész világot maga ellen hangolja.
márc. 14
5:48
Hszi Csin-ping lett Kína új elnöke (Metropol)
Az 59 éves Hszi Csin-ping 2008 óta volt a legfelsőbb pártvezetés, a politikai bizottság állandó bizottságának tagja, alelnök.
márc. 14
6:06
Megszólalt Erdő Péter: Így választottunk pápát (168 Óra Online)
Máris példát mutatott híveinek a megválasztott új katolikus egyházfő a konklávén részt vevő Erdő Péter esztergom-budapesti érsek értékelése szerint. A vatikáni Szent Péter téren a magyar bíboros Ferenc pápának a bazilika lodzsáján való bemutatkozása után nyilatkozott az MTI-nek.
márc. 14
6:06
Visszaesett Obama népszerűsége (Kripto Akadémia)
Barack Obama népszerűsége is megszenvedi a költségvetési huzakodást. Egy friss Washington Post/ABC News felmérés szerint a közvélemény senkiben sem bízik igazán, hogy jól tudja kezelni a gazdasági problémákat.
márc. 14
6:42
Erdő Péter: Az új pápa máris példát mutatott (Infostart)
Máris példát mutatott híveinek a szerdán megválasztott új katolikus egyházfő a konklávén részt vevő Erdő Péter esztergom-budapesti érsek értékelése szerint. A vatikáni Szent Péter téren a magyar bíboros Ferenc pápának a bazilika lodzsáján való bemutatkozása után nyilatkozott az MTI-nek.
márc. 14
7:00
Nemzetközi gratulációk az új pápának (Infostart)
Pápává választása után a világ minden tájáról gratulációkat kapott az új katolikus egyházfő, a nemzetközi szervezetek és országok nyilatkozó vezetői egyúttal együttműködési készségükről is biztosították Ferencet.
márc. 14
7:18
Gazdaságpolitikai témák az uniós csúcson (Infostart)
Az EU-országok közötti gazdaságpolitikai koordináció időszerű teendői szerepelnek a kétnapos brüsszeli uniós csúcstalálkozó napirendjén. A megbeszélésen részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is.
márc. 14
7:54
Elszabadultak az indulatok: szankciókat követelnek Orbán ellen (Kitekintő)
Kiemelt helyen foglalkozott a német nyelvű sajtó a magyar Alaptörvény negyedik módosításával.
márc. 14
8:12
Hszi Csin-ping lett Kína új elnöke (Kripto Akadémia)
Hszi Csin-ping lett a Kínai Népköztársaság, valamint a Központi Katonai Bizottság új, megválasztott elnöke - jelentette a kínai televízió a parlamenti képviselők szavazásának eredményét csütörtökön.
márc. 14
8:30
Új elnöke van Kínának (Kitekintő)
Hszi Csin-ping lett a Kínai Népköztársaság új, megválasztott elnöke - jelentette a kínai televízió a parlamenti képviselők szavazásának eredményét csütörtökön.
márc. 14
9:06
Új kínai vezetőket választottak (Infostart)
Hszi Csin-ping lett a Kínai Népköztársaság új, megválasztott elnöke - jelentette a kínai televízió.
márc. 14
9:06
Székely termék védjegy újabb 21 termelőnek (Kitekintő)
Több száz termelő és érdeklődő jelenlétében tartották meg múlt csütörtökön Csíkszeredában az I. Székelytermék-konferenciát.
márc. 14
9:24
Erőltetett menetben tárgyalnak majd a KAP reformjáról (Kitekintő)
Közelebb pozícionálta magát a Tanácsnál az Európai Bizottság közös agrárpolitikai reformjára vonatkozó eredeti javaslatához az Európai Parlament, amely szerdai plenáris ülésén szavazott a tárgyalási álláspontját rögzítő négy jelentésről.
