2008. február 4. hétfő

febr. 4
6:39
Lezárult egy korszak a magyarországi rock és blues zenében (Spa Trend Online)
Elhunyt Orszáczky Jackie, a legendás Syrius együttes vezéregyénisége. Orszáczky Miklós basszusgitáros-énekes-zeneszerzőt szombaton hosszú, súlyos betegség után érte a halál Ausztráliában. Orszáczky, aki a hatvanas években vált a hazai dzsesszrock és progresszív rock kimagasló egyéniségévé, májusban töltötte volna be hatvanadik életévét. 1975 óta Sydneyben élt, először 1977-ben tért haza.…
febr. 4
6:45
A rendszerváltásnak a lelkünkben kell végbemennie (Spa Trend Online)
Bartis Attila Nyugalom című nyomasztó atmoszférájú regényének méltó filmes változata született meg Alföldi Róbert első filmes rendezői munkájaként. Bartis Attila Nyugalom című regényét a rendszerváltás regényének szokás nevezni. Az ön filmjében viszont halványabbnak tűnik a "társadalmi mondanivaló".
febr. 4
7:11
Herendi: Jön a Valami Amerika folytatása (Infostart)
Az európai filmgyártás versenyképessé tételét kell szolgálnia minden, a kontinensen készült filmtörvénynek - mondta a 39. Magyar Filmszemle Szemlebizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Herendi Gábor hozzátette: a magyar jogszabályból is hiányoznak a kulturális garanciák.
febr. 4
7:56
Nincs hatással a tandíj a munkakedvre (Spa Trend Online)
A tandíj tervezett bevezetése egyelőre nem éreztette hatását a hallgatók munkavállalási kedvében - közölte Karácsony Mihály, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke az MTI-vel.
febr. 4
8:07
Nyilvános zsűrizés a filmszemlén (Spa Trend Online)
Nyilvános értékelést tart a dokumentumfilmes zsűri ma a 39. Magyar Filmszemlén, Budapesten. A Nemzeti Filmiroda és a Magyar Történelmi Film Közalapítvány szintén hétfőn ad tájékoztatást céljairól és az elmúlt év eredményeiről.
febr. 4
8:51
Királyok a regényírásban (Spa Trend Online)
A közmondás szerint az alma nem esik messze a fájától. Joseph Hillstrom King, Stephen King másodszülött gyermeke könnyen juthatott volna azoknak a fiataloknak a sorsára, akik ugyan tehetségesek voltak, de nem tudtak megbirkózni szülőjük rájuk nehezedő árnyékával. A King-fiú azonban felvette a versenyt híres apjával és az ő területén jutott el a sikerig.
febr. 4
9:43
A horror a családban marad (Infostart)
Saját jogán lett neves író Joseph Hillstrom King, aki első regényével, a Szív-alakú skatulyával a kritika és a közvélemény elismerését is elnyerte. Stephen King másodszülött gyermek ráadásul apja segítsége nélkül érte el a sikert, hiszen egészen mostanáig álnéven publikált, még kiadója sem tudta, ki rejtőzik a Joe Hill név mögött.
febr. 4
12:58
Magyar alkotások a filmipar fővárosában (Spa Trend Online)
Négy magyar mozifilmet tűz műsorra februárban a Los Angeles-i Laemmle Grande 4-Plex filmszínház; a sorozat pénteken Goda Krisztina Csak szex és más semmi című alkotásával indul - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t hétfőn.
febr. 4
20:32
Filmszemle: 30 ezer eladott jegy (Infostart)
A kísérleti- és kisjátékfilmek továbbra is nagyon népszerűek a Filmszemlén, a játékfilmek között Alföldi Róbert Nyugalom és Gigor Attila A nyomozó című alkotása vonzza a legtöbb nézőt - mondta az InfoRádiónak Kozma Ilona, a szervezőbizottság elnöke.
febr. 4
20:44
Orszáczky Jackie, "egy zseni, aki köztünk élt" (Infostart)
Hosszú, súlyos betegség után a hétvégén Ausztráliában hunyt el Orszáczky Jackie, a Syrius együttes egykori zenésze. Orszáczky Miklós zenei világába a soul, a dzsessz, a rock mellett Bartók és a népzene is belefért - mondta az InfoRádiónak Sebők János zenei szakíró.
febr. 4
21:00
A társadalom nem tud mit kezdeni a közszolgálati televízióval (Spa Trend Online)
Ha a hazai kastélyok sorsát kellene behatóbban feltárni, aligha lenne elég a közszolgálati televíziónk műsorideje Ráday Mihály legendás örökségvédő műsorának, az Unokáink sem fogják látni című összefoglalásnak. A vasárnap délutáni megtűrt adássávban rendelkezésre álló fél órában sikerült lajstromba venni egy-két jó és sajnos jó néhány rossz példát. Mi tagadás, nem nagy fáradság hazánkban kidőlt-…
febr. 4
21:06
Amikor a boncmester kommunikációs problémákkal küzd... (Infostart)
A 39. Magyar Filmszemle hétvégi vetítéseinek az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó alkotása Gigor Attila első filmes rendező A nyomozó című krimije.

Keresés