2012. január 24. kedd

jan. 24
6:39
"Össze kellene fognunk" (Spa Trend Online)
Hétvégén mutatták be Gorkij: Kispolgárok című darabját a budapesti Katona József Színházban. Percsihin, a madarász szerepét, a társulat egyik alapító tagja, Bán János játssza, aki szerint színházat bezárni, miközben kulturális értékvédelemre hivatkoznak, tilos.
jan. 24
6:41
Szentivánéji álom szteppcipőben (Spa Trend Online)
Nehogy már ír sztepp tánccal elő lehessen adni a Szentivánéji álmot, gondoltam, amikor szelíd, de erőteljes invitálásra elmentem a RaM Colosseumba a Coincidance előadására.
jan. 24
6:57
A gój motorosok az Új Színházba készülnek (Spa Trend Online)
A gój motorosok Egyesületének elnökével, Mészáros Imrével közölt interjút a revizoronline.hu. Ebben az elnök elmondja, hogy ott kívánnak lenni az Új Színházban március 23-án Kodolányi János Földindulás című darabjának bemutatóján, hiszen az új igazgató, Dörner György is motoros. "S ezt nevezhetjük szolidaritás- vagy szimpátia megjelenésnek."
jan. 24
6:59
Mentés másként (Spa Trend Online)
Bármilyen nehéz helyzetben is vannak a magyar közgyűjtemények, a legtöbben igyekeztek a hétvégén, a Magyar Kultúra Napján méltósággal ünnepelni.
jan. 24
8:48
Németh Alajos: a 30 év dalait fogjuk játszani (Metropol)
A Bikini három évtizedét bemutató koncert lesz február 18-án a Papp László Sportarénában.
jan. 24
9:06
Thatcher visszatért (Metropol)
Európa első női kormány­­fője volt Margaret Thatcher. Most a mozikban tér vissza A Vaslady című filmben.
jan. 24
9:18
Petíciót indít a Gödör a jogszerűtlen vezetőváltás ellen (hvg.hu)
Petícióval akarja elérnia Gödör Klub távozó vezetése, hogy írjanak ki pályázatot a szórakozóhely üzemeltetésére, ahogy az 2002-ben is történt.
jan. 24
10:12
Díjat kapott az Így jártam anyátokkal főszereplője (hvg.hu)
Jason Segel amerikai forgatókönyvíró-színész-zenésznek ítélte oda a Harvard Egyetem nagy múltú színjátszó csoportja az idei Hasty Pudding-díjat a férfiak kategóriájában.
jan. 24
10:36
Újabb fellépők a Sziget Fesztiválon (Metropol)
A 2012-es 20. Sziget Fesztiválra újabb neveket jelentettek be, így augusztus 6. és 13. között biztosan ott lesz a Placebo, a Hurts, a The Horrors, a Mando Diao, a Friendly Fires, a Noah And The Whale, a he Subways és a Crystal Fighters.
jan. 24
10:48
Idén is jön a Szigetre a Placebo (hvg.hu)
A brit szintipop legígéretesebb zenekara, a Hurts, Nagy-Britannia egyik legizgalmasabb és legigényesebb rock zenei produkciója, a The Horrors, valamint a legújabb lemezén dolgozó Placebo is ott lesz a jubileumi 2012-es 20. Sziget fesztiválon.
jan. 24
11:06
Késve láthatjuk a kasszasikereket a mozikban (Infostart)
Több nagyszabású mozifilm, így az új James Bond-, a Batman- és a Hobbit-film is csak hónapokkal később juthat el a magyar mozikba a Filmtörvény január 1-jével életbe lépett módosítása miatt. A korhatár-besorolásra hivatkozva kialakult helyzet visszásságairól Bálint Péter, a Magyar Filmforgalmazók Egyesületének Elnöke beszélt az InfoRádiónak.
jan. 24
11:42
Itt vannak az újabb nevek az idei jubileumi Szigetre (Infostart)
Napjaink brit könnyűzenéjének több fontos képviselője, a Hurts, a Placebo, a Horrors és a Subways is fellép az idei 20. Sziget fesztiválon, amelyet augusztus 6. és 13. között rendeznek meg.
jan. 24
13:48
5,2 milliárd dollárt hozott az online zeneletöltés (hvg.hu)
A vártnál jóval lassabban növekszik világszerte a legális zeneletöltésekből származó bevétel.
jan. 24
14:24
Videó: Steven Tyler himnuszbakija (hvg.hu)
A sporteseményeken való éneklés kifog az amerikai hírességeken. Sorra buknak bele a nemzeti himnusz szövegébe és dallamába. Ezúttal az Aerosmith frontembere, Steven Tyler tette magát nevetségessé a Super Bowl elődöntőjének számító Patriots-Baltimore Ravens meccsen.
jan. 24
14:30
Négyszázötven klasszikusból egy film (Metropol)
Határterületen mozgó kísérleti filmként jellemzi a 43. Magyar Filmszemlén látható új munkáját Pálfi György; a rendező Final Cut - Hölgyeim és Uraim című 80 perces moziját, amely csaknem félezer filmtörténeti klasszikusból áll össze, oktatóanyagként is használni fogja.