márc. 14
9:42
Hétmillió pápa-komment a Twitteren (Metropol)
A pápai csatorna első hivatalos tweetjét több mint 68 ezerszer osztották meg a felhasználók.
márc. 14
10:18
Imával kezdte a napot az új pápa (Kitekintő)
Ferenc pápa csütörtök reggel a római Santa Maria Maggiore bazilikában imádkozott.
márc. 14
10:54
Hosszú harcot hirdetnek a költségvetési vitában (Kitekintő)
Az Európai Parlament jelenlegi formájában elutasítja az uniós állam- és kormányfők által a következő többéves pénzügyi keretről február 8-án elért megállapodást, de kész a tárgyalásra. A képviselők azt is értésre adták, hogy az uniós kiadások tagállamok közötti elosztásába is bele kívánnak szólni a következő napokban kezdődő egyeztetéseken.
márc. 14
10:54
Die Welt: a világ megsemmisítő kritikát mondott Orbánékról (168 Óra Online)
Az elmúlt napokban az egész világ megsemmisítő kritikát mondott a magyar alkotmány 4. módosításáról. Az EU, az USA, de még a német kormány is azt hányja Magyarország szemére, hogy az megrendítette a jogállamiság alapjait – írja a Die Welt.
márc. 14
10:54
Cseh lap: az egyház a jövőjét jelentő térség felé fordult (Kripto Akadémia)
Jorge Mario Bergoglio bíboros pápává választásával az egyház a világ azon térsége felé fordult, amely a jövőjét jelenti - írja a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap csütörtökön.
márc. 14
10:56
Gyomorforgató látvány: halottak lepték el a várost (Kitekintő)
Hétfőn tovább növekedett, s így már meghaladja a százat azoknak a holttesteknek a száma, amelyek egy aleppói folyóból kerültek elő a téli ár levonultával. A tömeges kivégzés elkövetőiről kétféle elmélet is létezik.
márc. 14
11:12
Az oroszok nem lesznek fontosak az új pápának (Kitekintő)
Oroszország kívül esik majd az új pápa érdeklődési körén - fejtette ki az orosz Kommerszant FM rádió főszerkesztője és egyben kommentátora, Konsztantyin Eggert.
márc. 14
11:30
Ferenc egy római bazilikában imádkozott (Metropol)
Ferenc pápa reggel nyolc órakor elhagyta a Vatikánt, és fél órát a Santa Maria Maggiore-bazilikában imádkozott.
márc. 14
11:48
Egy helyet javított a magyar válogatott (Metropol)
Egervári Sándor csapata a 32. helyen áll a nemzetközi szövetség legfrissebb világranglistáján.
márc. 14
12:24
Felavatták a világ legnagyobb biomassza-gázosító üzemét (Kitekintő)
Az üzem évi 230 000 tonnával csökkentheti a széndioxid kibocsátást, komoly lépést jelent a fosszilis tüzelőanyagoktól való elfordulásban.
márc. 14
12:42
Az osztrák lapok programadásként értékelik a pápa névválasztását (Kripto Akadémia)
A vezető osztrák napilapok csütörtökön kiemelték, hogy Ferenc pápa személyében az egyház egy latin-amerikai képviselőt választott vezetőjévé, akinek a névválasztását programadásként értékelték.
márc. 14
13:00
Ötödik napja tart a patthelyzet a tőzsdén (Kitekintő)
Ötödik napja tart a patthelyzet az európai börzéken, a DAX folyamatosan 30-40 pontos napi sávban mocorog, de a francia CAC-40 is hasonló jellegzetességeket mutat.
márc. 14
13:00
Brüsszelben is tüntetnek Orbán ellen (Kripto Akadémia)
Az EUrologus megtudta, hogy civil kezdeményezésre március 15-én, tüntetés lesz Orbán Viktor ellen Brüsszelben. A demonstráció a Place de l'Albertine -en lesz délután három órától.
