2012. január 25. szerda

jan. 25
0:39
Világszinvonalú koncertek (Spa Trend Online)
Államcsőd-veszély, euró-válság, apokalipszis ide vagy oda, 2012-ben is rengeteg nagy bulira számíthatunk Budapesten. Már most több mint egy tucat világsztárról tudunk, akik idén biztosan megörvendeztetik a hazai közönséget. Íme, egy kis ízelítő.
jan. 25
5:42
Szabadnapos rendőr gázolta halálra Teo Angelopulosz görög filmrendezőt (hvg.hu)
Közlekedési balesetben meghalt Teo Angelopulosz, a görög filmművészet világhírű mestere - közölte a rendőrség.
jan. 25
6:57
Menekít az Új Színház (Spa Trend Online)
Január 31-vel bezár a Márta István vezette Új Színház, és a tizenhárom esztendő alatt összegyűlt archívumot, 32 ládányi anyagot - biztos, ami biztos- a direktor az Országos Színháztörténeti Múzeumba és Intézetbe menekíti.
jan. 25
6:59
Elhunyt Nagyházi Csaba műgyűjtő (Spa Trend Online)
Életének hatvannyolcadik évében január 21-én elhunyt Nagyházi Csaba, a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósház alapítója, vezetője, a Magyar Műtárgy- és Régiségkereskedők Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke.
jan. 25
7:01
A vád tanúja (Spa Trend Online)
Most újra örülök, hogy fél év után megcsináltattam a tévém. Minap késő este, nem tudom melyik csatornán, egy örök-remekművet adtak, A vád tanúja című filmet. Századszor láttam és krimiről lévén szó persze, hogy tudtam a végső trükköt. De ez nem számít!
jan. 25
7:03
Kilenc alkotás versenyezhet (Spa Trend Online)
A 2010-től módosult jelölési szabályok miatt ismét ötnél több alkotás szállhat versenybe az Oscar-díjakért: az idén összesen kilenc. A nemzetközi sajtó egy része felhorkant a méltatlanul kihagyott filmek miatt. A többi jelölés részben a Golden Globe utáni "elvárásokat" teljesítette: George Clooney legjobb színészként versenyezhet - barátjával, Brad Pittel is -, a Vaslady megformálója, Meryl…
jan. 25
7:05
Budapesti Tavaszi Fesztivál 400 millióért (Spa Trend Online)
Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál 11 napos lesz, március 16-26-ig tart, az érdeklődők 15 helyszínen 48 programot, előadást élvezhetnek. Az esemény fővédnökének Schmitt Pál köztársasági elnököt kérték fel.
jan. 25
8:30
Balesetben meghalt Angelopulosz görög filmrendező (Metropol)
A 76 éves filmrendezőt kedden délután elütötte egy motoros Athén kikötőjének közelében, amikor át akart menni az úttesten.
jan. 25
9:06
Közösségi támogatás (Metropol)
Új szolgáltatást indított a Creative Selector – a kreatív közösségi mű­hely azoknak az ötleteknek akar segíteni, amelyek megvalósulását csak anyagi okok hátráltatják.
jan. 25
11:24
Fogynak a bérletek, mégis veszteséges lehet idén a milánói Scala (hvg.hu)
Stephane Lissner, a milánói La Scala általános igazgatója minden évben képes volt pénzügyi egyensúlyban tartani a világ egyik leghíresebb operaházát azóta, hogy 2005-ben elfoglalta a pozícióját, ám 2012-ben ez a hagyomány megtörhet - figyelmeztetett a vezető.
jan. 25
12:00
A teljes repertoárt lecseréli Dörner az Új Színházban (hvg.hu)
Az igazgatóváltás teljesen új programtervel is jár az Új Színházban: a jelenlegi repertoárból márciusban egyetlen darab sem fut majd - mondta sajtóájékoztatón Márta István igazgató. A mostani csapat utolsó premierje - A varázshegy - január 27-én lesz. A tervek szerint február elsején kerül sor az átadás-átvételre.
jan. 25
12:00
A teljes repertoár lekerül az Új Színház műsoráról, többen távoznak (Infostart)
Egyetlen előadás sem marad műsoron az Új Színház jelenlegi repertoárdarabjai közül márciusban, holott hét darabot is játszhatnának - mondta Márta István, a színház leköszönő igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen beszámolt arról is, hogy a társulat tagjai és a munkatársak közül már többen úgy döntöttek, hogy nem maradnak.
jan. 25
12:06
Norah Jones új albummal jelentkezik (Metropol)
Új albummal jelentkezik tavasszal Norah Jones: az utóbbi évek egyik legsikeresebb énekesnője Little Broken Hearts címmel teszi közzé új lemezét.
jan. 25
12:24
A teljes repertoár változik, többen távoznak (Metropol)
Egyetlen előadás sem marad műsoron az Új Színház jelenlegi repertoárdarabjai közül márciusban, holott hét darabot is játszhatnának.
