2012. január 10. kedd

jan. 10
6:39
Összezárnak a filmesek: jön a szemle? (Spa Trend Online)
Még "alakulóban van", lesz-e seregszemléje idén is a magyar filmeknek a hagyományos februári időben, és ha igen, milyen feltételekkel és programmal: a Magyar Filmművészek Szövetsége, élén Tarr Bélával, jelenleg is ezen van, és a héten akár el is dőlhet. A szinte abszolút no budget szemlét a tervek szerint február 3-5. között tartanák, és biztató jel, hogy Tarr tíz rendezős projektje, a 2011…
jan. 10
6:41
Vietnámi és pályázati cirkusz (Spa Trend Online)
Eddig is a legrangosabb újcirkuszi produkciókat láthattuk a Trafóban, zsúfolt házak előtt. Ezúttal is minden lépcsőre elkeltek a jegyek a Nouveau Cirque Du Vietnam, A falum című frenetikus előadására.
jan. 10
8:27
Román Sándor: Tessék felrázni ezt a várost! (Metropol)
A Liliomfi premierjével tér vissza a Nemzeti Táncszínházba az ExperiDance. Január 15-én mutatják be.
jan. 10
8:29
Klimt-év Bécsben 10 kiállítással (Metropol)
Bécs évek óta készül Gustav Klimt osztrák festőművész születésének 150. évfordulójára, amelyet Klimt munkássága bemutatásának szentelnek.
jan. 10
8:45
Fliegauf indul az Arany Medvéért (Metropol)
Csak a szél című filmdrámájával hívta meg a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába Fliegauf Benedeket a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlege, a Magyar Filmunió tájékoztatása szerint.
jan. 10
12:57
Közönségsikert aratott a Magyar Tánckoncert (Metropol)
Jaunár 7-én szombaton, a szolnoki tiszaligeti sportcsarnokban – közel kétezres nézőközönség előtt – mutatták be először a Magyar Tánckoncert – Vox Hungaricus című, új műfajt teremtő előadást.
jan. 10
12:59
Már készülnek az Eurovíziós Dalfesztiválra (Metropol)
Az előzsűri kiválasztotta azt a húsz dalt, amely közül a győztes májusban Bakuban Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli.
jan. 10
13:30
Vonzó gazember lesz a Fargo kétbalkezes csalójából (hvg.hu)
William H. Macy amerikai színészt igazi szexszimbólummá tette Shameless című legújabb sorozata, amelyben egy hatgyermekes alkoholista apát alakít.
jan. 10
13:48
Tóth Gabi, Caramel, Király Linda: ki megy az Eurovíziós Dalfesztiválra? (hvg.hu)
Megvan a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál 20 magyar elődöntőse. Közülök a február 11-i döntőn kerül ki az az egy, aki elutazhat az azerbajdzsáni Bakuba, hogy megméresse magát a dalversenyen.
jan. 10
13:50
Három színház fenntartását veheti át Budapest (hvg.hu)
A főváros három állami fenntartású színház, a Magyar Színház, a Játékszín és a Budapesti Kamaraszínház átvételéről tárgyal a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal. Az Operettszínház a minisztériumhoz kerülne.
jan. 10
14:06
Szokatlan éjszakai koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar (hvg.hu)
Január 21-én éjjel fél 12-től ad koncertet a Millenáris Teátrumban a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ). Január 19-i, 21-i és 22-i bérleti hangversenyük kétharmadát szólaltatják meg az éjszakai előadáson.
jan. 10
14:27
Március 8-tól vetítik Szabó István új filmjét (Metropol)
Az Oscar-díjas rendező kedden elmondta, a Szabó Magda Az ajtó című regénye alapján készült játékfilmjét várhatóan a német közönség is láthatja március elejétől.
jan. 10
14:29
Éjszakai koncertet ad a Fesztiválzenekar (Metropol)
Január 21-én éjjel fél 12-től ad koncertet a Millenáris Teátrumban a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ).
jan. 10
15:18
Kiderült, hol fogant Jay-Z és Beyoncé kislánya (hvg.hu)
Jay-Z gyereke alig 4 napos, de már hallható az első róla szóló dal, melyben több részletet is megtudhatunk a rapguru és Beyoncé házaséletéről.
jan. 10
15:36
Rejtélyes fiatal pár a Facebookon (hvg.hu)
Hogy kerül a Facebookra két, az 1910-es években diplomát szerzett amerikai fiatal? Miről árulkodik a profiljuk? A Mashable megírta.
jan. 10
17:06
Plácido Domingo és Simon Rattle kapja idén a Wolf-díjat (hvg.hu)
Plácido Domingo spanyol sztártenor és Sir Simon Rattle brit karmester, a Berlini Filharmonikus Zenekar igazgatója kapta idén a művészetek terén az izraeli Wolf-díjat, amely csaknem egyenrangú a svéd Nobel-díjjal a világ tudományos és művészeti kitüntetései sorában.
jan. 10
18:39
Külföldre utaznak Warhol portréi (Metropol)
Először hagyja el Andy Warhol Pittsburgh-ben őrzött portrégyűjteménye az Egyesült Államokat. A pop-art atyjának alkotásaiból a spanyolországi Zaragozában nyílik kiállítás január 19-én.
jan. 10
20:06
Márta: csak faxon lehet elérni Dörnert (hvg.hu)
Nem csak színészek, hanem a menedzsment egy jelentős része is távozik az Új Színházból - mondta a teátrum leköszönő igazgatója kedden az ATV műsorában. Márta István szerint nehézkes a kommunikáció a leendő igazgatóval, mert nincs mobiltelefonja és az e-mailt sem ismeri.
jan. 10
20:42
Gyorsan öregedő sztárok, akik jóval idősebbnek tűnnek koruknál (hvg.hu)
Sok híresség gondolja úgy, hogy egy jó plasztikai sebész segítségével lelassíthatja az öregedést, eltüntetheti az önpusztító életmód jeleit. Íme néhány színésznő, énekesnő, aki sokkal idősebbnek tűnik a koránál.
jan. 10
20:45
Felvételi a Snétberger Zenei Tehetség Központba (Metropol)
Az országban több helyszínen, február 10. és 16. között tartja a 2012-es tanév meghallgatásait a Snétberger Zenei Tehetség Központ.
jan. 10
22:51
Kínai ellenzéki művész szobrai Washingtonban (Metropol)
A kínai másként gondolkodó művész, Aj Vej-vej szobrait láthatja a közönség a washingtoni Smithsonian múzeum kiállításain. A múzeum Sackler Galériájának szóvivője kedden jelentette be, hogy a tavaly három hónapig őrizetben tartott művésztől a közönség májusban a Fragments című alkotást láthatja, amelyet az Egyesült Államokban még nem mutattak be korábban.

Keresés