márc. 14
13:18
Rugalmasságot vár az új pápától Kína (Kitekintő)
Peking gratulált Bergoglio bíboros pápává választásához és reményét fejezte ki, hogy a Vatikán az ő vezetésével rugalmas és pragmatikus hozzáállással igyekszik majd javítani Kína és a Szentszék közötti kapcsolaton - derült ki a kínai külügyi szóvivő csütörtöki szokásos sajtótájékoztatóján.
márc. 14
13:18
Az EP szocialista frakcióvezetője is a csúcs elé vinné az alaptörvény módosítását (Kripto Akadémia)
A liberális Guy Verhofstadthoz hasonlóan csütörtökön Hannes Swoboda, az európai szocialisták európai parlamenti (EP-)képviselőcsoportjának vezetője is úgy nyilatkozott Strasbourgban, az EP plenáris ülésén, hogy a magyar alaptörvény módosításának ügyét az Európai Tanács tagjainak, az unió állam és kormányfőinek is meg kell vitatniuk.
márc. 14
13:36
Picek lesz az új védelmi miniszter (Metropol)
A védelmi tárcát november vége óta Petr Necas kormányfő irányította.
márc. 14
13:36
The Washington Post: Jöjjenek a Magyarország elleni szankciók (168 Óra Online)
A The Washington Post szerkesztőségi kommentárban állapítja meg: az EU-nak és a NATO-nak nem szabad eltűrnie, hogy Magyarország az alapvető demokratikus értékeket veszélyezteti.
márc. 14
13:54
Kiderül az összes titok: bemutatjuk az új pápát (Kitekintő)
A 76 esztendős Jorge Mario Bergoglio lett Ferenc néven Szent Péter utóda. Ferenc pápa személyisége és forradalmi névválasztása mindenképpen változást sejtet.
márc. 14
14:12
Az izraeli sajtó elégedett az új pápával (Kitekintő)
Az új pápa Buenos Aires érsekeként jó kapcsolatokat ápolt az argentin zsidó közösséggel - emelte ki az izraeli média csütörtökön, Jorge Mario Bergoglio pápává választása után.
márc. 14
15:06
Óvatosan, de tovább csökkentheti a kamatot az MNB (Kitekintő)
Először szólalt meg a jegybank új menedzsmentje a forint gyengülése kapcsán.
márc. 14
15:24
Nem lép koalícióra a Most-Híd a Smerrel Kassa megyében (Kitekintő)
Nem lép koalícióra Kassa megyében a Most-Híd az Irány-Szociáldemokráciával a megyei választásokon, hanem a februári megállapodás értelmében a Népi Platform pártjaival indít közös jelölteket.
márc. 14
15:24
Külföldi sajtó az alkotmánymódosításról (Kripto Akadémia)
A hétfői alkotmánymódosítással és a magyar bankszektorral kapcsolatos kormányzati tervekkel foglalkoztak csütörtökön amerikai, osztrák, cseh és pozsonyi lapok, míg egy román újság a magyar jobboldalt és a román baloldalt hasonlította egymáshoz.
márc. 14
16:18
Martonyi Szlovákiában: új minőséget kaptak a szlovák-magyar kapcsolatok (Kitekintő)
Példa nélküli intenzitású a kapcsolattartás szintje a szlovák és a magyar fél között az utóbbi időszakban, ami azt mutatja, hogy a kétoldalú kapcsolatok új minőséget kaptak - állapította meg szerdai találkozóját követően Martonyi János magyar és Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter Pozsonyban.
márc. 14
16:36
Szakadék szélére került Szíria (Kripto Akadémia)
Borzasztó képet mutat a polgárháború sújtotta ország, Szíria, ahol immár két éve tart a konfliktus. A humanitárius és egészségügyi helyzet is katasztrófális. A háború kiterjedt az országhatárokon túlra, s nem csak a szomszédos államok szólnak bele az eseményekbe. Elemzők attól tartanak, vallási háborúba sodródik az ország, akár a rezsim bukása után is.
