2012. február 17. péntek

febr. 17
6:42
Miss Fowlds terítője (Spa Trend Online)
A Néprajzi Múzeum 2011-ben több száz fotóval és 523 tárggyal gazdagodott, ezekből nyílik kiállítás március elején. Köztük van Miss Hilda Fowlds matyó terítője. Miss Fowlds arról híres, hogy 1931-ben Matuska Szilveszter egyik áldozata volt.
febr. 17
6:44
A szabadság íze Isztambulban (Spa Trend Online)
Török Ferenc Isztambul című magánügyi mozija tele van meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés az, hogy míg Török szinte valamennyi eddigi munkája, beleértve az izgalmas televíziós filmjeit is, határozott társadalmi érdeklődésről vallott, s határozottan közösségi világkép részeként sorolt a filmográfiába, ez a legújabb opusz annyira magánügy, hogy nyugodtan nézhetnénk a legújabb francia termés…
febr. 17
6:46
Bár bohóc lehetnék (Spa Trend Online)
Bár én bolond lehetnék! / Minden ambícióm egy tarka zubbony - idézi Shakespeare Ahogy tetszikjének Jaques-ját Szabolcsi Miklós a bohócokról szóló nagyszerű könyvében (A clown mint a művész önarcképe, Argumentum Kiadó).
febr. 17
9:06
Kenneth Branagh legendát alakít (Metropol)
Az Egy hét Marilynnel című, a magyar mozikban már látható filmben Laurence Olivier megfor­má­lása egy Golden Globe-jelölést hozott a színésznek.
febr. 17
11:12
Houstonra is emlékeznek a Összefogás-koncerten (Metropol)
A múlt szombaton elhunyt amerikai popdíváról, Whitney Houstonról is megemlékeznek az Összefogás című vasárnapi budapesti és győri koncerteken, amelyeket a magyar államadósság csökkentése érdekében szerveztek.
febr. 17
12:21
Fliegauf filmje esélyes az Arany Medvére (Infostart)
Több német kritika a legjobb filmnek járó Arany Medvére is esélyesnek tartja Fliegauf Benedek Csak a szél című alkotását, amelynek világpremierjét csütörtökön tartották a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
febr. 17
12:24
Tilosban járnak, de az alkotás a cél (Metropol)
Budapest elhagyott helyeit keresik fel az „urban excavating”, vagyis a városi felfedező mozgalom hazai kélpvielői. Bármi áron belopakodnak oda, ami mellett a legtöbb városlakó nap mint nap elsétál. Hogy jó-e, amit csinálnak? Döntsék el önök!
febr. 17
14:30
Stevie Wonder is énekel Whitney Houston temetésén (Metropol)
Aretha Franklin és Stevie Wonder is énekelni fog Whitney Houston amerikai énekesnő szombati zárt körű temetési szertartásán.
febr. 17
17:12
Berlinale - Fliegauf roma filmje is esélyes az Arany Medve díjra (Spa Trend Online)
A legjobb filmnek járó Arany Medve-díjért versenyben lévő alkotások közül utolsóként a Rebelle című kanadai munka - egy kongói gyerekkatona története - is bemutatkozott pénteken a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol a szombati díjkiosztó előtt két német film, a Barbara és a Gnade mellett Fliegauf Bence Csak a szél című alkotását is esélyesként emlegeti a sajtó.

Keresés