2013. március 15. péntek

márc. 15
7:54
Mindenki a magyar alaptörvényről beszél (168 Óra Online)
Szóba került a magyar alaptörvény módosítása is az uniós csúcstalálkozót megelőző eszmecserén az Európai Parlament elnökével, Martin Schulzcal – erősítette meg Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke a tanácskozást követő sajtótájékoztatón.
márc. 15
8:30
Az EU-csúcs előtt szóba került az alaptörvény módosítása is (Metropol)
Jelenleg azt vizsgálják, hogy a módosítások összhangban vannak-e az uniós joggal.
márc. 15
8:48
Li Ko-csiang lett Kína új miniszterelnöke (Metropol)
Az 57 éves, angolul jól beszélő politikusról azt tartják, hogy elődje nyomdokaiban elkötelezetten képviseli a a korrupcióellenes harc ügyét.
márc. 15
8:50
Gyerekpornó-hálózatot számoltak fel (Metropol)
A rendőrség azonosítani tudott egy 10 évesnél fiatalabb gyermeket is, akit szexuális támadás ért.
márc. 15
9:06
Megbukott a szociális modell? (Kitekintő)
Állandó jellegű intézkedésekkel, fenntartható módon kell a közpénzügyek rendszerét rendbetenni - hangsúlyozta az Európai Tanács elnöke a csütörtök déli brüsszeli szociális csúcstalálkozó előtt. A szakszervezetek szerint az uniós gazdaságpolitika megbukott, a munkaadók viszont úgy látják, a szociális modell nagyon is létezik, a pénzügyi bizalmat viszont azonnal vissza kell szerezni.
márc. 15
9:24
A szegények támogatását kéri Ferenc pápa (Metropol)
Arra kérte honfitársait, hogy ne utazzanak a beiktatási szentmiséjére Rómába, hanem az erre szánt összeget adják a szegényeknek.
márc. 15
9:42
Hogyan került egyenlőségjel a két Viktor közé? (Kitekintő)
Alig telt el két év azóta, hogy Victor Ponta román miniszterelnök, akkor még harcias ellenzéki titánként Moammer Kadhafi líbiai diktátorhoz hasonlította Traian Băsescu román köztársasági elnököt és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Mostanság azonban a nemzetközi sajtó egyre gyakrabban Pontát emlegeti párban budapesti kollégájával.
márc. 15
10:00
Schulz a 7. cikket sem zárja ki teljesen (Kitekintő)
Az uniós alapszerződés 7-es cikke szerinti eljárás megindítását is meg kell fontolni Magyarország ellen, amennyiben az Európai Bizottság vizsgálatai bebizonyítják, hogy az alkotmány negyedik módosítása sérti az uniós jogszabályokat – jelentette ki az Európai Parlament elnöke az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón. Ő és az Európai Bizottság elnöke is szóba hozta a…
márc. 15
10:00
Orbán mégis visszakozhat a fenyegetések hatására (168 Óra Online)
Der Standard úgy véli, máris megtette hatását, hogy az ugyancsak konzervatív biztos, Viviane Reding a támogatások megvonásával fenyegette meg Orbán Viktort.
márc. 15
10:54
Orbán támadásba ment át (168 Óra Online)
Az uniós csúcs előtt Orbán támadásba megy át, sajtóértekezletén magyarul beszélt és úgy érzi: félreértették, írja a Die Welt.
márc. 15
11:48
Szlovákiában is küzdenek a hóval (Infostart)
Szlovákiában is országszerte fennakadásokat okoznak a csütörtök este betört hidegfront következményei.
márc. 15
11:48
Orrba helyezhető levegőszűrőkkel a szmog ellen (Metropol)
Kínában 1961 óta nem volt ilyen hosszan tartó szmog. Most különleges eszközt próbálnak ki.
márc. 15
11:48
Francia-brit egyetértés a fegyverembargó feloldásáról (Kitekintő)
A franciák és a britek megvétóznák az uniós fegyverembargó meghosszabbítását Szíria vonatkozásában.
