2012. január 16. hétfő

jan. 16
5:24
Íme, az idei Golden Globe-díjasok: George Clooney elvitte (hvg.hu)
Idén a legjobb filmnek járó Golden Globe-díjat az Utódok kapta. A legjobb rendező Martin Scorsese, a legjobb drámai színész George Clooney, a legjobb színésznő pedig Meryl Streep lett. Angelina Jolie viszont hoppon maradt. Íme, az idei befutók.
jan. 16
6:36
A némafilmes és az Utódok győzött a Golden Globe-on (Infostart)
A némafilmes három, az Utódok pedig két elismerést kapott a vasárnap éjjel Beverly Hillsben megrendezett 69. Golden Globe díjkiosztó gálán.
jan. 16
6:39
Fantázia és öngyilkosság (Spa Trend Online)
A húszéves Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Mustra címmel fesztivált rendezett, ami ma ér véget. Csecsemőknek szóló produkciókat ugyanúgy láthattunk, mint nagykamaszok válságos helyzetét, akár öngyilkosságát tárgyaló előadásokat, és külföldi együttesek is felléptek.
jan. 16
6:41
Megállítani a gengsztervezért (Spa Trend Online)
Nem lehet ráfogni Simor Andrásra, hogy lusta költő lenne.
jan. 16
7:36
Kiosztották a Golden Globe-díjakat (Metropol)
A némafilmes három, az Utódok pedig két elismerést kapott a Beverly Hillsben megrendezett díjkiosztón.
jan. 16
8:12
Crossover 3D-ben (Metropol)
Klasszikus repertoár zenei csemegeként tálalva február 22-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
jan. 16
9:18
Golden Globe 2012: fotók a helyszínről (hvg.hu)
Idén a legjobb filmnek járó Golden Globe-díjat az Utódok kapta. A legjobb rendező Martin Scorsese, a legjobb drámai színész George Clooney, a legjobb színésznő pedig Meryl Streep lett. Angelina Jolie viszont üres kézzel távozott. Íme, az idei díjkiosztó képei.
jan. 16
11:12
A Művészetek Völgye is szellemi kulturális örökség lenne (Metropol)
A Művészetek Völgye rendezvénysorozat, a tihanyi gardahalászat vagy a sváb karácsonyi játék, a Christkindl is pályázik bekerülni Veszprém megyéből a szellemi kulturális örökség magyar nemzeti jegyzékébe.
jan. 16
11:42
A Művészetek Völgye is becsúszhat az UNESCO listájára (hvg.hu)
A Művészetek Völgye rendezvénysorozat, a tihanyi gardahalászat vagy a sváb karácsonyi játék, a Christkindl is pályázik bekerülni Veszprém megyéből a szellemi kulturális örökség magyar nemzeti jegyzékébe.
jan. 16
12:00
Új popalbumok 2012 első felében (hvg.hu)
A tavasz érkezésének legbiztosabb jele, ha elfogyott a szaloncukorkészlet, az összes épen maradt karácsonyfadísz dobozba került, és mindenki ráunt valamennyi Let It Snow-val kezdődő dalra. Íme, néhány megjelenésre váró album a nyár elején kezdődő és szeptemberig tartó nagy fesztiválszezont is reprezentáló előadóktól.
jan. 16
12:54
"Aprócska a péniszem, de működik" - Ricky Gervais a Golden Globe-on (hvg.hu)
Féltek tőle, mint a tűztől, de nem bírtak neki ellenállni. Ricky Gervais idén harmadszorra vezette a Golden Globe díjátadóját. Ezzel együtt poénjai veszítettek élükből a hatalmas várakozások miatt. Pedig még ivarszervét is szájára vette.
jan. 16
15:06
Tiltakoznak az operaénekesek (Metropol)
A Magyar Operaénekesek egyesület hétfőn közleményben tiltakozott a dalszínházban várható elbocsátások, a létszámleépítés ellen. A közleményt azután fogalmazták meg, miután a sajtóból értesültek arról, hogy a színház jelenlegi megbízott vezetése létszámleépítésre készül.
jan. 16
15:08
Ismét Bollywood-mánia a Berlinalen (Metropol)
Ismét Bollywood-mániára számítanak a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol harmadjára vendégeskedik majd Sáhruh Khán, az indiai filmgyártás egyik legnevesebb csillaga.
jan. 16
15:18
Tarlós kinevezte: Bozsik Yvette kerül a Trafó élére (hvg.hu)
Bozsik Yvette táncművészt, koreográfust nevezte ki a Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatójává július 1-jei hatállyal Tarlós István főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.
jan. 16
15:18
Bozsik Yvette lett a Trafó igazgatója (Infostart)
Bozsik Yvette táncművészt, koreográfust nevezte ki a Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatójává július 1-jei hatállyal Tarlós István főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.
jan. 16
15:42
Bozsik Yvette táncművész a Trafó élén (Metropol)
Bozsik Yvette táncművészt, koreográfust nevezte ki a Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatójává július 1-jei hatállyal Tarlós István főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.
jan. 16
15:44
Távozik a Tankcsapda gitárosa (Metropol)
A zenekarban eltöltött tizenkilenc évnyi közös munka után távozik a Tankcsapda gitárosa, Molnár Levente (Cseresznye). A távozás oka a zenekar tájékoztatása szerint a megfáradt emberi kapcsolat.
jan. 16
15:54
„Részemről R.I.P.” - kiválik a Tankcsapda gitárosa (hvg.hu)
Kiválik a Tankcsapdából Molnár Levente (Cseresznye). A gitáros távozását az együttes is megerősítette honlapján és Facebook-oldalán.
jan. 16
15:56
Jól sikerült a mai román állampapír-aukció (hvg.hu)
Románia a tervezettnél több mint kétszer nagyobb értékben bocsátott ki kincstárjegyeket csökkenő átlagos hozam mellett hétfőn.
jan. 16
16:54
A tetovált lány megszólal (Metropol)
Kultikus film lehet David Fincher legújabb rendezése, a magyar mozikban csütörtökön debütáló A tetovált lány, Stieg Larsson legendás Millennium-trilógiájának első kötetéből forgatva. A történet női főszerepe, Lisbeth Salander nem túl egyszerű karaktere Rooney Marának jutott az amerikai változatban – a színésznő kollégánknak nyilatkozott a szerepről.
jan. 16
17:24
Klimt-kiállítással erősítene a bécsi Albertina (hvg.hu)
Jelentősen, 12,3 százalékkal csökkent tavaly a bécsi Albertina látogatottsága a 2010-es évhez képest, a neves múzeum idén a Klimt-évforduló kapcsán nyíló kiállításától reméli vendégei számának emelkedését.
jan. 16
17:42
Budapest egy napja képekben (hvg.hu)
2003-ban neves magyar fotósok dokumentálták képekben a főváros egy napját - eleveníti fel a Mai Manó Ház blogja.
jan. 16
21:00
Bajban a Savaria: Szombathely átvenné a működtetést (hvg.hu)
Szombathely önkormányzata kész átvenni és tovább működtetni a Savaria Szimfonikus Zenekart, amennyiben azt a Vas Megyei Közgyűlés átadja és a polgármester előterjesztését Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése is megszavazza - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere.

Keresés