2012. március 12. hétfő

márc. 12
6:45
Csíki Székely Múzeumé a MúzeumCafé-díj (Spa Trend Online)
Gyarmati Zsolt történész, a Csíki Székely Múzeum vezetője vehette át az idei MúzeumCafé-díjat.
márc. 12
6:47
A kegyetlen Éden (Spa Trend Online)
Szegény hopponmaradt hölgy, akinek nem jutott fiú, akinek azonnal csomagolni kellett és elhagyni az Éden Hotelt valahol Mexikóban.
márc. 12
8:54
„Az élet írja a változást” (Metropol)
Idén Szegeden tartja hagyomá­nyos március 15-i ünnepi nagykon­certjét a Republic. Boros Csabával, a basszusgitáros-zeneszerző frontemberével beszélgettünk.
márc. 12
9:03
Rákay Philip újabb pozícióhoz jutott (hvg.hu)
Rákay Philip váltja L. Simon Lászlót a Munkácsy Alapítvány élén - számolt be a Népszava.
márc. 12
9:12
Koncertszínház után buli a hajón (Metropol)
Márciusban két napon is hallható lesz a Budapest Bár. Az A38-ason huszadikán lép fel majd a banda.
márc. 12
9:14
Ulickaja-darab a Tháliában (Metropol)
Ljudmila Ulickaja, „Az orosz falvak asszonyai” című színdarabja alapján jött létre a „Rövid” címet viselő előadás, amelyet holnap este mutatnak be a Thália Színház Új Stúdiójában.
márc. 12
10:42
Az Úton szerzője 90 éve született (Metropol)
Március 12-én lenne kilencvenéves a beatmozgalom névadója, Jack Kerouac amerikai író.
márc. 12
10:51
Siralmasan kezdett a Disney (hvg.hu)
A Lorax című animációs film könnyedén verte a Tarzan regények írója, Edgar Rice Burrough John Carter című filmjét a hét végén az észak-amerikai mozis kasszasikerlistán: a Dr. Seuss könyve nyomán született háromdimenziós "zöld" mesére bemutatásának második hétvégéjén 39,1 millió dollár (8,6 milliárd forint) értékben váltottak jegyet.
márc. 12
10:53
A főnöknek majdnem mindig igaza van (hvg.hu)
Ha Bruce Springsteen magyar rocksztár lenne, a legfontosabb lemezeit az őszödi beszédről írná, aztán valahogy belevenné a pannon pumát, a fülkeforradalmat, esetleg a gazdasági szabadságharcot is, vagy bármi mást, ami valakinek fáj.
márc. 12
12:39
Fotó: 340 tonnás gránitkövet gördítettek be Los Angelesbe (hvg.hu)
Másfél hétnyi utazással és százhatvankilenc kilométerrel a háta mögött a hét végén begördült a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum (LACMA) hátsó kertjébe az a háromszáznegyven tonnás gránitkő, amely az intézmény új kiállításának központi darabja lesz.
márc. 12
13:15
A válság lett 2011 Év szava (hvg.hu)
A válság, a végtörlesztés és a devizahiteles szavak jellemzik leginkább a 2011-es évet a Tinta Könyvkiadó internetes szavazása szerint.
márc. 12
13:33
Meghalt Moebius (hvg.hu)
Életének 74. évében elhunyt a Gir és a Moebius művészneveken ismert francia képregényszerző. Jean Henri Gaston Giraud-t hosszú betegség után szombaton érte a halál Párizsban. Májusban lett volna 74 éves - tudatta a családja.
márc. 12
13:51
„Amíg nem lesz új kormánya Magyarországnak” - Kulka János-interjú (hvg.hu)
Három „nem tetszik a rendszer”-jegyében zajló millás rendezvénnyel a háta mögött Kulka János egyesek szemében hős, mások legyurcsányistázzák és felhánytorgatják, hogy egy színész miért politizál. Ő civil véleménynyilvánításról beszél, és arról, hogy érdemes higgadtan szemlélni, mi történik az országban. Interjú.
márc. 12
14:00
Elhunyt Moebius (Metropol)
Nevéhez fűződik A nyolcadik utas: a Halál, Tron, A mélység titka, Az ötödik elem című hollywoodi produkciók látványvilága is. Magyarországon elsősorban az 1982-ben készült Az idő urai című francia-magyar sci-fi rajzfilm-koprodukció nyomán lett ismert.
márc. 12
14:27
Elveszett Da Vinci-freskót találtak Firenzében? (hvg.hu)
Valóban Leonardo Da Vinci évszázadok óta nem látott mesterművének nyomaira bukkanhattak munkájuk miatt sokat világszerte bírált kutatók egy firenzei palota falán.
márc. 12
14:45
Elhunyt Csongrádi Mária rendező (Infostart)
Életének 85. évében hosszú betegség után, március 11-én meghalt Csongrádi Mária rendező Budapesten - közölte a Budapesti Kamaraszínház igazgatósága.
márc. 12
14:45
Díjat nyert Till Attila rövidfilmje (hvg.hu)
Till Attila Csicska című rövidfilmje díjat nyert a finnországi Tampere nemzetközi rövidfilm fesztiválján a hétvégén, a díj egyben jelölés az Európai Filmakadémia (EFA) 2012-es rövidfilm díjára - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Filmunió.
márc. 12
14:47
Énekelni fog Whitney Houston lánya (hvg.hu)
Anyja nyomdokait követi a februárban elhunyt Whitney Houston lánya.
