2012. január 2. hétfő

jan. 2
0:39
Ismét VilágVeleje Fesztivál a Syma csarnokban és a Gödörben is (Spa Trend Online)
Tizenharmadszor rendezik meg a VilágVeleje Fesztivált a fővárosban, ezúttal két helyszínen: 2012. január 14-én a Syma csarnokban az Intim Torna Illegál, az Irie Maffia és az Akkezdet Phiai, a Carbonfools, a Brains és Dj Bootsie lép fel, de néhány nappal később a Gödör Klubban is lesznek programok.
jan. 2
5:27
A hajléktalanok színházba mentek (Spa Trend Online)
Karácsony után egy nappal, a Katona József Színház meghívására A Város Mindenkié csoport hajléktalan és hajlékos aktivistái lementek a Sufniba. A színház alagsorába, és előbb megnézték Csalog Zsolt Csendet akarok című monodrámáját, azután hosszan beszélgettek Fullajtár Andrea színésznővel, aki hatvan percig a Sufniban olyan volt, mint ők: egy pesti hajléktalan.
jan. 2
6:36
Ünneplik az alaptörvényt - Orbán is beszél ma (hvg.hu)
Ma nyílik meg az új alaptörvény hatályba lépésének alkalmából a több mint száz, javarészt nagyméretű történelmi tablót, portrét és dokumentumot - többek között Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményét - felvonultató Hősök, királyok, szentek - A magyar történelem képei és emlékei című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában.
jan. 2
6:36
Nem kedvelik a megreformált helyesírást (Infostart)
A franciáknak és persze főleg a külföldieknek sok fejfájást okozó bonyolult francia helyesírási szabályokkal küszködők számára jó hír volt, hogy a bonyolult regulákat jó húsz éve leegyszerűsítették. A rossz hír viszont az, hogy ezt mindmáig kevesen vették észre, akik pedig mégis, jobbára nem kedvelik ezt a reformot.
jan. 2
6:39
Csak azért is Amadinda (Spa Trend Online)
A szilveszterkor szokásos SMS-ek között igencsak jellemző volt a "csakazértis boldog újévet" szöveg, ami persze markánsan azt jelzi, hogy nem sok jót várhatunk ettől az esztendőtől. De azért érdemes megpróbálkoznunk azzal, hogy szembemegyünk az árral.
jan. 2
6:41
Retro szilveszter - sok Sassal (Spa Trend Online)
Aki megvárta éjfélkor - a most már csak államelnöknek nevezhető - valódi Schmitt Pál köszöntőjét, az megtapasztalhatta, hogy a paródiák nem nagyon estek távol a valóságtól.
jan. 2
6:54
Megnyílik a Hősök, királyok, szentek kiállítás (Infostart)
Ma nyílik meg az új alaptörvény hatályba lépésének alkalmából a több mint száz, javarészt nagyméretű történelmi tablót, portrét és dokumentumot - többek között Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményét - felvonultató Hősök, királyok, szentek - A magyar történelem képei és emlékei című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).
jan. 2
9:24
Megnyílik a Hősök, királyok, szentek kiállítás (Metropol)
Ma nyílik meg az új alaptörvény hatályba lépésének alkalmából a több mint száz, javarészt nagyméretű történelmi tablót, portrét és dokumentumot - többek között Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményét - felvonultató Hősök, királyok, szentek - A magyar történelem képei és emlékei című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).
jan. 2
11:24
Elhunyt Charlotte Kerr, az Orion űrhajó szereplője (hvg.hu)
Elhunyt Charlotte Kerr német színész- és rendezőnő, Friedrich Dürrenmatt (1920-1990) svájci író, drámaíró és képzőművész második felesége és özvegye.
jan. 2
13:48
Elképesztő illúziók 2011-ből (hvg.hu)
Toplistát készített a 2011-ben létrehozott illúziókkal kapcsolatos bejegyzéseiből a My Modern Met oldal - e listáról válogatott az Urbanlegends.hu blog.
jan. 2
15:18
Meghalt az izraeliek háborús énekesnője (hvg.hu)
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Jaffa Jarkoni izraeli énekesnő, aki sokáig szórakoztatta előadásaival a harcoló katonákat, de utolsó éveiben mégis az izraeli hadsereg egyik legfőbb kritikusa volt.
