2012. február 1. szerda

febr. 1
6:42
Dörner ma átveszi a színházat Mártától (Spa Trend Online)
Ma reggel Márta István, aki 13 évig igazgatta az Új Színházat, Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester helyettes jelenlétében átadja utódjának, Dörner Györgynek a színházat.
febr. 1
6:44
Aida, a bankárnő (Spa Trend Online)
Aidák évadja köszöntött ránk, a jelek szerint. A Mezzo LIVE HD napok óta sugározza a zürichi Operaház produkcióját, ami bennünket azért érdekel különösebben, mert Fischer Ádám a karmester. Ezért szól szépen a zenekar, kivált a mélyvonósok. Meg érdekes, hogy az egyiptomi történet színpada ott szecessziós jellegű, ami képzőművészetileg szép, csak nem hiteles.
febr. 1
7:51
Pokorny nem tehette meg, hogy Dörnerrel marad (hvg.hu)
Bár korábban is jelezte távozási szándékát, a Népszabadságnak nyilatkozva erről már kész tényként beszélt Pokorny Lia, az Új Színház színésznője, aki elmondta, Dörner György igazgatói kinevezéséről már az előtt hallott, hogy a főpolgármester azt bejelentette volna, de vállalhatatlan lett volna, ha a szélsőjobboldallal szimpatizáló igazgató alatt is a társulatban marad.
febr. 1
8:33
Phyllida Lloyd: a Vaslady másik arcáról (Metropol)
Végiggondolva, mennyire ellentmondásos, ugyanakkor történelmileg jelentős időszak volt Margaret Thatcher miniszterelnökségének 11 éve Nagy-Britanniában, meglepő, hogy eddig még nem filmesítették meg a Vaslady életének történetét. Phyllida Lloyd boldog, hogy elsőként nyúlhatott az anyaghoz.
febr. 1
9:39
A nemzet showtime-ja: megnéztük az új Fábry-showt (hvg.hu)
Kilenc hónap hallgatás után csütörtök este kilenckor az m1-en látható Fábry Sándor új, hetvenperces showműsora. Az adás felvétele a Millenáris Teátrumban kedd este hatkor kezdődött és tíz óra után fejeződött be. Megnéztük.
febr. 1
10:39
Márciustól 300 forintos diákjegyeket is kínál az Operaház (Metropol)
Látogatottsági rekordot döntött a 2011-es év végén a Magyar Állami Operaház, amely márciustól kedvezményes, 300 forintos diákjegyeket is árul a kakasülőre.
febr. 1
11:27
Kurblistól az okosig: májusig látható a veszprémi telefontárlat (hvg.hu)
Az elmúlt csaknem másfél évszázad telefonjait és telefonálási szokásait mutatják be a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum új tárlatán. A Belltől az okostelefonig című kiállításon a kurblis, tárcsás telefonok mellett a legmodernebb mobilok is láthatóak.
febr. 1
12:57
Madonna nagyon ideges: az egész világ őt lesi (hvg.hu)
Madonna kellően ideges és nagyon készül a február 5-i Super Bowlra: az amerikaifutball-bajnokság döntőjét ugyanis az ő fellépése színesíti majd.
febr. 1
13:39
Made in Hollywood-díjas A némafilmes (Metropol)
A Golden Globe és a hollywoodi színészcéh (SAG) elismerése után a frissen alapított Made in Hollywood-díjat is elnyerte A némafilmes című Oscar-jelölt francia produkció.
febr. 1
14:27
Bajban van a rejtélyes módon távozó balett-táncos (hvg.hu)
Elveszítheti munkavállalói engedélyét a tehetséges balett-táncos, Szergej Poloniny, aki nemrég azzal döbbentette meg a művészvilágot, hogy váratlanul kilépett a brit Királyi Balett tánckarából.
febr. 1
14:33
Hollywood 125 éves (Metropol)
Százhuszonöt éve, 1887. február 1-jén jegyeztette be birtokát Hollywood néven egy Los Angeles-i telekkönyvi hivatalban Harvey Wilcox.
febr. 1
14:51
Fliegauf filmje a kirekesztetteknek állít emléket (Metropol)
Egyetemes mondanivalót rejt és a mindenkori kirekesztetteknek állít emléket Fliegauf Benedeknek a magyarországi romagyilkosságok alapján készült, Csak a szél című filmje, amely egyben segíthet elindítani a párbeszédet a romák helyzetéről is.
febr. 1
15:06
Berlinale - Fliegauf filmje a meggyilkolt romáknak is emléket állít (Spa Trend Online)
Egyetemes mondanivalót rejt és a mindenkori kirekesztetteknek állít emléket Fliegauf Benedeknek a magyarországi romagyilkosságok alapján készült, Csak a szél című filmje, amely egyben segíthet elindítani a párbeszédet a romák helyzetéről is - hangsúlyozta Mécs Mónika producer a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szereplő alkotás szerdai budapesti nemzetközi sajtótájékoztatóján.
febr. 1
15:39
Megdöbbentő eseményre épít Fliegauf dogmafilmje (hvg.hu)
Amatőr színészekkel, kézi kamerával forgatták Fliegauf Benedek új, Csak a szél című filmjét, amely a romagyilkosságok alapján készült, és most részt vesz a Berlinálén.