márc. 12
14:54
Till Attila filmje indul az év európai rövidfilmje díjért (Metropol)
Till Attila Csicska című rövidfilmje díjat nyert a finnországi Tampere nemzetközi rövidfilm fesztiválján a hétvégén, a díj egyben jelölés az Európai Filmakadémia (EFA) 2012-es rövidfilm díjára.
márc. 12
15:03
Meghalt a Szomszédok egyik szereplője (hvg.hu)
Hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap elhunyt Hável László Aase-díjas színművész - közölte a Budapesti Kamaraszínház igazgatósága. 75 éves volt.
márc. 12
15:03
Till Attila filmje indul az év európai rövidfilmje díjért (Infostart)
Till Attila Csicska című rövidfilmje díjat nyert a finnországi Tampere nemzetközi rövidfilm fesztiválján a hétvégén, a díj egyben jelölés az Európai Filmakadémia (EFA) 2012-es rövidfilm díjára - közölte a Magyar Filmunió.
márc. 12
15:05
Elhunyt Hável László színművész (Infostart)
Hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap elhunyt Hável László Aase-díjas színművész - közölte a Budapesti Kamaraszínház igazgatósága.
márc. 12
15:21
Miért utálta Marilyn Monroe-t az „elvált, amerikai asszony”? (hvg.hu)
Noha Marilyn Monroe majdnem ötven éve halott, még mindig képes felkavarni az állóvizet, különösen, ha magánéletének eddig nem ismert részleteire derül fény. A legendás brit könyvkiadó, Charles Pick memoárjából például kiderül, hogy a szőke színésznőre VII. Edward brit uralkodó felesége is dühös volt.
márc. 12
15:30
Bobbi Kristina énekelni szeretne (Metropol)
Anyja nyomdokait követi a februárban elhunyt Whitney Houston lánya. Bobbi Kristina vasárnap mesélt terveiről Oprah Winfrey televíziós műsorában.
márc. 12
15:48
Elhunyt Csongrádi Mária rendező (Metropol)
Életének 85. évében hosszú betegség után, március 11-én meghalt Csongrádi Mária rendező Budapesten.
márc. 12
16:51
Damien Hirst saját gyűjteményének nyit galériát 2014-ben (hvg.hu)
Damien Hirst kortárs brit képzőművész lenyűgöző magángyűjteményének otthont adó galéria nyitja meg a kapuit 2014-ben London déli részén.
márc. 12
17:45
Április közepén nyithat a Zöld Pardon (hvg.hu)
Építésiengedély-kérelmet adtak be a Zöld Pardon tulajdonosai a Rákóczi híd budai hídfőjénél található területre. Mint a XI. kerület jegyzője, Horti István a hétfőn tartott háttérbeszélgetésen közölte, összeférhetetlenség miatt egy másik kerületben bírálják el a kérelmet, szerinte leghamarabb április közepén nyílhat meg a szórakozóhely.
márc. 12
19:33
Új rekordot állítottak fel a párizsi operaházban (hvg.hu)
Ismét rekordévet zárt a Párizsi Nemzeti Opera, amelynek két színházában, a budapestivel egykorú Opéra Garnier-ban és az Opéra Bastille-ban 1,7 százalékkal több nézőt fogadtak 2011-ben az előző évhez képest.
márc. 12
19:42
Woody Allen Dániában forgatna (Metropol)
Tovább bővülhet Woody Allen európai filmjeinek ciklusa: az amerikai filmrendező London, Barcelona, Párizs és Róma után a kontinens északi részén, Koppenhágában forgathat.
márc. 12
19:51
Woody Allen újabb európai várost szemelt ki (hvg.hu)
Tovább bővülhet Woody Allen európai filmjeinek ciklusa: az amerikai filmrendező London, Barcelona, Párizs és Róma után a kontinens északi részén, Koppenhágában forgathat.
márc. 12
20:09
Jack Bauerből sci-fi hős lesz (hvg.hu)
Kiefer Sutherland amerikai színész, a 24 című legendás sorozat sztárja szerint Touch című új drámasorozata ledönti a kulturális falakat. .
márc. 12
20:45
Larry King visszatér a képernyőre (hvg.hu)
A világ leggazdagabb embere indítja el azt az új, digitális televíziós csatornát, amely az amerikai televíziózás veteránját, Larry Kinget is megnyerte magának.
márc. 12
20:45
Whitney Houston lánya anyja nyomdokaiba lép (Infostart)
Anyja nyomdokait követi a februárban elhunyt Whitney Houston lánya.
márc. 12
21:12
Bemutatják Kerouac egyetlen teljes színművét (Metropol)
Az 1957-ben, az Úton című regény kiadásának évében keletkezett Beat Generation Kerouac saját, illetve más "beatírók" - mint például Allan Ginsberg és Neal Cassady - életét ábrázolja.
márc. 12
21:57
Színpadra állítják Kerouac egyetlen teljes drámáját (hvg.hu)
Idén ősszel színpadra állítják Jack Kerouac amerikai író egyetlen teljes drámáját a Massachusetts állambéli Lowellben, az író szülővárosában.
márc. 12
23:00
Nem ünnepelhetett hazájában az Orcas-díjas iráni rendező (Metropol)
Farhadi a múlt hónapban nyert Oscar-díjat Nader és Simin - Egy elválás története című alkotásáért a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Keresés