2009. február 18. szerda

febr. 18
8:33
Ezerdarabos gyűjteménnyel gyarapodik a Magyar Nemzeti Múzeum (Spa Trend Online)
Hazánk számos fotográfust adott a világnak, műveik többsége azonban a széles nagyvilág más gyűjteményeit és múzeumait gazdagítja. Robert Capa eredeti képei is ritkaságszámba mentek eddig a hazai intézményekben. Kétéves tárgyalássorozat eredményeképpen ma hazánkba érkezhetett egy több mint ezer fotográfiából álló gyűjtemény, amelyet ünnepélyes keretek között tegnap csomagoltak ki a Magyar Nemzeti…
febr. 18
11:52
Darab az információ átadásáról (Metropol)
"A reneszánsz összefoglalását" vállalta magára két órában a Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor; a társulat Bodó Viktor rendezésében mutatja be Renaissance Habitus (ReHab) című darabját a budapesti Akkuban pénteken.
febr. 18
13:39
Gurmai Zita EP képviselőként azon dolgozik, hogy a magyar gyermekek európai társaikhoz hasonló esélyekkel induljanak (Spa Trend Online)
Ezer gyereket fogad a Magyar Állami Operaház az Operabál másnapján, vasárnap. A hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó intézmények, valamint az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa részére küldött meghívást az Operaház, a jótékonysági programot az idén 20 éves Klauzál Lions Klub támogatja. A cél, hogy elősegítsék a jövő generációjának a fejlődését, és az esélyteremtést…
febr. 18
13:40
Gustave Moreau-kiállítás nyílik a Szépművészeti Múzeumban (Metropol)
Gustave Moreau eddig soha be nem mutatott alkotásai közül is többet felvonultat a Szépművészeti Múzeum csütörtökön nyíló, Mítoszok földje című kiállítása, amely legfontosabb témái, a mitológiai és bibliai alakok köré csoportosítva mutatja be az egyik legnagyobb francia szimbolista festő életművét - közölte Baán László a tárlat szerdai sajtótájékoztatóján.
febr. 18
16:03
Különleges bemutató egy bevásárlóközpont kávézójában (Spa Trend Online)
Február 26-án különleges bemutató helyszíne lesz a budai Rózsakert Bevásárlóközpont kávézója. Petőcz András Márai-díjas író, az est házigazdája egy összművészeti előadást nyit meg, ahol Mertz Tibor színművész olvas fel Márai Sándor Négy évszak című könyvéből részleteket. A zenei aláfestésről Horgas Eszter fuvolaművész gondoskodik. Jórészt improvizációk szólalnak majd meg, melyeket Márai műve és…
febr. 18
17:34
Befuccsolhat Guy Ritchie Sherlock-filmje (Metropol)
Újra kell forgatnia Sherlock Holmesról szóló filmje jelentős részét Guy Ritchie brit filmrendezőnek, mivel a jelek szerint a Madonnával vívott válási csatározás kissé elvonta figyelmét az alkotásról.
febr. 18
17:36
Trombitaművész kapta a Ferencsik-díjat (Metropol)
Nagy Csaba, a Magyar Állami Operaház trombitaművésze kapta az elmúlt évad legjobb művészi teljesítményéért járó Ferencsik-díjat; az elismerést a zenész szerdán vette át Kovács János első karmestertől.
febr. 18
18:10
Lemezre kerül a fabábu (Metropol)
Felújították az eredeti, Walt Disney által készített Pinokkió című filmet, az alkotást hetvenedik születésnapja alkalmából "porolták le".
febr. 18
19:58
Avar kori furulyát fújt Dresch Mihály (Metropol)
Mindeddig ismeretlen típusú, a 7–8. századból származó, épségben maradt csontfurulyát találtak a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat régészei Daruszentmiklós határában, az M6-os autópálya Szekszárd–Mohács közötti szakaszán végzett megelőző feltárás során.
febr. 18
20:16
Márai is inspirálta Wajdát (Metropol)
A most 83 éves világhírű lengyel filmrendező, Andrzej Wajda filmjeiben aktuális problémákkal foglalkozik. Az idei Berlinalén tartották legújabb művének, a Tataraknak a premierjét.
febr. 18
20:34
„A néptánc többet érdemel” (Metropol)
Magyar népzenei és néptánci elemek friss köntösbe bújtatva, nem leporolva, sokkal inkább újraértelmezve.
febr. 18
20:36
A duó filmet ihletett (Metropol)
Február 19-től látható a mozikban Gyöngyössy Bence új filmje, a Papír kutyák. A rendező életében ezzel a filmmel talán új korszak kezdődik, hiszen a Papírkutyák merőben eltér az eddig megszokott nagysikerű remake-jeitől. A főszerepben Scherer Péter mellett Mucsi Zoltánt láthatjuk, akivel a díszbemutató után beszélgettünk.

Keresés