2012. február 16. csütörtök

febr. 16
6:42
Arccal az Erkel Színház felé (Spa Trend Online)
Reménykedünk abban, hogy 180 főnél többet nem kell elbocsátani, mondja Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa, aki nem fél a sztrájktól, mert szerinte akkor is felmehet a függöny. Akit most elküldenek, év végén a megnyíló Erkelben próba énekelhet.
febr. 16
6:44
A dob szerzetesei (Spa Trend Online)
Elképesztően virtuózak és hihetetlenül fanatikusak a japán Yamato dob show résztvevői, akik vasárnapig a Budapest Kongresszusi Központban láthatók, majd Veszprémben és Debrecenben is fellépnek. Érezhetően, már-már szerzetesi módon, szinte csak arra koncentrálnak, ami a dolguk. Artisták módjára kidolgozott a testük, még a nőknek is komoly muszklijuk van, és naná, hogy olyan ruhát viselnek, hogy ezt…
febr. 16
6:46
Giccsmentes hawaii-fíling (Spa Trend Online)
Mindenki azt hiszi Hawaii-on élni örök nyaralás. Mindenki azt hiszi, kivéve aki ott lakik. Matt King (George Clooney) felesége egy csónakbaleset után kómába kerül. Hamar kiderül, hogy az asszony menthetetlen és a gépekről napokon belül le kell kapcsolni.
febr. 16
7:00
Omega: mindhalálig zene (Spa Trend Online)
Hihetetlennek tűnik, de idén szeptember 23-án ünnepelheti az Omega együttes megalakulásának félévszázados jubileumát. A zenekar sajtótájékoztatójáról ugyan más elfoglaltsága miatt hiányzott a Gyöngyhajú lány, Léna és a Tengelykezű félember, de szerencsére Kóbor János, Benkő László, Mihályi Tamás, Molnár György és Debreceni Ferenc hiánytalanul megjelentek. Rajtuk kívül a világon talán a Rolling…
febr. 16
7:02
Szerződésbontások az Új Színházban (Spa Trend Online)
Dörner György az Új Színház igazgatója felmondta Galkó Balázs határozatlan idejű szerződését - adta hírül tegnap az Index internetes portál.
febr. 16
7:18
A sebezhető Clooney (Metropol)
Már csak bő egy hét választ el bennünket az Oscar-gálától – a magyar mozikban mától látható Utódok, George Clooney filmje is az esélyesek közt van.
febr. 16
7:20
dEUS - kell idő a családra (Metropol)
Az antwerpeni banda 2000-től négy év szünetet tartott, az elmúlt nyolc évben azonban már három albumot adtak ki, s a negyedik is készülőben van. Alan Gevaert basszusgitáros mesélt.
febr. 16
9:39
Bekattanva és kiszolgáltatva Isztambulban (hvg.hu)
Mihez kezd a középkorú nő, ha férje felrúgja több évtizedes házasságukat egy semmiből felbukkanó, hamvas lány miatt? Egy év parkolópálya után február 16-án kerül a hazai mozikba Török Ferenc legújabb filmje, az Isztambul.
febr. 16
9:57
Várpalota 3 milliót vár a Pannónia Fesztivál szervezőitől (hvg.hu)
A Szántódra költöző Pannónia Fesztivál szervezői 1,5 millió forint bérleti díjjal tartoznak a várpalotai önkormányzatnak, és ugyanekkora összeggel a Várpalotai Közüzemi Kft.-nek is - közölte Talabér Márta, a Veszprém megyei város polgármestere.
febr. 16
11:45
Vajnától kért pénzt saját filmalapjára Tarr Béla (hvg.hu)
Tarr Béla filmrendezőt választották a Magyar Filmművészek Szövetségének új elnökének, aki egy alternatív filmalappal szeretne versenyhelyzetet teremteni a Magyar Nemzeti Filmalappal szemben. Ehhez a pénzt a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásából szeretnék megkapni.
febr. 16
12:03
Itt a legújabb internetes őrület - macskát a kenyérbe (hvg.hu)
A planking, vagyis a deszkázás és a horsemanning, a trükkös, „levágott fejes” fotók után itt az új internetes őrület. Macskákkal.
febr. 16
12:06
Meghalt a Metropolitan legismertebb énekese (Metropol)
Nyolcvankét esztendős korában elhunyt Charles Anthony operaénekes, aki majdnem hatvan évnyi pályafutása során a legtöbbször lépett színpadra a New York-i Metropolitan Operaházban.
