2012. február 9. csütörtök

febr. 9
6:03
Ma kezdődik a Berlini Filmfesztivál (Infostart)
Ma kezdődik és február 19-ig tart a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, ismertebb nevén a Berlinale, amelyen a legjobb filmnek járó Arany Medvéért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztott Ezüst Medvéért vetélkednek a művek. A játékfilmes versenyben magyar alkotás, Fliegauf Benedek Csak a szél című munkája is szerepel.
febr. 9
6:39
Magyar film is versenyzik a berlini Arany Medvéért (hvg.hu)
Ma kezdődik és február 19-ig tart a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, ismertebb nevén a Berlinale, amelyen a legjobb filmnek járó Arany Medvéért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztott Ezüst Medvéért vetélkednek a művek. A játékfilmes versenyben magyar alkotás, Fliegauf Benedek Csak a szél című munkája is szerepel.
febr. 9
6:42
Világszínvonal és könnyes búcsú (Spa Trend Online)
Ünnepi gálával és a Fővárosi Nagycirkuszt 24 éve igazgató Kristóf István nyugdíbavonulásának bejelentésével véget ért az igen színvonalas 9. Nemzetközi Cirkuszfesztivál.
febr. 9
6:44
Balogh Erzsi halálára (Spa Trend Online)
Hetvenkilencedik évében meghalt Balogh Erzsi, a Madách Színház művészeti titkára, aki több mint hatvan esztendeig állt a teátrum szolgálatában. Mindenki szerette, ami ritkaság ezen a poszton, hiszen a művészeti titkár ütközőpont és villámhárító egyszerre, ő állítja össze, hogy melyik nap melyik produkció menjen.
febr. 9
8:33
Spielberg: kell egy kis történelem (Metropol)
Steven Spielbergnek nem volt egy szabad perce sem az elmúlt 36 hónapban. 2011-ben elvégezte a Su­per 8, a Transformers 3., a Cowboyok és űr­lények, a Vasököl és több tévés projekt produceri munkálatait. Emellett megren­dezte a Tintin kalandjait és a Hadak útjánt. Az utóbbi film egyik forgató-könyvírója, Richard Curtis szerint azonban az időhiány csak blöff.
febr. 9
8:51
Tizennyolc játékfilm versenyez az Arany Medvéért (Metropol)
Idén is szerepel magyar alkotás a Berlinale nagyjátékfilmes versenyében: Fliegauf Benedek Csak a szél című filmje, amelynek világpremierjét a berlini filmfesztiválon tartják, 17 másik alkotással versenyez az Arany Medvéért.
febr. 9
10:15
Potyára foglalták le Brad Pitték kellékfegyvereit (hvg.hu)
A Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette a nyomozást a Brad Pitt Budapesten forgatott zombifilmjéhez az országba behozott fegyverek ügyében. A filmkelléknek szánt fegyvereket a Terrorelhárítási Központ komoly akció keretében foglalta le, de a rendőrség most kénytelen visszaadni őket.
febr. 9
11:27
Lopjunk úgy, mint a művészek! (hvg.hu)
Az élet nem minden területén néznek a tolvajra rossz szemmel. Sőt, olyan is van, aki büszkén vállalja lopásait, s ezzel kapcsolatos kiáltványát interneten, előadásokon, könyvben hirdeti.
febr. 9
11:33
Már nem nyomoznak Brad Pitték fegyverei miatt (Metropol)
Nem állapítható meg büntetőjogi felelősség a Brad Pitt amerikai színész főszereplésével Budapesten forgatott filmhez Magyarországra szállított fegyverekkel kapcsolatban, közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön, ezért az NNI megszüntette az eljárást, és a fegyvereket átadják a tulajdonosnak.
febr. 9
12:09
„Csak” kétmilliárdot adtak Klimt képéért (Metropol)
A korábban becsültnél alacsonyabb áron, 6,7 millió euróért (mintegy 1,9 milliárd forint) kelt el Gustav Klimt nemrég előkerült Tópart nyírfákkal című festménye a Sotheby's londoni aukciós ház árverésén szerda este.
febr. 9
12:27
Húsz év után élőben a Beach Boys (Metropol)
Már hangolnak a zenészek: a Beach Boys együttes tagjai a hétvégi Grammy-díjkiosztó ceremónián több mint húsz év után először lépnek fel együtt élőben.
