2012. február 10. péntek

febr. 10
6:21
Megkezdődött a Berlinale (Infostart)
A német fővárosban megkezdődött a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale.
febr. 10
6:42
Áprilisban újra a Nemzeti színpadán állhat Stohl (Spa Trend Online)
Március 25-én a Tragédia díszelőadásával, az elhunyt Nemzet Színészeinek a Rákóczi hídra festett portréival és fotókiállítással ünnepel a tíz éves Nemzeti Színház. Alföldi Róbert igazgató szerint a Nemzetinek olyan helyzeteket kell teremteni, amikor valamelyest szembe tudunk nézni azokkal a fájdalmakkal, bűnökkel, hibákkal, csalódásokkal, amiket akár több évtizede, vagy éppen néhány napja…
febr. 10
6:44
Maratoni tánc a Vígszínházban (Spa Trend Online)
A Vígegyetem-sorozatban "Shakespeare-szemináriummal", következő bemutatójához kapcsolódva pedig maratoni táncpróbával várja februárban közönségét a Vígszínház.
febr. 10
6:46
Komment (Spa Trend Online)
Bölcs kollegám figyelmeztetett: ha nem akarom, hogy maradék életkedvem is elmenjen, akkor semmiféle internetes kommentet ne olvassak el. Én persze nem hallgatok a jó szóra és olvasok.
febr. 10
8:15
Filmsikerek muzsikái szólnak (Metropol)
.
febr. 10
8:27
Kern András még mindig nem állhat színpadra (hvg.hu)
Javult ugyan az állapota Kern Andrásnak, de orvosai szerint továbbra sem állhat még színpadra a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, aki jelenleg gyomorvérzés után lábadozik.
febr. 10
11:45
Átalakítja a Helikont a Libri (hvg.hu)
Megtartja a Libri Kiadó az év elején érdekeltségébe került Helikon jelenlegi profilját, tavasszal pedig új gyerekkönyvkiadót is indít Kolibri néven - mondta Halmos Ádám, a Libri Kiadó igazgatója, aki a Helikon vezetését is átvette.
febr. 10
11:51
Új gyerekkönyvkiadó indul tavasszal (Metropol)
Megtartja a Libri Kiadó az év elején érdekeltségébe került Helikon jelenlegi profilját, tavasszal pedig új gyerekkönyvkiadót is indít Kolibri néven.
febr. 10
12:03
Az év képe: Tarolt az arab tavasz a World Press Photo versenyen (hvg.hu)
Samuel Aranda arab tavaszt bemutató fotóját választotta a World Press Photo zsűríje a legjobbnak.
febr. 10
12:39
Így néz ki most a Reszkessetek betörők! főhőse – a rajongók sokk alatt (hvg.hu)
Macaulay Culkin betegségéről pletykálnak, a színészt ugyanis csontsoványan, aggasztó állapotban fotózták le a napokban New Yorkban.
febr. 10
14:45
Robbantanak a kereskedelmi tévék - Friderikusz is milliókat árul (hvg.hu)
Fábry az m1-en, Friderikusz az RTL Klubon, Bereczki Zoltán a Megasztár zsűrijében. Nagy dobásra készülnek februártól a hazai tévécsatornák. Kérdés, bejönnek-e a számításaik, és a tavaszi megújulás jegyében megtérül-e a sztárműsorvezetőkbe, húzónevekbe fektetett tetemes summa.
febr. 10
15:57
Március 9-én indul az Omega búcsúturnéja (hvg.hu)
Tíz állomásból álló országos búcsúturnét tart az 50. születésnapját ünneplő Omega együttes március 9-e és április 27-e között - jelentette be Kóbor János pénteken Egerben. A koncert első állomása a hevesi megyeszékhely lesz, itt hangzik el Magyarországon először az Omega szimfonikus blokkja, illetve az Omega-rapszódia elnevezésű összeállítás.
febr. 10
16:03
Lenyűgöző múmiák Skóciában (Metropol)
Lenyűgöző múmiák címmel nyílik szombaton a Skót Nemzeti Múzeum nagyszabású nemzetközi kiállítása, amely bemutatja az ókori egyiptomiak halotti rítusait, a túlvilági élettel kapcsolatos hiedelmeit és az elhunytak balzsamozását.
febr. 10
16:21
World Press Photo-fődíjat ért az arab tavasz (Metropol)
Samuel Aranda spanyol fotós nyerte el a World Press Photo hagyományos nemzetközi sajtófotó-pályázat tavalyi évre vonatkozó fődíját az "arab tavasz" egyik jemeni tüntetése során készített fényképpel.
