2008. február 18. hétfő

febr. 18
7:29
Alföldi kirúgásokkal kezd a Nemzetiben (Spa Trend Online)
Feszült a légkör a Nemzeti Színházban: Alföldi Róbert, az új főigazgató múlt héten húsz művésszel egyeztetett a negyvenhat tagú társulatból, és többekkel közölte, hogy nem számít rájuk - írta a hétfői Bors. Noha Alföldi Róbert csak július 1-jén veszi át a kormányrudat teljes hatáskörrel Jordán Tamástól, máris elkezdte elképzeléseihez igazítani a társulatot - olvasható a cikkben.
febr. 18
15:18
Bor minden műfajban (Spa Trend Online)
A Vivat Bacchus énekegyüttes tagjai híres magyar költők borral kapcsolatos verseit zenésítik meg, de dalaik többsége saját szerzemény. A rock and roll, a dzsessz, a folklór és a blues stílust bordalokká formálják most megjelent új albumukon.
febr. 18
15:54
Berlinben szuperlatívuszokban beszéltek a magyar tehetségről (Infostart)
Bár a versenyprogramban nem szerepelt magyar alkotás a hétvégén véget ért 58. Berlini Filmfesztiválon, a filmvásáron sikerrel szerepeltek a magyar filmek, és Nagy Zsolt színész is sok ajánlatot kapott - mondta az InfoRádiónak Dudás Viktor, a VOX mozimagazin főszerkesztője.
febr. 18
16:45
Film a meggyilkolt orosz újságírónőről (Infostart)
A most záruló Berlini Filmfesztiválon mutatták be az Anna Politkovskajáról készült dokumentumfilmet. A csecsen háborút és Vlagyimir Putyin politikáját élesen bíráló, 2006 októberében meggyilkolt orosz újságírónőről Letter to Anna címmel Eric Bergkraut készített filmet. A Berliner Ensemble-ben tartott bemutatón olyan kiváló színészek vettek részt, mint Catherine Deneuve, a hangulat mégis komor volt…
febr. 18
22:01
Szabó István és Jirí Menzel együtt ünnepel (Spa Trend Online)
Szabó István és Jirí Menzel már többször tartotta együtt születésnapját - mint a cseh filmrendező rámutatott - részben azért, mert nagyon közel állnak egymáshoz, ráadásul Budapest és Prága között nem nagy a távolság.

Keresés