2012. február 20. hétfő

febr. 20
5:30
"Rajongok a lázadókért" (Spa Trend Online)
Ma ünnepli a filmvilág a cseh újhullám megalapítója, az Amerikában világhírűvé lett nagymester, Milos Forman 80. születésnapját. Jan Tomas Forman néven látta meg a napvilágot a csehországi Ceslavban 1932. február 18-án, és Milos Formanként lett a modern film egyik állócsillaga.
febr. 20
6:42
Megint Mega (Spa Trend Online)
Írhattam már e hasábokon arról, hogy ha így megy tovább, így követik egymást a tehetségkutató műsorok, hamarosan Dunát lehet rekeszteni énekesekkel. (A könnyűzenében legalábbis.)
febr. 20
9:21
Denzel Washington filmje uralta a hétvégét (hvg.hu)
Jócskán elmaradt a várakozásoktól Nicolas Cage Szellemlovas-folytatásának premier hétvégi bevétele Észak-Amerikában: a kasszasikerlista vezetését Denzel Washington Védhetetlen című akciófilmje vette át.
febr. 20
9:42
A Szellemlovas lemaradt a célegyenesben (Spa Trend Online)
Jócskán elmaradt a várakozásoktól Nicolas Cage Szellemlovas-folytatásának premier hétvégi bevétele Észak-Amerikában: a kasszasikerlista vezetését Denzel Washington Védhetetlen című akciófilmje vette át.
febr. 20
11:30
Nincs több kantoni opera Hongkongban (Metropol)
Befejezte működését Hongkongban a kantoni operára szakosodott társulat. Az ősi kínai színpadi zenés műfaj rajongói attól tartanak, hogy a 300 éves hagyomány hamarosan teljesen kihal.
febr. 20
11:45
A cigány takarítónő színes képekkel álmodik - videó (hvg.hu)
Lakásból galéria, filmrendezőből galériás, takarítóból és pincérből festőművész. Mindez jól jellemzi a magyarországi roma képzőművészet helyzetét. A képek azért szépek, s befektetésnek sem utolsók.
febr. 20
12:21
A világ legdilisebb családja keményen beszól az elnöknek is (hvg.hu)
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Simpson család című amerikai rajzfilmsorozat: az Egyesült Államokban vasárnap vetítették az ötszázadik részt.
febr. 20
13:51
Fliegauf a Die Weltnek: talán ünnepelnek majd, talán nekem is ki kell vándorolnom (hvg.hu)
Az Arany Medvét ugyan a Taviani fivérek Cesare deve morire (Caesarnak meg kell halnia) című munkája nyerte el, de "a kritikusok favoritja" Fliegauf Bence filmje volt a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a Die Welt című lap szerint, amely interjút közölt a zsűri nagydíjával kitüntetett Csak a szél című alkotás rendezőjével.
febr. 20
13:53
"Újabb magyar plágiumbotrány" (hvg.hu)
Magamagával évődik a szerző. Mi lenne, ha műve hőse, Orbánné Vica magához térne, és bejelentkezne a szerzői jogdíjakért? Gordon Agáta, a Magdolna lányai című e-book szerzője, egyben a kiadó képviselője ugyan egyezséget kínál dühös alteregójának, de Orbánné jogérzéke tovább tiltakozik.
febr. 20
13:54
Fliegauf-interjú a Die Weltben (Metropol)
Az Arany Medvét ugyan a Taviani fivérek Cesare deve morire (Caesarnak meg kell halnia) című munkája nyerte el, de a Die Welt című lap szerint "a kritikusok favoritja" Fliegauf Bence filmje volt a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
febr. 20
14:12
Sidlovics Gábor a Tankcsapda új gitárosa (Metropol)
Sidlovics Gábor, a Zanzibar és a Mafia volt tagja lett a Tankcsapda új gitárosa. Sidlovics a Tankcsapdából januárban 19 év után távozott Molnár Levente "Cseresznyét" pótolja.
febr. 20
14:27
Egy klikk, és Budapest nyer (hvg.hu)
A világ egyik legnagyobb turisztikai könyvkiadója, a Lonely Planet szervezte versenyben az A38 hajó vezet, második a nagybudapesti buliellátó úttörő romkocsmája, a Szimpla, ám a nagy rivális, a rotterdami Fehér Majom sem adta fel a küzdelmet a száz legjobb bár címért folyó versenyben.
