2012. február 22. szerda

febr. 22
6:42
Most kell észnél lenni (Spa Trend Online)
Épp három éve, hogy 2009. február 23-án hajnalban Tatárszentgyörgy cigánytelepén romagyilkosok felgyújtották az egyik házat, s lelőtték az abból kimenekülő huszonnyolc éves apát és annak ötéves kisfiát. A romagyilkosságokról szóló Csak a szél című filmjéért az egyik legjelentősebb európai filmfesztiválon, a Berlinalén, Fliegauf Bence három díjat vehetett át szombat este.
febr. 22
6:44
Irány a pince! (Spa Trend Online)
Szomorú olvasni Csomós Miklós keddi Magyar Nemzetben megjelent interjúját. A kultúráért felelős főpolgármester-helyettesnek láthatóan egyetlen fia gondolata nincs a főváros kulturális életéről.
febr. 22
7:00
Nem tudnak németül a KIM-ben? (Spa Trend Online)
Máig érthetetlen, mi tartotta vissza a magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot (KIM) Berlinben attól, hogy előre jelezze Fliegauf Bencének és alkotótársainak, hogy a Csak szél premierjét követő sajtótájékoztatón 3 oldalas német nyelvű "háttéranyagot" fognak osztogatni a külföldi újságíróknak.
febr. 22
8:48
Kolibri-drámapályázat: nyerteseket hirdettek (Metropol)
Eredményesen lezárult a Kolibri Színház és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott, Platform 11+ európai uniós projekt közös drámapályázata. A pályázattal olyan színpadi művek létrehozását támogatták, amelyek célközönsége a 11–15 éves korosztály.
febr. 22
11:48
Adele a brit zenei díjátadón is tarolt (Metropol)
A legjobb brit énekesnő és az év albuma díjat is elnyerte a kedd esti brit zenei díjátadón Adele, aki idén már a Grammy-gálán is diadalt aratott.
febr. 22
13:54
A The Cranberries nagy visszatérése (Metropol)
Csaknem tíz év után új - sorrendben hatodik - stúdióalbummal jelentkezik az 1990-es évek egyik legnépszerűbb együttese, a The Cranberries, amely turnéra is indul.
febr. 22
15:42
Artmozik: sürgősségi alapot hoz létre a Filmalap (Metropol)
A művészfilm-forgalmazás folytonosságának biztosítása érdekében a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) sürgősségi alapot hoz létre az artmozik és a forgalmazók "kritikus helyzetének" átmeneti rendezésére.
febr. 22
16:00
Százéves a legendás sci-fi karakter (Metropol)
A mára már legendás sci-fi alapmű, amely a Star Wars és az Avatar alkotóit is megihlette, az idei évben ünnepli 100. évfordulóját.
febr. 22
17:12
Hadijátékon mutatják de az 1849-es szolnoki csatát (Metropol)
Hadijátékon idézik fel az 1849-es tavaszi hadjárat nyitányát jelentő szolnoki csatát, a Tisza-parti városban.
febr. 22
17:48
Remake, de miért? (Metropol)
Valószínűleg kevesen vannak azok, akik még semmit sem hallottak A tetovált lányról. Most itt az elsőt amerikai film belőle.

Keresés