jan. 25
12:54
Ezeket a filmeket vetítik majd a 43. Magyar Filmszemlén (Infostart)
A már nyilvánosságra került nyolc nagyjátékfilm mellett 39 dokumentumfilmet, 9 tudományos-ismeretterjesztő munkát, több mint egy tucat kisjátékfilmet, animációs, illetve gyerekfilmet vetítenek, de bemutatkoznak a filmiskolák is a február 2. és 5. között zajló 43. Magyar Filmszemlén - derül ki abból a listából, amelyet a mustra honlapján tett közzé a szervező Magyar Filmművészek szövetsége.
jan. 25
13:12
Atlatszo.hu: offshore-hátterű céggel forgalmaztatná Vajna a magyar filmeket (hvg.hu)
Egy éve lépett hivatalba Andrew G. Vajna kormánybiztos, megbízatását a közelmúltban hosszabbította meg a kormány határozatlan időre. Vajna egy olyan általa alapított, átláthatatlan offshore tulajdonosi hátterű hátterű céggel forgalmaztatná az állami pénzből gyártott filmeket, amely korábban egymilliárd forintot tüntetett el az országból adómentesen.
jan. 25
14:30
Mick Jagger nem lép fel Davosban (Metropol)
Mick Jagger visszalépett a Davosi Világgazdasági Fórumon való fellépésétől, amelynek keretében Nagy-Britanniát népszerűsítette volna.
jan. 25
14:32
Frida Kahlo eddig soha nem látott fotói (Metropol)
Frida Kahlo mexikói művésznő által készített több száz fotót állítanak ki az Egyesült Államokban, a virginiai Arlingtonban: az eddig elzártan őrzött képeket először mutatják be a közönségnek az Artisphere művészeti központban.
jan. 25
16:12
Parti Nagy: "nekem ez nem megy, nem veszi be a gyomrom" (hvg.hu)
Politikáról, kultúráról, közmédiáról és a hatalomtól való iszonyáról készített interjút a Magyar Narancs Parti Nagy Lajossal, aki nemrég letiltatta munkáit a Magyar Rádióban.
jan. 25
16:48
Abu Dzabiba mennek a világ top múzeumai (hvg.hu)
Pár év késéssel 2015-ben nyílik meg a párizsi Louvre abu-dzabi fiókmúzeuma, 2017-re pedig elkészül a helyi Guggenheim múzeum is - közölte az Esz-Szadiat (Saadiyat) sziget világszínvonalú múzeumi negyeddé fejlesztésével megbízott cég szerdán.
jan. 25
16:54
George Clooney újabb politikai drámája (Metropol)
A hatalom árnyékában egy amerikai elnökválasztási kampány kulisszái mögé enged bepillantást. Csütörtöktől a mozikban.
jan. 25
17:30
A párizsi mumus a mozikban (Metropol)
Csütörtöktől látható Bibo Bergeron francia rendező legújabb 3D-s animációs filmje.
jan. 25
18:00
Az évad végéig fellélegezhet a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín (hvg.hu)
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium az évad végéig biztosítja a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín működését. A NEFMI a két teátrum esetleges átadásáról tárgyal a fővárossal.
jan. 25
18:00
Az évad végéig biztosított a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín működése (Infostart)
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium az évad végéig biztosítja a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín működését. A NEFMI a két teátrum esetleges átadásáról tárgyal a fővárossal.
jan. 25
18:18
Tilos az entyem-pentyem, fiatalok! - videó (hvg.hu)
Pakisztán egyik népszerű televíziós műsorvezetője vallásos anyákkal karöltve, parkokban andalgó fiatal párokra vadászott. A felvétel felháborította a liberalizálódni vágyó társadalmat. A csatorna bocsánatot kért.
jan. 25
18:20
A forrásokat jelölni ősi szokás a tudományban (hvg.hu)
A humanizmus kora óta jelölni szokás, ha egy szerző szellemi elődjétől emelt át gondolatokat. Nemes tradíció.
jan. 25
18:54
Harsonák és impressziók: különleges produkció Budapesten (hvg.hu)
A reflektorfényt sokáig elkerülő fúvós hangszert, a harsonát állítja a középpontba a korai reneszánsz daraboktól a népszerű dallamokon át a legextrémebb kortárs kompozíciókig terjedő széles repertoárról tanúskodó koncertjeivel a tíz éve alakult Four Bones.
jan. 25
19:36
Kiállítások vezetik fel az idei ARTplaccot (Metropol)
Több kiállítás vezeti fel az augusztus 10-én kezdődő tihanyi ARTplacc 2012 - Kortárs Művészeti Napokat; az első tárlat szerdától a budapesti Krisztina Palace-ben látható.
jan. 25
19:38
Kéziratritkaságokra bukkantak Sümegen (Metropol)
Deák Ferenc, Liszt Ferenc és Erkel Ferenc által írt levelekre bukkant a Darnay Kálmán kéziratgyűjteményének átvizsgálását végző helytörténet-kutató Sümegen a városi múzeumban.
jan. 25
21:18
A Betyársereg is az Új Színház elé készül (hvg.hu)
Tüntetést szerveznek az antifasiszták február elsejére az Új Színház elé, a szélsőjobb azonban nem bejelentett ellentüntetésre készül. A tervek szerint a Hatvannégy Vármegye Mozgalom és a két gárdista szervezet mellett a Tyirityán Zsolt vezette Betyársereg is csatlakozik a megmozduláshoz - olvasható az atv.hu-n.

Keresés