márc. 14
16:54
Egyre többen dobnák ki az ablakon az eurót (Kitekintő)
Az új német párt, az Alternatíva Németoszág megalakulása kapcsán készült közvélemény-kutatás szerint a német választók 26 százaléka venné fontolóra egy euróellenes szervezet támogatását.
márc. 14
17:12
Egyszerűsítenék a vállalkozók életét (Kitekintő)
A KKV-k életét leginkább megnehezítő 10 uniós jogszabály ésszerűsítésére készül a Bizottság.
márc. 14
17:30
Áder is köszöntötte Ferenc pápát (Kitekintő)
Mély lelkipásztori tapasztalatokkal rendelkező, bölcs és megfontolt egyházfő folytatja majd azt a munkát, amelyet elődei oly nagy odaadással végeztek - írta Áder János köztársasági elnök Ferenc pápának, a Római Katolikus Egyház újonnan megválasztott vezetőjének küldött köszöntőjében.
márc. 14
17:30
Der Standard: A jobboldal szégyellheti magát gyáva hallgatásáért (168 Óra Online)
Az Európai Parlamentben záporoznak a bírálatok a magyar kormány címére, csak a Néppárt nem nyilvánít véleményt, a nyilvánosság előtt tartózkodik attól, hogy kritizálja egyik alelnökét, Orbán Viktort. Csak szájra tett mutatóujjal mesélik el, hogy sok képviselő közülük is elégedetlen azzal, ahogyan eljárnak a magyar kormányfővel – írja a Der Standard.
márc. 14
18:06
Tömegkarambol az M7-es Fejér megyei szakaszán (Metropol)
A balesetben egy ember életét vesztette, a sérültek száma meghaladja a negyvenet. Az M7-es autópálya ezen szakaszán teljes útzár van.
márc. 14
18:24
Életfogytiglani börtönre ítélték Argentína utolsó diktátorát (Kitekintő)
Reynaldo Bignonét, az argentin katonai diktatúra utolsó elnökét, emberiség ellen elkövetett bűnökért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a San Martín-i Szövetségi Bíróság.
márc. 14
19:00
Nem készül választási költségvetéssel az Orbán-kormány (Kitekintő)
A magyar kormány nem készül "választási költségvetés" összeállítására - mondta csütörtökön Londonban Cséfalvay Zoltán.
márc. 14
19:18
Orbán: csak a tényeket, könyörgöm, legalább egyet! (Kitekintő)
A miniszterelnök szerint a kormány bárkivel hajlandó vitát folytatni az alkotmány negyedik módosításáról, ha az arról kifejezett aggályok tényeken alapulnak, ezekből viszont Orbán Viktor szerint „még egyet sem hallottunk”. A kormányfő az uniós állam- és kormányfői csúcstalálkozó előtt tartott sajtótájékoztatót, védelmébe véve a sokat vitatott alaptörvény-módosítást, és szerinte minden kritikáról…
márc. 14
19:18
Fél tüdővel él Ferenc pápa (Metropol)
Orvosok rámutattak, a pápa nem képes a kimerítő fizikai megpróbáltatásokra.
márc. 14
19:20
EU-csúcs: megkezdődött a tanácskozás (Metropol)
A tanácskozás fő napirendi pontjai a gazdasági válságból való kilábalás teendőivel kapcsolatosak.
márc. 14
19:36
Orbán: az AB továbbra is értékelheti a jogszabályokat (Metropol)
Semmi olyan jogszabályt nem fogadott el a magyar parlament, amely az alkotmány jogértelmezési lehetőségeit korlátozta volna - jelentette ki a miniszterelnök.
márc. 14
19:54
Utcai hisztéria: vallásos tisztelettel imádják az ország vezetőjét (Kitekintő)
Mit jelent Hugo Chávez venezuelai elnök halála Venezuelán innen és túl?

Keresés