2008. február 7. csütörtök

febr. 7
6:08
Beszélgetés az Arany Orsó-díjas rendezővel (Spa Trend Online)
Mundruczó Kornél fojtó hangulatú, gyönyörű képekben fogalmazott, ugyanakkor sötét drámát ígérő mozija, a Delta - sok más díj mellett - a fődíjat is elvitte kedd este a 39. Filmszemle Millenárison tartott zárógáláján A rendezőt annyi gratuláló kéz szedte szét az esemény után, hogy az Arany Orsót is ottfelejtette néhány percre egyik széken.
febr. 7
6:33
Nyolcvan év után tisztázták a Nobel-díjast a plágiumvád alól (Infostart)
Solohov A csendes Don című regényfolyama első két kötetének kéziratáról készült fakszimile kiadvány mindenki számára bizonyítja, hogy a sok gyanakvás, vádaskodás ellenére Solohov maga írta a Nobel-díjjal kitüntetett regényt - ezzel adták át az Orosz Állami Könyvtárnak a minap a mű első megjelenésének 80. évfordulója alkalmából mindössze 100 példányban megjelent hasonmás kiadvány két vastag…
febr. 7
8:35
"Az ágy közös, a párna nem" (Spa Trend Online)
"Az ágy közös, a párna nem..." címmel mutatnak be táncművet február 12-én a Nemzeti Táncszínházban. A darab rendezője és koreográfusa Hágen Zsuzsa - közölte Nagy Orsolya, a színház munkatársa. A mű címe Pilinszky János Életfogytiglan című, kétsoros versére utal: "Az ágy közös./A párna nem."
febr. 7
11:17
A méregkereskedő ujja csak rácsúszik a ravaszra (Infostart)
Négy filmpremier lesz ma a magyar mozikban, a kínálatban vígjáték, akciófilm és horror is szerepel.
febr. 7
14:08
Németországi képzést indít a Semmelweis Egyetem (Spa Trend Online)
A magyar felsőoktatási intézmények közül elsőként, székhelyen kívüli, németországi képzést indít a 2008/2009-es tanévtől a Semmelweis Egyetem (SE) - mondta Tulassay Tivadar rektor csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. Közölte: az egyetem bővíti német nyelven oktató szervezeti egységét, s 42 német diákkal többet fogadnak a jövőben. A hallgatók az első két év után a hamburgi Asklepios…
febr. 7
16:31
Premier előtt a mozikban a Vérző olaj (Spa Trend Online)
Két budapesti és egy vidéki moziban már az országos premier előtt látható a Vérző olaj (There Will Be Blood) című, nyolc Oscar-díjra jelölt amerikai film - tájékoztatta a magyarországi forgalmazó csütörtökön az MTI-t.
febr. 7
16:33
Filmszemle - több mint 37 ezer jegyet váltottak (Spa Trend Online)
A kedden zárult 39. Magyar Filmszemlén vetített alkotásokat 37 ezer 269 néző tekintette meg a szervezőbizottság összesítése szerint - tájékoztatta a rendezvény sajtóirodája az MTI-t csütörtökön. A tavalyi, 38. Magyar Filmszemlén 47 ezer látogatót jegyeztek, tízezerrel többet mint az idén.
febr. 7
17:41
Sok kicsi sokra megy (Spa Trend Online)
Sok kicsi, sokra megy: egy kanadai filmes kockánként árulja tervezett filmjét az interneten, hogy így szedje össze a gyártáshoz szükséges költséget. Egy késő éjszakán olcsó skót whiskyt kortyolgatva ötlött az ontariói Casey Walker eszébe 2006 januárjában, hogy hogyan hozhatná végre tető alá kilenc éve befektetőre váró filmtervét - osztotta meg olvasóival a lassan happy endjéhez közeledő történetet…
febr. 7
18:52
Al Jarreau szerelmes dalai (Spa Trend Online)
Al Jarreau Love Songs című összeállításának jó esélye van arra, hogy ne csak a "vájtfülűek" hanem a szélesebb nagyközönség is megkedvelje őket.
febr. 7
19:13
Péntek éjféltől kapható magyarul az utolsó Harry Potter kötet (Infostart)
Egyes könyvesboltok rendkívüli nyitva tartással és programokkal készülnek a Harry Potter-sorozat utolsó kötetének magyar nyelvű megjelenésére; az Animus Kiadó gondozásában megjelenő Harry Potter és a Halálos Ereklyék című könyv pénteken éjféltől kapható.
febr. 7
19:19
Vesztegzár a Grand Hotelben (Spa Trend Online)
Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című regényének zenés színpadi adaptációjára készül a budapesti Nemzeti Színház. A Hamvai Kornél, Varró Dániel és Darvas Benedek által jegyzett darab nyilvános olvasópróbáját csütörtökön tartották a fővárosi Corinthia Grand Hotel Royalban.
febr. 7
20:24
Megrepedhet a Mona Lisa? (Spa Trend Online)
Leonardo da Vinci remekművén, a párizsi Louvre-ban látható Mona Lisán 12 milliméteres görbület van, amely akár repedést is okozhat - közölték azok a francia szakértők, akik a nyugat-franciaországi Poitiers-ben vizsgálták egy időben a világ talán leghíresebb festményét.
febr. 7
20:45
Egy elfeledett zsenigyülekezet története (Infostart)
A nyolcvanas évek végén létezett egy zenekar, amelyben a rockzene történetének legnagyobb sztárjai játszottak, és amely annak ellenére, hogy vezette a slágerlistákat is, mára jórészt a feledés homályába merült. Ismerjék meg Önök is a Traveling Wilburys-t!
febr. 7
20:45
Elloptak két Picasso-festményt Svájcban (Spa Trend Online)
Eltűnt két kölcsönkapott Picasso-festmény egy svájci kiállításról. A több millió euró értékű képeket zárás után lopták el Pfaeffikon, egy Zürich melletti kisváros művelődési házából szerdán este. Egyelőre nem ismert, hogyan jutottak a tettesek a Seedamm-Kulturzentrumba, a riasztó mindenesetre bekapcsolt, amikor távoztak. Lehet, hogy még zárás előtt elrejtőztek az épületben - közölte a helyi…
febr. 7
22:16
Elképesztő árverés: közel 10 milliárd forint egyetlen tételért (Infostart)
A korábbi pénzügyi aggodalmakra rácáfolva tovább folytatódik a londoni Christie's e heti árveréssorozatának sikerszériája. A legnagyobb fogás Francis Bacon egyik triptichonja, melyért 9,3 milliárd forintot fizetett a vevő.

Keresés