2012. február 21. kedd

febr. 21
5:30
A Csak a szél süvített Berlinben (Spa Trend Online)
Beváltotta a reményeket Fliegauf Bence filmje Berlinben: a Csak a szél a zsűri nagydíját, a filmfesztivál második legrangosabb elismerését hozhatta el a 62. berlini szemléről szombat este. A filmről a német sajtó is szuperlatívuszokban írt. Tarr Béla tavalyi elismerése után Fliegauf a második magyar rendező, aki a Berlinalén a zsűri díját elnyerte. Az Arany Medvét a Taviani-fivérek Julius…
febr. 21
6:42
Chaplin családi rejtélyei (Spa Trend Online)
Régi vita elevenedik föl, olyan, amely az 1950-es évek elején civakodást okozott az amerikai FBI és a brit MI5-ös titkosszolgálat viszonyában. Fél század múltán azért került ismét előtérbe az ügy, mert Christopher Andrew, az angol történelmi levéltár egyik kutatója olyan adalékra bukkant, amely esetleg segíthet tisztázni Chaplin családi származását.
febr. 21
6:44
Hajrá Háry a Trafóban (Spa Trend Online)
A HOPPart társulat ma este a Trafóban játssza a Hajrá Háry című produkciót, melynek tegnap tartották a budapesti bemutatóját Novák Eszter rendezésében. A független társulatot az elmúlt időszakban több díjjal is jutalmazták és egyre több külföldi fesztiválra kapnak meghívást.
febr. 21
8:12
Jézus és Vérfarkas (Metropol)
Anne Rice-t sosem taszíthatja le trónjáról egyetlen vámpírtörténet írója sem.
febr. 21
10:15
Állami nagy cirkusz: "január 18-án valami történt'" (hvg.hu)
Rendben lezajlott ugyan a február eleji Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, de a színfalak mögött forrtak az indulatok, nemzetközi szakmai körökben pedig sokan bojkottálni akarták a rendezvényt. A művészeti igazgatót, Kristóf Krisztiánt ugyanis januárban egy improvizált szerződéssel ellehetetlenítették, édesapjának, a Fővárosi Nagycirkuszt 24 évig vezető Kristóf Istvánnak pedig február 10-én…
febr. 21
10:51
Eldőlt: az A38 a világ legjobb bárja (hvg.hu)
A budapesti A38 Hajó nyerte el a világ legjobb bárja címet a Lonely Planet útikalauz és a Singha sör közös versenyén.
febr. 21
10:53
Kristin Scott Thomas és Ralph Fiennes újra együtt (hvg.hu)
Újra együtt áll kamerák elé Az angol beteg című filmklasszikus két főszereplője: Kristin Scott Thomas és Ralph Fiennes a Screen című filmes lap szerint.
febr. 21
10:54
Kristin Scott Thomas és Ralph Fiennes újra együtt (Metropol)
Újra együtt áll kamerák elé Az angol beteg című filmklasszikus két főszereplője: Kristin Scott Thomas és Ralph Fiennes a Screen című filmes lap szerint.
febr. 21
11:45
Két ember, aki óriási titkot mondhat magáénak (hvg.hu)
Két személy, a szavazás felett őrködő PwC pénzügyi tanácsadó cég két szakembere hamarosan már tudni fogja, hogy idén kik kapják az amerikai filmipar legrangosabb elismeréseként számon tartott Oscar-díjat.
febr. 21
12:03
Desmond Tutu bőrébe bújik Forest Whitaker (hvg.hu)
Forest Whitaker alakítja majd Desmond Tutut, "Dél-Afrika lelkiismeretét" Roland Joffé életrajzi-politikai művében - értesült a Screen című filmes szaklap.
febr. 21
12:06
Forest Whitaker alakítja Desmond Tutut (Metropol)
Forest Whitaker alakítja majd Desmond Tutut, "Dél-Afrika lelkiismeretét" Roland Joffé életrajzi-politikai művében - értesült a Screen című filmes szaklap.
febr. 21
13:36
Angol nyelvű klipet készített a Bëlga (Metropol)
Már a múlt év végén bejelentette a zenekar, hogy a nemzetközi piacot is megcélozva, angol nyelvű klipet készítenek.
febr. 21
13:51
Antonio Banderas Picasso lesz (hvg.hu)
Antonio Banderas alakítja Pablo Picassót a művész egyik leghíresebb, Guernica című képének születését feldolgozó filmben, amelyet Carlos Saura rendez.
febr. 21
13:54
Musical készül a Több, mint testőrből (Metropol)
Heather Headley Tony- és Emmy-díjas színésznő főszereplésével mutatják be Londonban novemberben a Több, mint testőr című film musical-változatát.
febr. 21
14:09
Lecserélik a Notre-Dame harangjait (hvg.hu)
Elhagyta a Notre Dame tornyait a világhírű katedrális négy harangja, hogy egy éven belül nyolc új vegye át helyüket a templom 850. születésnapjára.
febr. 21
14:12
Antonio Banderas Picassót alakítja (Metropol)
Antonio Banderas alakítja Pablo Picassót a művész egyik leghíresebb, Guernica című képének születését feldolgozó filmben, amelyet Carlos Saura rendez.
febr. 21
14:30
Gigapixeles felbontásban a neten az MNG 18 képe (Metropol)
A Magyar Nemzeti Galéria (MNG) gyűjteményének tizennyolc kiemelkedő jelentőségű festménye került fel gigapixeles felbontásban a múzeum honlapjára; négy képhez interaktív alkalmazás is készült.
