2012. január 17. kedd

jan. 17
6:00
A torinói ló lett a legjobb külföldi film Palm Springs-ben (hvg.hu)
Tarr Béla A torinói ló című alkotása nyerte el a 23. Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztiválon a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) az év legjobb idegen nyelvű filmalkotásának járó díját - közölte internetes kiadásában a Movie City News.
jan. 17
6:18
Többe kerül az államnak a színházak bezárása, mint működtetése (Infostart)
A Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín támogatását is megvonta január elsejétől a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Az évad közepén való bezárás többe kerül az államnak, mint a színházak működtetése az évad végéig.
jan. 17
6:39
Bozsik Yvette veszi át a Trafót (Spa Trend Online)
Bozsik Yvette táncművészt, koreográfust nevezte ki a Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatójává július 1-jei hatállyal Tarlós István főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.
jan. 17
6:41
Karrier (Spa Trend Online)
Egykor azt énekelte, hogy szereti őt, "A vén Európát, a büszke nőt!". És a refrén úgy folytatódott, hogy "Nagyon kérlek, becsüld meg őt,/ A vén Európát, a gyönyörű nőt!". Szombaton meg azt énekelte, hogy "A magyarok istenére/ Esküszünk,/ Esküszünk, hogy rabok tovább/ Nem leszünk!".
jan. 17
6:43
Clooney és Streep is nyert (Spa Trend Online)
Részben a papírforma, részben erős kritikusi megosztottság jellemezte az idei, a 69. Golden Globe-díjak kiosztását. A 6 jelölésből 3 díjra váltott A némafilmes, így egyenes út vezetheti az Oscarhoz, míg a 4 kategóriában is favorit George Clooney végül "csak" a legjobb színész lett. Meryl Streep a 8. díját is besöpörte legjobb női főszereplőként Margaret Thatcher megformálásával a Vaslady című…
jan. 17
6:57
A magyar legnagyobb ellensége a magyar - beszélgetés Czeizel Endrével (Spa Trend Online)
Matematikusok-Gének-Rejtélyek címmel Czeizel Endrének könyve jelent meg a Galenus Kiadónál. Ezzel folytatja azt a sorozatot, amit muzsikus-, poéta-, festőművész géniuszokról írt. A neves genetikus súlyos társadalmi, politikai kérdésekről is fölvet.
jan. 17
9:24
Golden Globe: poénok és meglepetések (Metropol)
A meglepetések éjszakája volt a magyar idő szerint hétfő hajnalban 69. alkalommal megtartott Golden Globe-gáláé, ahol a külföldi sajtó munkatársai díjazták az elmúlt tizenkét hónap legjobb filmjeit és tévésorozatait.
jan. 17
9:36
BAFTA: A némafilmes és a kémek kapták a legtöbb jelölést (hvg.hu)
A némafilmes című francia film, Michel Hazanavicius rendező munkája kapta kedden a legtöbb jelölést a brit filmakadémia rangos elismerésére, a BAFTA-díjra.
jan. 17
12:39
Film az ápolónőről, akinek minden udvarlója az első randin meghal (Spa Trend Online)
Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje, a Liza, a rókatündér kapott először gyártási támogatást a Magyar Nemzeti Filmalaptól (MNF). A rendező az MTI-nek elmondta: már csak a dán és német partnereken múlik, hogy elkezdődik-e nyáron a forgatás Lizáról, az ápolónőről, akinek minden udvarlója az első randin meghal.
jan. 17
12:42
Lady Gaga a Twitter királynője (Metropol)
Nemcsak extravagáns öltözékével kelt feltűnést Lady Gaga: az amerikai énekesnő az internet közösségi oldalain is nagy sikereket arat.
jan. 17
12:54
Mennie kell a Gödörnek: "Még a tisztes levonulásra sem kaptunk időt" (hvg.hu)
A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől. A programszervezéssel Muraközy Pétert bízták meg - közölte Englert Róbert, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezetője keddi sajtótájékoztatóján. A Gödör Klub stábja szerint a döntést pályáztatás nem előzte meg, értetlenül állnak a helyzet előtt.
jan. 17
13:00
Tarr Béla életműdíjat kap (Metropol)
Tarr Béla a thaiföldi filmfesztivál díszvendégeként vesz részt a január 20. és 27. között Bangkokban tartandó mustrán, amelyen A torinói ló című filmjét is vetítik.