febr. 9
12:39
Björk, Gossip és Carl Cox is jön a Balaton Soundra (hvg.hu)
A már korábban bejelentett Björk mellett például Avicii, az Example, a Gossip, Steve Angello, Carl Cox és az Animal Collective is fellép az idei Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban július 12. és 15. között.
febr. 9
12:42
Szembe kell nézni a bűnökkel (Spa Trend Online)
Március 25-én a Tragédia díszelőadásával, az elhunyt Nemzet Színészeinek a Rákóczi hídra festett portréival és fotókiállítással ünnepel a tíz éves Nemzeti Színház. Alföldi Róbert igazgató szerint a Nemzetinek olyan helyzeteket kell teremteni, amikor valamelyest szembe tudunk nézni azokkal a fájdalmakkal, bűnökkel, hibákkal, csalódásokkal, amiket akár több évtizede, vagy éppen néhány napja…
febr. 9
12:57
1,9 milliárdért kelt el Klimt Tópart nyírfákkal című festménye (hvg.hu)
A korábban becsültnél alacsonyabb áron, 6,7 millió euróért (mintegy 1,9 milliárd forint) kelt el Gustav Klimt nemrég előkerült Tópart nyírfákkal című festménye a Sotheby's londoni aukciós ház árverésén szerda este.
febr. 9
13:39
Schwarzi és Stallone újra együtt (Metropol)
Ismét együtt a két akciósztár: Schwarzenegger és Stallone egy szuperbiztos börtönben kerülnek össze egy készülő filmben.
febr. 9
14:27
Bourne augusztusban visszatér - végre itt az előzetes (hvg.hu)
A világ legkergetettebb, elszabadult, identitás-hiányos ügynöke, Jason Bourne úgy tér vissza, hogy nemcsak az útleveleit, hanem az arcát is elvesztette. Szerencsére, találtak helyette újat.
febr. 9
15:03
Készülhet az új Depeche Mode lemez (hvg.hu)
A napokban összeült a Depeche Mode, és az együttes tagjai arra jutottak, hogy mivel a dalok zömét eddig is jegyző Martin Gore elegendő új dalt írt már, ideje egy új lemez munkálataiba kezdeni. A hír a zenekar Facebook oldalán látott napvilágot, de a magyar rajongói oldalakon is gyorsan megjelent.
febr. 9
15:39
Filmek a feketepiacról: így működött a rendszer egykor, és így most (hvg.hu)
Mit jelentett a másolás a nyolcvanas évek közepén, mit tíz évvel később, és hogyan változott mindez az internet megjelenését követően? Negyedévszázad másolási gyakorlata a MÁV büfékocsiktól a torrentekig.
febr. 9
16:15
Eltűnik a süllyesztőben Pálfi György új filmje? (hvg.hu)
Noha Pálfi György új filmje, a Final Cut - Hölgyeim és Uraim szerepelt az idei filmszemle programjában, biztos, hogy a több mint 300 snittből álló, klasszikus filmekből kiragadott jelenetek egymáshoz illesztésével készült film szerzői jogi okok miatt nem kerül a mozikba. Oktatási segédanyagként viszont használható lehet - bizonyos feltételekkel.
febr. 9
16:21
Vígegyetem és maratoni tánc a Vígszínházban (Metropol)
A Vígegyetem-sorozatban „Shakespeare-szemináriummal”, következő bemutatójához kapcsolódva pedig maratoni táncpróbával várja februárban közönségét a Vígszínház.
febr. 9
17:33
A Bajor Gizi Színészmúzeum 60 éves (Metropol)
A Bajor Gizi Színészmúzeum megnyitásának 60. évfordulóját ünneplik a hétvégén. Ez alkalomból kiállítással, beszélgetésekkel, régi előadásokkal idézik fel Bajor Gizi és a múzeumot megalapító Gobbi Hilda alakját.
febr. 9
18:03
Naomi Watts játssza Diana hercegnőt a róla szóló filmben (hvg.hu)
Az Oscar-díjra jelölt Naomi Watts főszereplésével készül film a néhai Diana hercegnőről a német Oliver Hirschbiegel rendezésében.
febr. 9
18:09
Film készül Diana hercegnőről (Metropol)
Az Oscar-díjra jelölt Naomi Watts főszereplésével készül film a néhai Diana hercegnőről a német Oliver Hirschbiegel rendezésében.
febr. 9
18:21
Kincsek maradtak a Sotheby's aukciósház nyakán (hvg.hu)
Jelentős művek, például Joan Miró egyik alkotása maradt a Sotheby's nyakán az aukciósház impresszionista és modern alkotásokból Londonban rendezett árverése után. A Sotheby's számára külön bosszúságot jelenthet, hogy a rivális Christie's rekordok sorát könyvelhette el hasonló tárgyú licitjén.
