2009. január 19. hétfő

jan. 19
7:18
Képregény rajongók figyelem! (Spa Trend Online)
Képregény-kiállítás lesz a párizsi Louvre-ban január 22. és április 3. között: a franciák által nagyra tartott műfaj négy illusztris képviselője, Nicolas de Crécy, Marc Antoine Mathieu, Eric Liberge és Bernard Yslaire műveit tekintheti meg a közönség.
jan. 19
11:48
Friderikusz könyve érzékenyen érinti Orbán Viktort (Spa Trend Online)
A jelenet filmbe illene. A még rádiós Friderikuszt az elnöki szobában a szőnyeg szélére állítják, mert egy kéttagú bizottság kivizsgálta a múltját, hogy magyarázatot találjon, miért készít állandóan „negatív” riportokat. Arra a következtetésre jutottak, hogy mivel az édesapját 1956 után, az ellenforradalomban való részvételért lecsukták, mi­után kiszabadult, belehalt. Ezért, bosszúból készülnek…
jan. 19
16:54
Sem a gazdaság, sem a piac nem ad túl sok időt az MNB-nek (Spa Trend Online)
Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint minden bizonnyal folytatódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügypolitikai enyhítési kurzusa a hétfőn bejelentett fél százalékpontos kamatcsökkentés után is. Egyes citybeli vélemények szerint a forintnak a jelenlegi recessziós környezetben az tenne rosszat, ha a magyar jegybank szünetet tartana.
jan. 19
20:48
Félévezredes könyvet adtak ki az építészetről (Infostart)
A múlt és a praktikus jelen összeolvasztása miatt egyedülálló Palladio: Négy könyv az építészetről című munkája - mondta az InfoRádiónak Mezős Tamás. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke a könyv facsimile kiadásának bemutatóján a négy éve elhunyt Hajnóczi Gáborra is emlékezett, hiszen a munka fordítása a filológus érdeme.
jan. 19
22:00
Meditációs iskolát nyitott a kitüntetett Donovan és David Lynch - videóval (Infostart)
Francia kulturális elismerést kapott Donovan, a hatvanas évek egyik hippi dalospacsirtája, aki egy szál gitárral indult a világ megmentésére. Azóta úgy megszedte magát, hogy nemrég meditációs iskolát nyitott David Lynch-csel, a híres rendezővel közösen.

Keresés