2012. február 21. kedd

febr. 21
5:30
A Csak a szél süvített Berlinben (Spa Trend Online)
Beváltotta a reményeket Fliegauf Bence filmje Berlinben: a Csak a szél a zsűri nagydíját, a filmfesztivál második legrangosabb elismerését hozhatta el a 62. berlini szemléről szombat este. A filmről a német sajtó is szuperlatívuszokban írt. Tarr Béla tavalyi elismerése után Fliegauf a második magyar rendező, aki a Berlinalén a zsűri díját elnyerte. Az Arany Medvét a Taviani-fivérek Julius…
febr. 21
6:42
Chaplin családi rejtélyei (Spa Trend Online)
Régi vita elevenedik föl, olyan, amely az 1950-es évek elején civakodást okozott az amerikai FBI és a brit MI5-ös titkosszolgálat viszonyában. Fél század múltán azért került ismét előtérbe az ügy, mert Christopher Andrew, az angol történelmi levéltár egyik kutatója olyan adalékra bukkant, amely esetleg segíthet tisztázni Chaplin családi származását.
febr. 21
6:44
Hajrá Háry a Trafóban (Spa Trend Online)
A HOPPart társulat ma este a Trafóban játssza a Hajrá Háry című produkciót, melynek tegnap tartották a budapesti bemutatóját Novák Eszter rendezésében. A független társulatot az elmúlt időszakban több díjjal is jutalmazták és egyre több külföldi fesztiválra kapnak meghívást.
febr. 21
8:12
Jézus és Vérfarkas (Metropol)
Anne Rice-t sosem taszíthatja le trónjáról egyetlen vámpírtörténet írója sem.
febr. 21
10:54
Kristin Scott Thomas és Ralph Fiennes újra együtt (Metropol)
Újra együtt áll kamerák elé Az angol beteg című filmklasszikus két főszereplője: Kristin Scott Thomas és Ralph Fiennes a Screen című filmes lap szerint.
febr. 21
12:06
Forest Whitaker alakítja Desmond Tutut (Metropol)
Forest Whitaker alakítja majd Desmond Tutut, "Dél-Afrika lelkiismeretét" Roland Joffé életrajzi-politikai művében - értesült a Screen című filmes szaklap.
febr. 21
13:36
Angol nyelvű klipet készített a Bëlga (Metropol)
Már a múlt év végén bejelentette a zenekar, hogy a nemzetközi piacot is megcélozva, angol nyelvű klipet készítenek.
febr. 21
13:54
Musical készül a Több, mint testőrből (Metropol)
Heather Headley Tony- és Emmy-díjas színésznő főszereplésével mutatják be Londonban novemberben a Több, mint testőr című film musical-változatát.
febr. 21
14:12
Antonio Banderas Picassót alakítja (Metropol)
Antonio Banderas alakítja Pablo Picassót a művész egyik leghíresebb, Guernica című képének születését feldolgozó filmben, amelyet Carlos Saura rendez.
febr. 21
14:30
Gigapixeles felbontásban a neten az MNG 18 képe (Metropol)
A Magyar Nemzeti Galéria (MNG) gyűjteményének tizennyolc kiemelkedő jelentőségű festménye került fel gigapixeles felbontásban a múzeum honlapjára; négy képhez interaktív alkalmazás is készült.
febr. 21
15:24
Megalakult a SAS-FÉSZEK Kabaré (Spa Trend Online)
2012. február 21- én 11 órakor a Fészek Művészklubban megalakult a SAS-FÉSZEK Kabaré, Sas József művészeti vezetésével.
febr. 21
15:42
Kraftwerk-koncert a New York-i MoMA-ban (Metropol)
Rendhagyó helyszínen, a világhírű New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA) lép fel nyolc alkalommal a német Kraftwerk, az elektronikus zene történetének egyik legfontosabb zenekara.
febr. 21
17:12
Az A38 a világ legjobb bárja (Metropol)
A budapesti A38 hajó győzött "a világ legjobb bárja" címért tartott internetes közönségszavazáson, amelyet az egyik rangos útikönyvkiadó, a Lonely Planet rendezett.
febr. 21
18:42
Vígegyetem A pestis című előadásról (Metropol)
A Vígegyetem-sorozat következő "szemináriumát" A pestis című előadás után, február 29-én szerdán tartják a Vígszínház Házi Színpadán. Az eseményen a nézők az előadás alkotóival találkozhatnak.
febr. 21
19:00
Dráma Clooney asszisztenciájával (Metropol)
Már csak néhány nap választ el bennünket az Oscar-gálától, de még vannak olyan filmek, amelyekről még nem szóltunk az esélyek elemzése során.
febr. 21
21:06
Varnus Xavért kitiltották a pozsonyi dómból (Metropol)
Új helyszíneket kell keresni Varnus Xavér márciusi felvidéki koncertsorozatának, mert a pozsonyi érseki hivatal nem engedélyezte, hogy az orgonaművész a pozsonyi Szent Márton dómban, ismertebb nevén a koronázótemplomban tartsa meg az ott tervezett koncertet.

Keresés