2012. január 4. szerda

jan. 4
6:18
Megugrott a bakelit lemezek forgalma a briteknél (hvg.hu)
Nőtt a bakelit lemezek eladása 2011-ben, miközben csökkent a CD-k forgalma Nagy-Britanniában.
jan. 4
6:39
Hősök, királyok, szentek, Orbán (Spa Trend Online)
Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Galéria tegnap megnyílt, augusztus 26-ig látogatható Hősök, királyok, szentek című kiállítás megnyitójában Európa válságáról beszélt, melyet csak az alapértékekhez való visszatalálás oldhat meg, szerinte mi magyarok ebben a fülkeforradalommal jó úton haladunk.
jan. 4
6:41
Garas, Kertész, Koltai, Orosz (Spa Trend Online)
Kétezerkettő késő őszén tudta meg a világ: abban az évben Kertész Imre kapja az irodalmi Nobel díjat. Orosz József érdeme - sok más mellett - hogy a magyarok nemcsak a díj átadását, hanem az akadémiai székfoglalót is élő adásban követhették.
jan. 4
9:06
Markovicék két évnyitó koncertje (Metropol)
Duplázik Boban és Marko Markovic zenekara szombaton a Művészetek Palotájában: a teltház miatt egy második koncertet is szerveztek.
jan. 4
10:30
Megdőlt a látogatói rekord az Anne Frank Házban (hvg.hu)
Minden eddiginél több, körülbelül 1,1 millió látogató kereste fel tavaly az amszterdami Anne Frank Házat. A múzeumban tavaly összesen 1 104 233 látogatót regisztráltak, ez 50 ezerrel több, mint a 2010-es adat - közölte a múzeum szóvivője.
jan. 4
11:42
Egyszerre csak hatezren mehetnek majd be a Colosseumba (hvg.hu)
Korlátozni akarja az olasz műemlékvédelmi hatóság a Colosseum látogatóinak számát. Azt szeretnék, hogy egyszerre legfeljebb 6 ezren lehessenek a világhírű ókori amfiteátrumban. A korlátozást a tervek szerint húsvétkor vezetik be.
jan. 4
12:00
Kiderült, miért „halt meg” Bon Jovi (hvg.hu)
Egy philadelphiai zenész beismerte: ő terjesztette el decemberben, hogy a híres zenész, Bon Jovi meghalt. Jeffrey Goho azt is elmondta, mi késztette az otromba tréfa elkövetésére.
jan. 4
12:42
Először rendeznek Magyar Cirkuszfesztivált (Metropol)
A Fővárosi Nagycirkuszban bemutatkoznak a legjobb fiatal magyar artisták, az Artistaképző jelenlegi és volt növendékei is.
jan. 4
13:36
Új Botticelli-képet találtak (Metropol)
Sandro Botticelli eredeti művének bizonyult az a festmény, amelyet egy olasz gyűjtő 1990-ben aukción vásárolt.
jan. 4
15:54
"Gyönyörűség lenne": Dörner örül a színházlátogató Gój Motorosoknak (hvg.hu)
Dörner György és leendő főrendezője, Pozsgai Zsolt az Echo TV A gumid kopjon (és ne a hazád) című műsorban beszélgettek, ahol örömmel fogadták a műsorvezető, Mészáros Imre bejelentését, mely szerint az első előadásokon részt vesznek a Gój Motorosok is - olvasható a szinhaz.hu-n. Dörner György leendő és Márta István jelenlegi igazgatók szerdán egyeztettek az átadás-átvételről.
jan. 4
16:48
Újabb eredeti Botticelli-képre bukkantak (hvg.hu)
Sandro Botticelli eredeti művének bizonyult az a festmény, amelyet egy olasz gyűjtő 1990-ben aukción vásárolt. A Szűz Máriát és gyermekét ábrázoló képet Arezzóban állították ki.
jan. 4
18:36
Bizarr szobrokat készít elhullott állatok csontjaiból egy művész (hvg.hu)
Milyen, ha egy képzőművész elhullott állatok csontjait használja fel alkotásaihoz? Nézőpont kérdése.

Keresés