jan. 2
15:36
Carbonfools, Hó Márton és Intim Torna Illegál: ők pörgetnek minket idén (hvg.hu)
Mi szeretne lenni egy fiú, ha nem vadakat terelő juhász? Rocksztár. Megkerestünk három magyart, akik ezt meg is valósították, és megkérdeztük, mire vágynak még. A Carbonfools, a Hó Márton és a Jégkorszak, valamint az Intim Torna Illegál frontemberei benne vannak a pörgésben, és minden jel arra mutat, hogy 2012-ben ők segítenek majd abban, hogy lerázzuk magunkról a hétköznapokat. Portrék.
jan. 2
16:18
Cruise akciófilmje a toplista élén (Metropol)
Továbbra is a Mission: Impossible negyedik epizódja vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát: a Fantom protokollra a hétvégén 31,3 millió dollárért (7,6 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.
jan. 2
16:48
Fotók: így nézett ki Katalin hercegnő aranyos kislányként (hvg.hu)
Január 9-én ünnepli Katalin hercegnő harmincadik születésnapját. Ez alkalomból összegyűjtötték azokat a pillanatokat, amikor még csak Katának hívták.
jan. 2
16:54
Fokozott rendőri jelenlétet kér az operánál az LMP (Metropol)
Az LMP fokozott rendőri figyelmet és jelenlétet tart szükségesnek az operaház környékén, mivel oda hétfő estére két, egymással ellentétes célú tüntetést is bejelentettek.
jan. 2
17:06
Elhunyt Darth Vader dublőre (Infostart)
Elhunyt Bob Anderson olimpikon vívómester, aki egyebek mellett Darth Vader dublőreként vált ismertté.
jan. 2
17:48
Életrajzi film Elton Johnról (Metropol)
Életrajzi film készül Elton Johnról. A zenész szeretné, ha Justin Timberlake alakítaná. A 64 éves sztár a Los Angeles Times vasárnapi online kiadásában beszélt arról, hogy javában folyik a film előkészítése.
jan. 2
18:00
Elton John Justin Timberlake-kel játszatná magát (hvg.hu)
Életrajzi film készül Elton Johnról. A zenész szeretné, ha Justin Timberlake alakítaná őt.
jan. 2
19:00
Frankenstein a vatikáni könyvtárban (Metropol)
Az 1931-ben készült fekete-fehér Frankenstein című klasszikus horrorfilm egy filmkockája került elő a vatikáni könyvtárból.
jan. 2
19:12
Orbán: kérdés, megértenek-e bennünket Európában (hvg.hu)
Húsz év után végre gránit szilárdságú alapot vetettek - így nyitotta meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este a Magyar Nemzeti Galéria legújabb kiállítását, melyen a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott által húszmillió forintért rendelt képek is láthatók. A tárlattal a január elsejétől hatályos új alaptörvényt ünneplik.
jan. 2
19:36
Kiállítás köszönti az új alaptörvényt (Metropol)
Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg a Hősök, királyok, szentek - A magyar történelem képei és emlékei című kiállítást hétfő este a Magyar Nemzeti Galériában. Schmitt Pál szerint „jó föld az új alaptörvény”.
jan. 2
19:48
Horrorisztikus emlék került elő a vatikáni könyvtárból (hvg.hu)
Az 1931-ben készült Frankenstein című klasszikus fekete-fehér horrorfilm egyik filmkockája került elő a vatikáni könyvtárból.
jan. 2
21:36
A Berlinaléra hívják a bebörtönzött iráni rendezőket (hvg.hu)
Meghívják a bebörtönzött iráni rendezőket a februári Berlinaléra - jelentette be Dieter Kosslick, a filmfesztivál igazgatója. A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szolidaritást vállal a három bebörtönzött iráni rendezővel, akiket azért tartanak fogva, mert részt vettek a teheráni rezsimmel szemben fellépő Zöld Mozgalom tüntetéseiben - számolt be arról a The Hollywood Reporter online kiadása…

Keresés