márc. 15
12:06
A rezsicsökkentés másik, titkos oldala (Kitekintő)
Hiába szabja meg a kormány rendeletben a gáz árát, attól az oroszok még nem fogják olcsóbban adni Záhonynál.
márc. 15
12:06
Az uniós csúcskonferenciát a Magyarországról folyó vita uralja (168 Óra Online)
Spiegel szerint a vitatott magyar alkotmánymódosítás miatti civakodás beárnyékolja az uniós csúcskonferenciát.
márc. 15
12:24
Borboly a megyei tanácsok szövetségének alelnöke maradt (Kitekintő)
A Megyei Tanácsok Országos Szövetségének egyik alelnökévé választották csütörtökön Borboly Csabát. Hargita Megye Tanácsának elnöke korábban is ezt a tisztséget töltötte be a szervezetben.
márc. 15
13:18
Lassan érnek be az uniós reformok (Kitekintő)
Érdemben nem látja szükségét az eddigi gazdaságpolitikai stratégia módosításának az Európai Tanács, amely ugyanakkor a mélyülő szociális válsággal szembesülve a lehetőségek adta határokon belül még nagyobb hangsúlyt próbál fektetni a növekedésre. Az EU vezetői csütörtökön az Európai Szemeszter keretében megszabták a tagállamok által 2013-ban követendő fő gazdaságpolitikai iránymutatásokat.
márc. 15
13:18
Steinmeier: Orbán egyre inkább zsákmányává teszi a magyar államot (168 Óra Online)
“A magyarországi fejlemények próbára teszik az EU-t” c. jelentésében a ntv.de hírportál szerint a Bundestag vitájában a felszólalók aggodalommal nyilatkoztak a magyar alkotmányreformról.
márc. 15
13:18
Ünnepi üzenetben köszöntötte a romániai magyarokat Victor Ponta miniszterelnök (Kripto Akadémia)
Victor Ponta emlékeztetett arra, hogy az 1848-as forradalomban az erdélyi románok és magyarok nem álltak a barikád egyazon oldalán, de a forradalmak elfojtása után ma is érvényes közös következtetésre jutottak: "a két nemzet ügyét nem a kardnak, a háborúnak, hanem a békés együttélésnek kell eldöntenie" - áll a román miniszterelnöknek a Romániai Magyar Demokrata Szövetséghez (RMDSZ) eljuttatott…
márc. 15
13:36
Kiviselték maguk a román EP-képviselők (Kitekintő)
A Szociálliberális Szövetség (USL) politikusai képviselői „kiviselték magukat" Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmusról tartott szerda esti vitán az Európai Parlament strasbourgi plenárisán
márc. 15
13:36
Huszadszor ítélték oda a Szabad Sajtó-díjakat (Metropol)
Mészáros Antóniának, Spiró Györgynek, Pungor Andrásnak és Föld S.Péternek ítélték az elismerést.
márc. 15
13:54
Semjén Zsolt belovagolt Kézdivásárhelyre (168 Óra Online)
Lóháton érkezett péntek délelőtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Kézdivásárhelyen az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 165. évfordulóját ünneplő felső-háromszékiek közé. A kereszténydemokrata politikus beszédében hangsúlyozta: Magyarország köszöntését, megbecsülését és szeretetét hozta Székelyföldre.
márc. 15
14:12
Finomított változatban adták ki a Schulz-beszédet (Metropol)
A javított változatban az szerepel, hogy határozott fellépés képességére szükség van "az olyan esetekben, mint amilyen a magyarországi".
márc. 15
14:12
Itt a következő terv: 69-re emelhetik a nyugdíjkorhatárt (Kitekintő)
Németországban hamarosan nyugdíjas lesz a babyboom-generáció, melynek következtében újabb két évvel tolnák ki a nyugdíjbavonulás idejét. Ez a jövő vár Magyarországra is?
márc. 15
14:30
Mit üzen Klaus Johannis Semjén Zsoltnak? (Kitekintő)
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke, Klaus Johannis nem tartja különösebben jónak Semjén Zsolt részvételét a székelyföldi március 15-i rendezvényeken, de reményét fejezte ki, hogy a magyar miniszterelnök-helyettes békítő szellemben szólal majd fel.
