2012. február 7. kedd

febr. 7
5:45
Szenzáció Bécsben! (Infostart)
Világhírű impresszionista és posztimpresszionista festők rajzaiból és akvarelljeiből látható kiállítás péntektől Bécsben az Albertina múzeumban.
febr. 7
6:42
"Itt nem forgatni kell, hanem ordítani" (Spa Trend Online)
Ironikus módon az élet épp akkor tért vissza a magyar film ünnepébe, amikor a kormányzat szinte teljesen elzárta a támogatásokat; a 43. Magyar Filmszemle azonban sikerrel demonstrálja, hogy a magyar film képes túlélni az ilyen helyzeteket is. Kiemelkedőnek bizonyult Pálfi György alkotása, a Final Cut - Hölgyeim és uraim, valamint Tarr Béla produceri munkája, a Magyarország 2011 is, amiben Jancsó…
febr. 7
6:44
Varázslatos páros (Spa Trend Online)
Szapuljuk, szapulom az Operaházat a kormányváltás óta. Joggal. Szinte több körülötte a politika, mint az értékes művészi produkció. Amióta kormánybiztosa van, és nem miniszteri, mint korábban, egy igazi bemutatója volt, az is kudarcot hozott.
febr. 7
6:46
Bábel Klára romantikus hárfája a Duna Palotában (Spa Trend Online)
Bábel Klára hárfaművész "Romantikus hárfa" címmel ad koncertet február 14-én a Duna Palotában. A műsoron Fauré: Impromptu, Renié: Piéce Symphonique Parish- Alvars: Introduction, Cadenza and Rondo, Chopin: Fantaisie Impromptu és Bolling: Suite for Flute and Jazz Piano Trio hangzik fel.
febr. 7
8:15
Világhírű impresszionisták rajzai Bécsben (Metropol)
Világhírű impresszionista és posztimpresszionista festők rajzaiból és akvarelljeiből látható kiállítás péntektől Bécsben az Albertina múzeumban.
febr. 7
8:51
Színnel telt város (Metropol)
A kortárs magyar festészet új generációjának figye­lemre méltó alkotója Os­gyányi Sára. Művészetének főbb témái a városi lét és az ezzel járó utazás.
febr. 7
10:15
Elhunyt Antoni Tápies (Infostart)
Elhunyt 88 éves korában Antoni Tápies világhírű katalán szobrász és festő, a kortárs európai művészet egyik legismertebb alakja.
febr. 7
10:33
Elhunyt Antoni Tápies katalán képzőművész (hvg.hu)
Elhunyt 88 éves korában Antoni Tápies világhírű katalán szobrász és festő, a kortárs európai művészet egyik legismertebb alakja.
febr. 7
10:35
Lengyel disznók, német macskák, zsidó egerek - horror az egérlyukból (hvg.hu)
Tom és Jerry meg Miki egér országában ki gondolta volna, hogy egy egerekkel és macskákkal előadott holokausztsztori bárkinek bejöhet? Bejött.
febr. 7
11:51
Madonna világkörüli turnéra indul (Metropol)
Világkörüli turnén mutatja be új stúdióalbumát Madonna, aki Budapestre ugyan nem látogat el, Bécsben és Zágrábban azonban látható lesz.
febr. 7
13:21
Finnországban vendégszerepel Pintér Béla (Metropol)
Finnországban vendégszerepel Pintér Béla és Társulata; Szutyok című előadásukat február 8. és 11. között négy alkalommal láthatja a finn közönség.
febr. 7
13:33
Pintér Béláék Finnországba mennek a Szutyokkal (hvg.hu)
Finnországban vendégszerepel Pintér Béla és Társulata; Szutyok című előadásukat február 8. és 11. között négy alkalommal láthatja a finn közönség.
febr. 7
13:36
Szatirikus vígjáték a TheátruMOM-ban (Spa Trend Online)
A MOM Kulturális Központ színházi műhelye, a TheátruMOM a Száguldó Orfeum nagysikerű produkcióját, a Karrier komédiát tűzi műsorára három estén: 2012. február 13-án, március 4-én és 29-én.
febr. 7
13:51
Szívszorító nyomorúság - valaki végre megírta (hvg.hu)
A Google február 7-én speciális logóval emlékezik a kétszáz éve született angol íróra, Charles Dickensre.
febr. 7
13:57
A Kaláka Fesztivál hosszú távon Egerben maradhat (Metropol)
Miskolc után Eger a Kaláka Fesztivál állandó helyszíne, miután a szervezők hosszú távra elkötelezték magukat a hevesi megyeszékhely mellett; a rendezvény június 29. és július 1. között lesz először az egri várban.
febr. 7
14:33
Chris Rea nem unja a The Road to Hellt (Metropol)
Ismét Magyarországon ad koncertet Chris Rea, az elmúlt három évtized egyik legmarkánsabb stílusú bluesrock gitárosa, énekese. Interjú!
