2012. február 22. szerda

febr. 22
6:42
Most kell észnél lenni (Spa Trend Online)
Épp három éve, hogy 2009. február 23-án hajnalban Tatárszentgyörgy cigánytelepén romagyilkosok felgyújtották az egyik házat, s lelőtték az abból kimenekülő huszonnyolc éves apát és annak ötéves kisfiát. A romagyilkosságokról szóló Csak a szél című filmjéért az egyik legjelentősebb európai filmfesztiválon, a Berlinalén, Fliegauf Bence három díjat vehetett át szombat este.
febr. 22
6:44
Irány a pince! (Spa Trend Online)
Szomorú olvasni Csomós Miklós keddi Magyar Nemzetben megjelent interjúját. A kultúráért felelős főpolgármester-helyettesnek láthatóan egyetlen fia gondolata nincs a főváros kulturális életéről.
febr. 22
7:00
Nem tudnak németül a KIM-ben? (Spa Trend Online)
Máig érthetetlen, mi tartotta vissza a magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot (KIM) Berlinben attól, hogy előre jelezze Fliegauf Bencének és alkotótársainak, hogy a Csak szél premierjét követő sajtótájékoztatón 3 oldalas német nyelvű "háttéranyagot" fognak osztogatni a külföldi újságíróknak.
febr. 22
7:15
Tóásó Előd videotelefonon adott interjút a róla szóló filmhez (hvg.hu)
A Bolíviában raboskodó Tóásó Elődről, valamint a 2009 áprilisában megölt Rózsa-Flores Eduardóról és Magyarosi Árpádról készített dokumentumfilmet Fürge Anett Több sebből vérzünk címmel. A 60 perces alkotásban – amelyet kedden este mutattak be Budapesten – megszólal az ügy több szereplője, köztük a La Paz-i San Pedro börtönben lévő Tóásó Előd is. A készítők szerint a koholt vádak, amelyeket a…
febr. 22
8:27
Népszabadság: premiereken spórolnak a Bárka Színházban (hvg.hu)
Takarékoskodniuk kell, mert valószínűleg nem kapnak fizetést március végéig a józsefvárosi Bárka Színház művészei – ez derül ki abból a levélből, amelyet Seress Zoltán igazgatótól kaptak nemrég a társulat tagjai. Szabó Attila, a színház gazdasági igazgatója a Népszabadságnak azt mondta, hogy nincs veszélyben az intézmény, a nyolcadik kerületi képviselő-testület március elején foglalkozhat az…
febr. 22
8:48
Kolibri-drámapályázat: nyerteseket hirdettek (Metropol)
Eredményesen lezárult a Kolibri Színház és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott, Platform 11+ európai uniós projekt közös drámapályázata. A pályázattal olyan színpadi művek létrehozását támogatták, amelyek célközönsége a 11–15 éves korosztály.
febr. 22
11:48
Adele a brit zenei díjátadón is tarolt (Metropol)
A legjobb brit énekesnő és az év albuma díjat is elnyerte a kedd esti brit zenei díjátadón Adele, aki idén már a Grammy-gálán is diadalt aratott.
febr. 22
12:03
Adele bemutatott a Brit Díjkiosztón (hvg.hu)
A legjobb brit énekesnő és az év albuma díjat is elnyerte a kedd esti brit zenei díjátadón Adele, aki idén már a Grammy-gálán is diadalt aratott.
febr. 22
13:54
A The Cranberries nagy visszatérése (Metropol)
Csaknem tíz év után új - sorrendben hatodik - stúdióalbummal jelentkezik az 1990-es évek egyik legnépszerűbb együttese, a The Cranberries, amely turnéra is indul.
febr. 22
14:27
Legendás brit zenekarok zárják az olimpiát a Hyde Parkban (hvg.hu)
A brit könnyűzene elmúlt évtizedeinek három zászlóshajója, a Blur, a Specials és a New Order is fellép a londoni olimpia záróünnepségéhez kapcsolódó koncerten a Hyde Parkban. Augusztus 12-én lesz a szabadtéri koncert.
febr. 22
15:39
Letiltották Varnus Xavért, most mégis találtak új helyszíneket (hvg.hu)
Sikerült új helyszíneket találnia Varnus Xavérnak és csapaténak felvidéki koncertsorozatához, miután műszaki okokra hivatkozva nem kapott engedélyt arra, hogy többek között a pozsonyi dómban zenéljen.
febr. 22
15:42
Artmozik: sürgősségi alapot hoz létre a Filmalap (Metropol)
A művészfilm-forgalmazás folytonosságának biztosítása érdekében a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) sürgősségi alapot hoz létre az artmozik és a forgalmazók "kritikus helyzetének" átmeneti rendezésére.
febr. 22
15:57
Menekülési útvonal az artmoziknak (hvg.hu)
A művészfilm-forgalmazás folytonosságának biztosítása érdekében a Magyar Nemzeti Filmalap sürgősségi alapot hoz létre az artmozik és a forgalmazók "kritikus helyzetének" átmeneti rendezésére.
febr. 22
16:00
Százéves a legendás sci-fi karakter (Metropol)
A mára már legendás sci-fi alapmű, amely a Star Wars és az Avatar alkotóit is megihlette, az idei évben ünnepli 100. évfordulóját.
febr. 22
16:15
Kossuth téri szobrokat fogadna be Siófok (hvg.hu)
Siófok vezetése elvi döntést hozott a főépítész és a városfejlesztési bizottság támogatásával, így már csak a képviselőtestület határozatára vár annak a szoborállítási tervsorozatnak a megvalósítása, amely befogadná a budapesti Kossuth tér Károlyi-szobrát és Kossuth-emlékművét, továbbá helyreállítaná Horthy István szobrát és a Mártírsirató című alkotást.
febr. 22
16:51
A World Press Photo idei díjazottja halt meg Szíriában (hvg.hu)
Rémi Ochlik, a 2012-es World Press Photo egyik nyertese volt az a francia fotográfus, aki szerdán egy rakétatámadás során halt meg a szíriai Homsz városában.
febr. 22
17:12
Hadijátékon mutatják de az 1849-es szolnoki csatát (Metropol)
Hadijátékon idézik fel az 1849-es tavaszi hadjárat nyitányát jelentő szolnoki csatát, a Tisza-parti városban.
febr. 22
17:48
Remake, de miért? (Metropol)
Valószínűleg kevesen vannak azok, akik még semmit sem hallottak A tetovált lányról. Most itt az elsőt amerikai film belőle.
febr. 22
19:33
„Van kádam, van forró vizem és van egy beretvám” - Galkó Balázs (hvg.hu)
Az nem igaz, hogy Galkó Balázs színészt Dörner György színigazgató páros lábbal rúgta ki az Új Színházból, mert ilyet hívő színidirektor nem csinál. Az sem igaz, hogy a színház összes helyiségeire érvényes a dohányzási tilalom, mert Galkó háromméteres környezetében bátran rágyújthat, aki akar. Az sem igaz, hogy Galkó előbb-utóbb az utcán fog aludni: ezt nem akarja megvárni.
febr. 22
21:39
Őrült, extrém, sokkoló: legendás botrányok az Oscar-gálán (hvg.hu)
Örömkönnyek, őrült tombolás, hisztéria és sokk: az Oscar-díjátadók történetében bármi megtörténhet. Botrányos, vicces vagy furcsa pillanatokra emlékezünk. És persze a pucér férfira, aki 1974-ben meghökkentette a világot.

Keresés