márc. 15
14:48
Külföldi sajtó az alkotmánymódosításról (Kripto Akadémia)
A német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a Die Zeit című hetilap, valamint az osztrák Die Presse és a brit Economist közölt cikket az alkotmánymódosításról.
márc. 15
15:24
Befejeződött az uniós csúcs (Infostart)
Az európai gazdaság, a szíriai helyzet és az EU-nak Oroszországhoz kötődő viszonya volt napirenden az Európai Unió állam- és kormányfőinek márciusi csúcstalálkozóján - tájékoztatta a nyilvánosságot Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke pénteken.
márc. 15
15:42
Megalakult a Partiumi Autonómiatanács kezdeményező bizottsága (Kitekintő)
Zilahon tartotta alakuló ülését szerdán a Partiumi Autonómia Tanács (PAT) kezdeményező bizottsága – közölte csütörtökön az MTI-vel az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT).
márc. 15
15:42
120 ezren haltak meg az iraki háborúban (Metropol)
Az iraki háborúban legalább 116 ezer polgári személy és több mint 4800 külföldi katona halt meg.
márc. 15
16:00
Mindenki Orbán Viktort bírálta (168 Óra Online)
Minden vezető napilap beszámol Orbán Viktor és az EU vitájáról. A magyar miniszterelnök hiába magyarázta, hogy az alaptörvény módosítása összhangban áll az uniós szerződésekkel, a találkozón résztvevők részéről számos bírálat érte.
márc. 15
17:12
Berlusconi áthelyeztetné pereit Milánóból (Metropol)
Az ügyvédek azzal érvelnek, hogy a milánói bírák politikailag elfogultak Berlusconival szemben.
márc. 15
17:30
Az EU-csúcson szóba került a magyar alaptörvény is (Metropol)
Oroszország, Szíria és a gazdaság volt napirenden az uniós csúcstalálkozón.
márc. 15
17:48
Berlusconi áthelyeztetné pereit (Infostart)
Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ügyvédei kérelmezték, hogy a politikus ellen Milánóban folyó pereket helyezzék át máshová - közölték pénteken igazságszolgáltatási források.
márc. 15
17:48
Román-magyar iszony? (Kitekintő)
A román-magyar civakodás főként a politikusok beszédeiben van jelen, a lakosság másként gondolja – véli a korántsem békés hangvételéről ismert Realitatea hírtelevízió az IRES közvélemény-kutatására hivatkozva.
márc. 15
19:18
Obama is üdvözli az új pápát (Kitekintő)
Barack Obama szerint az argentin pápa megválasztása "erőt és vitalitást" hozhat a dél-amerikai régió számára, aminek szerepe egyre nagyobb a világban.
márc. 15
19:36
Egy magyar jezsuita miatt bírálták a pápát (Metropol)
Az egyházfő bírálói azt vetik Bergoglió szemére, hogy megvonta a jezsuiták által adott védelmet két magyar paptól, akiket ezután letartóztattak.
márc. 15
19:54
Brüsszelben tüntettek a magyar alaptörvény módosítása ellen (168 Óra Online)
A szervezők állítása szerint több mint kétszáz, a helyszínen lévő újságírók becslése szerint mintegy 120-150 ember tiltakozott csütörtök délután Brüsszelben a magyar alaptörvény módosítása ellen.
márc. 15
20:30
Brüsszelben is tiltakoznak a magyar alaptörvény módosítása ellen (Kripto Akadémia)
A szervezők állítása szerint több mint kétszáz, a helyszínen lévő újságírók becslése szerint mintegy 120-150 ember tiltakozott csütörtök délután Brüsszelben a magyar alaptörvény módosítása ellen.
márc. 15
20:48
Megerősítik a nyugati part rakétavédelmét az USA-ban (Metropol)
A növekvő észak-koreai interkontinentális rakétafenyegetéssel szemben erősíti védelmét az Egyesült Államok.

Keresés