febr. 10
16:23
Búcsúturnéra indul az Omega (Metropol)
Tíz állomásból álló, országos búcsúturnét tart az 50. születésnapját ünneplő Omega együttes március 9.és április 27. között - jelentette be Kóbor János pénteken Egerben.
febr. 10
18:03
3D-s rajzfilmeket gyárthatnak Kecskeméten (hvg.hu)
Háromdimenziós animációs film is készülhet a jövőben Kecskeméten, miután új, 3D-s műhelyt szereltek fel a rajzfilmstúdióban - mondta Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója pénteken, a rajzfilmstúdióban tartott sajtótájékoztatón.
febr. 10
18:27
Emmanuel Mouret: a nőket nem kérdeztem (Metropol)
Julie Depardieu-t és saját magát is szerepelteti A szerelem művészete című filmjében, amely tegnap óta látható a hazai mozikban.
febr. 10
19:15
Eurovízió: Király kontra The Király's (hvg.hu)
Szombaton eldől, ki képvisel minket az Eurovíziós Dalfesztiválon Bakiban. A második elődöntő után mi Királyékat láttuk a legjobbnak, mint akik a hazai választékból eséllyel indulhatnak a versenyen, amely - minden kritika ellenére - a legnézettebb popesemény a világon. De tényleg a Király-drill lenne a nyerő? Öt érv mellettük, öt ellenük.
febr. 10
19:33
Kísérteties hasonlóság: erre futotta a Megasztárnak? (hvg.hu)
Ismét itt a Megasztár. A Tv2 zenei tehetségkutatójának hatodik szériája február 10-én indul, az előválogatók legígéretesebb és legfülsértőbb performanszainak a bemutatásával. Hogy mit várhatunk az idei felhozataltól, csak a következő hetekben derül ki. A műsor beharangozójában mindenesetre nem sikerült sok egyedi ötletet felvonultatni: az a változtatás legkisebb igénye nélkül követi az American…
febr. 10
19:33
Nézze meg a World Press díjazott fotóit! (Infostart)
Samuel Aranda spanyol sajtófotós nyerte el a World Press Photo hagyományos nemzetközi sajtófotópályázat tavalyi évre vonatkozó fődíját az "arab tavasz" egyik jemeni tüntetése során készített fényképpel.
febr. 10
20:27
Koreai Kulturális Központ nyílt Budapesten (Infostart)
Koreai és magyar művészek ünnepi műsorával nyitotta meg kapuit pénteken a Koreai Kulturális Központ Budapesten.
febr. 10
20:27
Színházigazgató lett Balatonfüreden Kéri Kitty (hvg.hu)
A balatonfüredi tradíciókra építi színházát Kéri Kitty, de összművészeti kulturális központot képzel el a jövőben. A balatonfüredi képviselő-testület április 1-jei hatállyal a veszprémi Petőfi Színház színművészét nevezte ki a Kisfaludy Sándor Kulturális- és Színházfenntartó Nonprofit Kft. élére.
febr. 10
20:29
Napi tévéajánló: Csontváry, Sikoly, Ébredések (hvg.hu)
Egy felejthetetlen horror, egy megrendítő életrajzi film és egy könnyfacsaró orvosi dráma, a péntek esti tévéműsorból is biztosan mindenki megtalálja a hangulatának leginkább megfelelő filmet.
febr. 10
21:03
Múmiák lakják május végéig a Skót Nemzeti Múzeumot (hvg.hu)
Lenyűgöző múmiák címmel nyílik szombaton a Skót Nemzeti Múzeum nagyszabású nemzetközi kiállítása, amelyen bemutatják az ókori egyiptomiak halotti rítusait, a túlvilági élettel kapcsolatos hiedelmeit és az elhunytak balzsamozását.
febr. 10
21:06
Berlinale - Egy emberrablás utózöngéi (Spa Trend Online)
Egy emberrablás történetét, az elrabló férfi és a fogvatartott lány közötti rendkívül bonyolult kapcsolatot, valamint a lány szabadulás utáni sorsát bemutató filmmel szerepel az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale versenyprogramjában Frédéric Videau.
febr. 10
23:27
Együtt néztük a Megasztárt, ne tagadja! – Ki lesz a nyerő? (hvg.hu)
Péntek este, egy nappal A dal mindent eldöntő adása előtt a TV2-n elindult a Megasztár 6. évada. Azon kívül is elég nagy a tét, hogy adásonként legalább 1,5 millió néző kell. Valakiből nemsokára az év hangja lesz.

Keresés