2008. február 15. péntek

febr. 15
7:12
A szerzői jogvédelmet 95 évre meghosszabbítanák (Infostart)
Az énekeseket, zenészeket, illetve zeneszerzőket megillető szerzői jogi védettség 50-ről 95 évre történő kiterjesztését javasolja az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja.
febr. 15
10:45
Ráesett Stradivarijára a szerencsétlen zenész (Infostart)
Eltörte értékes Stradivari-hegedűjét egy zenész, amikor egy lépcsőn megcsúszott, és elvágódott.
febr. 15
11:23
Eszik és ürít az emésztőgép (Infostart)
Tetovált malacbőrök, gótikusan díszített munkagépek, festett gázpalackok és egy, az emberi emésztést valóságosan modellező gép is szerepel Wim Delvoye flamand képzőművész pénteken nyíló kiállításán. Az Ernst Múzeumban március 23-ig látható tárlat az egy hónapig tartó LOW Holland-Flamand Kultfeszt hivatalos nyitórendezvénye.
febr. 15
12:39
Átadták a Balassi Bálint-emlékkardot (Infostart)
A magyar költők közül Serfőző Simon, műfordításaiért pedig az orosz Jurij Guszev vehette át a Balassi Bálint-emlékkardot Budapesten. Az emlékkarddal a magyar líra kiemelkedő alakjait és a magyar irodalmat, azon belül Balassi Bálint műveit fordító európai költőket jutalmazzák.
febr. 15
16:45
Gyüdi Sándor lesz a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója (Infostart)
A Szegedi Szimfonikus Zenekar karnagyát, Gyüdi Sándort választotta a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójává öt esztendőre a csongrádi megyeszékhely közgyűlése. A színházat jelenleg Székhelyi József színész-rendező irányítja.
febr. 15
17:22
Gyüdi Sándor lett a Szegedi Nemzeti főigazgatója (Spa Trend Online)
Gyüdi Sándort, a Szegedi Szimfonikus Zenekar karnagyát választotta a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójává öt esztendőre a csongrádi megyeszékhely közgyűlése pénteken - tájékoztatta az MTI-t Solymos László alpolgármester.
febr. 15
20:38
Holland-flamand összecsapás a MÜPÁ-ban (Infostart)
Két, kortárs big band zenét játszó zenekar, a Tetzepi és a Flat Earth Society lép fel vasárnap este a Művészetek Palotájában.

Keresés