2009. január 29. csütörtök

jan. 29
12:45
Szemle bemutatók (Spa Trend Online)
Szerzőnk a film rendezőjével beszélgetett a legújabb filmjéről
jan. 29
13:03
Pálfi-DVD: három az egyben (Spa Trend Online)
Két nagy film közti időtöltésnek indult, de végül film lett belőle, mondta Pálfi György, a Nem vagyok a barátod című filmjének sajtóbemutatója után.
jan. 29
13:36
Törőcsik Mari nyitja meg a Filmszemlét (Infostart)
Törőcsik Mari nyitja meg ma este a jubileumi 40. Magyar Filmszemlét. A nemzet színésze hosszas betegség után először lép a közönség elé. A szemle versenyprogramjában 18 játékfilm, 30 kisjátékfilm, 32 dokumentumfilm, 12 tudományos-ismeretterjesztő és 9 tévéfilm szerepel.
jan. 29
13:39
ef Zámbó-kiállítás nyílik a szegedi Reök-palotában (Spa Trend Online)
A kortárs magyar képzőművészet "fenegyereke", ef Zámbó István alkotásaiból nyílik reprezentatív kiállítás pénteken a Reök-palotában; a csaknem száz festmény, grafika és szobor többsége magángyűjteményekből érkezett Szegedre - közölte az MTI-vel Nátyi Róbert, a tárlat kurátora.
jan. 29
15:27
Elhunyt Győrffy László (Spa Trend Online)
Életének 69. évében tragikus körülmények között elhunyt Győrffy László író, publicista.
jan. 29
18:24
A szívtipró és a csángó gyermekgyilkos - a szemle játékfilmjei (videókkal) (Infostart)
Közönségsikerek és filmdrámák, valóságos történetek és a fikció világa egyaránt megelevenedik a 40. Magyar Filmszemle repertoárjában a játékfilmek között. A jubileumi fesztiválon 18 játékfilm száll versenybe, közöttük nyolc elsőfilmes alkotás. Az InfoRádió összeállítása ezúttal az idei magyar mozifilmtermést mutatja be.
jan. 29
18:26
Film Balassagyarmat hőstettéről (Infostart)
Kilencven évvel ezelőtt, 1919. január 29-én Balassagyarmat lakossága fegyveresen ellenállt a megszálló cseh csapatoknak, és a város Magyarország része maradhatott. Az Országgyűlés ezért 2005-ben Balassagyarmat városának a Civitas Fortissima, vagyis a Legbátrabb város címet adományozta. Az évforduló alkalmából dokumentumfilm készült az eseményekről, amit csütörtökön mutatnak be a balassagyarmati…
jan. 29
18:27
Elhunyt John Martyn (Spa Trend Online)
Hatvan éves korában elhunyt John Martyn énekes-dalszerző, aki olyan zenészekkel játszott együtt, mint Phil Collins és Dave Gilmore, a Pink Floyd volt gitárosa.
jan. 29
20:33
Lesz egy napsugaras fél óránk (Spa Trend Online)
Jamie-ből lehetett volna amolyan szuper-sztár a médiában, tán már főznie sem kellett volna igazán. Volt is egy pillanat, amikor úgy látszott, elmegy szórakoztatóba, bekebelezi őt a show-biznisz. Akkor színpadi produkcióba oltotta a korábbi képernyős főzőcskéit, amelyek a tévében nagyszerűek voltak, ám a színpadon elég erőltetetten festettek. Jamie azután hagyta a fenébe a showman-séget, maradt a…

Keresés