febr. 20
15:03
Kiderült, ki lesz a Tankcsapda új gitárosa (hvg.hu)
Idén januárban jelentette be a Tankcsapda, hogy csaknem húsz év után távozik a zenekarból gitárosuk, Molnár Levente „Cseresznye”. Alig egy hónappal később a debreceni rockzenekar közleményben tudatta, hogy a tavaszi turnét már a Zanzibárból ismert Sidlovics Gáborral kezdik el.
febr. 20
16:15
Újabb nevek a Szigetről: idén is jön a Korn (hvg.hu)
Újabb zenekarok nevei derültek ki a Sziget 2012-es programjából: augusztusban Budapestre jöna Korn, a The Vaccines, a legendás Magnetic Man, a brit indie banda, a Two Door Cinema Club, az elektro-house nagymester Steve Aoki, a skandináv house egyik alap alakja, Axwell, a szórakoztató punk-rockban utazó Beatstakes, a nemzetközi fesztiválok mindenkori kedvence, a dEUS, a lehengerlő tempójú Ministry,…
febr. 20
16:17
Vasárnap startolnak Jáksó Marslakói a köztévén (hvg.hu)
Március 4-én este dupla epizóddal jelentkezik először az MTVA Marslakók című, egyedi koncepció alapján fejlesztett, teljesen magyar gyártású új sorozata - mondták el a produkció hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a készítők.
febr. 20
17:12
Csodakönyv képekben és szavakban (Metropol)
A rajzok filmként mesélik a múlt század harmincas éveiben játszódó történetet, később a szavak veszik át a stafétabotot.
febr. 20
17:30
Korn, Vaccines és Ministry a Szigeten (Metropol)
Újabb fellépőket jelentettek be hétfőn a Sziget fesztivál szervezői: a Korn, a Vaccines, a Magnetic Man, a Two Door Cinema Club, Steve Aoki, Axwell, a Beatstakes, a dEUS, a Ministry, Bebel Gilberto, valamint Caro Emerald is koncertet ad augusztusban a Hajógyári-szigeten.
febr. 20
18:06
Gőzölgő fesztivál az Akváriumban (Metropol)
Kávék, forró csokik, krampampulik és más forró italok mellett koncertek és lemezbemutatók várják a Gőzölgő fesztiválra látogatókat csütörtöktől vasárnapig a budapesti Erzsébet téren és az Akvárium Klubban.
febr. 20
18:39
Vizsgafilmeket támogatna a Filmalap (hvg.hu)
Támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és az ELTE filmkészítő szakirány vizsgafilmjeit a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) - erről döntött a Filmalap múlt pénteken.
febr. 20
18:57
Dörnerék szerint a társulat 85 százaléka marad az Új Színháznál (hvg.hu)
Április 1-jéig dől el, hogy ki marad az Új Színház társulatának tagja a februári vezetőváltás után. Pozsgai Zsolt művészeti vezető szerint azonban várhatóan a korábbi csapat mintegy 85 százaléka tovább dolgozik a Dörner György vezetette teátrumban.
febr. 20
19:54
Bemutatták a Simpson család 500. epizódját (Metropol)
A Simpson család című rekorder sorozat 500. epizódját láthatta az amerikai közönség vasárnap este. A sárga famíliát kitaszítottként mutatta be a jubileumi rész: Springfield város úgy döntött, Bart "sokba kerülő" csínytevései, Homer "szintén sokba kerülő" csendháborításai és Lisa "olcsó, de annál idegesítőbb" környezetvédelme miatt megszabadul Simpsonéktól.
febr. 20
20:27
„Dögöljek meg, ha hagyom, hogy a ruszkik mentsék meg” - heti mozipremierek (hvg.hu)
Végre kiderül, miért ájult el a szakma A némafilmestől: február 23-án a hazai mozikba is megérkezik Michel Hazanavicius tíz Oscar-díjra jelölt filmje. Lesz még megható, nemzetközi bálnamentés, vérre menő küzdelem az álomnőért, Reese Witherspoonért és kirándulás a szexfüggőség birodalmába Michael Fassbenderrel. Filmes ajánlók a hétre.
febr. 20
21:57
A legszörnyűbb Klimtes emléktárgyat keresi egy bécsi múzeum (hvg.hu)
"A legrosszabb Klimtet", pontosabban a híres festő motívumaival díszített legbizarrabb emléktárgyat keresik egy bécsi múzeum pályázatán.
febr. 20
21:57
A király beszéde - színpadon (Infostart)
Angliai turnéja után márciusban a londoni West End színházi negyedben is bemutatják A király beszéde című darabot, amelyet tavaly nagy sikerű filmes változatban ismert meg a világ.

Keresés