2009. február 8. vasárnap

febr. 8
15:10
Szent István-szobrot emelnek Szlovákiában (Metropol)
Szent István király, a magyar állam megalapítója, rövidesen lovas szobrot kap a szlovákiai Révkomáromban. A mintegy 30 tonnás bronzszobor, amely életnagyságban ábrázolja első királyunkat, egy hatalmas kőtömbön fog állni, s magassága az alapzattal együtt meghaladja majd a nyolc métert.
febr. 8
15:28
Kulka János kapta a Páger Antal-díjat (Metropol)
Kulka János kapta idén a Páger Antal-díjat; a Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.
febr. 8
17:33
Kulka János kapta a Páger Antal-díjat (Infostart)
Kulka János kapta idén a Páger Antal-díjat; a Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész Makón vette át a helyi önkormányzat elismerését.
febr. 8
17:52
Rendkívüli Kurtág-koncert a washingtoni Kongresszusi Könyvtárban (Metropol)
Nagy közönségsikert aratott Kurtág György zeneszerző szombat este a washingtoni Kongresszusi Könyvtárban, ahol feleségével, Kurtág Márta zongoraművésszel előadta Bartók Béla előtt tisztelgő új zongoradarabját.
febr. 8
22:57
Szabadság téri elefántcsonttorony (Spa Trend Online)
Szerencsére vannak még világjáró forgatócsoportok a legnagyobb közszolgálati tévé háza táján is, amelyek arra vállalkoznak, hogy saját világunk, a Kárpát-medence, a régi Magyarország hajdani-mai gazdagságára irányítsák rá a figyelmet. A Hétmérföld című műsorról – bármennyire is nemes az alkotók szándéka – akaratlanul is egy Babits-idézet tolakodik e kis írás elejére, amely jelen esetben aligha…

Keresés