jan. 24
15:18
Martin Scorsese filmje vezeti az Oscar-jelöléseket (Infostart)
Martin Scorsese A leleményes Hugo című háromdimenziós animációja kapta a legtöbb, 11 jelölést az Oscar-díjra. A némafilmes című francia film tíz kategóriában esélyes a díjra. A jelöléseket kedden hozta nyilvánosságra az Amerikai Filmakadémia.
jan. 24
15:36
Megvan a Gödör Klub új neve (hvg.hu)
Februártól Akvárium néven működik a Gödör Klubnak eddig otthont adó Erzsébet téri épület - mondta Muraközy Péter, a kulturális centrum leendő programszervezője.
jan. 24
15:42
Akvárium lesz a Gödör Klubból (Metropol)
Februártól Akvárium néven működik a Gödör Klubnak eddig otthont adó Erzsébet téri épület - mondta el kedden Muraközy Péter, a kulturális centrum leendő programszervezője.
jan. 24
15:54
Megvannak az idei Oscar-jelöltek - íme az esélyesek (hvg.hu)
Nyilvánosságra hozták az idei Oscar-esélyesek névsorát. A legjobb színésznek járó aranyszoborért Brad Pitt és George Clooney is versenyben van, a legjobb film kategóriába A leleményes Hugo, A némafilmes és az Éjfélkor Párizsban is bejutott.
jan. 24
15:54
Sztankay Istvánt a nemzet színészének választották (Infostart)
Sztankay István színművészt választották meg kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére - közölte a Nemzeti Színház.
jan. 24
16:00
Oscar-díj: A leleményes Hugo a jelölések élén (Metropol)
Martin Scorsese A leleményes Hugo című háromdimenziós animációja kapta a legtöbb, 11 jelölést az Oscar-díjra.
jan. 24
16:12
Sztankay István is a Nemzet Színésze már (hvg.hu)
Sztankay István színművészt választották kedden a Nemzet Színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére - közölte a Nemzeti Színház.
jan. 24
16:15
Sztankay István lett a nemzet színésze (Spa Trend Online)
A hagyományoknak megfelelően Garas halála után a nemzet színészei maguk választották meg az új tagot.
jan. 24
16:18
BTF: 11 nap alatt 48 program (Metropol)
Üzleti szponzorok nélkül, a főváros, a Nemzeti Erőforrás és Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásából, illetve a tavalyi megtakarításból gazdálkodhat idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).
jan. 24
16:36
Sztankay lett a nemzet színésze (Metropol)
Sztankay István színművészt választották meg kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére.
jan. 24
17:06
Két hétig lehet még pályázni a Tarnói Gizella-emlékdíjra (hvg.hu)
Február 6-ig lehet pályázni az idei Tarnói Gizella-emlékdíjra, amelyet harmadjára hirdettek meg. A díjat az Élet és Irodalom munkatársai díjat alapították munkatársuk, Tarnói Gizella emlékére, a gazdasági újságírás területén kiemelkedőt alkotó újságírók elismerésére.
jan. 24
17:06
Elhunyt Nagyházi Csaba műgyűjtő, galériatulajdonos (Infostart)
Életének hatvannyolcadik évében január 21-én elhunyt Nagyházi Csaba, a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósház alapítója, vezetője, a Magyar Műtárgy- és Régiségkereskedők Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke - erősítette meg a galéria.
jan. 24
17:30
Meghalt a Nagyházi Galéria alapítója (Metropol)
Életének hatvannyolcadik évében január 21-én elhunyt Nagyházi Csaba, a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósház alapítója, vezetője, a Magyar Műtárgy- és Régiségkereskedők Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke .
jan. 24
20:45
Százezer oldalt megtanultam (Spa Trend Online)
Sztankay István Kossuth-díjas színművészt választották a Nemzet Színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére. A Nemzet Színésze címet viselő színészek mintegy harminc perces tanácskozás után hozták meg döntésüket.
jan. 24
21:00
"Egy percig sem éreztem, hogy zsebemben lenne a kinevezés" - interjú Bozsik Yvette-tel (hvg.hu)
Egy hete jelentette be Tarlós István, hogy július elsejétől Bozsik Yvette Kossuth-díjas balettművész, koreográfus váltja a Trafó élén az intézményt 13 éve vezető Szabó Györgyöt. A két pályázatról szakmai berkekben megoszlik a vélemény, akadnak, akik bizalmat szavaznak a leendő igazgatónak, mások kétségbe vonják rátermettségét. Bozsik Yvette írásban válaszolt kérdéseinkre.
jan. 24
21:02
Több tízmilliárd dollárért építenek múzeumokat Abu-Dzabiban (hvg.hu)
Újra elővették a nagyszabású múzeumépítési terveket Abu-Dzabiban, a kőolajban gazdag emírségben, így felépülhet a Louvre és Guggenheim Múzeum helyi fiókintézménye az Esz-Szadiat-szigeten. Az emírség végrehajtó tanácsa kedden jelentette be, hogy jóváhagyta a Szadiat-szigeti projektek költségvetését és ütemtervét.
jan. 24
21:54
Halálos fenyegetések miatt maradt el Rushdie beszéde egy irodalmi fesztiválon (hvg.hu)
Halállal fenyegették meg a szervezőket, s ezért törölték a kedden zárult dzsaipúri irodalmi fesztivál programjából a konzervatív muszlimok körében élesen bírált Salman Rushdie beszédét, amelyet az indiai származású brit író videohívás segítségével intézett volna az érdeklődőkhöz.

Keresés