2012. február 13. hétfő

febr. 13
6:03
Adele hat Grammyt kapott (Infostart)
Adele hat, a Foo Fighters öt díjat vehetett át vasárnap este a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett 54. Grammy-gálán, amelyet beárnyékolt Whitney Houston váratlan halála.
febr. 13
6:39
Tarolt A némafilmes a BAFTA-n (Infostart)
Tarolt A némafilmes Londonban: Michel Hazanavicius rendező munkája szinte az összes főbb elismerést besöpörte a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti fényes londoni díjkiosztóján.
febr. 13
6:42
A Hoppnak annyi? (Spa Trend Online)
Az egykori mecénás-gyűjtők nevét viselő két intézmény, a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum és Ráth György Múzeum csak a hétvégén tart nyitva, az Iparművészeti Múzeum egyik osztályának minősítették vissza. Olyan hírek is vannak, hogy a keleti művészet Magyarországon elveszíti az önálló bemutatkozási lehetőségét.
febr. 13
6:44
A Compact Disco mehet Bakuba (Spa Trend Online)
A Compact Disco a Sound of Our Hearts című dala képviseli Magyarországot a májusi bakui 57. Eurovíziós Dalfesztiválon.
febr. 13
6:46
Meghalt a pop hercegnője (Spa Trend Online)
Holtan találták hotelszobájában Whitney Houston 48 éves, világhírű amerikai énekesnőt szombaton. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, a halál oka azonban még ismeretlen. Több médium az énekesnő drogfüggőségével hozta összefüggésbe a tragédiát.
febr. 13
6:48
Mészáros Márta bírált, az államtitkár ötletelt (Spa Trend Online)
A Berlinale kísérőrendezvényeként, a berlini magyar kulturális intézetben, a Collegium Hungaricum Berlinben (CHB) kezdetét vette a Cinema Total elnevezésű filmművészeti, filmszakmai eseménysorozat, amit a CHB idén Lengyelországgal, a Lengyel Filmintézettel együtt szervezett.
febr. 13
7:00
FilMharmonikusok (Spa Trend Online)
A filmzenéről úgy tartja a fáma, hogy az a mozgókép harmadik dimenziója. Az ínséges hazai időkben azonban a producerek előbb a szereplők érzelmeit kifejező zenei aláfestést spórolták meg, majd a főcímdal maradt el. A konvencióknak engedelmeskedő egyre távolodó zárókép, a végeláthatatlan stáblistákkal olykor még ad feladatot a zeneszerzőknek, üdítő kivételként egy-egy betétdalt is fel lehet még…
febr. 13
7:54
Adele hat, a Foo Fighters öt Grammyt kapott (Metropol)
A gála egyben egyfajta Whitney Houston-emlékestté alakult. Az 50 éve megalakult Beach Boys húsz év után újra színpadon volt.
febr. 13
8:12
Tarolt A némafilmes Londonban (Metropol)
Tarolt A némafilmes Londonban: Michel Hazanavicius rendező munkája szinte az összes főbb elismerést besöpörte a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti fényes londoni díjkiosztóján.
febr. 13
8:30
Ismét Magyarországon a Yamato (Metropol)
Negyedik alkalommal koncertezik Magyarországon a Yamato, a tradicionális japán taiko-dobolás egyik legismertebb képviselője.
febr. 13
8:48
A vászon, a fények és az emberi test (Metropol)
A Budapesti Kongresszusi Központban is látható az amerikai Pilobolus Társulat árnyszínházi, néhol már-már cirkuszi projektje.
febr. 13
10:33
Meghalt Hornyik Miklós vajdasági író (Infostart)
Hatvannyolc éves korában elhunyt Hornyik Miklós vajdasági író, irodalomtörténész, szerkesztő - közölte családja hétfőn az MTI-vel.
febr. 13
10:36
Diana Krall újra Budapesten lép fel (Metropol)
A kanadai Diana Krall november 13-án újra Magyarországon koncertezik: a világhírű zongorista és énekes a Papp László Budapest Sportaréna kisebb, színházi kialakítású, úgynevezett Aréna termében lép fel.
febr. 13
11:27
Miért nem olyan vonzó Budapest a világsztároknak? (Infostart)
Európában csökken a megakoncertek látogatottsága, a világsztárok pedig a bizonytalan dollár-euró árfolyam miatt sokszor más földrészekre mennek turnézni. Budapesten a környező országok városaihoz képest is nehezebb koncertet szervezni. Az okokról Brády Márton, a Showtime Budapest ügyvezető igazgatója beszélt az InfoRádiónak.
febr. 13
12:24
Több mint százezren látták a múmiákat a Szépművészetiben (Metropol)
Százezernél is többen voltak kíváncsiak a budapesti Szépművészeti Múzeum Múmiák testközelben című kiállítására, ezért az intézmény úgy döntött, a tanév végéig, június elejéig meghosszabbítja a tárlat nyitva tartását.
febr. 13
12:26
Bezárhat napokon belül az összes pécsi múzeum (Metropol)
Múzeumai bezárására kényszerülhet a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága, ha nem kap sürgősen 100 millió forint támogatást.
febr. 13
15:24
Százkét éves egyházzenészt köszöntöttek Pozsonyban (Metropol)
Ghillány István 102 éves egyházzenészt köszöntötték születésnapja alkalmából Pozsonyban február 11-én. A ferences világi rendi tagját rendtársai, rokonai, barátai és tisztelői köszöntötték.
febr. 13
15:42
Jolie Afganisztánról is írt egy forgatókönyvet (Metropol)
Angelina Jolie még nem biztos benne, hogy folytatja-e filmrendezői karrierjét, de a Berlinalén, ahol boszniai háborús filmjével szerepel, elárulta, hogy Afganisztánról is írt egy forgatókönyvet.
febr. 13
16:36
Kosztolányira emlékeznek Szabadkán (Metropol)
Rendezvénysorozattal tiszteleg a szabadkai Városi Könyvtár a település két szülötte, Kosztolányi Dezső és unokatestvére, Csáth Géza előtt.
febr. 13
17:48
Mindent vitt Adele (Metropol)
Adele visszafogott és szerény volt, megköszönte dalai társszerzőinek a segítséget.
febr. 13
18:06
Gyógyszerek és alkohol keverékétől halt meg Whitney (Metropol)
Receptköteles gyógyszerek és alkohol kombinációjától halt meg Whitney Houston amerikai énekesnő. A törvényszéki orvostani vizsgálat eredményét hétfőn közölték Houston hozzátartozóival - adta hírül a TMZ.com internetes oldal.
febr. 13
19:15
Miért a kínai porcelán a hamisítók kedvence? (Infostart)
A kínai újmilliomosok a művészeti piac segítségével repatriálják Kínába a Középső Birodalom Európába és Amerikába szétszóródott kincseit, és ez a folyamat felveri a régi porcelán árát az antikvitások és a hamisítványok piacán.

Keresés