2010. január 30. szombat

jan. 30
6:03
Jancsó Miklós Oda az igazság című új műve nyitja kedden este az idei Magyar Filmszemlét (Spa Trend Online)
Új filmjében izgalmas szellemi túrára vezeti nézőjét Jancsó Miklós, hol a 15. században és hét király társaságában vagyunk, hol teljesen napjaink szituációjában érezhetjük magunkat. A 88 éves rendező Oda az igazság című művében ismét maga köré gyűjtötte régi barátait és alkotótársait, s olyan friss humorral, kivédhetetlen iróniával és elbűvölő zenékkel-táncokkal beszél történelemről és…
jan. 30
9:39
Sárkányjárás és forgószél idézi a VHK-t (Metropol)
A Vágtázó Életerő zenészei február 5-én a Dürer-kertben lépnek fel. A koncerten a VHK-Idéző Forgószél! című albumot mutatják be.
jan. 30
9:57
Vizin Viktória nagy sikerű Carmen-alakítása (Metropol)
A világhírű New York-i Metropolitan Operában (Met) léphetett fel váratlanul Carmen szerepében Vizin Viktória magyar mezzoszoprán; meghívását a címszerepet alakító operaénekes megbetegedése tette szükségessé.
jan. 30
9:59
Ismét New Yorkban a Börtönszínház (Metropol)
A tavalyi sikeres bemutatkozás után ismét New Yorkban vendégszerepel Harsányi Gábor és a Börtönszínház; a kétszereplős drámát négy alkalommal láthatja a közönség a Where Eagles Dare Studio Theatre kamaraszínházban péntektől vasárnapig.
jan. 30
10:33
Tizenhat nagyjátékfilm a Filmszemlén (Metropol)
A kedden kezdődő 41. Magyar Filmszemle versenyprogramjában tizenhat nagyjátékfilm szerepel, ebből négy elsőfilmes alkotó munkája. A mozik között van vígjáték, dráma, pszichothriller, kísérleti és zenés film. A naygjátékfilmek mellett hét tudományos-ismeretterjesztő film is versenyez.
jan. 30
11:09
Hét tudományos-ismeretterjesztő film versenyez (Metropol)
Többek között Botticelli, Szent-Györgyi Albert, a tatárjárás, a kék vércse és a vetési varjú nyomába erednek a 41. Magyar Filmszemlén versenyző tudományos-ismeretterjesztő filmek; a közönség idén a műfaj hét alkotásával találkozhat február 2. és 6. között.
jan. 30
14:27
Megtalálták az új Picassót? (Spa Trend Online)
Festőzseninek kiáltottak ki egy hétéves brit kisfiút, akinek alig 14 perc alatt 16 festményét kapkodták el összesen 18 ezer fontért.
jan. 30
14:29
Kedden indul a Filmszemle (Spa Trend Online)
A kedden kezdődő 41. Magyar Filmszemle versenyprogramjában tizenhat nagyjátékfilm szerepel, ebből négy elsőfilmes alkotó munkája. A mozik között van vígjáték, dráma, pszichothriller, kísérleti és zenés film.
jan. 30
14:31
"Az életenergia turbulencia nélkül áramlik" (Spa Trend Online)
A minap fontos információ­hoz jutottam az RTL Klub reggeli műsora jóvoltából. Ha az asztalra kiborított kávézacc peremének sodrásiránya egy irányba mutat, akkor a jövőnkről, ha a másik irányba, akkor a múltunkról tudunk ezt-azt kiolvasni.

Keresés