jan. 17
13:12
Tarr Béla Bangkokban is díjat kapott (hvg.hu)
Tarr Béla magyar filmrendező munkásságát életműdíjjal jutalmazza a bangkoki World Film fesztivál a hét végén, az alkotó személyesen veszi át az elismerést - tájékoztatott a Magyar Filmunió.
jan. 17
13:12
A Design Terminál működteti a Gödört (Infostart)
A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől, mivel az eddigi üzemeltető szerződése január végén lejár. A programszervezéssel Muraközy Pétert bízták meg - közölte Englert Róbert, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatóján.
jan. 17
13:15
Tarr Béla életműdíjat kap Bangkokban (Spa Trend Online)
Tarr Béla magyar filmrendező munkásságát életműdíjjal jutalmazza a bangkoki World Film fesztivál a hét végén, az alkotó személyesen veszi át az elismerést - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Filmunió.
jan. 17
13:18
A Design Terminál működteti a Gödört (Metropol)
A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől, mivel az eddigi üzemeltető szerződése január végén lejár.
jan. 17
13:51
Új tulajdonost kapott a fővárosi Gödör Klub (Spa Trend Online)
A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől, mivel az eddigi üzemeltető szerződése január végén lejár. A programszervezéssel Muraközy Pétert bízták meg - közölte Englert Róbert, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezetője keddi sajtótájékoztatóján.
jan. 17
14:42
Ókovács: "számlás kollégák hada énekel az Operaházban" (hvg.hu)
A közszférát érintő leépítések közepette az egyik legnagyobb vágást épp a Magyar Állami Operaház kapta, amelyet tavaly ősztől Ókovács Szilveszter kormánybiztos vezet: 1,7 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak, mintegy 180 dolgozótól kell megválniuk.
jan. 17
16:36
Veszélyben James Bond és M kapcsolata (Metropol)
A novemberben a mozikba kerülő új James Bond-epizódban a 007-es ügynök és főnöke, M legendás munkakapcsolata is veszélybe kerül.
jan. 17
19:48
Mindent elmondanak Raoul Wallenbergről Berlinben (hvg.hu)
Állandó kiállításon mutatják be Raoul Wallenberg életét és tevékenységét Berlinben. A Mauermuseum tárlatát kedden nyitották meg.
jan. 17
20:42
Élményszerűvé teszik a debreceni Déri Múzeumot (hvg.hu)
Kiírták a közbeszerzési eljárást a debreceni Déri Múzeum belső, dekorációs munkáinak elvégzésére. A tervek szerint februárban már megköthetik a szerződést a kivitelezővel, és indulhat a munka. Hamarosan az eszközbeszerzésre is pályázatot írnak ki. A múzeum teljes felújítását, átalakítását várhatóan még nyár előtt befejezik – olvasható a dehir.hu-n.
jan. 17
20:44
Kiakadtak a britek, mert nem volt dialógus "A némafilmes" című filmben (hvg.hu)
Egy liverpooli mozi nézőit nem hatotta meg A némafilmes című Oscar-gyanús produkció hétvégén elnyert három Golden Globe-díja, és egyéb fesztiválsikerei, visszakérték a pénzüket, mert a filmben nem volt dialógus, és a kép is kisebb volt a megszokottnál.
jan. 17
21:00
Megint jön vörös terror - heti mozipremierek (hvg.hu)
Megérkezik a magyar mozikba A tetovált lány amerikai feldolgozása, kiderül, hogy mit tesz egy magabiztos, harmincas férfi, ha az édesanyja megbetegszik, hogyan szakít szét egy szerelmespárt a hatvanas években a Vörös Hadsereg Frakció, és újabb kis magyar-valóságsztorikkal is szembesülhetünk, ha a popcorn mellé némi fanyarra vágyunk. Filmes ajánlók a hétre.
jan. 17
21:36
Gödör 2.0: vég vagy újjászületés? (hvg.hu)
A Gödör jelenlegi stábjának két hete van rá, hogy kiköltözzenek az Erzsébet térről, februártól ugyanis új programszervezők felelnek a klubért. Mivel pályáztatás nem volt, a Gödör stábja értetlenül áll a történtek előtt, az ott fellépő zenészek véleménye megoszlik: van, aki nem számít változásra, és olyan is akad, aki kifejezetten örül a döntésnek.

Keresés