2012. február 24. péntek

febr. 24
6:03
Kezdődik a miskolci Kocsonyafesztivál (Infostart)
Péntektől a kocsonya a főszereplő a borsodi megyeszékhely utcáin, tizenkettedik alkalommal rendezik meg ugyanis a miskolci Kocsonyafesztivált.
febr. 24
6:39
Maraton (Spa Trend Online)
Csodálom azokat a sportembereket, akik nekivágnak, a 42 kilométeres maratoni táv lefutásának. Ez igazi teljesítmény!
febr. 24
6:41
Lektorálatlanul (Spa Trend Online)
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága elismeri, hogy a sajtóirodájuk által készített német nyelvű háttéranyag, az, amit a Berlinale díjkiosztója utáni sajtótájékoztató résztvevői székeire raktak, lektorálatlan volt. A KIM azt állítja, céljuk az volt, hogy a film alapját képező rasszista sorozatgyilkosság hátteréről információkat…
febr. 24
6:57
Frankofon Filmnapok az Urániában (Spa Trend Online)
Budapesten mától március 2-ig zajlik a Frankofon Filmnapok programja, melynek fő helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház.
febr. 24
8:12
Hétvégén Oscar-gála (Metropol)
Két nemzetközi szakíró és amerikai kollégánk a legfontosabb kategóriák esélyesei mellett elmondták azt is, kinek kellene a díjat kapnia – és kiket kellett volna még jelölni.
febr. 24
8:30
Testek, szervek tárlata (Metropol)
Az emberi test, ahogyan eddig nagyon kevesen látták: ezt kínálja a budapesti Váci1 üzletházban mától látható The Human Body – Az emberi test című kiállítás.
febr. 24
9:21
Ezeket a filmeket forgatták tavaly Magyarországon (hvg.hu)
Bár 2011-ben 2010-hez képest csökkent a Nemzeti Filmiroda által regisztrált filmek gyártási költsége, továbbra is több külföldi stáb érkezik Magyarországra forgatni - írja a Napi Gazdaság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adataira hivatkozva.
febr. 24
9:57
Új magyar sorozatot forgat az HBO (hvg.hu)
Már forgatják a magyar HBO ú,j negyven részesre tervezett sorozatát, amely a Terápia címet kapta.
febr. 24
9:59
„Visszük a hullákat, hozzátok a halottakat” (hvg.hu)
Szétdohányzott tüdő és elzsírosodott érfalak. Missziója szerint az egészséges életmódot oktatja látványosan a Budapesten ma megnyílt The Human Body – Az emberi test című kiállítás. A kritikusok kegyeletsértést, sőt, hullagyalázást emlegetnek.
febr. 24
10:36
Krimifalók Napja az Odeon Lloyd moziban (Metropol)
Szakmai előadásokkal, vetítésekkel, ujj- és tenyérlenyomat vétellel is várják a krimi rajongókat szombaton a II. Krimifalók Napján a budapesti Odeon Lloyd moziban.
febr. 24
13:00
Tintoretto-kiállítás Rómában (Metropol)
Tintoretto festményeivel kezdődik az idén Rómában tervezett nagy kiállítások sorozata: a 16. századi velencei művésznek először lesz önálló kiállítása az olasz fővárosban.
febr. 24
13:33
Csak 12-en nézték meg Angelina Jolie filmjét Belgrádban (hvg.hu)
Csupán 12 néző volt kíváncsi Angelina Jolie boszniai háborús filmjének belgrádi premierjére.
febr. 24
13:36
Sittes buli a Rocktogonban (Metropol)
2012. február 25-én a Prison Band lép fel a Rocktogonban (VI. Mozsár u. 9), a bemelegítésért a Duckers felel.
febr. 24
14:09
A hölgy, aki a tűzzel játszik - Oscar-infók a kulisszák mögül (hvg.hu)
Melyik az a mondat, ami még soha nem hangzott el az Oscar-díjakról? Kik a legrettegettebb újságírók? Vendég vagy munkakutya? Egy magyar újságírónő Hollywoodból, akit mindenki irigyel. Návai Anikó azt is elmondja, mit tanácsolt Angelina Jolie-nak.
febr. 24
14:45
Nők, akik közül hétfőn valaki nagyon boldog lesz (hvg.hu)
Két régi motoros, Glenn Close és Meryl Streep mellett két fiatal színésznő, Rooney Mara és Michelle Williams, valamint az Ízek, imák, szerelmekből is ismert Viola Davis küzd meg a legjobb női főszereplőnek járó Oscarért.
febr. 24
14:48
Modern falvédők a Pintér Sonja Galériában (Metropol)
A hímzett szöveges konyhai falvédő műfaját gondolja újra Pittmann Zsófi és Pittmann Marci péntek este nyíló "Úgy érezte, szabadon él" című kiállítása a budapesti Pintér Sonja Kortárs Galériában.
febr. 24
15:57
Index: elsorvadástól féltik az Elektrotechnikai Múzeumot a fizikabarátok (hvg.hu)
A fővárosi Elektrotechnikai Múzeum lassú halálra ítélésétől és bezárásától tart az Eötvös Loránd Fizikai Társulat. Szakgyűjteményből közérdekű muzeális gyűjteménnyé minősítették át ugyanis a Kazinczy utcai Múzeumot, ami március 18-tól csak heti három napon lesz nyitva – írja az Index.
febr. 24
16:33
Még mindig csodájára járnak a repülő gyereknek - fotók (hvg.hu)
Pár napja bejárta a világhálót egy trükkös fotósorozat: a képeken egy „repülő gyerek” látható.
febr. 24
17:48
Lloyd Webber és Gary Barlow ír himnuszt (Metropol)
A két világhírű brit zeneszerző, Andrew Lloyd Webber és Gary Barlow, a Take That együttes frontembere közösen ír dalt II. Erzsébet brit királynő uralkodói jubileuma alkalmából.
febr. 24
21:03
Napi tévéajánló: Terminál, Pleasantville, Mindentudás egyeteme 2.0 (hvg.hu)
A pénteki kínálatból ezúttal egy bájos filmet Tom Hanks főszereplésével, egy szívszorító fantasztikus-romantikus filmet és egy érdekfeszítő dokumentumfilmet ajánlunk olvasóinknak.

Keresés