2009. február 3. kedd

febr. 3
5:57
Ma este díjkiosztással zárul a szemle (Spa Trend Online)
Ma este zárul a 40. Magyar Filmszemle: a záróünnepségnek a Budapest Kongresszusi Központ ad otthont, ahol a díjkiosztás után levetítik Fonyó Gergely Made in Hungária című zenés filmjét. A jubileumi seregszemle a Filmdalok éjszakája elnevezésű rendedzvénnyel ér véget a Palace MOM Parkban.
febr. 3
7:46
Ma adják át a fesztivál díjait (Metropol)
Ma ér véget a 40. Magyar Filmszemle; a jubileumi fesztivál elismeréseit a Budapesti Kongresszusi Körpontban tartandó esti díjkiosztó ünnepségen adják át.
febr. 3
12:16
Eurovíziós verseny: nézze, hallgassa meg a konkurencia előadóit! (Metropol)
Hamarosan kiderül, ki képviselheti Magyarországot az idei Eurovíziós Dalversenyen. Más országok köztelevíziói már döntöttek: íme az indulók, nézze-hallgassa meg a jelöltek produkcióit!
febr. 3
12:52
Film a legbátrabb városról (Metropol)
Idén 90 éve, hogy a balassagyarmatiak fegyvert fogtak az ott állomásozó cseh katonák ellen, és a megszállók kiűzésével a város Magyarország része maradhatott. Az eseményekről film készül, amelyet az évfordulón, január 29-én mutattak be a nógrádi városban.
febr. 3
13:27
Teázzon Csukás Istvánnal! (Infostart)
Csukás István a vendége a Momentán Társulat Kex és tea című kortárs irodalmi estjének, amelyet kedden este fél 7-től tartanak a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A műsor középpontjában a költő felnőtteknek szóló művei állnak.
febr. 3
16:46
"Nem alkuszunk a véleményalkotással!" (Spa Trend Online)
Kármán Irén 2007-ben a hazai olajbűnözésről elsőként készített dokumentumfilmet. Az Olajozott viszonyok című filmje után a 40. Magyar Filmszemlére újabb "botrányfilmmel" jelentkezett. Az "Elkülönítve" a hazai oktatási szegregáció kényes problémáját feszegeti.
febr. 3
20:22
A Becsületrend lovagja lett Harry Potter szerzője (Metropol)
Az Elysée-palotában tartott ünnepségen a legmagasabb francia kitüntetés lovagi fokozatát Nicolas Sarkozy francia elnök adta át a brit írónőnek.
febr. 3
20:54
Filmszemle: az Utolsó idők kapta a fődíjat (Infostart)
Az Utolsó idők, Mátyássy Áron filmje kapta a jubileumi 40. Magyar Filmszemle fődíját, az Arany Orsót, míg a legjobb rendezőnek járó elismerést Gárdos Péter vehette át Tréfa című alkotásáért kedden este a Budapest Kongresszusi Központban.
febr. 3
20:54
„Amikor az ember szörnyeket alkot, szárnyalhat a fantáziája” (Metropol)
Guillermo del Toro rendező nyilatkozott a nemrég DVD-n is megjelent filmje, a Hellboy 2 kapcsán.
febr. 3
20:56
A Berlinálén Tóth Orsit az ismeretlen várja (Metropol)
Színésznővel egy étteremben interjút készíteni nem szokatlan dolog. De színésznővel egy olyan étteremben interjút készíteni, ahol beszélgetésünk után néhány perccel már a pult mögött munkában áll, azért jóval ritkább eset.
febr. 3
21:16
Az Utolsó idők lett az első (Metropol)
Kiosztották a 40. Magyar Filmszemle díjait. A fődíjat Mátyássy Áron az Utolsó idők című filmje kapta. Az eladott jegyek száma túllépte az 51 ezret, jóval felülmúlva az eddigi 47 ezres rekordot.

Keresés