2012. február 17. péntek

febr. 17
6:03
"A kormány kitette a szennyes ruhát az ablakba" (hvg.hu)
Az uniós romastratégia kidolgozásával nagy kockázatot vállalt a kormány, olyan témához nyúlt, amelyhez a többi 26 ország nem mert, a felzárkóztatás programjával azonban nem lehetett tovább várni - fejtette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Berlinben.
febr. 17
6:42
Miss Fowlds terítője (Spa Trend Online)
A Néprajzi Múzeum 2011-ben több száz fotóval és 523 tárggyal gazdagodott, ezekből nyílik kiállítás március elején. Köztük van Miss Hilda Fowlds matyó terítője. Miss Fowlds arról híres, hogy 1931-ben Matuska Szilveszter egyik áldozata volt.
febr. 17
6:44
A szabadság íze Isztambulban (Spa Trend Online)
Török Ferenc Isztambul című magánügyi mozija tele van meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés az, hogy míg Török szinte valamennyi eddigi munkája, beleértve az izgalmas televíziós filmjeit is, határozott társadalmi érdeklődésről vallott, s határozottan közösségi világkép részeként sorolt a filmográfiába, ez a legújabb opusz annyira magánügy, hogy nyugodtan nézhetnénk a legújabb francia termés…
febr. 17
6:46
Bár bohóc lehetnék (Spa Trend Online)
Bár én bolond lehetnék! / Minden ambícióm egy tarka zubbony - idézi Shakespeare Ahogy tetszikjének Jaques-ját Szabolcsi Miklós a bohócokról szóló nagyszerű könyvében (A clown mint a művész önarcképe, Argumentum Kiadó).
febr. 17
7:33
Eddig nem látott Munkácsy-alkotásokat nézhet meg (hvg.hu)
Békéscsabán eddig még nem láthatta a közönség azt a négy Munkácsy-képet, amelyet a festőóriás születésnapja, február 20. alkalmából szombaton nyíló kiállításon mutatnak be az emlékházban.
febr. 17
8:09
Ötezren voltak a bécsi Operabálon (hvg.hu)
Több mint ötezer vendég, köztük osztrák és külföldi politikusok, színészek és más hírességek vettek részt csütörtök este a bécsi báli szezon fénypontját jelentő Operabálon.
febr. 17
9:06
Kenneth Branagh legendát alakít (Metropol)
Az Egy hét Marilynnel című, a magyar mozikban már látható filmben Laurence Olivier megfor­má­lása egy Golden Globe-jelölést hozott a színésznek.
febr. 17
11:12
Houstonra is emlékeznek a Összefogás-koncerten (Metropol)
A múlt szombaton elhunyt amerikai popdíváról, Whitney Houstonról is megemlékeznek az Összefogás című vasárnapi budapesti és győri koncerteken, amelyeket a magyar államadósság csökkentése érdekében szerveztek.
febr. 17
12:03
Fliegauf filmje esélyes lehet az Arany Medvére (hvg.hu)
Több német kritika a legjobb filmnek járó Arany Medvére is esélyesnek tartja Fliegauf Bence Csak a szél című alkotását, amelynek világpremierjét csütörtökön tartották a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
febr. 17
12:21
Fliegauf filmje esélyes az Arany Medvére (Infostart)
Több német kritika a legjobb filmnek járó Arany Medvére is esélyesnek tartja Fliegauf Benedek Csak a szél című alkotását, amelynek világpremierjét csütörtökön tartották a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
febr. 17
12:24
Tilosban járnak, de az alkotás a cél (Metropol)
Budapest elhagyott helyeit keresik fel az „urban excavating”, vagyis a városi felfedező mozgalom hazai kélpvielői. Bármi áron belopakodnak oda, ami mellett a legtöbb városlakó nap mint nap elsétál. Hogy jó-e, amit csinálnak? Döntsék el önök!
febr. 17
13:15
Több mint hatvan műkincs tűnt el az Olümpiai Régészeti Múzeumból (hvg.hu)
Fegyveres rablók fosztották ki az Olümpiai Régészeti Múzeumot az ókori olimpiai játékok szülőföldjén, Dél-Görögországban, az intézményből több mint hatvan értékes műkincs tűnt el.
febr. 17
14:30
Stevie Wonder is énekel Whitney Houston temetésén (Metropol)
Aretha Franklin és Stevie Wonder is énekelni fog Whitney Houston amerikai énekesnő szombati zárt körű temetési szertartásán.
febr. 17
14:45
Aretha Franklin is énekel Whitney Houston temetésén (hvg.hu)
Aretha Franklin és Stevie Wonder is énekelni fog Whitney Houston amerikai énekesnő szombati zárt körű temetési szertartásán.
febr. 17
15:39
Cecilia Bartoli kapja a Herbert von Karajan-díjat (hvg.hu)
Cecilia Bartoli olasz operaénekesnő kapja idén az ötvenezer euróval járó Herbert von Karajan zenei díjat.
febr. 17
16:51
Kis magyar gerillaakció Berlinben (hvg.hu)
Az csak vicc, hogy egy apró cetlin arra hívták fel a Berlinale szakmai közönségének figyelmét, hogy a cigánygyilkosságokat kiindulópontként használó magyar versenyfilm megtörtént eseményeken alapuló fikció? Kapcsolódó kérdés: élnek-e nácik a Holdon, és ha igen, mit akarnak? Fő az óvatosság. Nem kéne erről egy értelmezést megkönnyítő közleményt kiadni?
febr. 17
17:09
Ma sem tudják biztosan, ki is volt Chaplin (hvg.hu)
Charlie Chaplin 1889. április 16-án született Londonban - legalábbis a némafilm első hollywoodi szupersztárja által saját magáról közölt adatok szerint. A brit nemzeti levéltár pénteken nyilvánosságra hozott, eddig titkos dokumentumai azonban arról tanúskodnak, hogy Chaplin születési helyéről, sőt egyáltalán tényleges kilétéről a brit elhárítás (MI5) annak idején semmiféle igazoló iratot nem…
febr. 17
17:12
Berlinale - Fliegauf roma filmje is esélyes az Arany Medve díjra (Spa Trend Online)
A legjobb filmnek járó Arany Medve-díjért versenyben lévő alkotások közül utolsóként a Rebelle című kanadai munka - egy kongói gyerekkatona története - is bemutatkozott pénteken a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol a szombati díjkiosztó előtt két német film, a Barbara és a Gnade mellett Fliegauf Bence Csak a szél című alkotását is esélyesként emlegeti a sajtó.
febr. 17
18:03
Elárverezték Presser Gábor zongoraszékét (hvg.hu)
Elárverezték Presser Gábor dedikált zongoraszékét pénteken Nyíregyházán. A zeneszerző-énekes az összeget jótékonysági célra ajánlotta fel.
febr. 17
20:45
Napi tévéajánló: Lone Star - Ahol a legendák születnek, Az ördögűző, Michael Bolton koncert (hvg.hu)
Ezúttal egy elfeledett gyöngyszemet, minden idők legrémisztőbb filmjét és egy szívhez szóló koncertfilmet ajánlunk a péntek esti tévéműsorból olvasóinknak.
febr. 17
21:39
Portugál film kapta a Berlinalén a kritikusok díját (hvg.hu)
Miguel Gomes portugál rendező filmje, a Tabu kapta péntek este a 62. Berlin Nemzetközi Filmfesztiválon a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját.

Keresés