febr. 9
18:42
Interjú Kertész Imrével a Le Monde-ban (Spa Trend Online)
Egyoldalas interjút közölt Kertész Imrével a Le Monde csütörtök délután megjelent számában, amelyben a mértékadó liberális francia napilap a magyar politikai helyzetről és írói koncepciójáról kérdezte berlini otthonában a Nobel-díjas magyar írót.
febr. 9
19:15
Véget ér a Doktor House (Infostart)
A nyolcadik évaddal véget ér a nagy sikerű Doktor House kórházsorozat.
febr. 9
19:21
Én, József Attila - bemutató a Madáchban (Metropol)
Én, József Attila (Attila szerelmei) címmel József Attiláról szóló zenés játékot tűz műsorra a Madách Színház: a kettős szereposztásban látható musical bemutatóját pénteken és szombaton tartják.
febr. 9
19:33
Doktor House áprilisban vonul vissza (hvg.hu)
A nyolcadik évaddal véget ér a nagy sikerű Doktor House kórházsorozat.
febr. 9
20:09
Tarr Béla: fáj, hogy valaki mobilon nézte meg a Sátántangót (hvg.hu)
Ezentúl inkább tanítani szeretne Tarr Béla filmrendező, aki A torinói ló című, utolsó alkotásának szánt filmjéről is beszélt az Indiwire című magazinnak. A rendező azt mondta, gyűlöli, ha a nézők nem moziban nézik meg a filmjeit.
febr. 9
20:11
Kertész Imre: visszatért Magyarországra a harmincas évek hangulata (hvg.hu)
Kertész Imre szerint Magyarországon a kádári időkhöz hasonlóan ismét "a vezér az, aki elbűvöl". Az író kételkedik abban, hogy az ország választott-e Ázsia és a nyugati világ között, és úgy látja: a jelenlegi helyzet alapja Magyarország "kettős polaritásában" rejlik - derül ki abból az interjúból, amely a Le Monde csütörtöki számában jelent meg. A mértékadó liberális francia napilap a magyar…
febr. 9
20:13
Napi tévéajánló: NBA, Kispál és a Borz, Piszkos Harry, Sorsfordító állatok (hvg.hu)
Egy világklasszikus kosárlabdameccset, egy nosztalgikus koncertet, egy felejthetetlen hajszát és egy tanulságos dokumentumfilmet ajánlunk a csütörtöki tévéműsorból.
febr. 9
20:45
Bejött a pártolói kártyák bevezetése a Katonában (hvg.hu)
Sikerként értékelte az évadban bevezetett pártolói kártyákat Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, szerinte a korábbi bázis nagy részének megtartása mellett számos újonnan csatlakozó érdeklődővel bővült a pártolói kör - tette közzé a színház. A kártyatulajdonosok egyebek mellett exkluzív eseményeken vehetnek részt, emellett állandó jegyvásárlási kedvezményekre jogosultak.
febr. 9
20:47
Miniszteri részvétellel nyílt meg a 62. Berlinale (hvg.hu)
"Forradalmi" hangulatban, Benoit Jacquot francia forradalom idején játszódó filmjével kezdetét vette csütörtökön este a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale, amelyen többek szerint még a korábbiaknál is hangsúlyosabb szerep jut majd a szabadság és az emberi jogok kérdésének.
febr. 9
21:39
Maratoni táncpróbát tartanak hétfőn a Vígszínházban (hvg.hu)
A Vígegyetem-sorozatban "Shakespeare-szemináriummal", következő bemutatójához kapcsolódva pedig maratoni táncpróbával várja februárban közönségét a Vígszínház Budapesten.
febr. 9
21:39
Jelentős művek maradtak a Sotheby's nyakán Londonban (Infostart)
Jelentős művek, többek közt Joan Miró egy alkotása maradt a Sotheby's nyakán az aukciósház impresszionista és modern alkotásokból Londonban rendezett árverését követően.
febr. 9
21:42
Berlinale - "Forradalmi" hangulatban kezdetét vette a fesztivál (Spa Trend Online)
"Forradalmi" hangulatban, Benoit Jacquot francia forradalom idején játszódó filmjével kezdetét vette csütörtökön este a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale, amelyen többek szerint még a korábbiaknál is hangsúlyosabb szerep jut majd a szabadság és az emberi jogok kérdésének.

Keresés