febr. 21
14:45
Hiányzott már a Sas-kabaré? (hvg.hu)
Új kabaré alakult a budapesti Fészek Művészklubban Sas József vezetésével: a Sas-Fészek Kabaré a régi Mikroszkóp Színpad szereplőivel működik tovább.
febr. 21
15:03
Mit üzennek a csillagok 2012-ben? (hvg.hu)
Ha valaki végigsétál a Rákóczi úton, kezében egy magasra tartott ötágú vörös csillaggal, két eset lehetséges: provokátor vagy művész. Szombathy Bálint munkáiban és művészeti akcióiban rendszeresen megjelennek a huszadik századi totalitárius diktatúrák jelképei. Aktuális kiállításának középpontjába is az ötágú csillagot helyezte.
febr. 21
15:21
Szenzációs árverés lesz tavasszal a Sotheby's aukciósházban (hvg.hu)
Szenzációnak számító tételt szerepeltet egyik tavaszi árverésén a Sotheby's aukciósház: eladásra kínálja Edvard Munch Sikoly című képének utolsó még magánkézen lévő példányát.
febr. 21
15:24
Megalakult a SAS-FÉSZEK Kabaré (Spa Trend Online)
2012. február 21- én 11 órakor a Fészek Művészklubban megalakult a SAS-FÉSZEK Kabaré, Sas József művészeti vezetésével.
febr. 21
15:42
Kraftwerk-koncert a New York-i MoMA-ban (Metropol)
Rendhagyó helyszínen, a világhírű New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA) lép fel nyolc alkalommal a német Kraftwerk, az elektronikus zene történetének egyik legfontosabb zenekara.
febr. 21
16:15
Tapintható antik kiállítás nyílt vakoknak Firenzében (hvg.hu)
Vakok és gyengénlátók is megcsodálhatják a firenzei Uffizi-képtár kincseit a számukra kialakított tárlaton. Az antik szobrokat és Botticelli Vénuszát is kézzel tapinthatják.
febr. 21
17:12
Az A38 a világ legjobb bárja (Metropol)
A budapesti A38 hajó győzött "a világ legjobb bárja" címért tartott internetes közönségszavazáson, amelyet az egyik rangos útikönyvkiadó, a Lonely Planet rendezett.
febr. 21
17:45
Al Di Meola, a Machine Head, a Sepultura is ott lesz a FEZEN-en (hvg.hu)
Al Di Meola, a Machine Head, a Sepultura és a Korpiklaani is koncertet ad az idei székesfehérvári zenei fesztiválon, a FEZEN-en, amelyet augusztus 2-4. között tartanak a MÁV Előre pályán.
febr. 21
17:47
Itt a lista: ők döntenek idén a Kossuth- és Széchenyi-díjakról (hvg.hu)
A Magyar Közlöny kedden délután megjelent legfrissebb számában olvasható a Kossuth- és Széchenyi Bizottság tagjairól szóló miniszterelnöki határozat. A lista egy kivétellel megegyezik a tavalyival.
febr. 21
18:42
Vígegyetem A pestis című előadásról (Metropol)
A Vígegyetem-sorozat következő "szemináriumát" A pestis című előadás után, február 29-én szerdán tartják a Vígszínház Házi Színpadán. Az eseményen a nézők az előadás alkotóival találkozhatnak.
febr. 21
19:00
Dráma Clooney asszisztenciájával (Metropol)
Már csak néhány nap választ el bennünket az Oscar-gálától, de még vannak olyan filmek, amelyekről még nem szóltunk az esélyek elemzése során.
febr. 21
19:51
Ezért kap valaki közülük Oscart - nézze meg és szavazzon! (hvg.hu)
Mi a közös a kisfiús mosolyú George Clooney-ban, a még mindig sármos Brad Pittben, az ezerarcú Gary Oldmanben, az egyébként jó svádájú Jean Dujardinben és a szappanoperákban is feltűnő Demián Bichirben? Mind az öten Oscar-esélyesek. Sorozatunk első részében a legjobb férfi színész kategória jelöltjeit vesszük számba.
febr. 21
21:03
Napi tévéajánló: Bőrnyakúak, A bolygó neve: Halál, M.A.S.H. (hvg.hu)
A kedd esti tévéműsorból ezúttal egy felettébb megrázó és egy elképesztően vicces háborús filmet, illetve egy zseniális scifi-akció-horrort ajánlunk olvasóinknak.
febr. 21
21:05
Plágiummal vádolja egy rapper Berlusconit (hvg.hu)
Plágiummal vádolta meg egy olasz rapper Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt, akit a politikai mellett zenei ambíciók is fűtenek.
febr. 21
21:06
Varnus Xavért kitiltották a pozsonyi dómból (Metropol)
Új helyszíneket kell keresni Varnus Xavér márciusi felvidéki koncertsorozatának, mert a pozsonyi érseki hivatal nem engedélyezte, hogy az orgonaművész a pozsonyi Szent Márton dómban, ismertebb nevén a koronázótemplomban tartsa meg az ott tervezett koncertet.
febr. 21
21:07
Letiltották Varnus Xavér koncertjét a pozsonyi dómban (hvg.hu)
Új helyszíneket kell keresni Varnus Xavér márciusi felvidéki koncertsorozatának, mert a pozsonyi érseki hivatal nem engedélyezte, hogy az orgonaművész a pozsonyi Szent Márton dómban, ismertebb nevén a koronázótemplomban tartsa meg az ott tervezett koncertet - közölte kedden az MTI-vel a koncertsorozat produkciós munkatársa, Héger Rudolf.

Keresés