febr. 1
16:21
Elhunyt a csúnya jamaicai zenész (Metropol)
Hetvenkét esztendős korában elhunyt King Stitt, a jamaicai reggae legendás dj-je. A zenészt kedden érte a halál kingstoni otthonában, a prosztatarákkal és a cukorbetegséggel folytatott hosszú küzdelem után - mondta el Bunny Goodison jamaicai zenetudós, aki több mint ötven éven át ápolt szoros barátságot az előadóval. A 72 esztendős zenészt nemrég engedték haza a kórházból.
febr. 1
16:33
Fischer az Európai Néppártnak: "gyakoroljanak nyomást a Fideszre" (hvg.hu)
Levélben fordult az Európai Parlament néppárti delegációjának tagjaihoz Fischer Ádám karmester, hogy az Új Színház új igazgatójának hivatalba lépése alkalmából felhívja a figyelmet a kinevezéssel kapcsolatos problémákra. Erről a magyar művész maga számolt be szerdán Brüsszelben, Peter de Caluwével, a helyi La Monnaie operaház főigazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyen…
febr. 1
16:36
Új Színház - Fischer Ádám a néppárti EP-delegációhoz fordult Dörnerék miatt (Spa Trend Online)
Levélben fordult az Európai Parlament néppárti delegációjának tagjaihoz Fischer Ádám karmester, hogy az Új Színház új igazgatójának hivatalba lépése alkalmából felhívja a figyelmet a kinevezéssel kapcsolatos problémákra.
febr. 1
16:51
Tarr Béla kapta a filmkritikusok fődíját (Infostart)
A torinói ló című filmjéért Tarr Béla kapta a filmkritikusok fődíjának számító B. Nagy László-díjat szerdán Budapesten. A magyar filmkritikusok életműdíját idén Sára Sándor rendező-operatőr vehette át.
febr. 1
16:54
Tarr Béla kapta a filmkritikusok fődíját (Spa Trend Online)
A torinói ló című filmjéért Tarr Béla kapta a filmkritikusok fődíjának számító B. Nagy László-díjat szerdán Budapesten. A magyar filmkritikusok életműdíját idén Sára Sándor rendező-operatőr vehette át.
febr. 1
17:09
Tarr Béla kapta a filmkritikusok fődíját (hvg.hu)
A torinói ló című filmjéért Tarr Béla kapta a filmkritikusok fődíjának számító B. Nagy László-díjat szerdán Budapesten. A magyar filmkritikusok életműdíját idén Sára Sándor rendező-operatőr vehette át.
febr. 1
17:11
"Orbán, takarodj!" - dulakodás volt az Új Színháznál (hvg.hu)
Tüntetők és ellentüntetők gyűltek össze az Új Színház előtt; a rohamrendőrök komolyabb dulakodás után egy 20-30 fős szélsőjobboldali csoportot a kordonokon kívülre tereltek, több embert megbilincseltek és elvittek. A résztvevők hat óra előtt átmentek a Kossuth térre, ahol már békésebb mederben folytak az események.
febr. 1
17:33
A Tünet Együttes előadása a Trafóban (Metropol)
A Voks című darabot mutatják be a Trafó Kortárs Művészetek házában csütörtökön; a Tünet Együttes a kollektív döntés és egyéni felelősség témáját a nézőket is bevonva, interaktív módon dolgozza fel.
febr. 1
17:45
Illusztris vendégei lesznek a bécsi operabálnak (hvg.hu)
Brigitte Nielsen és Roger Moore is részt vesz a híres bécsi operabálon - jelentették be szerdán az osztrák fővárosban.
febr. 1
18:09
Tarr Béla kapta a filmkritikusok fődíját (Metropol)
A torinói ló című filmjéért Tarr Bélának ítélték oda a filmkritikusok fődíjának számító B. Nagy László-díjat szerdán Budapesten. A magyar filmkritikusok életműdíját idén Sára Sándor rendező-operatőr vehette át. A torinói ló még egy elismeréssel gazdagodott: Fred Kelemen lett a legjobb operatőr. (Tarr Béla nem volt jelen a díjátadón.)
febr. 1
19:39
Meglepő ötletből díjhegy születhet (Metropol)
Kétségkívül az egyik legkedvesebb meglepetés az Oscar-jelöltek közt a Némafilmes, a Golden Globe és egyéb díjátadók abszolút kedvence, a film, amelynek elkészítésére semmilyen racionális indok sincsen.
febr. 1
19:51
Hallgassa meg minden idők legszomorúbb dalát! (Infostart)
A REM Everybody Hurts című számát szavazták meg minden idők legdepressziósabb dalának egy brit közvélemény-kutatás résztvevői.
febr. 1
21:45
Lemondott az Amy Winehouse ügyében eljáró halottkém (Metropol)
Lemondott az Amy Winehouse halálának ügyében eljáró törvényszéki orvos szakértő. A tavaly júliusban elhunyt énekesnő halálának ügyében eljáró Suzanne Greenawayt 2009-ben nevezte ki londoni halottkém asszisztensnek férje, az észak-londoni halottkémként dolgozó Andrew Reid.

Keresés