febr. 16
12:39
Halj meg, és játszott leszel (hvg.hu)
Sokan csak a halála után fedezik fel egy nagy művész életművét, de tudomásul kell venni: a showbiznisz márcsak ilyen.
febr. 16
12:57
Popsztárok drogproblémái (hvg.hu)
Végeláthatatlan turnék, kozmikus fáradtság, gyógyszer, drog, alkohol. A showbiznisz szupersztárjaira leselkedő alattomos csapdák szinte mindegyikébe belelépett a múlt héten elhunyt Whitney Houston.
febr. 16
13:51
Kell még a világnak Paul McCartney? (hvg.hu)
Az öt éve napvilágot látott Memory Almost Full után megjelent Sir Paul McCartney legújabb lemeze, melyen két saját számtól eltekintve jazz standardokat dolgoz fel az idén 70. életévét betöltő legenda.
febr. 16
13:54
Frankofón Filmnapok az Urániában (Metropol)
Tizenegy frankofón ország 23 filmje lesz látható Budapesten a 2. Frankofón Filmnapokon, amelyet február 23. és március 2. között rendeznek meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
febr. 16
14:27
Fliegauf: "a romagyilkosságok idején sokszor álmodtam torkolattüzekkel" (hvg.hu)
A 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale versenyprogramjában tartják Fliegauf Bence Csak a szél című alkotásának világpremierjét csütörtökön. A művel kapcsolatban a rendező kiemelte: reméli, hogy fontos filmet készített. Jó, hogy Magyarországon készülhetnek ilyen alkotások - mondta.
febr. 16
15:03
Új művészeti magazin közpénzen (hvg.hu)
Giró-Szász Krisztinával, a köztévé KorTárs című műsorának felelős szerkesztőjével is készült interjú a Flash Art nevű művészeti magazin magyar mutációjának a napokban debütált első számában.
febr. 16
15:06
A romagyilkosságokról szól Fliegauf új filmje (Metropol)
Új utat nyithat pályáján a Csak a szél című film Fliegauf Bence szerint. A rendező Berlinben azt is elmondta, szívesen dolgozott volna hivatásos roma színészekkel, de végül úgy döntött, amatőrökkel forgatja le a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén a legjobb filmnek járó Arany Medvéért versenyben lévő művét.
febr. 16
15:24
Bruce Springsteen életművéből kiállítás (Metropol)
Bruce Springsteen amerikai rocklegenda életművéből nyílik kiállítás a philadelphiai National Constitution Center múzeumban.
febr. 16
15:57
Gitár, Corvette, dalszövegek: kiállítás nyílt Bruce Springsteen életéről (hvg.hu)
Bruce Springsteen amerikai rocklegenda életművéből nyílik kiállítás a philadelphiai National Constitution Center múzeumban.
febr. 16
16:54
Nyolc művész Londonból a B55 Galériában (Metropol)
Nagy-Britanniában alkotó kortárs festők műveit vonultatja fel a budapesti B55 Galéria Back and Forth - 8 művész Londonból című kiállítása; a csoportos tárlat csütörtök esti megnyitója egyben egy társadalmi és művészeti programsorozat kezdete is.
febr. 16
17:45
CNN: rengeteget ivott halála előtt Whitney Houston (hvg.hu)
Whitney Houston "tekintélyes mennyiségű" alkoholt fogyasztott múlt héten a Beverly Hiltonban, ahol holtan találták - közölte csütörtökön a CNN egy névtelen forrásra hivatkozva. Egy másik portál szerint az interneten élőben követhetik majd az énekesnő szombati temetését a rajongók.
febr. 16
19:51
Mit csinált Marilyn Monroe egy 23 éves fiúval, titokban? (hvg.hu)
Milyen lehetett egy hét az ötvenes évek szexbombájával, Marilyn Monroe-val? Egy hét, melynek intim pillanatairól csak a 30 éves szőke színésznő és egy 23 éves naiv fiú tudott. Február 16-tól látható a mozikban a film, ami erről az időszakról lebbenti fel a fátylat.
febr. 16
20:09
Chris Rea titokban rendszeresen jár Budapestre (hvg.hu)
Chris Rea minden évben eljön Magyarországra, de inkognitóban utazik - mondta a zenész a Blikknek adott interjújában.
febr. 16
20:45
Napi tévéajánló: Papírsárkányok, Palya Bea Quintett, Egy amerikai farkasember Londonban (hvg.hu)
A csütörtök esti tévéműsorból ezúttal egy felkavaró sorsdrámát, egy kiváló koncertfelvételt és egy kultikus horrorfilmet ajánlunk olvasóinknak.

Keresés