2012. február 8. szerda

febr. 8
6:42
Elég a bozótharcból! (Spa Trend Online)
Alternatív filmfinanszírozási alapot hozott létre a Magyar Filmművész Szövetség, mely jelképes, 10 eurós alaptőkével jött létre. Janisch Atttila a Magyar Filmművész Szövetség főtitkára azt mondja, a Filmszemle nem valami ellen született, hanem valami, méghozzá a magyar film mellett. "Az a dolgunk, hogy kidolgozzunk egy új, igazságos, a magyar filmkultúra sokszínűségét biztosító filmfinanszírozási…
febr. 8
6:44
Jön a Mozart-maraton (Spa Trend Online)
Dvorák, Beethoven és Schubert után február 26-án Mozart-maratonnal folytatódik a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) nagysikerű sorozata a Művészetek Palotájában.
febr. 8
6:46
Leventék emlékei (Spa Trend Online)
A történelem, a nemzeti emlékezet apró kövekből áll össze. Valószínűleg addig nem lesz a múlttal való szembenézés, megbékélés, míg minden áldozat, minden üldözött, szenvedő közösség története elő nem sejlik a múlt ködéből.
febr. 8
8:33
Ezra Miller nem bánja a skatulyát (Metropol)
A 18 éves színész két legutóbbi filmjében – Beszélnünk kell Kevin­ről és Another Happy Day – is deviáns tinédzsert alakít.
febr. 8
9:39
Egy kitalált művész karrierje (hvg.hu)
„Hirstöt tulajdonképpen könnyű volt megragadni: brutálisnak, cinikusnak lehetett ábrázolni, vagy akár lázadó művésznek (aki azért gazdag is), ráadásul volt az arcában valami tipikusan angol vérmesség és vaskosság, ettől egy Arsenal-drukkerre hasonlított. Koons viszont valamiféle kettősséget hordozott magában, egyfajta feloldozhatatlan ellentmondást a közönséges sunyiság és az aszketikus…
febr. 8
10:15
A hindu társaság elnöke dicséri Fliegauf Benedek romafilmjét (hvg.hu)
Üdvözli a Hinduizmus Egyetemes Társaságának elnöke Fliegauf Benedek új filmjét, amely egy négytagú roma család tragédiájáról szól. A Csak a szél című alkotás szerepel a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. Rajan Zed szerint a film rávilágít a romákkal szembeni bánásmódra, és reméli, más európai nemzetek figyelmét is felkelti a cigányokkal kapcsolatban.
febr. 8
10:33
Madonna világkörüli turnéra indul, Budapestet kihagyja (hvg.hu)
Világkörüli turnén mutatja be új stúdióalbumát Madonna, aki Budapestre ugyan nem látogat el, Bécsben és Zágrábban azonban látható lesz.
febr. 8
10:35
Paul McCartney és Elton John is zenél júniusban II. Erzsébetnek (hvg.hu)
Paul McCartney, Elton John, Shirley Bassey és Ed Sheeran is fellép a királynő gyémántjubileumi koncertjén júniusban. A koncertet a BBC és Gary Barlow szervezi, a színpadot a Buckingham palota előtt, a Viktória királynő emlékműnél állítják fel.
febr. 8
12:03
Soha nem látott alakok bukkannak fel a képeken - fotók (hvg.hu)
Hogy lesz egy kéményből sudár női alak, vagy egy tengerparti sziklából bálna? Csak a képzeleten múlik. Egy holland illusztrátor ötletes képeket alkot hétköznapi fotókból.
febr. 8
12:39
Nemsokára eldől, az A38 kapja-e a világ legjobb bárja címet (hvg.hu)
A budapesti A38 hajó egy rotterdami klubbal van szoros versenyben azon az internetes szavazáson, amelyet a világ legjobb bárjai között tartanak.
febr. 8
12:42
Az A38 hajó harcban a világ legjobb bárja címért (Spa Trend Online)
A budapesti A38 hajó egy rotterdami klubbal van szoros versenyben azon az internetes szavazáson, amelyet a világ legjobb bárjai között tartanak.
febr. 8
12:57
Origo: az RTL Klubot választhatja a Viszkis (hvg.hu)
Ambrus Attilát, vagy az ügyeit intéző ügyvédnőt megkereste már a Tv2-re műsort gyártó Hajdú Péter, az MTV-re igazolt Fábry Sándor, de valószínűleg az RTL-en adja majd első tévéinterjúját - írja az Origo.
febr. 8
13:03
Az A38 lehet a világ legjobb bárja (Metropol)
A budapesti A38 hajó egy rotterdami klubbal van szoros versenyben azon az internetes szavazáson, amelyet a világ legjobb bárjai között tartanak.
febr. 8
15:27
A Tragédia előadásával ünnepel a 10 éves Nemzeti Színház (Metropol)
Nemzeti drámáinkkal ünnepli az új Nemzeti Színház 10 éves jubileumát március 25-én: délután a Bánk bánt, az esti díszelőadáson pedig Az ember tragédiáját láthatja a közönség. Az ünnepi események részeként kiállításokat is rendeznek.
febr. 8
15:45
Brad Pitt Oscar-közelben (Metropol)
A meglehetősen vegyesen megítélt Az élet fája mellett egy másik Brad Pitt-film is csatába indul az Oscar-díjátadón.
febr. 8
17:09
Színházjegy féláron: utcai akcióval küzd a Budapesti Kamaraszínház (hvg.hu)
A Budapesti Kamaraszínház művészei utcai akciót rendeznek Károly körúti jegyirodájuk előtt pénteken 12 és 13 óra között a jegyek eladására, az előadások megmentésére. A Kamaraszínház jegyeinek többségére ezen a napon 50 százalékos engedményt adnak - olvasható a színház közleményében.
febr. 8
17:27
A Danko Jones és Parov Stelar is jön idén a Hegyalja Fesztiválra (hvg.hu)
A svéd Arch Enemy, a New York-i Biohazard, a brit Enter Shikari és Engine Earz Experiment, az ausztrál Pendulum, az osztrák Parov Stelar Band, valamint a kanadai Danko Jones is fellép az idei Hegyalja Fesztiválon július 18. és 22. között.
febr. 8
17:45
Több mint szokatlan, ami a VIII. kerületben történik holnap (hvg.hu)
A mohácsi és sokác lányok hagyományőrző csoportja kereplővel űzi el a telet csütörtökön Budapesten, a Józsefvárosban.
febr. 8
17:51
Biohazard és Danko Jones a Hegyalja Fesztiválon (Metropol)
Rakamaz és Tokaj határában már a 13. Hegyalja Fesztivált rendezik meg július 18. és 22. között.
febr. 8
18:45
Koreai Kulturális Központ nyílik Budapesten (Metropol)
Kézműves galéria, könyvtár, művészeti csarnok, teaszalon és látványkonyha is várja a közönséget az új budapesti Koreai Kulturális Központban, amelynek hivatalos megnyitóját pénteken tartják.
febr. 8
18:57
Munch-kiállítás nyílt Frankfurtban (hvg.hu)
Edvard Munch: A modern tekintet címmel nyílt nagyszabású kiállítás szerdán a frankfurti Schirn Műcsarnokban.

Keresés