febr. 7
15:57
„Mi van a pólódon? Egy sas, baseball ütővel és olajággal!” (hvg.hu)
Mi a Ramones? Egy zenekar: a logójukat a kedvenc pólódon, a lemezeiket mindig a lejátszód közelében tartod, és bármennyire szakadt, bármennyire karcos, semmi pénzért nem válnál meg tőlük.
febr. 7
16:03
Mozart-maraton a Müpában (Metropol)
A zeneszerzői maratonok sorát Mozart alkotásaival folytatja február 26-án a Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája. A programot beharangozó keddi tájékoztatón bemutatták a BFZ ügyvezető igazgatói posztján Körner Tamást követő Stefan Englertet és helyettesét, Erdődy Orsolyát.
febr. 7
16:05
Paul McCartney is fellép a gyémántjubileumon (Metropol)
Paul McCartney, Elton John, Shirley Bassey és Ed Sheeran is fellép a királynő gyémántjubileumi koncertjén júniusban. A koncertre, amelyet a BBC és Gary Barlow szervez, a Buckingham palota előtt, a Viktória királynő emlékműnél kerül sor
febr. 7
16:07
Újabb Petőfi-relikviákkal gazdagodott a PIM (Metropol)
Immár Petőfi Sándor képes naptára, pénztárcája és naplójegyzetei, valamint Szendrey Júlia és Petőfi István levelei is a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) gyűjteményét gyarapítják.
febr. 7
16:33
Az Ismeretlen Kézműves sírja (hvg.hu)
„Az emlékművek királyok, vallások, hősök és dogmák tiszteletére épülnek, de az emlék, amit végül megőriznek, az készítőik emléke” – idézi az 1974-ben elhunyt polihisztor Jacob Bronowskit kiállításának mottójaként Grayson Perry. A Műértő cikke.
febr. 7
16:39
Mouret nem bánja, ha Woody Allenhez hasonlítják (Metropol)
Budapestre érkezett Emmanuel Mouret francia filmrendező-színész abból az alkalomból, hogy új alkotását, a Szerelem művészetét csütörtökön mutatják be.
febr. 7
19:15
Senkinek sem kellett, így a városé lett a prágai ezüstkincs (hvg.hu)
Prága város tulajdonába került az a nagy értékű ezüstkincs, amelyet 2008 őszén találtak egy ház újjáépítésekor, és a tulajdonosát nem találták meg. A több száz éves ezüsttárgyak és érmék, amelyek összsúlya körülbelül 490 kilogramm, legértékesebb darabjait a jövőben a városi múzeumban állítják ki.
febr. 7
19:15
Júniusban jelenik meg az új magyar Ulysses-fordítás (Infostart)
Június 16-án jelenik meg James Joyce korszakos jelentőségű regényének, az Ulysses-nek új, kritikai igényű magyar fordítása az Európa Kiadónál; a Cartaphilus az ír szerző kisebb műveiből indít sorozatot idén.
febr. 7
19:39
Teret neveznek el Szolzsenyicinről (Metropol)
Teret neveznek el Párizsban Alekszandr Szolzsenyicin Nobel-díjas orosz íróról. Erről döntött kedden a szocialista többségű fővárosi közgyűlés, több baloldali képviselő tiltakozása ellenére.
febr. 7
19:51
"Másik Rajkót" szervez a KIM cége a Rajkó Zenekar szerint (hvg.hu)
A Rajkó Zenekar tagjai a kormány novemberi ígérete ellenére a mai napig nem kaptak bértámogatást a tavalyi évre - tette közzé a zenekar, amely méltatlannak tartja azt is, hogy a működtetésével megbízott, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz (KIM) tartozó Design Terminál Nonprofit Kft. meghallgatást hirdetett a Rajkó zenekar "megújítására".
febr. 7
21:03
„Talán szükségem lenne egy szeretőre” - heti mozipremierek (hvg.hu)
Erős lesz a felhozatal a mozikban február 9-én. Megérkezik Steven Spielberg régen várt háborús drámája, a Hadak útján, kiderül, mit tehet az anya, ha 15 éves fia megbocsáthatatlan szörnyűséget tesz, bepillanthatunk a híres orosz író, Tolsztoj házasságába, és leckét kapunk szerelemből, persze a franciáktól. Filmes ajánlók a hétre.
febr. 7
21:39
Chris Rea még nem unja a The Road to Hellt (Infostart)
Ismét Magyarországon ad koncertet Chris Rea, az elmúlt három évtized egyik legmarkánsabb stílusú bluesrock gitárosa, énekese. Az olasz gyökerekkel rendelkező brit zenész az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt, hogy ma sem unalmas számára eljátszani legnagyobb slágerét, a The Road to Hellt.
febr. 7
22:15
Májusban jön a Guns N' Roses gitárosának második albuma (hvg.hu)
Második szólóalbumát jelenteti meg hamarosan Slash, a Guns N' Roses egykori gitárosa, Grammy-díjas zenész-dalszerző. A lemeznek még nincs címe, de már tudják, hogy május 21-én jelenik meg Slash saját kiadójánál, a Dik Hayd Internationalnél.

Keresés